Rychlý návrat do Evropy? Benzema prý požádal o odchod z Al Ittihadu

23.01., 21:27
Aktuality
Karim Benzema (© AFP)

Stránky evropských deníků už několik dní znovu plní jméno Karima Benzemy. Francouzský útočník a majitel Zlatého míče po minulé sezoně opustil Real Madrid a zamířil do saúdskoarabského Al Ittihadu, nyní měl vedení tohoto klubu požádat o další změnu dresu.

36letý střelec v Saúdské Arábii podle médií dostal pohádkový roční plat 200 milionů eur a už po několika měsících se dostal pod velký tlak především ze strany fanoušků. V závěru roku 2023 se třikrát neobjevil na tréninku, nedávno pak nedorazil na start zimní přípravy a trenér Marcelo Gallardo ho nevzal na soustředění do Dubaje.

Zástupci francouzského útočníka následně uvedli, že problémy na straně Benzemy byly způsobeny kvůli cyklonu, který hráče uvěznil na Mauriciu. Spekulace ovšem neutichají a požadavkem o odchod je měl přiživit i sám hráč.

Benzema zatím v Saúdské Arábii odehrál 24 soutěžních zápasů a za Al Ittihad nastřílel 15 branek. Fotbalista odmítl hostování v nějakém jiném saúdskoarabském klubu a vyloučen není návrat domů, zájem o jeho služby má Lyon, další vývoj pečlivě sleduje například Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (97)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Reagovat
Whitemedia

Benzema has a contract worth €200million with Al-Ittihad. This is Lyon’s annual budget. With his salary, he can keep Lyon running for a year. :

spekulace o Lyonu pobavila

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi jako ta historka, když Ajax chtěl Etoa, akorát došlo k nedorozumění když se zjístilo, že ten plat, který požaduje je týdenní a ne měsíční...ale nevím zda to nebylo fejk news

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
vceradnesazitra

Do Menčáku

Reagovat
Spagetka

Stejne je zajimave, ze 200M rocne v eurech te neudela, na stary fotbalovy kolena, stastnym.

5 miliard za rok v ceskych, nedokazu si vysvetlit jak moc spatna to liga i zeme musi byt, kdyz to neudela spokojeneho ani muslima

Reagovat
Whitemedia

Oni jsou prostě zhýčkaní a zvyklí na určitý servis a u velbloudů to není. K tomu liga, která nikoho nezajímá a je konec. A Laporte si ještě stěžuje na dopravu

Reagovat
dontcallmeandre

4etl jsem na twitteru popis, jak to tam funguje. V Evropě jsi hvězda, lidi k tobě vzhlíží, chtějí být jako ty. Obdivují tě.

Tohle v SA není. Tam jsi sice taky hvězda, ale spíš ve stylu "heleďte, jakého jsem si koupil super koně", koukejte na moji skvělou hračku.. A to je asi dost jiný pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký servis tam nemají?

Reagovat
king23

taky by mě zajímalo, asi tam blbě funguje MHD

Reagovat
Elliasson

MHD v Rijádu je náhodou velmi zajímavý téma a mohl bych o tom rozepsat se mnohem více. Pravda je taková, že tam plánují naráz spustit 6 (!!) linek metra, úplně najednou. Projekt se hodně odkládá, vše mělo fungovat 3-4 roky zpátky, no poslední zprávy píší 1-2Q roku 2024 (otázka je, jestli bude splněné).

Bude to hodně zajímavý systém - 1.třída, ženský vagón (obdobu mají akorát v Dauhá a Dubaji), ale některé stanice jsou fakt oku lahodící. Každopádně, vyřeší to dost problémů. A ty vlaky - 8 let zpátky jsem viděl soupravu pro páteřní modrou linku v Berlíně na veletrhu a... Zamiloval jsem si je.

Reagovat
king23

Reagovat
freeSanchinho

Reagovat
Y.N.W.A

Jeho velbloud neprošel na STK emisema

Reagovat
Lemond Laws

Vždyť ten už bude mít na účtě několik miliard pár let.. Pro něj to jsou jenom nějaký digitální čísla, které nemají žádnou váhu.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rothbard

Všichni máme na účtu digitální čísla.

Reagovat
Y.N.W.A

Mluv za sebe

Reagovat
Neri04

I zaporna cisla jsou cisla.

Reagovat
Neutron

Ty mas analogove?

Reagovat
Lemond Laws

Ale většina ví kolik a má přehled o tocích

Reagovat
Gazdo

No neviem mna kazdy mesiac prekvapi kam ta vyplata zmizne

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Neutron

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mönchengladbach

Nástupce Henryho v Arsenalu.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Infeld Prácheňský

Očekávaný. Když jsi ukrutně bohatej už když tam jdeš, tak hlavní motivace v podobě smlouvy ve výši půlročního rozpočtu ČR prostě dlouho nevydží. Je prostě pak jedno, jestli si utíráš p*del jednou, anebo dvěma stoeurovkama, když ti celá země pije krev.

Reagovat
Greaber

Koukám že by měl mít majetek 200 mega v dolarech, to není zase taková sláva. Třeba Johny Depp prošňupal a prokalil 650 mega za 10 let. Tím chci řict, že když si takový peníze ani neumíš představit, tak to automaticky neznamená, že to někdo nezvládne rozfofrovat. Člověk nikdy nemůže být dostatečně bohatej, vždycky můžeš mít víc a víc a ještě vííííc.

Reagovat
Vsadim gule

Prej žádná sláva tvl

Reagovat
Uwe háže buly

Tohle je hrozně zvrácený myšlení.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Moshe Dajan

Stačí si každý den dělat umělé obočí a prachy jsou za pár týdnů fuč

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Infeld Prácheňský

To je ale jiná otázka. Já říkám, že motivace mít víc prachů, když už si stejně koupíš všechno, co chceš, nemusí přebít nepříjemný věci, který z toho angažmá vycházejí.

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Neutron

Depp sa teda nechal dobre ojebat

Reagovat
fabec1222

Toho nikdo soudnej vzit nemuze

Reagovat
Shevchenko

Takže Chelsea

Reagovat
icka

Reagovat
Likan7

Naopak...na hostování do konce sezóny úplně ideální. Do United bych ho bral hned... může za ten půl rok dát Hojlundovi tunu zkušeností.

Reagovat
fenixLFC

skor antonymu ako postupovat pri vysetrovani

Reagovat
king23

Zajímalo by mě nakolik je to reálná zpráva. Jasně, v létě tam odešlo snad 30 špičkových hráčů a je jasné, že někteří z nich jsou nyní v deziluzi a budou chtít pryč, to je přirozené. Ale, že zrovna Benzema? Muslim, co prohlašoval, jak je to skvělá země? Ze všech muslimských zemí je Saúdská Arábie a SAE nejpokročilejší, moc nevím, co by hvězdnému muslimskému fotbalistovi mělo vyhovovat víc. Možná ta Francie tam bude za chvíli taky víc muslimů, jak křesťanů/ateistů.

Reagovat
inferno08

Ve Francii je 10% muslimů, tj. cca 6,7 milionu lidí. V Rusku je muslimů 18%, což je 25 milionů lidí... Tudíž by mu daleko více vyhovovalo Rusko. Kadyrov by z něj udělal dělo.

Reagovat
Greaber

Ale těch 10% ve Francii zvládne udělat násobně větší bordel, než těch 18% v Rusku

Reagovat
Pablos

A není to tak, že tam musíš mít občanství... dle mého tam bude i dost muslimů bez občanství dané země.

Reagovat
inferno08

Vyčkejme času.

Reagovat
Hasan Šáš

Násobně větší bordel než čečenský války?

Reagovat
Moshe Dajan

Graber jede, 200 mega dolarů žádná sláva a pak tohle

Reagovat
Gazdo

Rusko siaha po Moskvu nasledne uz je to Sibir

Reagovat
verv

Reagovat
Sosi

Reagovat
Neutron

Lenze v Rusku je asi velka cast z tych 18% v jednej casti nie? Dagestanska oblast. Kdezto vo Francuzsku to nebude iba Pariz.

Reagovat
inferno08

No a tam máš Machačkalu, takže může hrát tam. Jinak zrovna včera večer vyšlo na idnesu:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kadyrov-islam-rusko-ukrajina-valka-muslimove-fanatismus-cecensko.A240124_143811_zahranicni_jhr

Reagovat
sergi

To by bola pekná podívaná jak sa masakrujú medzi sebou.

Reagovat
Neutron

A Machackala by ho zaplatila?

Reagovat
inferno08

V Rusku se náklady dají snížit tím, že se nezaplatí. Ale na papíře to mít bude.

Reagovat
Pablos

než ateistů už dávno v klidu Ty jsou jen u nás v takové míře... ve Francii to bude pár procent lidí.

Reagovat
Pablos

beru zpět opět jejich tam dost

Reagovat
Greaber

Právě naopak, u něj se dalo čekat, že i přes ty svoje kecy uteče jako první. Vždyť je to dement, ten člověk je morálně absolutně na dně. Asi už pochopil, že v SA mu za ty jeho oblíbený prasárny uříznou hlavu, tak to raději balí pryč.

Reagovat
Tomanatura

Jelikoz islam je pro Benzemu, narozeneho v krestanske Francii, neco uplne jineho, nez pro Sauda. Muslim narozeny v Evrope zije v krestanske kulture, chodil do krestanske skoly, vetsina jeho znamych jsou krestane. Muslim je jenom na papire a proto, jelikoz neji veprove, jako drtiva vetsina. V SA je ale uplne jiny system, tam si nezajdes jen tak do baru jak to on rad, nepokecas si se sousedem. Misto toho 5x denne klecis na koberci, sedis doma a preziras se tucnym jidlem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vůbec nevíš...

Reagovat
Moshe Dajan

Benzema chodil do křesťanské školy? no tyvole...ještě řekni, že ho doučoval Pilát Pontský

Reagovat
LyEX

Akože veci dosť nafúkol, ale za mňa podstatu vystihol. Určite sa rád označuje ako moslim, urobí nejaký ústupok, ale na druhej strane rád využíva všetky výhody západneho (slobodného) sveta a keď sa teraz dostal do reality s moslimským svetom, tak mu to nevonia po večierkoch v centre Madridu

Reagovat
Tomanatura

pekne napsane. Jen ta cast s typickou rodinou v SA prave nafoukla neni.

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Moshe Dajan

Takže muslim Benzema je muslim jenom na oko a v Madridu vůbec neklečí? A o Benzemových večírcích v centru Madridu tedy nikdy neslyšel. O Benzemovi se ví, že je vyděrač, to ano. A kdyby chodil na večírky, těžko ve 34 letech dá životní sezonu. Zdá se mi, že si ty informace nějak taháte z paty.

Reagovat
king23

Pravděpodobně máš pravdu. Ale byť tyto vyjádření jsem dříve nesnášel - víme o něm hovno, jak to má a co fakt cítí, takže teď už jsme ve váru hlubokých spekulací.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké večírky?

Reagovat
Tomanatura

Ted nevim, jestli si delas srandu nebo se vazne ptas, ale ze Karim mel/ma rad party je vseobecne znama vec. Zadej si to do googlu.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Moshe Dajan

Z mé zkušenosti je pro muslima je úplně nejvíc, když může být mezi svými. To se lehko oželí nějaký večírek. A představa, že VIP lidi v SA žijí striktně podle nějakých náboženských pravidel je tedy docela naivní. Myslím, že tomu vůbec nerozumíš.

Reagovat
Tomanatura

Ja s tim mam vlastni zkusenosti, ty pouze hadas. Ja chtel jen zkusit vysvetlit tu zmenu nazoru u Benzemy, ne nekoho o necem presvedcovat.

Reagovat
Muffi

Zrovna krestanskych skol v pravem slova smyslu ve Francii asi moc nebude.

Reagovat
El Cid z City

Za tři roky mohl dost možná až ztrojnásobit svoje jmění, vydržet tři roky je samozřejmě dost, ale nedat ani jeden? Pro mě jsou tyto odchody dost velké překvapení, zvlášť po tom, jak Ronaldo o lize moc hezky povídá.

Reagovat
čutalista

Jenže Ronaldo je profík a ctí smlouvu co podepsal. Má zřejmě vyšší morálku, nebo nevím jak přesně to formulovat, je to větší pracant, co si uvědomuje, že podepsal smlouvu a z ní vyplívající povinnosti.

Možná to někdo napíše líp než já. Ale snad se to dá pochopit.

Reagovat
El Cid z City

Z odchodů z Juve a hlavně z United křišťálově čištá morálka doslova třiská.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
fenixLFC

ronaldo je hlavne primadona ktora sa chce citit dolezito a tak sa zasiva v priemernej sutazi aby si mohol hladit ego ze ma stale na "najvyssiu" uroven

Reagovat
Salfovic

Ronaldovi vyhovuje, že tam dává hodně gólů a tak si bude moci po kariéře honit nad tím, že dal víc gólů než Messi.

Reagovat
Salfovic

zvlášť po tom, jak Ronaldo o lize moc hezky povídá

Reagovat
mistr129

Ta spojení s Arsenalem mě dost vyděsila

Reagovat
Front hell

Osobně bych bojkotoval Arsenal po dobu jeho přítomnosti.

Reagovat
mistr129

Taky by se těžko fandilo no

Reagovat
mistr129

Ale už mám lístky do Porta, tak snad to nenastane

Reagovat
Front hell

To bych jel,ale fandil bych jen na půl

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Front hell

Ten člověk je pro mě lidské dno. Nechci takové zmrdy v týmu, kterému fandím. Půl roku bych bez Arsenalu vydržel

Reagovat
ACSeRw!n

proc ? co ti provedl ? mas s nim osobni zkusenost ? pouze spekulace z tvoji strany

Reagovat
Front hell

Aha. Že já vůbec reagoval

Reagovat
mistr129

s Putinem taky nemám osobní zkušenost, je možný že to je ve skutečnosti sympaťák

Reagovat
Nihilister

Reagovat
krisa

jednu dobu by snad nebyl pořádný přestupák, bez spelukace o Benzemovi do Arsenalu

Reagovat
mistr129

S Lacou to taky byla docela sága a nakonec po x obdobích přišel ne?

Reagovat
krisa

to už ani nevím, jestli to byla taky taková story. A ještě předtím Higuaín

Reagovat
avicii

Krása

Reagovat
Mr.Mike

Ja bych ho klidne bral za Sejka. Jeste kdyz je zajem i o Olatunjiho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele