Ruská Premier Liga preview - 4. kolo

03.04.2008, 21:27, aktualizováno 05.04.2008, 21:30
Previews
Čtyři zápasy zakončí čtvrté kolo ruské nejvyšší soutěže. Samara doma přivítá Vladivostok, Jaroslavl hraje se Zenitem Petrohrad, Perm míří na hřiště Spartaku Moskva a Nalčik si to rozdá s Dinamem Moskva...
FK Moskva - FK Chimki  (pátek 17:00)
FK Moskva se pokusí vybojovat první vítězství v této sezoně. Moskevskému klubu stojí v páteční dohrávce v cestě FK Chimki, které se v minulém kole posilnilo překvapivou remízou proti Spartaku Moskva.

Svěřence Olega Blochina sužuje nebývalý počet zraněných hráčů. Posuďte sami, na marodce jsou Okoronkwo, S. Ivanov, Krunič, Adamov, Ževnov, Bystrov, Meljošin, Barrientos, Kalešin a Melešin. Za červenou kartu v minulém kole navíc stojí Jop. Koleno trápilo také Tomáše Čížka, ale český záložník se dal zdravotně do pořádku a je připraven nastoupit.

Moskevští v prvních třech kolech uhráli pouhý bod a v tabulce jim patří patnáctá příčka. V minulém kole nestačili na Tom Tomsk. Na náladě jim nepřidaly ani spekulace o rezignaci prezidenta klubu Juri Belouse. "Určitě jsme si představovali začátek sezony trochu jinak, ale musíme teď urvat tři body. Sužuje nás velký počet zranění a v každém zapase hraje jiná sestava. Není to sice optimální, ale o krizi je předčasně mluvit," řekl Roman Hubník pro Eurofotbal. Právě ruská média nahlas hovoří o krizi ambiciózního klubu. Pravděpodobnou sestavu FK Moskva je těžké odhadovat, jisté je, že ukrajinský kouč Blochin bude muset hodně improvizovat.

FK Chimki se po prvních dvou výsledkově nevalných kolech (Amkar Perm 0:3, Dinamo Moskva 0:2) výkonnostně chytlo proti Spartaku Moskva, což málokdo čekal. Chimki mělo dokonce na dosah vítězství, ale inkasovaná branka v 90. minutě nakonec znamenala pro moskevské mužstvo "jen" bod za remízu 3:3. Nicméně ani remíza nepomohla týmu slovinského lodivoda Muslina odpoutat se od poslední příčky.

V minulé sezoně se ve vzájemných duelech radovalo vždy hostující mužstvo. V květnu si FK Chimki odvezlo vítězství 2:0, v srpnu naopak stadion Rodina vyloupili moskevští, když díky hattricku Adamova zvítězili 3:1. Útočné eso FK Moskva ale do toho utkání vinou zranění nezasáhne, podaří se jeho trefy spoluhráčům nahradit? Dozvíme se v pátek od 17:00 CET.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Amelčenko – Godunok, Hubnik, Nabakin, Stoica – Rebaža, Golišev, Čížek, Epureanu, Varakin – Bracamonte
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Golovatenko, Trivunovič, Mijajlovič, Samusevas - Drozdov Čeh, Blatnjak, Eromoigbe, Nizamutdinov - Antipenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.10 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - CSKA Moskva  (sobota 12:00)
Těrek Groznyj se pokusí na domácí půdě překvapit CSKA Moskva. O favoritovi utkání není pochyb, hosté si jedou pro tři body a nic jiného si nepřipouští. Nicméně červenomodří už proti jednom nováčkovi body ztratili, když v prvním kole jen remizovali s Šinnikem Jaroslavl.

Těrek se pokusí navázat na minulé kolo (vítězství 2:1 proti Spartaku Nalčik) a hlavně na poslední vzájemné měření sil proti CSKA. V červenci roku 2005 totiž beznadějně poslední Těrek porazil tehdejšího mistra 1:0. Mužstvo, v kterém působí i slovenský fotbalista Radoslav Zabavník, se zatím drží 13. pozici. Čečenskému týmu se také pomalu rýsuje střelecký tahoun, Šamil Lahjalov si připsal tři branky a vévodí tabulce střelců ruské Premier Ligy. Kouč Talgajev nemůže počítat se zraněným Voronkinem.

Na nešťastný vstup do soutěže, kdy armádní mužstvo po nepřesvědčivém výkonu remizovalo proti nováčkovi Šinniku Jaroslavl, dávají svěřenci zkušeného lodivoda Gazzajeva rychle zapomenout. V následujících dvou kolech CSKA vyhrálo obě utkání, nejprve na hřišti Samary 2:0 a poté doma proti Saturnu 1:0. Všechny tři zápasy sledoval jen z hlediště český fotbalista Luboš Kalouda, který si na nové prostředí zatím zvyká.

Kromě dlouhodobě zraněného Ramona přibyl na marodku i talentovaný Polák Janczyk, který má zlomený druhý a čtvrtý prst na ruce, předpokládaná doba absence byla stanovena na čtyři týdny.

Utkání začíná v sobotu od 12:00 CET, pod taktovkou sudího Alexandra Gvardise. Překvapí našlapané CSKA skromný čečenský klub se záchranářskými ambicemi?
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Lika - Džabrailov, Zabavnik, Romanovič, Iliev - Kulik, Essame, Petrovič, Lahijalov, Kuzmičev - Serdjukov.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Odiah, Šemberas, Dudu, Krasič, Žirkov - Vágner Love, Jo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.35 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Saturn Moskovskaja oblasť - Lokomotiv Moskva  (sobota 14:00)
Saturn hostí moskevský Lokomotiv. Spolu s utkáním Spartak – Amkar Perm jde o nejzajímavější klání 4. kola.

Saturnu po třech odehraných kolech patří 10. příčka s bilancí 1-0-2. Naposledy Saturn nestačil v Lužnikách na CSKA 1:0. Antonín Kinský v brance Saturnu doslova čaroval, ale body nakonec vykouzlit nedokázal. Nejlepším střelcem Saturnu je Slovák Martin Jakubko, který všechny své trefy nasměroval do sítě Těreku Groznyj v předminulém kole - trefil se celkem dvakrát a přispěl k výhře 3:1.

Na druhé straně stojí Lokomotiv, ten uhrál v novém ročníku šest bodů a patří mu pátá příčka. Kouč Rachimov dovedl své svěřence ke dvěma vítězstvím v řadě (Šinnik 2:1 a Samara 2:0). Střeleckou formu má hlavně Odemwingie, jenž rozvlnil síť soupeře už třikrát. Lokomotiv je specialista na druhé poločasy, v rozmezí 46 až 90. minuty totiž padly všechny jeho branky.

Trenéři obou celků musejí počítat absence svých indisponovaných oveček. Hostitelé nastoupí bez zraněného tria Shilla, Petráš a Gerk, na druhé straně barikády chybí Maminov, Koncedalov a Denisov.

25.8.2007 se proti sobě oba celky postavily naposled, z výhry 2:0 se nakonec radoval hostující Saturn. Ukončila se tak jedna dlouhá série, předchozích pět střetnutí totiž skončilo remízou. Podaří se Lokomotivu Vendeta? Dozvíme se od 14:00 CET.
Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Němov, Ďurica, Zelao, Nahušev - Al.Ivanov, Igonin, Loskov, Karjaka - A. Eremenko, Kiričenko.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Levenec - Janbajev, Sennikov, Rodolfo, Spahič - Kocsis, Gurenko, Pereira, Biljaletdinov - Odemvingie, Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.80 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Tom Tomsk  (sobota 17:00)
Vedoucí tým soutěže Rubin Kazaň se utká s Tomskem. Domácí jsou v laufu, po výhře na půdě Zenitu se od nich nečeká nic jiného než další vítězství.

Před sezónou se netajil Rubin Kazaň velkými plány, ale takový vstup do soutěže nečekal nikdo. Kazaň vyhrála všechny tři zápasy a naposledy šokovala vítězstvím 3:1 na hřišti mistra Zenitu Petrohrad. Výborné výkony v dresu "Ruby" podává především osa Ansaldi, Karadeniz, Rjazancev a Semak. A to si ještě na ruskou ligu zvyká kanonýr Savo Miloševič, který se v tomto ročníku zatím netrefil. Pohled na zraněné hráče už tak příjemný není, z různých důvodů do hry nezasáhnou Rebrov, Revišvili, Šaronov, Vasilijev a Fedorov. Nicméně Sergej Rebrov má určitou šanci, jeho koleno je ve výrazně lepším stavu než před několika týdny.

Tom Tomsk neprodá svou kůži zadarmo, pro Kazaň je důrazným varováním bilance vzájemných zápasů, tu má totiž lepší Tomsk, který má třízápasovou šňůru vítězství nad svým sokem. Navíc si Tom zlepšil náladu v posledním kole, kdy brankou Jokiče v samotném závěru udolal FK Moskva 2:1. Doposud má Tomsk bilanci 1-1-1 a dělí se o osmou příčku s Vladivostokem.

Šanci ukončit nepříznivou bilanci s Tomskem má Rubin Kazaň v sobotu v 17:00 CET. Zápas bude řídit rozhodčí Maxim Lajuškin.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Thomas, Salukvadze, Kvirkvelija - Rjazancev, Sibayja, Semak, Karadeniz, Kobenko - Miloševič.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Katynsus, Bugajev, Vejič, Jokič- Klimov, Ajinjal B., C. Skobljakov, Tarasov, V. Volkov - Maznov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 6.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Krylja Sovetov Samara - Luč-Energija Vladivostok  (neděle 12:00)
V nedělním utkání 4. kola se "Křídla" utkají s Luč – Energijí Vladivostok.

Leonid Sluckij a jeho svěřenci se nenachází ve zrovna ideálním rozpoložení, po výhře na hřišti Těreku přišly dva ligové zápasy, které "Křídla" uzemnily. Po prohrách s Lokomotivem a Spartakem klesla Samara na 11. pozici, navíc hráčům dělá problém střílení branek, do sítě moskevských týmů se netrefili ani jednou. Trenér Sluckij bude postrádat zraněného Skvernjuka, který však v dosavadním průběhu soutěže nastupoval v pozici náhradníka. Debut se odkládá také u Jiřího Jarošíka, kterého do hry nepustí rovněž zranění.

Na druhé straně barikády stojí Luč Energija Vladivostok. Vladivostok odcestuje do Samary bez Dacosty a D. A. Smirnova. A pak také s vědomím, že Vladivostok se z výhry na hřišti soupeře radoval naposledy koncem září minulého roku, když porazil sestupující Kubáň Krasnodar 2:0. V minulém kole udolala Luč nováčka soutěže Šinnik Jaroslavl 1:0 a připsala si svou první výhru v soutěži. Tým z pobřeží tichého oceánu se drží na osmé příčce se čtyřmi body.

Z posledních čtyř vzájemných zápasů má lepší bilanci Samara, kterou také těší fakt, že na domácím hřišti Vladivostok dvakrát v řadě porazila. V neděli od 12:00 CET se očekává, že Samara sérií výher proti Vladivostoku prodlouží, hosté totiž mimo domácí stadion sbírají body jen výjimečně.
Krylja S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - O Soc Bom, But, Belozerov, Budylin - Escobar, Taranov, R. Ajinjal, O. Ivanov, Tichonov - Savin.
Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:
M. Čech - Novkovič, D.N. Smirnov, Šešukov, černogajev - Bulyga, DamKanovič, Gvazava, Vujovič, Ševčnko - Tichonoveckij.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Šinnik Jaroslavl - Zenit Sankt-Peterburg  (neděle 14:30)
Zenit se představí na půdě Šinniku Jaroslavl. Petrohradské mužstvo chce odčinit nezdar z minulého kola proti Rubinu Kazaň, ale nováček soutěže už jednoho favorita o body obral...

Šinnik čeká perný rok 2008, o čemž se gumárenské město přesvědčilo v prvních třech kolech. Na úvod ale nováček soutěže šokoval remízou a nebojácným výkonem na půdě CSKA, poté však svěřenci mladého trenéra Sergeje Jurana nestačili na Lokomotiv a Luč Energiji Vladivostok. "Zdá se, že Šinnik začal neúspěšně, ve skutečnosti nepropadáme pesimismu – zanechali jsme dobrý dojem," řekl před utkáním Bojarincev, který dodal, že jeho tým se bude proti Zenitu soustředit především na zadní vrátka.

Zenit v týdnu sehrál první čtvrtfinálový duel Poháru UEFA a k překvapení všech vypráskal Bayer Leverkusen na jeho půdě vysoko 4:1. Dick Advocaat myslí na finále, nesestřelí však Zenit z oblaků outsider z Jaroslavli? Podcenění by se totiž mohlo krutě nevyplatit. Nicméně Zenit už kvůli svým fanouškům nic nevypustí, do Jaroslavli jich totiž cestuje tři tisíce! Navíc Zenit v lize naposledy klopýtl proti Rubinu Kazaň, prohra 3:1 se trávila na Petrovskij stadionu těžce. Dick Advocaat se může poprvé v této sezoně těšit na papírově schůdného soupeře, při vší úctě k Šinniku je Spartak, FK Moskva nebo Rubin Kazaň kvalitativně někde jinde.

Oběma stranám se nevyhnula zranění. Šinnik postrádá estonské duo Laizans, Stepanov. Kouč Advocaat nemůže počítat Dominiguezem a Lombertsem.

Favoritem je úřadující mistr Zenit, Šinnik může jen překvapit. Napodobí scénář proti CSKA? Duel začíná ve 14:30 řídit ho bude rozhodčí Almir Kajumov.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
Pravkin - Čerkes, Djordjevič, Ricardo da Silva, Bašto - Semočko, Goravski, Bočkov, D. Kudrjašov, Bojarincev - Monarev.
Zenit - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Anjukov, Širokov, Križanač, Šírl - Zyryanov, Denisov, Tymoščuk - Faizulin, Aršavin - Pogrebnjak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.05 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - Amkar Perm  (neděle 17:00)
V nedělním utkání 4. kola se proti sobě postaví Spartak Moskva a Amkar Perm.

Spartak v dosavadním průběhu soutěže uhrál pět bodů z devíti možných a nachází se na sedmém místě tabulky. Tým lodivoda Stanislava Čerčesova zatím herně příliš nepřesvědčuje. Kupříkladu za hubenou výhru proti Tomsku může Spartak vděčit především famóznímu výkonu brankáře Stipeho Pletikosy. Zatím poslední utkání sehrál Spartak na půdě FK Chimki a ani tam se vicemistrovi moc nedařilo, remízu si "červená křídla" zajistila až brankou v 90. minutě.

Do utkání proti Amkaru Perm nenastoupí distancovaný středopolař Mozart, který pyká za červenou kartu v minulém kole. Na marodce jsou dále český reprezentační obránce Radoslav Kováč, Kaliničenko a zimní posila z Herthy Berlín Malik Fathi. Na stadionu Lužniki bude jeden sektor s kapacitou 1000 míst vyhrazen pro rodiny s dětmi.

Amkar Perm vstoupil do soutěže až překvapivě suverénně, získal plný počet bodů a pyšnil se skóre 4:0, přitom své první dva duely musel odehrát na hřištích soupeře. Minulé kolo však přišla studená sprcha, postaralo se o ní Dinamo Moskva, z Permu si totiž po vítězství 2:1 odvezlo tři body. Amkar tak přišel o pozici lídra soutěže a v současné době okupuje pátou příčku. Hostujícímu týmu chybí Sergej Volkov, který se na trávník vrátí nejdřív za týden.

"V neděli v Lužnikách se pokusíme herně navázat na první dvě kola. Viděl jsem všechny tři zápasy Spartaku a nemyslím si, že předvádí výkony, kterých jsou schopni. Není to jen můj názor, jsme zvyklí na jiný Spartak, ačkoli o následující body budou jistě bojovat," řekl Martin Kušev pro sports.ru.

Čeká se vyrovnané utkání, Spartak je mírným favoritem. Do karet mu nahrává i vzájemná bilance, posledních osm zápasů totiž neprohrál. Zápas startuje v 17:00 CET.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Paršivljuk, Dedura, Stranzl, An.Ivanov - Bystrov, Kovalčuk, Titov, Maidana - Whelliton, Pavljučenko.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Sirakov, Zahari, Popov, Čerenčikov - Pejev, Drinčič, Dujmovič, V. Grišin - Žiljajev, Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.90 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - Dinamo Moskva  (neděle 17:00)
Čtvrté kolo ruské Premier Ligy uzavře nedělní duel Spartak Nalčik - Dinamo Moskva.

Oba týmy vstupují do zápasu v dost odlišné pozici. Dinamo se vyhřívá na druhém místě tabulky, když ze tří zápasů ztratilo body jen v úvodním utkání ligy v Tomsku, kde se hráči rozešli po bezbrankové remíze. To Nalčik sice první zápas vyhrál (nad Saturnem), ale od té doby tápe a prohrál obě další utkání. Naposledy se oba týmy představily na půdě soupeře, avšak s odlišnými výsledky. Dinamo vyhrálo na půdě Permu 2:1, Nalčik prohrál 1:2 v Grozném.

Trenéři obou celků počítají absence. Spartak Nalčik vyběhne do utkání bez Hutova a Kalimullina. Dinamo Moskva nemůže počítat s triem Granath, Pimenov a Skepskij.

Na straně domácího Spartaku nelze najít vyloženou hvězdu, ale na straně Dinama ční nad všechny jméno Alexandra Keržakova, který se stal nejdražší posilou Dinama v zimním přestupovém období, když přestoupil ze španělské Sevilly za sedm milionů eur. Společně s ním budou chtít hráči Moskvy podceňovaný Nalčik porazit a pomalu plnit cíle vedení, které touží po letech půstu po evropských pohárech. To Spartak se bude chtít odpoutat ze spodku tabulky do klidného středu, kde se skromný klub jistě cítí nejlépe.

Utkání začíná v 17:00 CET pod taktovkou sudího Pettaje. Uhájí Spartak domácí tvrz nebo si Dinamo Moskva prodlouží vítěznou šňůru?
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Patjak, Gogua, Mašukov, Kažarov - Dzahmišev, Siradze.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez - K. Kombarov, Chochlov, Semšov, Danni, D. Kombarov - Keržakov, Genkov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.80 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň33005:19
2.Dinamo Moskva32104:17
CSKA Moskva32104:17
4.Amkar Perm32015:26
5.Lokomotiv Moskva32014:26
6.Spartak Moskva31204:35
7.Zenit Sankt-Peterburg31113:34
8.Luč-Energija Vladivostok31112:24
Tom Tomsk31112:24
10.Saturn Moskovskaja oblasť31024:43
11.Krylja Sovetov Samara31023:43
Spartak Nalčik31023:43
13.Těrek Groznyj31023:73
14.Šinnik Jaroslavl30122:41
15.FK Moskva30122:51
16.FK Chimki30123:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
M11

no tak potom co jsem dnes videl je zenit jasna dvojecka

Reagovat
smazaný uživatel

jj dnes jsem to stihl za 2,10 zítra už to bude míň

Reagovat
M11

krasny kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Podívejte se na marodku FK Moskva, to je neskutečné.

Reagovat
M11

Reagovat
fantomas

West Ham je na tom ještě huř...má zraněných 15 hráču!!!

Reagovat
M11

Reagovat
fantomas

C Cole Ankle/Foot Injury 8th Apr 08

J Pantsil Concussion 8th Apr 08

G McCartney Hamstring Injury no return date

F Ljungberg Hamstring Injury no return date

F Sears Groin Strain 8th Apr 08

J Faubert Calf Muscle Strain 31st May 08

M Upson Calf Muscle Strain 8th Apr 08

D Gabbidon Groin Strain 8th Apr 08

M Etherington Groin Strain 31st May 08

L Bowyer Groin Strain 8th Apr 08

C Bellamy Groin/Pelvis Injury 8th Apr 08

C Davenport Neck Injury Jul 08

N Quashie Ankle/Foot Injury 8th Apr 08

J Collins ACL Knee Injury Jul 08

K Dyer Broken Leg 3rd May 08

Reagovat
fantomas

sice se jich dost brzo uzdraví, ale stejne je to skoro celej kádr

Reagovat
M11

a do p*dele tak to jsem jeste nezazil

Reagovat
fantomas

to ja taky ne, ale neco ti povim, oni to takle maj celou sezonu, ještě letos nemeli na marodce snad nikdy mín než 8 hráču

Reagovat
M11

ja vim ze s tim maji problemy.. ale vubec sem netusil ze v takovem rozmeru.. to je snad rarita

Reagovat
fantomas

no to teda ale o to víc je s podivem, že sou desátí s takovým kadrem bych očekával hru o sestup

Reagovat
M11

presne..zaslouzi obdiv kladivari

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

né nadarmo si řikaj právě kladiváři

Reagovat
fantomas

železnej West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Jak je to teď vůbec s tím Maximilanem Moralezem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je na hostování v Argentině. V Rusku se neprosadil, hlavně fyzicky nato neměl...

Reagovat
Shevchenko

Šel zpátky do Racingu? Myslím, že to i Hubník říkal, že mu to vůbec nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vrátil se tam. Sice na svých oficiálních stránkách píšou, že se na něj příští rok těší, ale upřímně si nemyslím , že v FK Moskva je jeho budoucnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele