Ruská Premier Liga - preview 7. kola

02.05.2009, 08:10, aktualizováno 03.05.2009, 09:10
Previews
Šlágr kola uvidí Samara, domácí Křídla se střetnou s moskevským CSKA. Zenit zajíždí na hřiště Rostovu, v duelu špatně hrajících týmů se střetnou Lokomotiv a Nalčík. Poslední Chimki se pokusí poprvé vyhrát proti Krasnodaru...
Tom Tomsk - Těrek Groznyj  (sobota 09:30)
Těrek Groznyj letí Na Sibiř napravit nezáviděníhodnou bilanci s domácím Tomskem. Těrek se v ruské Premier-Lize utkal s Tomskem čtyřikrát a vždy prohrál.

Tomiči v krátkém časovém sledu dvakrát prohráli s FK Moskva 1:2, nejprve ve čtvrtfinále ruského poháru, poté v šestém kole Premier-Ligy. Trenér Valerij Nepomnaščij v sobotu nemůže poslat do hry zraněné trio Filipenko, Kiselev a Nemeth.

Jižané, kterým po dobrém vstupu do soutěže, došel dech, se na Tomsk připravovali s Kislovodsku. Čečenský celek už může počítat s rumunským záložníkem Florentinem Petrem, který od druhého kola marodil a na hře Těreku byla absence klíčového hráče znát. Trenér Groznyj může počítat také s Miščenkem, kterému vypršel jednozápasový trest za červenou kartu. Stále však marodí albánský reprezentační brankář Lika.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Katynsus, Smirnov, Jokič, Ivanov - Klimov, Janotovskij, Mičkov, Volkov - Maznov, Kornilenko.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Zabavnik, Iliev, Cleber, Omeljančuk - Pancu, Georgiev, Smirnov, Džabrajlov, Gvazava - Ševčenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.70 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Dinamo Moskva  (sobota 12:00)
Slavnému moskevskému derby Spartaku s Dinamem, které zpestří sedmé kole ruské Premier-Ligy, dodává zvláštní nádech obrovská nenávist a rivalita v dobách komunismu, kdy oba kluby vládly sovětské lize. Zatímco Spartak Moskva založil čestný sportovec Nikolaj Starostin a červenobílí byli vždy lidovým mužstvem, Dinamo bylo v temných dobách sovětského lidu mužstvem tajné policie.

Dinamo po pádu komunismu "překvapivě" začalo výsledkově strádat a pro fanoušky Spartaku se staly prestižnější duely proti CSKA Moskva a dalším ruským gigantům. Přesto je duelu stále věnována velká pozornost, na minulost se jen tak nezapomene...

V současnosti je v lepším rozpoložení domácí Spartak, za současný stav tak trochu může vděčit svému nadcházejícímu soupeři Dinamu. Po drtivé porážce 0:3 ve čtvrtfinále ruského poháru s modrobílými byl odvolán trenér Michael Laudrup a na lavičce ho nahradil generální ředitel Valerij Karpin. Pod jeho taktovkou se červenobílí zvedli, když si připsali dvě výhry v řadě (naposledy na půdě úřadujícího mistra Kazaně) a vyšvihli si na šesté místo.

Dinamo je v útlumu, v posledních dvou utkáních proti Samaře a Kazani nebodovalo a navíc se střelecky neprosadilo, což se přičítá zranění útočné hvězdy Alexandra Keržakova. 26letý fotbalista se stihl před Spartakem dát zdravotně do pořádku, ale trenéra Kobeleva straší další absence, čtvrtá žlutá karta v minulém kole znamenala stopku pro záložníka Kirilla Kombarova.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Makajev, Jiránek, Stranzl, Fathi - Bystrov, Carioca, Kovalčuk, Bojarincev - Alex - Welliton.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Tanasijevič, Kolodin, Férnandez, Granat - Kokorin, Wilkshire, Chochlov, Dimidko, D.Kombarov - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - FK Moskva  (sobota 14:30)
Bývalý úspěšný trenér Amkaru Perm Miodrag Božovič se vrací na místo činu, tentokrát ale v nové roli, trenéra hostujícího FK Moskva. Permu se pod novým trenérem Dimitarem Dimitrovem nedaří, a pokud bulharský trenér neporazí FK Moskva, bude se ještě intenzivněji spekulovat o jeho odvolání.

Amkar Perm bude na podzim debutovat v evropských pohárech, ale pokud bude tým z Uralu pokračovat v dosavadních výsledcích a především výkonech, jeho evropská mise nemůže skončit jinak než fiaskem. Fanoušci Amkaru by nejradši na lavičce viděli Božoviče, který klub sponzorující závod na výrobu hnojiv, dotáhl minulou sezónu na historické čtvrté místo.

"Do Permu jedu s emocemi, v tomto městě jsem docílil největšího úspěchu trenérské kariéry a udělal si jméno," vzpomíná trenér FK Moskva na své bývalé působiště a věří, že mu fanoušci prominou jeho odchod do Moskvy.

Jeho nástupce Dimitar Dimitrov na úspěchy Božoviče ani zdaleka nenavazuje, Perm je v tabulce až třináctý, o víkendu navíc museli jeho přiznivci skousnout potupně vysokou porážku 1:4 proti průměrnému Spartaku Nalčik. Bulharský kormidelník k tomu všemu musí řešit velké absence v obraně, chybí mu zranění Fedoriv a Gaál a vykartovaný Belorukov. Hosté přijedou bez Okoronkwa a Samedova, kteří se zranili během posledního utkání proti Tomsku.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Kalašnikov, Grišin - Pejev, Drinčič, Novakovič, Jean Carlos - Volkov, Kušev.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Zevnov - Nababkin, Okoronkwo, Epureanu, Da Costa - Samedov, Tarasov, Vukič, Rebko, Česnauskis- Bracamonte.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.55 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Saturn - Rubin Kazaň  (sobota 17:00)
Saturn hostí v sobotním utkání sedmého kola ruské Premier Ligy Rubin Kazaň, který si zde ve 27. kole minulé sezóny zajistil premiérový titul v historii klubu.

Domácí Saturn se podle předsezonních předpokladů usadil ve spodních patrech ruské nejvyšší soutěže, momentálně je patnáctý. Proti Kazani nemá mužstvo vyhazovem ohroženého trenéra Jurgena Röbera co ztratit. "Děláme vše pro dosažení dobrých výsledků v budoucnosti. Motivace proti Rubinu bude dost," řekl záložník Vladimir Kuzmičev pro oficiální stránky Saturnu.

Záhada, proč trio legionářů Gökdeniz Karadeniz, Christian Noboa a Cristian Ansaldi už nemá tak výsadní postavení jako v minulé mistrovské sezóně, je odhalena. Prezident Kazaně pro deník Sport-Express prohlásil, že tito hráči se budou v létě prodávat a místo nich přijdou ještě lepší legionáři. Trenér Berdyjev tak očividně chce, aby si mužstvo zvyklo na hru bez svých obvyklých opor.

Kazaň v šestém kole smolně prohrála se Spartakem 0:2 a opustila první místo tabulky a nyní je dva body za vedoucími Křídly Sovětů Samara. V útoku by měl vedle podhrotového kouzelníka Domínguze nastoupit Roman Adamov, protože jeho konkurent Alexandr Bucharov je zraněn.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Igonin, Zelao, Nachušev - Ivanov, Nemov, Jevsejev, Karjaka - Topič, Kiričenko.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Navas, Šaronov, Kvirkvelija - Rjazancev, Sibaya, Semak, Karadeniz - Domínguez, Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.10 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - CSKA Moskva  (neděle 11:00)
Příjemné překvapení úvodních šesti kol ruské Premier-Ligy Křídla Sovětů Samara se pokusí udržet první místo proti CSKA Moskva. Armádní klub je zatím přeborníkem v nevyrovnaných výkonech. Jakou tvář ukážou Zicovi svěřenci na horké půdě Samary?

Křídlům Sovětů Samara se v nadsázce říká mužstvo Jana Kollera, český obr je ve výborné formě, o čem se minulou sobotu přesvědčilo Dinamo Moskva, na jehož hřišti vsítil jedinou branku utkání a zajistil tím Samaře cenné tři body. Stínem v onom duelu je čtvrtá žlutá pro Kalačeva, který tak spolu se zraněným zadákem Budylinem bude v sestavě Křídel chybět.

Jako na houpačce si musí připadat fotbalisté CSKA, ve čtvrtém kole porazili v moskevském derby Lokomotiv 4:1, o dva týdny později doma klopýtli s nováčkem FK Rostov 1:2. Brazilský kouč Zico si alespoň může mnout ruce, že se mu vrací uzdravený kanonýr Vágner Love, místo kterého zaskakoval talentovaný český útočník Tomáš Necid. "Křídla Sovětů jsou jedním z nejlepších týmů v Rusku. Tým hraje velmi kompaktně, rychle rozvíjí útočné akce a zároveň jsou organizovaní v defenzívě. Kromě toho je v sestavě Samary hodně silných hráčů," smekl Zico poklonu před výkony aktuálního lídra.

Pokud do utkání v dresu CSKA vyběhne Tomáš Necid, můžou se čeští fanoušci těšit na zajímavou konfrontaci, na hrotu domácích totiž nebude chybět Jan Koller. Právě Necid je totiž považován za Kollerova nástupce v reprezentačním dresu, zastíní ve vzájemném souboji svého učitele?

A nezapomeňme ani na Jiřího Jarošíka, klíčový člen obrany Samary strávil nejlepší roky své fotbalové kariéry v CSKA Moskva...
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošík, Leilton - Bober, Adžindžal, Ivanov, Kulik - Savin, Koller.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Mamajev, Aldonin, Žirkov - Dzagojev - Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 2.85 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Zenit Petrohrad  (neděle 13:15)
Loňský suverén druhé ruské ligy přivítá na svém hřišti hvězdný Zenit Petrohrad, který se letos jako první pokusí dobít domácí tvrz Rostovu. Ten v lize spoléhá předevsím na defenzívu a na domácím hřišti letos ještě neprohrál a obdržel jediný gól.

Proti Zenitu, jako většina ostatních ligových mužstev, tak půjdou domácí s jednoznačně defenzivní taktikou. Právě obranu povede již tradičně český obránce Roman Lengyel, kterému však bude chybět jeho zraněný kolega Živanovič. Mezi zraněnými na straně Rostovu je i další Srb Nenad Živič. Naopak ofenzívu by měl mít na starosti loňský nejlepší střelec druhé ligy Dmitrij Akimov podporovaný Igorem Lebeděnkem.

Zenit po jednoduché povinnosti proti Chimkám nečeká proti nováčkovi lehký zápas. Při hře do plných navíc Petrohradu chybí hlavně myšlenka, kterou dával hře Zenitu Andrej Aršavin a loni i portugalec Danny, který se zatím potýká s mizernou formou. To samé platí i o útočníkovi Pogrebňakovi, jehož místo zřejmě zaujme letos úspěšnější Fatih Tekke. V sestavě Zenitu bude stále chybět český záložník Radek Šírl a dlouhodobě zraněný obránce Nicolas Lombaerts.

Utkání začíná ve 13:15 středoevropského času a řídit ho bude Ildus Biglov z Ufy.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Čerkes, Rožkov, Lengyel, Andželkovič - Hong Yong Jo, Astafjev, Kulčij, Osinov, Lebeděnko - Akimov
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Križanac, Kim Dong Jin - Denisov, Tymoščuk, Zyrjanov - Fajzulin, Danny - Fatih Tekke
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Spartak Nalčik  (neděle 15:30)
Trenérský debut v Lokomotivu Moskva čeká na Vladimira Maminova, ten na lavičce Loko nahradil odvolaného Rašida Rachimova, jemuž zlomila vaz prohra v Krasnodaru. O tom, zda Maminov bude na lavičce Lokomotivu jen dočasně, může napovědět nedělní utkání proti Spartaku Nalčik.

Přestože vedení jednoho z nejslavnějších ruských klubů dalo Rachimovovi po minulé zpackané sezoně šanci i v té následující, ke zlepšeným výsledkům to nevedlo. A tak na lavičku usedl Maminov, u kterého prezident Naumov věří, že se stane novým Pepem Guardiolou. Nový trenér nemůže počítat s kapitánem Biljaletdinovem, reprezentační záložník Ruska si v posledním utkání přivodil zlomeninu holenní kosti a do června si nezahraje. V sestavě domácích by naopak nemělo chybět uzdravené duo Torbinskij a Odemwingie. Návrat hlásí i hříšník Baša.

Kavkazský Spartak v šestém kole proti Amkaru oslavil vůbec první vítězství v právě probíhajícím ročníku, Perm smetl překvapivě vysoko 4:1. Přitom v prvních pěti kolech dali střelci Nalčiku pouhou jednu branku. Hostům v Moskvě schází zranění útočníci Parodi a Kalimullin.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Čech - Janbajev, Baša, Rodolfo - Glušakov, Dujmovič, Torbinskij, Mujiri - Syčev, Odemwingie.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Kisenkov - Leandro, Mašukov, Berchamov, Gogua - Gošokov, Koncevoj.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Chimki - Kubaň Krasnodar  (neděle 17:45)
V posledním utkání sedmého kola ruské Premier ligy změří síly Chimki s Krasnodarem, který i díky špatnému startu do soutěže bude bojovat o záchranu. Naopak domácí jsou suverénně poslední.

Domácí nevstoupili do soutěže vůbec dobře a získali jenom jeden bod za bezbrankovou remízu. Na jejich obranu nutno dodat, že měli ohromně těžký los. Ani v tomto utkání je však nečeká nic lehkého, navíc budou chybět zranění Nizamutdinov, Strelcov, Cvetkovic, Gapon a diskvalifikovaný Kožanov.

Na druhé straně Krasnodaru se také moc nedaří, poslední zápas však dokázal vyhrát a tak se posunul od pásma sestupu. V tomto zápase budou hostům chybět zranění Skverňuk, Né a diskvalifikovaný Tichonoveckij.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Rotenberg, Trivunovic, Jovanovic, Nastic - Samsonov, Zinovijev, Maximov, Budjanskij, Blatnjak - Antipenko.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Botviňev - Chagus, Dziojev, Zasejev, Boaventura - Topci, Usenin, Kaita, Haminu Dramani - Kasajev - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Křídla Sovětů Samara64117:213
2.Zenit Petrohrad633011:512
3.Rubin Kazaň63218:311
4.FK Moskva63216:311
5.CSKA Moskva631211:410
6.Spartak Moskva63128:510
7.FK Rostov62314:39
8.Dinamo Moskva63035:79
9.Těrek Groznyj62224:58
10.Kubaň Krasnodar62133:67
Tom Tomsk62133:67
12.Lokomotiv Moskva61326:96
13.Amkar Perm61322:56
14.Spartak Nalčik61235:65
15.FK Saturn61235:95
16.FK Chimki60155:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska jasnej zapas kola, moskevsky derby

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo, koho co vedlo na to, že spartak jednička??

Reagovat
smazaný uživatel

Rek bych, ze to byl proste tip... strela do vetru Nedavno jeste za Laudrupa vyhralo Dinamo jasne 3:0, ale ted zase Spartak ma formu a celkem v klidu porazil i Rubin. Takze tezko odhadovat

Reagovat
smazaný uživatel

hm....

Reagovat
smazaný uživatel

jenda koller fandím mu, aby dnes dal znova gola...

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA dneska se dvema utocnikama ....jak se ale ocekavalo, vedle Vagnera Love dostal prednost Maazou. Necid uz jenom na lavicce...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne - tak to spis vypada, ze Maazou je na pravym kridle misto zranenyho Krasice...

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva co to bylo, mor na Vasila. Taková chyba....

Reagovat
smazaný uživatel

Tam spala snad cela obrana

Reagovat
smazaný uživatel

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁGNER

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutecny... CSKA celej zapas hraje neuveritelnou tuzku a pak behem ctyr minut otoci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele