SAVIOLA: KDYŽ NE BARCA, TAK ITÁLIE

10.02.2007, 12:40
Aktuality
Pokud se s Barcelonou nedohodne na nové smlouvě, zamíří Javier Saviola nejspíš do Itálie. Pro argentinského útočníka je Barca prioritou, stále mu však nebyla nabídnuta nová smlouva a na Apeninském poloostrově je o Saviolu zájem.

Šestadvacetiletý Saviola to má pod Rijkaardem těžké. Kouč ho nasazuje až tehdy, když jsou ostatní útočníci zranění. Když však dostane šanci, předvádí velmi dobré výkony. V létě končí Argentinci smlouva a Barca zatím s nabídkou nové nespěchá.

"Barcelona je mojí první volbou," prohlašuje. "Mám však další možnosti, hlavně v Itálii." Saviola je mezi fanoušky Barcy nesmírně oblíbený a i on samotný chce hrát za tento klub. "Počkám na jejich nabídku, až potom se rozhodnu, co dál."

V médiích se spekuluje, že katalánský velkoklub už se Saviolovými službami nepočítá a výrazně horší podmínky smlouvy mají být záminkou k odchodu. Hráč přezdívaný ´Králíček´ v současnosti bere 4,5 milionu eur za rok, nová nabídka má znít maximálně na tři miliony.

I kdyby se s Barcelonou nedohodl, nechystá se posílit hlavního rivala - Real Madrid. "Nikdy nezradím Barcu, to je jisté. Nemohl bych posílit Real," tvrdí Saviola. "Pokud bych změnil klub, nové zkušenosti bych sbíral v jiné zemi."

Saviola už kromě barcelonského vyzkoušel v Evropě i dresy Sevilly a francouzského Monaka, v obou případech hostoval na jednu sezónu. V Itálii si na něj údajně dělá zálusk Juventus Turín.

Autor: Radim Šantrůček / eurosport.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
HOST*MIRROR

Do AC Milan s tebou, ale to by musel někdo odejít...kurna ten Ronaldo, doufám že sa mu bude dařit!!!

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

do juve do juve!!!!!!!

Reagovat
HOST*1860

tak tohle klidne podepisu!

Reagovat
HOST*derek

nevim nevim

Reagovat
HOST*bleee

v zadnym pripade nesmi odejit

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by to dobře dopadnout, potom, co se zbavil svého agenta, tomu věřím čím dál víc.

Reagovat
HOST*merengues

Messi, Giuly, Saviola, Eto´o, Ronaldinho, Palacio

Reagovat
smazaný uživatel

Messi, Koné, Saviola, Eto´o, Ronaldinho, dos Santos, Giuly

Reagovat
HOST*merengues

tak to si dos Santos zahraje tak jednou za dva měsíce...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi (Dos Santos), Eto´o (Saviola), Ronaldinho (Koné). Giuly by byl do zimy z důvodu, kdyby se Dos Santos neprosadil... Plnil by podobnou roli, jako v současnosti Ezquerro.

Reagovat
HOST*R9

A myslíš že by se s tím smířil?

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že jo. Navíc pochybuju, že by jsme i tu půlku sezóny přežili bez zranění...

Reagovat
HOST*R9

Jo to jo ale myslím že má ještě na to aby hrál dobrej fotbal třeba v nějakým středně velkým klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, Guily je hodně dobrý. Na druhou stran u i proto nevidím důvod, proč by si to místo nenašel při jakékoli konkurenci. Navíc Koné nepřijde, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si přišel nato, že by se s tím Giuly smířil. Už když ho ze sestavy vytlačil Messi, hodně hlasitě mluvil o možném odchodu. Tak nevím, jak by se zachoval, když by měl dělat to, co ted plní Ezquerro.

Reagovat
HOST*merengues

Giuly jako sedmý na tři místa, to jsi vážně skromnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tvá varianta počítá se šesti hráči na 3 posty, jenže my máme každoročně problémy se zraněními, takže by jsme se měli poučit a dát dohromady kvalitní sedmičku. Další variantou může být místo Giulyho Guddy a tím pádem by Saviola mohl občas hrávat napravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Guily už i něco odehrál v záloze za Messim, na závěry špatně se vyvíjejících utkání by se to mohlo hodit.

Reagovat
HOST*sterda

V jakém složení by sis tedy představoval útok pro příští rok?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi (Giuly) Eto´o (Saviola) Ronaldinho (Palácio)

Dos Santos se v prvé řadě musí sbírat starty po minutách, pořád je hodně nezkušený a mladý.

Reagovat
HOST*sterda

V tomhle složení si nezahraje vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne?

Reagovat
HOST*sterda

Základní trojka jasná, Palacio kdyby přišel, tak je to hráč na hranu základní sestavy, takže by i on musel hrát. Pibito je jasný, Giuly by podle toho, že ho máš jako alternativu Messiho, asi taky hrál docela dost. Řeknu to jednoduše - s dos Santosem počítáš jako se sedmou možností na tři místa, kolik by toho asi tak mohl nahrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je Dos Santosovi? Zdá se mi, že 17. Frank Rijkaard dobře ví, proč ho zatím v A týmu nevyuživá. Barcelona není Slavia. Messi je jednoznačná výjimka v tomto směru, Dos Santos má v tomto ohledu ještě hodně času, nevím proč by jako neměl mít černého petra, jako v teto sezoně Ezquerro. Dos Santos v následujicí sezoně může sbírat v náročné La Lize zkušenosti, bude nastupovat v závěru a když zaujme, není vůbec důvod, proč by neměl vytlačit někoho z té šestky. Giuly je zatím lepší, když příjde Palácio, tak i on.

Reagovat
HOST*sterda

Po minutách už by to měl sbírat teď na jaře, nevím proč nedostal šanci alespoň v prvních kolech Copa del Rey či na MS klubů. Dos Santosovi bude 18, podle mě ideální čas, aby ho Frank začal alespoň trochu využívat...

Reagovat
smazaný uživatel

Opakuji. FC Barcelona není Slavia Praha. Frank Rijkaard dobře ví, proč se zatím v klubu Dos Santos výrazněji neprosadil. Když dostane na jaře šanci, tak jak ji dostal Messi, pak uvidí. Záleží jenom na Dos Santosovi, jestli zaujme. A když bude i v 18 sbírat starty po minutách, tak jako třeba ted Ezquerro, tak nevím, co by se jako mělo stát?

Reagovat
HOST*sterda

1) Vůbec do toho netahej Slavii, to s tím opravdu nemá nic společného.

2) Frank Rijkaard dává mladým hráčům a celkově odchovancům málo šancí (pokud vůbec nějaké) na to, aby se mohli prosadit, světlou výjimkou budiž Messi.

3) Dos Santos je ve věku, kdy potřebuje pravidelně hrát kvalitní soutěž. Jestliže béčko spadne, jako že to tak bohužel asi dopadne, bude pro něj rezervní tým určitě málo, navíc pochybuju, že by jsme ho poslali někam na hostování... Po minutách si může hrát Ezquerro, který už na to má věk, ale ne Dos Santos, který je mladý, a jestli nechceme zastavit jeho vývoj, musíme mu dávat více šancí a určitě ne po minutách.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Dos Santos by měl ZAČÍT sbírat starty po minutách, v tom je rozdíl. Podle mě by měl být sedmá varianta na začátku sezony. Když UKÁŽE RIJKAARDOVI, CO V NĚM JE, nevidím důvod, proč by neměl dostávat těch šancí na hřišti VÍCE.

Reagovat
HOST*sterda

Akorát je problém, že přes takovou konkurenci, kterou by tam v té tvé sestavě měl, i kdyby se ukázal v dobrém světle, tak by těch šancí nedostával dostatek. Prostě se na tom neshodneme, končím debatu.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má hodně zraněných, neříkals v případě Giulyho? Ťuk, Ťuk. Tam je taky šance.

A jak to bylo s Messim? Nastupoval na několik minut, zaujal a v nadcházejicí sezoně vyřadil ze sestavy Giulyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tak by sa mi to pacilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Arouna Koné by se měl v prvé řadě více střelecky prosazovat v PSV.

Reagovat
HOST*sterda

Až se začne ještě víc střelecky prosazovat, tak se o něj strhne taková mela (s Chelsea v čele), že ho jen¨těžko budeme moct získat. Jeho cena se navíc hodně vyhoupne. Není to jenom o gólech, kvality na Barcu podle mě má.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry. Ale to už radši Palácio.

Reagovat
HOST*sterda

Omlouvat se nemusíš, Palacio stojí dvakrát tolik. Za to by jsme měli ke Konému ještě Sneijdera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože to není o golech? Holandská liga v obraně hodně zaostává, od útočníka, který má být v španělské lize a ještě k tomu v Barce čekám přes 20 golu za sezonu, pokud je dá, proti jeho příchodu nic nemám. Ale ještě jedna věc, nejsem si jistý, zda je to typický hroťák, pokud je, Barca má ted v týmu Saviolu a Eto´a. Nejsem si jistý, jestli zahraje na postu Ronaldinha.

Reagovat
HOST*sterda

Tak on hraje hlavně z pozice křídla. Je to skvělá varianta za Ronaldinha, rychlý, dravý, takové hráče potřebujeme na lavičku. V útoku dokáže zahrát na všech pozicích, velmi pohyblivý, v mnohém mi připomíná Sammyho. A neměř to všechno na góly...

Reagovat
smazaný uživatel

To já mám jednoznačně většího favorita. Jéfferson Agustín Farfán.

Reagovat
HOST*sterda

Zase soudíš podle gólů, Farfán se mi do letošní sezony dost líbil, ale letos se mi nějak herně nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho hra se mi dost líbila v Lize Mistrů. Je to šikovný fotbalista. Takže trošku mimo s těmi góly. Dej si studenou sprchu.

Reagovat
HOST*sterda

Letos v Lize mistrů?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jsem to štěstí ho vidět v lize mistrů neměl. Ale v předchozích ročnících ano a hrál velmi dobře...To je ten rozdíl mezi tebou a mnou, ty si skvělé výkony Farfána z let minulých asi nějak zapomněl a ted vidíš jen tu součastnost, když se Koné na podzim hodně vytáhl. A to je Koné ještě o rok starší, než pro mě lepší fotbalista Farfán. Příklad: Koné se třeba na jaře vytratí a Farfán začně zářit. Superlativy budeš chrlit na Farfána a už podle tebe bude hráčem Barcy. Zatímco na Koného jaksi zapomeneš.

Tak to vidím také u Cristiana Ronalda.

Reagovat
HOST*sterda

1) To je hlavní problém, ty jsi letos Koného ani Farfána neviděl, tak jak můžeš říkat, kdo je lepší?

2) Farfána mám hodně rád, v minulých letech se mi v Lize mistrů neskutečně líbil, ale letos mě prostě zklamal v soubojích s těžkými soupeři (Ajax, Feyenoord, Alkmaar).

3) Skvělý argument, Koné je o jeden rok starší, bude mu už čtyřiadvacet.

4) U Koného to není jenom otázka podzimu, dost se mi zalíbil i na MS, kde po boku Drogby hrál skvěle. Já v něm prostě vidím velký potenciál, podle mě větší než u Farfána, to je můj názor. Farfán by už podle mě potřeboval přestoupit do většího klubu, zdá se mi, že jeho vývoj stagnuje, zatímco Koné se stále zlepšuje.

5) U toho Cristiana Ronalda to tak vůbec není a ty to moc dobře víš. Chtěl jsem ho už v létě, kdy byl k mání za docela rozumnou cenu kolem dvaceti až pětadvaceti mega. Je to hráč, který se mi velmi líbí, u jeho hry se bavím nejvíc ze všech fotbalistů (společně s Messim). Když to zjednoduším, tak to co pro tebe znamená Ronaldinho, pro mě znamená Ronaldo.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

No tak Arouna Koné odehrál zhruba dva zápasy na MS a nehrál špatně.. je to hodně rychlý, přímočarý a trochu zbrklý hráč.. dovela se mi líbí, však někdy dokáže pálit neuvěřitelné šance.. nevím, nevím, jestli by se spokojil jenom s lavičkou náhradníků v té vaší Barce, myslím si, že třeba hodně podceňujete takového Giulyho.. Koné a Farfán by se měli ještě zlepšit v řešení herních situací, nevím něco mi u nich ještě chybí, třebas je podceňuju..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele