Santa Cruz ohromil kouče Hughese

29.12.2007, 12:40
Aktuality
Manažer Blackburnu Rovers Mark Hughes je doslova šokovaný, jak rychle se dokázal v anglickém fotbale prosadit paraguayský útočník Roque Santa Cruz. Ten přišel do v současnosti devátého týmu Premier League před letošní sezónou z Bayernu Mnichov.

25letý jihoamerický kanonýr letos přímo září. V osmnácti kolech vsítil už devět branek, pět jich vstřelil v posledních třech kolech. Předvedl se především proti Manchesteru City, na jehož hřišti zařídil svému týmu remízu 2:2.

"Proti Citizens byl opět excelentní," prohlásil Hughes. "Na jeho osobu je vyvíjen velký tlak, on si ovšem vede zatím dobře." Podle velškého kouče na lavičce Blackburnu je Santa Cruz výjimečný v několika ohledech, oceňuje však na něm především obětavost pro tým. "I když ještě není 100 procentně zdravý, chce nám vždy pomoct," prozradil Hughes.

Santa Cruz, jenž přišel do anglického klubu za zhruba 3,8 miliónů liber se od loňské sezóny hodně změnil. V Německu byl dokonce za ročník 2006/07 vyhlášen nejhorším hráče hráčem Bundesligy. "Nejvíce mu uškodilo, že nehrál pravidelně," vysvětluje Hughes. "V Bayernu ho nebrali vážně, navíc byl častokrát zraněný. Ale potom přišel k nám a opět se předvedl jako velký hráč, nejenom Blackburnu, ale celé Premier League," dodal.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cha cukotka si privedla jeho skvelyho kolegu z Bayernu,pizzara kterej je fakt kvalitni utocnik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Modriče uloví Chelsea a já věřím, že by po krátké aklimatizace Blues hodně pomohl, tak se zs budu smát já tobě s tím vašim Eduardem da Silvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Takého skvelého útočníka bolo za tie roky v Bayerne aj s ich hnusným, nepozerateľným futbalom naozaj škoda. Mám ho za jedného z najlepších hlavičkárov na svete, vzhľadom k jeho vysokej postave je rýchly, obratný a hlavne pohotový. V Bayerne mu naozaj nedávali veľa príležitostí, kúpili ho ako mladý veľký talent, no nevedeli s ním narábať. V Paraguajskej reprezentácii si ho pamätám veľmi dobre. Napriek tomu, že Paraguaj hrá taktiež hnusný defenzívny futbal, hra dopredu bola založená výločne na ňom. A keď sviatočne zaútočili, hlavne pri štandardnej situácii, práve pred ním hrozilo súperovi obrovské nebezpečenstvo, lebo vďaka nemu boli mimoriadne efektívny. V každom prípade, som rád, že sa naplnili moje predsezónne prognózy ohľadne tohoto útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže v Bayernu byl drtivou většinu času zraněnej, v tom byl největší problém...

Reagovat
irik

tak jeden z nejlepsich to asi nebude .... ale formu ma a je dobrej akorat bayern mel lepsi utocniky a roque kdyz uz hral tak na kridle ...

Reagovat
smazaný uživatel

Stojím si za tým, že je jeden z najlepších, dokonca bol svojho času, myslím pred 6timi rokmi medzi ne zaradený, vo FranceFotbale, či kde. Ano, hrával na krídle, preto som písal, že Bayern s ním nevedel narábať, na krídle absolútne typovo nepatrí, ale unzávam, Bayern mal vtedy možno iných odskúšaných útočníkov. A ako písal aj kolega hore, býval často zranený. V Paraguajskej repre bol však prvotriedny strelec, a to nebolo len tým, že tam hral na špici prím.

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS06 Roque vyhořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, viem, ale tam vyhorela celá repre, okrem toho, práve tam bolo vidno, že nehráva v Bayerne. Ale v roku 2002, hmmm! Tam bol parádny.

Reagovat
smazaný uživatel

Spanhel - nekdy sa stane ze ti zapas nevyjde ale tad toRoque vali!!!Kez by tak do Arsenalu prestoupil!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele