Ruthenbeck dostal důvěru a pokusí se zachránit Köln

20.12.2017, 14:24
Aktuality
Köln by měl minimálně ve zbytku letošní sezóny vést Stefan Ruthenbeck. Ten původně jen dočasně zastoupil Petera Stögera, nyní si ale bývalý kouč dorosteneckého týmu vysloužil prodloužení smlouvy...

Porýnský celek má za sebou hodně špatný úvod sezóny, což po třinácti zápasech bez výhry odnesl zmíněný trenér Stöger, kterého původně dočasně nahradil Ruthenbeck.

Bývalý mládežnický lodivod dostal smlouvu jen do konce podzimní části sezóny, nakonec si však vysloužil, po nástupu sportovního ředitele Armina Veha, její prodloužení.

Ruthenbeck ve třech ligových zápasech vybojoval první vítězství proti Wolfsburgu (1:0) a nyní má za úkol pokusit se tradiční celek, který má zatím pouze šest bodů, zachránit.

"Köln je můj klub. To, že jsem nyní dostal důvěru, je pro mě velká čst a příležitost," řekl po podpisu kontraktu do konce sezóny Ruthenbeck, jenž s Kölnem vypadl po nejtěsnější možné porážce se Schalke z DFB-Pokalu, nyní už se tak může soustředit pouze na ligu.

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokusit se o záchranu může, ale moc reálně to nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že je to jedno kdo tam dokončí sezónu, protože Köln už to má spočítaný.Nejsem odborník ale myslím že by se měli zbavit béčkových hráčů jako jsou Lehman Olkowski,Rausch, Jojič atd. Vím že mají strašně moc zraněných a lavička je slabá ale ta chyba přišla už v létě kdy pustili Modesta a strašně špatně posílili viz. Cordoba za 18 mega který dal loňskou sezonu 2 góly a obránci z mateřské školky viz Mere,Horn,Queiros. Köln tlačí bota někde jinde a to ve středu zálohy. Nechápu jak může hrát střed Lehman to je hnus oni snad nemaji oči a mozek ten hráč už tam nemá co dělat tam musí hrát opravdový špílmachr a ne takový dřevo!!!!! Měli přivést před sezónou Utha to je jinej level než Cordoba a hlavně je Kolincan!!!!Je mi z toho smutno jak to tam vedou Kolínu fandím přes 30 let 2 krát do roku tam jezdím ale na tohle se prostě dívat nedá!!!! Doufám že na jaře neodejde moc hráčů jako je brankář Horn,Hector, Bittencourt,Heinz a vše si sedne a za rok se snad vrátíme protože na jaře se asi žádný zázrak konat nebude a mi zahučíme do 2 ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Podepsali Teroddeho, od toho nejaky goly cekam. Verim, ze tu zachranu daji jeste, lehky to samozrejme nebude, ale neodepisoval bych je.

Reagovat
Rudnevs

Na Teroddeho som sám veľmi zvedavý, je to môj obľúbenec, v Kölne už raz bol a v rezerve sa pod Frankom Schaeferom stal komplexným útočníkom. Posledné dve sezóny je to najlepší druhloigový strelec, ale v Bundeslige sa zatiaľ nikdy poriadne nepresadil. Teraz na to bude mať jedinečnú príležitosť a keď nič, tak aspoň v prípade zostupu by mohol byť opäť veľmi platný... Ale ako píšeš, ešte by som FC neodpisoval. Rovnako tak by som ešte neodpisoval FCK v druhej lige, tak ako to niektorí fanúšikovia na fanúšikovskej stránke robia.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych strašně rád kdyby se Köln zachránil ale bohužel je to tvrdá realita jeden hráč nic nezmůže.Jsem rád za Toreddeho je to kolínčan ale kdo mu na ty góly přihraje? Jak říkám stále mi tam chybí 2 tvůrci hry ve středu zálohy,ale je to první pozitivní zpráva snad se mu bude dařit!

Reagovat
Rudnevs

Je fakt, že ten bodový odstup je dosť veľký. Aj Armin Veh vravel, že to nevidí veľmi pravdepodobne, ja s ním celkom súhlasím, ale myslím, že to neni nemožné. Kölnu by som ten zostup neprial, ale ako tak pozerám, tak tento rok nejaka väčšia ryba spadnúť musí... Inak neni som si istý, či je Terodde Kolínčan - rodák z Bochholtu, začínal v Duisburgu, u vás bol len dva roky a aj to väčšinou len v Regionallige. Ale čo som čítal rozhovory, tak si veľmi rozumel najmä s tým Schaeferom, ten mu po ťažkom období plnom zranení pomohol a dal mu šancu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano máš pravdu začínal s velkým fotbalem v Duisburgu a u nás byl asi tak v 21 letech ale neprosadil se tak doufám že vyzrál a už se výrazně prosadí!!!!!

Reagovat
andrew96

Menší OT: Existuje a je někde k dispozici sestřih bundesligové Hinrunde?

Reagovat
Rudnevs

Práve teraz Bundesliga Pur Klassiker na Sport1 Deutschland.

Reagovat
db18

Mafia-Pokal OT:

Ulreich - Kimmich , J. Boateng , Süle , Alaba - Javi Martinez , Vidal - T. Müller , James , F. Ribery - Lewandowski

na lavičce: Starke - Rafinha, Bernat, Rudy, Götze, Tolisso, Coman

Bürki - Toprak , Sokratis , Bartra - Toljan , Weigl , Guerreiro , Schmelzer - Kagawa - C. Pulisic - Yarmolenko

Na lavičce: Weidenfeller, Zagadou, Subotic, Sahin, Isak, Dahoud, Schürrle

Reagovat
andrew96

To bude nahoru dolu.

Reagovat
db18

Nebo spíš debakl...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim si koledujem o ranec

Reagovat
smazaný uživatel

A už je to tady

Reagovat
smazaný uživatel

Trener Leverkusenu jak sebou hodil ted o zem :D Tvl, mrknete se na to, tohle byla saskarna roku :DDDD

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

to je ocas A ta sprcha na něj taky dobrá.

Reagovat
OnderCZ

Že to má zapotřebí dělat takhle ze sebe blbce. Může mu být jasné dopředu, že to pak všichni uvidí.

Reagovat
stas87

Videl som len druhy polcas nasho zapasu. Vitazny gol bol z ofsajdu, ten skratka nemal platit a cakal som, ze ho Winkmann odvola po konzultacii s videorozhodcom ci ako to mam nazvat. Na Pokal to ale neplati? Video je len pre BL? Potesil zasa Bargfrede, ta hra s nim a bez neho dozadu je rozdiel. A asi sa trosku chytil aj Kainz...po zapase v Dortmunde som ho opravnene kritizoval, tam bol vazne slabucky. Ale uz proti FSV zahral dobre a dnes tiez.

Hraci SCF aj Streich po zapase dost neuniesli ten gol z ofsajdu. Hned bezali po zaverecnom hvizde k rozhodcom a Streich pri odchode do kabin asi dost nadaval. Tak mozno este dostane trest. Ale Freiburg nemal ziadny velky tlak a sance ani za stavu 1-2. Hrali zle, respektive neboli schopni si nejaku sancu vypracovat. Jasne, po zapase budu vyplakavat nad tym, ze vypadli vdaka chybnemu verditku rozhodcu a ta pachut z vyhry tam bude..to ma na tom mrzi. Aspon sme sa rozlucili s fanusikmi vyhrou po celkom dobrom zapase. Teda aspon to co som videl ja, tak ma potesilo.

Reagovat
smazaný uživatel

O predĺžení spolupráce s Kohfeldtom som sa dozvedel až dnes počas zápasu s Freiburgom, z úst nemeckého komentátora. Myslím, že ak Florian neuspeje, prestaneme ťahať trénerov z vlastných ľudských rezerv..k dnešnému zápasu hlavne potreba naučiť sa vyhrávať, nie len vyhrať. Zápas sme opäť zdramatizovali, pritom sme boli jasne lepší a futbalovejší. Prekvapil Gondorf, najmä prihrávka na Kainza bola výstavná a prsty mal nakoniec vo všetkých góloch...ale Man of the Match jednoznačne Bargfrede, chlap dozrel ako víno v egerských pivniciach...lavička sa začína ukazovať v celkom príjemnom svetle, som zvedavý na prestupové obdobie, ale radšej ako posily si prajem zdravie pre súčasných hráčov, potenciál útoku ukázali už Skripnik a Nouri, defenzívu postavil na nohy Kohfeldt a Baumann nákupom Pavlenku, už to len skĺbiť a smelo do prvej desiatky...

Reagovat
stas87

Myslim ze si to bol ty, kto uz Bargfredeho odpisal a chcel si, aby sme ho predali, ze? On po tom dlhom zraneni co mal, tak sa dal az neuveritelne dokopy. Jasne, v ramci BL je to len priemerny hrac, no pre nas zacina mat zapas od zapasu väcsi a väcsi prinos. Zda sa, ze sme nasli typologicky vybornych hracov do 4-3-3, pretoze z toho spodku tabulky by som povedal, ze trojica Delaney-Eggestein-Bargfrede je to najkvalitnejsie, co BL na tom spodku ponuka. Ale treba vziat do uvahy, ze na troch stredakov hrame snad len my, preto to porovnanie nebude az tak vypovedajuce.

Ten tim sa este len musi naucit dohrat dobre rozohraty zapas do konca. Ta strata dvoch bodov proti Mainzu ma este doteraz stve. To sa malo vyhrat, pretoze do 70. minuty prilis sanci oni nemali. Vlastne len strelu Levina a Pavlenka vychytal De Blasisa. Oni hre nedominovali, nedokazali si vytvorit suvislejsi tlak ci nas poriadne zmacknut. Ved aj prvy gol co dali bol haluzny. Moisanderovi sa lopta zamotala medzi nohami a on nechcel urobit zbytocnu penaltu..takze sa to po par odrazoch dostalo ku Quasionovi a ten to pekne zakncil.

Aj ja si prajem hlavne zdravie pre vsetkych hracov. Tych bodov mohlo byt mozno aj viac. Pretoze do oktobra vypadol Moisander, mimo bol dlhodobo aj Caldirola, na cas vypadol Kruse, ani Juno neodohral vsetko. Ked to porovnam napriklad s HSV, tak tym vypadol akurat Müller, inak väcsinu jesene hrali v plnej zostave. Posilu by som chcel len jednu...a to nahradu za Fina. Lenze on je unikatny typ hraca. Prilis neverim, ze sa podari nahradit jeho prinos.

Reagovat
bayern987

Dobře je dusíme!

Reagovat
stas87

Toljan je tak jednoduchy hrac, az to boli. Faul naprosto zbytocny a Bayern tresta.

Reagovat
smazaný uživatel

Toljan hroznej už od začátku

Reagovat
stas87

Ale preco nesiel vobec do suboja s Alabom? Takto alibisticky faulovat a dufat ze si to rozhodca nevsimne a neodpiska...to si ten gol uplne pytalo. Doteraz si myslim, ze on na BVB nema a mali ste radsej dat viac sanci Passlackovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přesně to si myslím taky

Reagovat
Rudnevs

Pričom Passlack ani v tom Hoffenheime veľmi nehráva, čiže lose-lose-lose prestup. Inak tam majú ten káder pekne široký, bolo to pekne vidno v tom poslednom zápase EL proti Rasgradu, keď už o nič nešlo a Nagelsmann na ihrisko poslal hráčov ako Hack, Zulj, Ochs, Hoogma, Skenderovic, Polanski, Kobel alebo práve Passlack. Dokonca sa už vrátila aj legendárna “Trainingsgruppe 2”

Reagovat
stas87

Jj, preto som sa smial Razgradu, pretoze TSG s mladikmi bol lepsi a oni uz maju skuseny kader. -A ten rozdiel vobec nebol medzi nimi poznat.

To je fakt. Nagelsmann mu prilis neveri. Mozno sa to zmeni teraz cez pauzu kedy na sebe Passlack poriadne zamaka. Som si uz tak trosku predstavoval, ze v Nationalelf budu Passlack aj Kimmich a repre to bude mat poriesene na roky dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

No je to fakt smutný, když Felix přijde o místo kvůli někomu jako Toljan.

Reagovat
stas87

Tak ale zasa nema cenu odpisovat Toljana uz teraz. Stale je to mlady hrac, co sa moze casom vyhrat a na BVB mat moze. Teraz sice hra zle ale nemusi to byt stale zle od neho. A Passlack asi nedostatocne pracuje, kedze nedostal prilis sanci od Nagelsmanna. A ten je dost narocny trener, aspon tak mi to pride zo slov Kaderabka.

Reagovat
Rudnevs

On to dokonca Nagelsmann odôvodnil tak, že nezahral vynikajúco, ale jednoducho len normálne a v tom prípade je normálne, že hrajú iní... Ale treba mu dať ešte čas, stále má ešte len 19 a Hoffenheim je pre mladých hráčov ideálny tím na rozvoj. Vlastne to povedal i Rosen, že má za sebou ťažké obdobie a dajú mu čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nepovím ti jak maká Felix na tréninku, ale součástí áčka byl od 16-ti let !!! A nepamatuju si, že by v nějakým zápase vyhořel. Přestup Toljana prostě nechápu. Navíc tam byl ještě Durm na tu pozici...

Reagovat
vilp

Reagovat
andrew96

Nechat hlavičkovat oba stopery při standartce, hmm.

Reagovat
db18

Boateng dal v celé kariéře možná dva góly... a tipnul bych si, že ani jeden z nich nedal hlavou, takže u něj to chápu...

Reagovat
vladino10

Iba doplním, ze jeho posledný gól hlavou čo si pamätám je z roku 2013- proti Fortune Dusseldof..

Reagovat
db18

Nakonec dal celkem 3, ještě jeden tuším proti Šachtaru, když jsem se teď koukal na tm.

V DFB Pokalu první gól v 45 zápasech, jinak 7. gól za Bayern (předtím ještě dva za HSV)

Reagovat
Rudnevs

To bol dobrý zápas, Fortuna dokonca dvakrát viedla, ale potom to bohužiaľ vyhral Bayern 3:2, rozhodujúci gól bol myslím práve ten Boatengov.

Reagovat
vladino10

Jj, dokonca tuším po 85. minúte ak ma pamat neklame..

Reagovat
Rudnevs

Tak tak, až ku koncu zápasu, to bolo horké... Tipujem, že vtedy si dosť fanúšikov Fortuny pomyslelo na “es kann soviel passieren, es kann soviel geschehen, nur ein weiß ich hundertprozentig: nie im Leben würde ich zu Bayern gehen”

Reagovat
smazaný uživatel

Yarmo nemůže hrát hrot, to ani náhodou

Reagovat
andrew96

Zatím se tam pohybuje spíš Puli, ale i tak je to blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně chaos, všichni lítají jako splašený vosy, ale když máme míč, tak je to strašně nervózní...

Reagovat
andrew96

Kagawa a Guerreiro bránili moc velký prostor. To se změnilo po příchodu Dahouda a přechodu na dva stopery. Toljan ale strašně hoří a když už jsem chtěl chválit Schnelleho, že to celkem zvládá, tak tam totálně zaspí a je z toho gól.

CaptAm je tam nahoře chudák odstřihnutý, Guerreiro se snad ještě nedostal do zápasu. Škoda situací, kdy se podařilo Bayern zatlačit, ale nic z toho nebylo.

Naštěstí nám naději dává Csaplár.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Puli tam je vesměs na vsechno sám, navíc tam máme vepředu 3 skřítky na takový chlapy jako Süle nebo Boateng. A celkově nejsme ani nebezpečný, takový nic. Nemůžu ani nikoho vyzdvihnout. Možná Roman, když vyčapal Lewu. Ale jinak tam nic není...

Reagovat
andrew96

Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Toljan to je opravdu fail...

Reagovat
smazaný uživatel

Bože on tam jebne Dahouda Tohle dneska nedopadne dobře...

Reagovat
Rudnevs

Ej, škoda teraz tej Yarmolenkovej šance...

Reagovat
stas87

Pche, Alaba skusene mine aby potom na pana vyhlavickoval loptu za uz prekonaneho Ulreicha.

Reagovat
andrew96

From zero to hero.

Reagovat
db18

Klasický Thomas

Reagovat
andrew96

Reagovat
bayern987

Thomas

Reagovat
andrew96

Schmellemu to zdechlo nebo co to bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct jestli s tím kluci ještě něco udělají, ale já se obávám bura teda. Zatím je to tvrdá škola ze zkušeností...

Reagovat
vilp

Třetí trenér Borussie a Guerreiro pořád v záloze. Nechápu. Přitom vždy, když vidím Schmelzera, hraje tragicky, viz dnešní branka Müllera.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo.. krize ještě není ani zdaleka zažehnána - prachmizerný výkon v 1. poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Bože Shinji

Reagovat
Bastaron

Proč přestali hrát 2. poločas?

Reagovat
blackhawk88

Tuto otazku si kladiem uz 20minut a stale som nenasiel na nu odpoved..

Reagovat
vladino10

Tak jupp zvykol hrávať takúto udrziavacku aj v minulom pôsobení- vtedy sa z toho vyrážalo do rýchlych protiútokov a súperi dostávali náklad.. Lenže teraz nám tie protiútoky neexistujú- 2x sme mohli ísť do totálne otvorenej obrany, raz to pokaslal Muller tým, že si predkopol loptu príliš ďaleko a raz to tam James tiež urobil celkom zbytočnu stratu..

Ten betón ani nie je az taký problém, problém je, že protiútoky nefungujú..

Reagovat
Bastaron

Tak hlavně taky tam je jenom Coman na protiútok teď.

Reagovat
PV-maister

Přijde mi, že postrádáme rychlost.. Vždyť ve druhym poločase jsme měli na place tak 7 podprůměrně rychlých hráčů.. Nejvíc mě zaráží, jak šel výkonnostně dolu Alaba.. nejen útočně, ale i defensivně, ten kluk potřebuje nejspíš novou motivaci. A když jsem viděl Boatenga, jak naprosto nevhodně a ještě k tomu amatérsky strečuje, poté co si nejspíš natáhl hamstring, začal jsem si řikat, že ta frekvence zraňování v našem týmu možná nebude dílem náhody.. Mam radost z Mullera, neviděl jsem tedy moc zápasů v poslední době, spíš sestřihy, ale přijde mi, že nabil sebevědomí a mininálně z těch sestřihů mi přišlo, že aspoň 2 výhry z posledních 5. zápasů byly předevšim jeho zásluha..

Reagovat
vladino10

No..ono ani kedysi dávno sme nemali rýchlych hráčov a protiútoky tam boli..lahm, badstuber, boateng, alaba- schweinsteiger, martinez- ribery, kroos, muller- mandzukic..

Neviem či ide až tak o (ne) rýchlosť ako o to, že nejaké dlhé pasy dopredu ani neskusame..

Reagovat
PV-maister

Ta rychlost mi chybí ale i v defensivní činnosti, narážel jsem na ní předevšim v tomhle ohledu, protože jak nás tam občas hráči větrali právě kvůli neschopnosti krajních beků trochu akcelerovat (zrovna u toho moderního pojetí krajního beka je rychlost podle mě základ) a zrovna Alaba šel v tomhle ohledu docela dolu.. Protiútoky dost často selžou po nepřesnym pasu, neschopnosti hráče zpracovat svižně a efektivně balon a pracovat s nim pod tlakem.. Nemůžem dávat za vinu Juppovi něco, na čem se nepracovalo posledních 5 let (ok, třetí bod za Pepa ještě neplatil).

Reagovat
PV-maister

*Protiútoky dost často selžou po nepřesnym pasu, neschopnosti hráče zpracovat svižně a efektivně balon nebo po chabé práci s balonem pod tlakem.. je pravda, že těch pokusů a náběhů tam je taky po skromnu, pořád je tam cítit to Pepovo hraní na jistotu

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Z jakej se vykaslali na druhou puli? Nepochopitelne

Reagovat
andrew96

Alex Nečekal jsem teda po prvním poločase, že se Bayern bude klepat o vítězství. Dobrý výkon předvedl Dahoud, ještě lepší Kagawa. Puliho už na hrotu takto netrápit, nebo s takovou uteče.

Reagovat
Centrofixka

Už dlhšie ma irituje Weigl, chlapec má 22 rokov a 34 ročný Rybéry ho strčí do vrecka rýchlostne. Nerozumiem tomu ako tak mladí ľudia profesionálni športovci nevládzu

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud fláká treningy a po zápasech chodí pít tak možné to je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele