Ruská Premier Liga - preview 36. kola

24.03.2012, 09:46, aktualizováno 26.03.2012, 08:26
Previews
Šestatřicáté kolo ruské nejvyšší soutěže zakončí duel mezi Těrekem Groznyj a Volgou Nižnij Novgorod. Z pozice favorita půjdou do boje jednoznačně domácí, kteří poslední tři zápasy vyhráli, zatímco hosté po dvou porážkách v řadě ještě nemají záchranu ani zdaleka jistou...
O titul
Dinamo Moskva - Spartak Moskva  (neděle 13:00)
Dinamo přivítá v moskevském derby 36. kola Spartak. Hostující červenobílí minulý týden nezvládli prestižní derby proti CSKA, v neděli tak mají co napravovat.

Bělomodří v minulém kole podlehli Zenitu Petrohrad vysoko 1:5, ale o to lepší výkon pak podali uprostřed týdne, kdy stejného soupeře vyřadili ve čtvrtfinále ruského poháru výsledkem 1:0. V ruské lize se Dinamu po zimní pauze příliš nedaří a propadlo se na páté místo v tabulce.

Dinamo Moskva bude postrádat Kuranyiho a Fernandéze, zranění trápí zadáka Epureaneho. Spartakovci se budou muset obejít bez marodícího Brazilce Wellitona, nejlepšího střelce týmu, ten si proti CSKA poranil klíční kost. Červenobílým chybí i Zotov, Kajumov a Rodriguez.

Spartak Moskva sousedí v tabulce s Dinamem, oba týmy mají stejný počet bodů. Poslední vzájemné měření sil skončilo remízou 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň  (neděle 14:15)
Zenit Petrohrad se utká na stadionu Petrovskij proti Rubinu Kazaň. Tým trenéra Spallettiho si bude chtít spravit chuť po vyřazení Dinamem Moskva ve čtvrtfinále ruského poháru. Rubin si naopak v týdnu hladce poradil s Lokomotivem 4:0 a postoupil do semifinále.

Petrohrad se tak může plně soustředit na obhajobu mistrovského titulu a má k ní našlápnuto velice dobře. Po 35 odehraných kolech má na čele šestibodový náskok. V neděli nenastoupí Andrej Aršavin, navrátilec z londýnského Arsenalu se zranil. Zenitu budou chybět i Danny, Criscito a Fajzulin.

Rubin Kazaň bojuje o evropské poháry, v lize je momentálně šestý s velkým odstupem na vedoucí Zenit. Svěřenci trenéra Berdyjeva ve zbývajících kolech čeká boj o Evropskou ligu. Na marodce Kazaně jsou Eremenko, Eduardo a Orechov.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Kubaň Krasnodar  (neděle 16:30)
Duel sousedů v tabulce přichystalo 36. kolo ruské Premier Ligy. Anži Machačkala hostí FK Kubaň Krasnodar.

Anži v minulém kole nestačila na Lokomotiv, Moskvané vyhráli 1:0. Velmi diskutovaný je incident, kdy jeden z fanoušků hodil banán na obránce Machačkaly Sambu. Anži má na tato individua smůlu, letos na podzim jeden z příznivců Samary hodil banán na Roberta Carlose.

S citelnou ztrátou si bude muset poradit hlavní trenér Anži Machačkala Guus Hiddink, kvůli kartám totiž stojí hvězdný Kamerunec Samuel Eto'o.

Kubaň má formu, v předminulém kole remizovala s Petrohradem 1:1 a před týdnem dokonce porazila Rubin Kazaň 1:0. "Anži má hvězdný kádr, ale na ten se soustředit nemusíme. Kdo na hřišti odevzdá duši, ten vyhraje. O ničem jiném to není," řekl nejlepší střelec Kubani, reprezentant Pobřeží Slonoviny Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.00 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva  (sobota 13:15)
Šestatřicáté kolo Premier Ligy proti sobě svede všechny 4 moskevské kluby. V sobotu se odehraje první derby. CSKA doma přivítá Lokomotiv. Oba týmy hrají o Ligu mistrů, oba týmy jsou ve formě. Dámy a pánové, to bude skvělý zápas.

Začněme u domácích. Ti v minulém kole hráli taktéž derby. Přijeli na horkou půdu Spartaku a díky zlepšenému výkonu v druhé půli si odvezli všechny tři body. Lví podíl na tom měl kanonýr z Pobřeží Slonoviny Seydou Doumbia, který na první branku přihrál a druhou sám dal. Družina Leonida Sluckého tak i nadále drží výhodnou druhou příčku a stále živí naději na celkové první místo, na Zenit Armějcům schází 6 bodů. Další zprávnou z tábora moskevského celku je návrat Keisukeho Hondy, který se již teoreticky mohl zúčastnit minulého zápasu, ale pravděpodobně nastoupí až v tomto. Sluckyj ho šetřil. Tým by měl jinak nastoupit ve stejném složení jako proti Spartaku.

Lokomotiv měl v týdnu jiné starosti. Tým portugalského stratéga Couceira vypadl ve čtvrtfinále domácího poháru s Rubinem Kazaň po výprasku 0:4. Podivný výsledek, porotože Loko neinkasovalo v lize dlouhé tři zápasy a v obraně si vedlo skvěle. Bůh ví, jestli zápas nebyl vypuštěný a jestli tato prohra nenahlodá psychiku hráčů. Přitom sestava byla vesměs silná, hrálo jen pár náhradníků. Trenérovi na druhou stranu určitě udělalo radost, že se k týmu připojili marodi Maicon a Tarasov. Lokomotiv tak bude moci nastoupit v plné sestavě.

Zápas začne v 13:15 CET a bude ho řídit pan Jeskov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad351913369:3070
2.CSKA Moskva351713565:3764
3.Lokomotiv Moskva35179953:3460
4.Spartak Moskva351611853:3759
5.Dinamo Moskva351781055:4059
6.Rubin Kazaň351512845:3057
7.Anži Machačkala351511941:3456
8.Kubaň Krasnodar351591142:3354
O udržení
Těrek Groznyj - Volga Nižnij Novgorod  (pondělí 16:00)
Dohrávku 36. kola ruské nejvyšší soutěže obstará duel mezi skorozachráněným Těrekem a potápějící se Volgou. Favorit je více než jasný.

Oba týmy se utkaly v týdnu ve čtvrtfinále ruského poháru a Volga nakonec zvítězila v prodloužení, když se z penalty trefil Karjaka. Tým z Nižného Novgorodu tak aspoň na chvíli utěšil své fanoušky, kteří v nadstavbové části zažili pocit vítězství jen jednou. Volga v minulém kole doma nestačila na suveréna z Krasnodaru a doma padla 1:2. Nicméně dobrou zprávou je návrat vykartovaných Grigalavy a Plešana, přičemž první jmenovaný se již v týdnu podílel na postupu do semifinále poháru, kde se Volga utká s Dinamem. Další dobrou zprávou je návrat na vlastní stadion z provizorního Centrálního.

Těrek je na tom výborně. Tým vedený bývalým reprezentantem Čerčesovem se mílovými kroky vzdaluje záchraně. Čečenci v minulém kole doma udolali Rostov brankou Šamila Asildarova ze začátku druhé půle. Tým konečně našel tvář a ve spodní polovině tabulky je společně s Krasnodarem jednoznačně nejlepší. Nicméně stopka v podobě Volgy v poháru určitě na psychice nepřidá. Na druhou stranu se do brány vrátí Džanajev a mozek hry Georgijev už nebude stát kvůli kartám. Máme se tedy na co těšit.

Zápas začne v 16:00 CET a bude ho řídit pan Fedotov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Spartak Nalčik  (neděle 12:00)
V záchranářském souboji 36. kola ruské ligy hostí FK Rostov Spartak Nalčik. Bodovat potřebuje především patnáctý Nalčik, který se přibližuje sestupu z ruské nejvyšší soutěže.

Rostov uprostřed týden postoupil v ruském poháru na pokutové kopy přes druholigový Fakel Voroněž. Smutným hrdinou utkání se stal útočník Roman Adamov, který neproměnil hned dva pokutové kopy. "Roman odcházel ze hřiště v slzách, tým mu teď musí pomoci," řekl po utkání trenér Rostovu Sergej Balachnin.

V tabulce Premier Ligy je Rostov na 12 místě s čtyřbodovým odstupem na baráž o udržení. Svěřenci kouče Balachnina si aktuální umístění budou chtít upevnit proti tápajícímu Nalčiku, který poslední tři ligové duely prohrál.

Kavkazský Spartak navíc přicestuje s početnou marodkou, mimo hru jsou Berchamov, Gošokov, Jovanovič, Čebotaru a Šerijev. Domácímu celku chybí trio Kalačev, Kolodin a Radič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
více informací
Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara  (sobota 11:00)
Sobotní program 36. kola Premier ligy načne duel ve skupině o udržení. Tomiči doma přivítají Samaru. Nedá se čekat příliš pohledný fotbal.

Tomiči se nechtějí vzdát a po mizerném loňském roce nabírají druhý dech. Čtyři body v posledních třech utkáních jim dávají naději na záchranu. Zatím to dělá 6 bodů na 14. Volgu, tedy baráž. Zbývá ještě 9 kol, to zní slušně. Tom minule vydřela bod na půdě již skoro zachráněné Permi, kde svůj brankářský um naplno ukázal brankář Petr Vašek, který se jeví jako největší posila Tomi. Trenér Peredňa se v týdnu nechal slyšet, že k zápasu se Samarou je plně připraveno jen 12 fotbalistů, ostatní mají různé šrámy nebo stojí kvůli kartám.

Samara má jediný cíl. Dvanácté místo tabulky. Jinými slovy dohnat Perm. Křídla v minulém kole vyhrála nad Nalčikem 1:0, když jedinou branku utkání vsítil Pavel Jakovlev po podivném nákopu nenákopu. Nicméně tři body jsou tři body a na dvanácté místo to dělá už pouhé 4 body. Další otázkou je postavení Alexandra Hleba do zápasu. Minulá kola stál, tento týden trénoval s týmem v Lužníkách, ale jeho start je nejistý. Nechme se tedy překvapit.

Zápas začne v 11:00 CET a bude ho řídit pan Kazmenko z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Amkar Perm  (sobota 15:30)
Sobotní program zakončí duel mezi suverénem části o udržení Krasnodarem a Permem, který i nadále utíká protivníkům z barážových, případně sestupových příček.

Domácí si minule zpravili chuť a venku udolali Volgu. Skupinu o udržení tak vedou s náskokem sedmi bodů na Těrek. Lví podíl na vítězství měl záložník Movsisjan, který dal jeden gól a neustále byl pro obranu Volgy neřešitelným problémem. Dobrou zprávou pro kouče zelenočerných je návrat vykartovaného playmakera Joazinha, který minule stál kvůli kartám. Kouč Muslin tak může být klidný.

To trenér Božovič má více starostí. Permjaci v minulém kole doma pouze remizovali se slaboučkým Tomskem a Samara se přiblížila na pouhé tři body. Bavíme se o dvanáctém a třináctém místu, kde to druhé značí baráž a to první klidné setrvání v lize. I tak, devět kol před koncem není situace úplně marná. Perm patří v dolní části tabulky k tomu lepšímu a kvalitnějšímu a často sbírá body. V nadstavbové části ještě neprohrál. Trenér Božovič se v týdnu nechal slyšet, že k naprostému klidu potřebuje ještě 4 výhry, to prý není neřešitelný úkol. No uvidíme, jestli se podceňovaný celek z Uralu dokáže zachránit.

Zápas začne v 15:30 CET a bude ho řídit pan Ivanov z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar351391345:4948
10.Těrek Groznyj351181634:4941
11.FK Rostov351091636:4939
12.Amkar Perm359111527:4338
13.Křídla Sovětů Samara358101724:4634
14.Volga Nižnij Novgorod35942227:4631
15.Spartak Nalčik35692029:4727
16.Tom Tomsk355102021:6225

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Anži a Kubaň, podpoří hráče Fabrice Muambu a Erika Abidala, kteří mají vážné zdravotní potíže.

Na zápas vstoupí oba týmý s tričky, které budou nadpisy podorovat oba fotbalisty a uskuteční se "minuta podpory" (asi obdoba minuty ticha)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele