SAVIOLU LÁKÁ VILLARREAL

03.01.2007, 16:14
Aktuality
Javier Saviola se ani v letošní sezóně zatím nedokázal prosadit v Barceloně a možná přichází ten správný čas na odchod z Nou Campu. Moc dobře to ví například trenér konkurenčního Villarrealu Manuel Pellegrini, který je připraven hodit argentinskému útočníkovi záchranné laso.

Barcelona sice má již delší čas na marodce Samuela Eto'a, ani tato výrazná absence však nepřinutila trenéra Franka Rijkaarda, aby dal Saviolovi více prostoru. Nizozemský kouč dává přednost Ronaldinhovi, Messimu, Giulimu, Gudjohnsenovi a někdy dokonce i Ezquerrovi a není tedy divu, že malý Jihoameričan přemýšlí o odchodu. V minulých letech Saviola tuto situaci řešil hostováním v Monaku a Seville a nejinak by tomu mohlo být i nyní.

Jako první se o jeho služby přihlásil kouč "Žluté ponorky" Manuel Pellegrini. Jeho tým letos v útoku hodně strádá, svou dva roky starou formu stále hledá Forlan, nedaří se ani Jose Marimu a Nihat s Guayrem jsou do konce sezóny mimo hru. Výsledkem těchto problémů je zatím pouhých sedmnáct nastřílených branek v šestnácti odehraných zápasech.

"Saviolova situace, kdy nemůže hrát, je špatná pro fotbal. Neznám důvod, proč v Barceloně nehraje, je to hráč velkých kvalit, který by uspěl kdekoliv, kam by přišel," složil chilský trenér poklonu účastníkovi loňského MS v Německu.

Villarreal by 25letého útočníka chtěl získat na hostování, tato varianta se ale nelíbí Barce. Saviolovi totiž běží posledních šest měsíců z jeho kontraktu v Katalánsku a klub by ho tak nejraději ihned zpeněžil.

Pokud by Saviola do Villarrealu opravdu přestoupil, mohl by jít ve šlépějích svého krajana Riquelmeho. I ten přišel na Nou Camp jako velká naděje, ale kvůli nedostatku herních příležitostí raději zamířil do menšího Villarrealu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*

já myslím že by saviola v barce mněl dostat víc šancí už jenom kvůli tomuz jaky výkony předváděl v monaku a seville

Reagovat
smazaný uživatel

Taky my to vrtá hlavou, jak je možné, že ani při absenci Eto'o se neprosadí...

Reagovat
HOST*

já myslim že má ňáké neshdy s rajkkardem

Reagovat
Slejdy

a tady je Ezguerro chápete...asi je lepší tak to musíte brat

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ten teda není lepší ani omylem... Saviola je cool

Reagovat
smazaný uživatel

a přál bych mu pořádný team, kde ho pořádně zaměstnaj!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, jen ať jde jinam, kde konečně ukáže, jak je dobrej!

Reagovat
HOST*

saviolu mam jako nejoblíbenejsiho hrace uz asi 4 roky a jeho kariera jde od 10 k 5....jeste si pamatuju doby kdy ho v profootballu vyhlasili nejvetsim talenntem za uplynuly rok,barca za nej riveru zaplatila obrovskou castku a kde je ted?? dost me jeho kariera mrzi,je to sympaticky hrac a jeho hra se musi libit,na mistrovstvi sveta to ukazal...az na jeden zapas a pak ho hned soupli na lavicku svine....a rijkaard je taky zmrd,rekne mu ze mu da sanci a pak ho necha pul roku sedet na lavce....a dava sanci ezquerrovi to je fakt trapny,takovej traged...saviola by v barce byl v klidu za dinhem,etoem a messim nejlepsi utocnik a kdyby mel nikdo z nich vypadek formy nebo nebyl jeste dozraly(messi) tak myslim ze by ho hodne dobre nahradil...nevite nikdo co rijkaardovi udelal ze s nim tak vytira? a myslim ze i villareal je pro nej malej klub,Savi ma na vic...v seville i monaku byl nejlepsi jestli si pamatujete...do arsenalu s nim a zdarma at to barcu paak sere a poradne!!! forever Javier!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze mas spatne informacie...mozno to plati pre mna. Vedenie Barcelony sa snazilo Saviolovi najst klub a ked mu ho aj koli jeho vysokemu platu nenaslo a aj koli jeho snahe ostat v Barce, tak u nas ostal...a nasledne, ked uz sa prestupit nedalo, tak sa Rijkaard vyjadril, ze v pripade potreby nema problem ho na ihrisku postavit, co aj ucinil...

Reagovat
HOST*Tavo

Nesouhlasim s tebou, Rominho. Rijkaard má problém. A pořádně velkej problém. Když nestaví téměř vůbec tak skvělýho jako je Saviola v době, kdy je zraněnej Eto'o a Messi... řeknu to narovinu, ať se vám to líbí nebo ne: Rijkaardovo nepochopitelná(nezjistitelná) averze vůči Pibitovi zkazila Javierovi kariéru a nám to taky dost ubírá. Když místo něj stavěl Gudjonsena, kterýmu to ze začátku vůbec nešlo a potom dá přednost i tragickýmu Ezquerrovi... Já mam Rijkaarda rád, ale s timhle ať se de zahrabat, připadá mi to od něj ubohý!

Neřek bych, kdyby byl Saviola typ Tevéz nebo Rooney se kterýma jsou pořád problémy - ale Savi je snad nejsympatičtější a zdá se mi taky nejrozumnější hráč. Nato, že je Latinoameričan neni ani tak horkokrevnej... Tohle prostě Rijkaard sere a já pro to nemám omluvu.

Reagovat
smazaný uživatel

"rekne mu ze mu da sanci a pak ho necha pul roku sedet na lavce"

Ja reagujem hlavne na tuto cast prispevku a myslim, ze reagujem spravne, coz teda ziadny konkretny protiargument asi aj dokazuje.

To, ze uprednostnuje Gudjohnsena je vec ina. To uz je na trenorovi...Niekto moze uprednostnovat vyssich hracov, niekto rychlejsich. Neviem, co tu rozhodlo.

Saviolovi bolo viackrat oznamene, ze sa s nim nepocita. Zaujem onho bol vo viacerych kluboch a castokrat zo padlo na jeho plate...cim si karieru nici sam.

Reagovat
HOST*1860

v Barce pro nej budeme tezko hledat volne misto..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele