Saints podepsali exkapitána Rangers Stevena Davise

06.07.2012, 22:56
Aktuality
Southampton vítá ve svých řadách zkušeného severoirského záložníka Stevena Davise. Nevzrostlý středopolař nováčka posílí, aniž by za něj on musel zaplatit jedinou libru. Po krachu Rangers odmítl přeložení ke Greenovu pokračovateli, takže se dnes rozhodoval z pozice volného hráče...

A vybírat si doopravdy mohl. Po zkompletování svého transferu na St. Mary’s Stadium, kde podepsal tříletý kontrakt, přiznal, že nabídky přišly i od jiných mužstev; on však byl v první řadě okouzlen manažerem Nigelem Adkinsem. "Je v dobrém věku (27 let - pozn. red.) a zároveň přišel s mnoha zkušenostmi na kontě," pochvaluje si právě 47letý lodivod Saints.

Soton už do svých sítí stihl vmanipulovat střelce Jaye Rodrigueze z Burnley, tohle je tedy jeho druhá letní posila pro návrat do Premier League. Do té se mimochodem opětovně uchyluje také sám Davis, jenž fotbalově vyrůstal v Aston Ville a posléze se mihl také ve Fulhamu.

Pořádný věhlas si každopádně získal teprve ve skotské Premier League, kde působil od roku 2008. Okamžitě se stal tahounem Rangers, jehož fanoušci ho také předloni označili za hráče roku.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com, goal.com

Komentáře (445)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele