Rüstü Recber oznámil konec reprezentační kariéry

26.06.2008, 14:47
Aktuality
Pro Rüstüho Recbera bylo semifinálové utkání s Německem na letošním evropském šampionátu poslední v reprezentačním dresu, turecký gólman oznámil konec své kariéry. Informaci přinesla ve čtvrtek agentura Reuters.

Turecko podlehlo v semifinále Německu 2:3 a brankář Rüstü Recber neměl v některých situacích čisté svědomí. Zejména druhý inkasovaný gól padá na jeho vrub. Přesto zůstane v očích tureckých fotbalových fanoušků hrdinou.

Středeční zápas v Basileji byl jeho 118 startem v reprezentační kariéře. "Jsem na konci své kariéry, reprezentovat mi vždy bylo ctí a byl jsem celých čtrnáct let hrdý, že jsem mohl být součástí tohoto týmu," řekl Recber.

Rüstü Recber nezačal evropský šampionát jako jednička, po disciplinárním trestu Volkana Demirela však zaujal místo v brance a podílel se na vyřazení Chorvatska, když Turci uspěli v penaltovém rozstřelu.

Pětatřicetiletý brankář se podruhé v kariéře dostal do semifinále velkého turnaje. Letos zopakoval podobný úspěch z roku 2002, kde se turecký tým dostal mezi čtyři nejlepší celky mistrovství světa. "Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi pomáhali. Jsem hrdý na každého z nás. Všichni v naší zemi by měli vědět, že tenhle tým hodně dokázal," dodal na závěr Recber po vyřazení Turecka ze šampionátu.

Autor: MEDIAFAX

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Díky Recbere!!Byl jsi skvělý po celou kariéru!Hlavně MS 2002 bylo nejlepším ve tvé kariéře!!Je škoda že končí..

Reagovat
smazaný uživatel

čas se neda zastavit. Byl to dobry golman. zvlaste kdyz mel jeste stiny pod ocima

Reagovat
Langi

hold není nejmladší a se stářím přicházejí chyby které udělal třeba v zápase s němci...ale na ms 2002 se nezapomíná...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by měl přestoupit do Galatasaraye a pak může seknout s fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

To by fakticky mohl!!Galatasaray je můj nejoblíbenější klub!!

Reagovat
smazaný uživatel

Do Galatasaraye nikdy nepřestoupí, klubem jeho srdce je Fenerbahce-úhlavní nepřítel. Navíc tohle derby je jedno z nejvyhrocenějších na světě..... ale Tvá myšlenka se mi líbí

Reagovat
smazaný uživatel

no už jednou přešel k instanbulské konkurenci...a to se neodpouští....

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle brankáři po celou dobu kariéry fandím, je velice zajímavý, působí na mě jinak než jiní gólmani. Ty jeho bojové znaky pod očima byly úžasným nápadem, u nikoho jiného jsem to neviděl.....

Na MS 2002 byl dle mého stanoviska nejlepším brankářem světa.

Chtěl bych mu za jeho skvělý výkon poděkovat!

Recbere, děkuji!

Reagovat
smazaný uživatel

nebudem mat na nho dobre spomienky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele