Sázka na Mendilibara nevyšla, Alavés přebírá Velázquez

05.04.2022, 16:44
Aktuality
Jenom na několik měsíců se bude počítat angažmá Josého Luise Mendilibara ve funkci trenéra Deportiva Alavés. Baskický klub bojuje o přežití ve španělské nejvyšší soutěži a jmenování zkušeného kouče nepřineslo očekávané výsledky, ze dna tabulky ho má odlepit odlepit Julio Velázquez...

Mendilibar se kormidla ujal v prosinci, tehdy nahradil Javiho Calleju a ve dvanácti ligových zápasech zaznamenal jenom jednu výhru a čtyři remízy. Alavés se díky tomu propadl na poslední místo tabulky, manko na sedmnáctý Cádiz činí šest bodů.

"Ani přes maximální úsilí trenéra a týmu se nedostavily vytoužené výsledky, ve dvanácti zápasech jsme uhráli jenom jedno vítězství a naše ztráta na záchranu narostla na šest bodů," bilancuje vedení.

"Povinností Deportiva Alavés je udělat všechno možné k záchraně v LaLize, na základě toho jsme se rozhodli pro toto těžké rozhodnutí. Jsme přesvědčeni, že je v maximálním zájmu klubu. Klub si váží úsilí a oddanosti Josého Liuse Mendilibara," sdělil dále klub.

Babazorros dlouho bez kormidelníka nezůstali, zachránit mezi španělskou elitou je má Julio Velázquez. Bývalý trenér Villarrealu nebo Realu Betis se do Španělska vrací po necelých čtyřech letech, během nichž vedl Udinese Calcio, Vitórii Setúbal a naposledy Marítimo.

Autor: Tomáš Pavlík, Jiří Vojík / football-espana.net, transfermarkt.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele