Ruský svaz brání Hiddinka

18.11.2007, 16:44
Aktuality
Po sobotní prohře v Izraeli se kouč ruské reprezentace Guus Hiddink ocitl pod palbou kritiky. Prezident Ruského fotbalového svazu Vitalij Mutko se ale holandského kouče zastal a prohlásil, že prodloužení jeho smlouvy do roku 2010 bylo významným krokem.

"Hiddink tu zůstane do vypršení svého kontraktu. Až teprve pak jmenujeme nového trenéra," vyvrátil zvěsti Mutko. Spekuluje se totiž, že Hiddink v nejbližší době zamíří do nějakého věhlasného klubu. Je známo, že byl nejčastěji spojován s londýnskou Chelsea, ale také s některými italskými a holandskými kluby.

Mutko si však myslí, že se teprve ruští reprezentanti potřebují naučit zvládat velkou zodpovědnost. "A Hiddink je jedním z mála, kteří tohle dokáží a udělají náš tým silný."

Prezident svazu po prohře s Izraelem rovněž připustil, že nyní mají velmi malou šanci probojovat se na závěrečný šampionát. Nicméně chce, aby reprezentace ve středu porazila Andorru a bude věřit, že Anglie prohraje domácí klání s Chorvatskem.

"Budeme se připravovat na následující zápas. Ale pochopitelně stále budeme doufat a spoléhat na Chorvatsko. Všichni víme, že šance je už malá," dodal Mutko.

Jenomže trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič prohlásil, že by remízu, která je pro Rusy nepřijatelná, bral všemi deseti. "Nikdo nikdy nebyl favoritem, když hrál v Anglii, takže bychom byli za bod šťastní," ubral Rusům poslední špetku naděje. "Je to velký zápas a sen každého hráče si zahrát ve Wembley. Uděláme všechno proto, abychom naši zemi reprezentovali tím nejlepším způsobem."

Autor: Pavel Janega / teamtalk.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rusko už má smůlu. Anglie dostala druhou šanci a tu už nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

muze este neak postoupit nekdo s dwojice Izrael Srbsko???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele