Ruská Premier Liga - preview 14. kola

02.11.2012, 08:28, aktualizováno 05.11.2012, 08:11
Previews
Ze čtrnáctého kola nejvyšší ruské soutěže zbývá odehrát poslední zápas, v pondělí změří síly Alanija Vladikavkaz s Volgou Nižnij Novgorod a je jasné, že půjde o hodně. Oba týmy zatím vyhrály pouze dvakrát a zatím jsou namočeny v záchranářských bojích.
Alanija Vladikavkaz - Volga Nižnij Novgorod  (pondělí 16:00)
Čtrnácté kolo zakončí duel mezi Alanijí a Volgou. Oba celky se nachází na sestupových příčkách. Domácí budou mírným favoritem, neboť herně na tom nejsou zle. Ale ta obrana...

Alanija nehraje špatně. Na nováčka předváddí pěkný a útočný fotbal, jenže ji srážejí žákovské chyby. jako v minulém kole, kdy Vladikavkaz hostil Zenit a v psolední minutě špatně rozehrál standartku a z protiútoku Keržakov zvýšil na konečných 2:3. Domácí se hodně zlobili, že Zenit jednal proti pravidlům, za pravdu jim dala i disciplinárka, jenže body to Gazzajevovým svěřencům nevrátí. Proto můžeme čekat zdravé naštvání, chuť vzepřít se osudu a útočnou hru. Tu by měl vést opět Danilo Neco, nejlepší střelec Alanije. Pokud se bude dařit jemu, domácí bez bodů nezůstanou.

Volga je na tom ještě hůře. Je předposlední a na třináctou Alaniji ztrácí dva body. Tým z Povolží se minulá kola výsledkově vzepřel, když dokázal vyhrát v Samaře a v minulém kole uhrál bod s krasnodarským FK. Trenér Gadžijev nemůže být spokojen s hrou. Hráči hrají na náhodu a hlavně si nevypracovávají šance. Z toho plyne málo gólů, dohromady 13. Také Volga bude spoléhat na jednoho hráče-Alexandra Sapogova, který dal již 5 branek. Pokud on bude ve formě a brankář Keržakov dobře zachytá, Gadžijevovi hoši mají šanci na úspěch.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 10:30)
Nedělní kolo odstartuje moskevské derby mezi rozjetým, prvním CSKA Moskva a do krize zabředávajícím, osmým Lokomotivem.

CSKA se nachází ve výborné formě. Od čtvrtého kola prohráli pouze doma s Dinamem a tak se Armějci, před tímto kolem, zcela zaslouženě vyhřívali na prvním místě tabulky. Zcela jednoznačně musíme tento fakt přičíst na vrub Keisuke Hondovi. Japonský záložník hraje v ohromné pohodě a jedinečnou lehkostí, a tak v podstatě sám táhne celou ofenzivu CSKA. Ten se totiž potýká s nedostatkem útočníků - ze tří na soupisce je zdravý pouze Ahmed Musa, navíc ani Alan Dzagojev, který by měl řídit ofenzivu, toho moc neodehrál. Před tímto kolem mu byl prominut zbytek pětizápasového trestu, který dostal po udeření Luka Wilkshira a následné červené kartě, ovšem hned v pohárovém zápase proti Tjumenu, který CSKA zvládlo, byl zraněn a tak není jeho start jistý. Ve stejném zápase byl zraněn i mladý Brazilec Mário Fernandes. Jeho zranění však není vážné, a tak by se, se zlomeným nosem, mohl ukázat v karboxylové masce. Zrenění stále zůstávaj Doumbia s Necidem.

Lokomotiv se zmítá v krizi, poslední 4 ligová kola nedokázal vybojovat ani jedno vítězství, a po prohře v prodloužení, v pohárovém zápase proti Těreku, se pod Slavenem Bilićem začala houpat trenérská židle. Lokomotiv tedy do Lužnik nejede v úplně nejlepším rozpoložení. Zásadním problémem se zdá být ofenziva - v posledních čtyřech kolech pouze dva góly a to si Lokomotiv nemůže stěžovat na nedostatek útočníků. Ovšem N’Doye, Caicedo, Pavljučenko a spol. nedokáží poslední měsíc střílet branky a tak se Lokomotiv propadl až na osmou pozici, takže není vůbec jisté, koho lodivod hostů vyšle na hřiště. Tým z Čerkýzova hlásí na marodce pouze dlouhodobě zraněného Torbinského.

Utkání startuje 10:30 CET pod vedením pana Timura Arsanbleka z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Těrek Groznyj  (neděle 12:45)
Velice zajímavý jižanský souboj bude k vidění v neděli. Před tímto kolem druhá Machačkala přivítá čtvrtý Těrek. Přestože oba dva týmy v minulém kole prohrály a zvlášť Těreku začíná pomalu dcházet dech, máme se opravdu na co těšit.

Machačkala v minulém kole, díky prohře na půdě Kazaně, přišla o vedoucí pozici v tabulce. Nyní má možnost se na vedoucí pozici, v případě zaváhání moskevského CSKA, vrátit. V pohárovém zápase, který rozhodl mladík Serder Serderov, nechal Guus Hiddink velkou část mužstva odpočívat, avšak v základu byli navrátilci Jucilei a Achmedov. Dá se tedy očekávat, že zmíněná dvojice bude ve středu pole i proti Těreku. Zároveň ve čtvrtek Machačkala přivítá doma Liverpool v rámci Evropské Ligy a tak je tedy otázkou, kterému utkání dá Guus Hiddink přednost a zda nebude některé hráče šetřit. Stále by však měl chybět francouzský záložník Lassana Diarra.

Těrek taktéž oslavil postup v ruském poháru, svěřenci kouče Čerčesova se vypořádali s Lokomotivem Moskva a tak jsou tedy, stejně jako jejich soupeř, čtvrtfinalisty. Kouč hostů navíc v minulých dnech, kvůli své dobré práci, dostal nabídku na prodloužení smlouvy, jejíž detaily by se měly dolaďovat v průběhu listopadu. V základu proti Loko chyběl jak Oleg Ivanov, tak Maurício, avšak oba hráči se na hřiště podívali ve druhé půli a tak se zdá, že až na zraněného Poláka Rybuse je čečenský tým v plné síle. O speciální motivaci má jistě i postaráno Adilson, který byl na konci minulého měsíce fanoušky odměněn za své výkony a zvolen hráčem měsíce. Stále však čeká na svůj první ligový gól a tudíž by jeho trefa byla speciálním poděkováním. Přesto všechno jsou domácí favority.

Zápas začíná 12:45 CET a řízením byl pověřen pan Alexand Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Dinamo Moskva  (neděle 15:00)
Neděli uzavře klání mezi FK Krasnodarem a Dinamem Moskva. Oba dva týmy jsou přímými konkurenty v tabulce, a tak se dá očekávat vyrovnaný zápas, přestože Dinamo je mírným favoritem.

Formu FK Krasnodaru je těžké odhadnout, přestože v posledních pěti zápasech podlehli pouze mistrovskému Zenitu, není to z jejich stran žádná hitparáda, což ukázalo v celé své kráse minulé kolo s Volgou, které bylo snad nejnudnějším zápasem za poslední dobu. Za svou pozici v tabulce krasnodarští vděčí zejména Jurovi Movsisjanovi. Arménský snajpr se sice naposledy trefil 1.10. proti Křídlům Sovětů, i tak se stále vyhřívá na čele tabulky střelců. Čeká se, že se o jeho služby strhne v zimě veliký boj. Slavoljub Muslin se může pro toto kolo spolehnout na téměř všechny své hráče - jedinou výjimkou je stálice v obraně Igor Smolnikov, který se v zápase s Volgou vykartoval.

Dinamo Moskva se dere nahoru posledních 5 zápasů = 12 bodů. Prohra přišla jen s, v té době, nekompromisní Machačkalou. Dan Petrescu si po postupu v poháru přes Chimki snad vysloužil trochu klidu pro svou práci. Hlavní postavou v modrobílém dresu by měl být opět Alexander Kokorin. Ruský mladík hraje v naprosté pohodě a doslova táhne Dinamo od vítězství k vítězství, protože nejenom že góly střílí, dokáže vytvářet šance i pro spoluhráče. Je tedy celkem jasné, že zraky všech se v tomto zápase upřou zejména na dvě ústřední postavy obou klubů.

Zápas je na programu 4.11. v 15:00 CET a hlavním sudím bude pan Vladimir Kazmenko z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Kubaň Krasnodar  (sobota 10:00)
Sobotu načne duel mezi Amkarem Perm a Kubaní Krasnodar. Oba celky mají docela dobrou formu a oba půjdou do duelu s jasným cílem-vyhrát.

Permjaci minulé kolo předvedli senzační obranný výkon na horké půdě Lokomotivu a vyhráli 2:1. Za zmínku stojí hlavně výkon nestora týmu z Uralu, Georgije Pejeva, který první gól dal a druhý připravil pro Picuseaca. Útočník Permu vsítil rozhodující branku až v poslední minutě nastavení z posledního útoku. Za Uralem tedy panuje výborná nálada. Nicméně trenér Chuzin musí řešit jeden velký problém. Amkar na svém stadionu Zvezda vyhrál naposled v půlce září. Domácí by měli nastoupit v optimální sestavě.

Kubaň se po bídném startu výsledkově a především herně zvedla a již okupuje pátou příčku tabulky. Svůj podíl na tom má i kouč Jurij Krasnožan, který stojí za nedávnými úspěchy týmu z Jižního Ruska. Krasnodar v minulém kole porazil úporně hrající Rostov brankou z konce utkání 1:0. Tento výsledek Kubaň symbolizuje. Žlutozelení nedostávají moc branek, ale zase jich moc nedávají. Nejlepším střelcem je třígólový Pizzelli. Po snajprovi Traorém přišlo docela vystřízlivění.

Oba celky moc neskórují, nedá se proto čekat útočný fotbal. Zápas začne v 10:00 CET a bude jej řídit pan Kazarcev z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva  (sobota 12:30)
Samara je z formy. Spartaku se v lize poměrně daří, ale i tak potřebuje vyhrát, nesmí totiž již moc ztrácet. Favorit? Nad slunce jasný.

Kdy že Křídla vyhrála naposledy? Letmým pohledem na zápasy Povolžanů zjistíme, že poslední výhra se datuje k 17.9. tohoto roku. Kouč Kobelev tak nemůže být vůbec spokojen. Jeho svěřenci se mohli dostat na vítěznou vlnu v týdnu v Machačkale, kde hráli osmifinále poháru. Anži totiž nehrálo v optimální sestavě. Nicméně Křídla prohrála 2:1 a jsou venku. Další ranou je porážka z hřiště Dinama Moskva, které zvítězilo 1:0 a situace tak začíná být kritická. K tomu si přičtěme zranění středopolaře Petrova a disciplinární trest pro Bajlajkina a můžeme říct, že Samara na tom dlouho nebyla hůře....

Spartak konečně zabral v lize a v minulém kole vyhrál. Jeho stoupající formu odnesla poslední Mordovija. Svěřenci kouče Emeryho konečně protrhli střeleckou smůlu a vyhráli 2:0. Fanoušek Spartaku se mohl radovat jen do půlky týdne, neboť červenobílí prohráli v poháru na hřišti Rostova a co víc, nedali za 120 minut gól a zápas skončil 1:0 po prodloužení. Pro útočně laděný tým to byla ostuda. Do hry by tak mohl již zasáhnout kanonýr Welliton, který se snad už vyléčil. To samé platí o Källstromovi. Na druhou stranu není jisté, jestli nastoupí Biljaledtinov, který od čtvrtka trénuje sám a jeho start není jistý.

Zápas začne v 12:30 CET a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.50 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Mordovija Saransk - Rubin Kazaň  (sobota 15:00)
Kazaň se pomalu, ale jistě zvedá z výsledkového útlumu a v Saransku bude favoritem. Domácí se snaží hrát útočně, jenže dostávají až moc branek a jsou až poslední.

Mordovija nedává góly a sama laciné branky dostává. V minulém kole padla po bojovném výkonu 2:0 na hřišti Spartaku a v týdnu si doma neporadila v poháru se Zenitem. Také prohrála 0:2. Právě útočná impotence je hlavním problémem ligového nováčka. Pouhých 14 branek ve třinácti zápasech nemůže znamenat nic jiného, než poslední místo. A obrana? Ta je na tom ještě hůře. Je nejprostupnější v lize. Mordovija tak platí krutou nováčkovskou daň.

Rubin je jako den a noc. Dvakrát vyhraje a dvakrát prohraje. Rady si neví ani zkušený kouč Berdyjev. Není schopen ustálit výkony silného mužstva, což znamená, že se Kazaň nachází na nelichotivém osmém místě. Aspoň v Evropské lize se daří. Ale vše není tak zlé. Tataři v minulém kole porazili silnou Machačkalu 2:1. Stalo se tak po dokonalém startu do utkání. Rubin, který po odchodu Bucharova již zhruba třetí sezonu nemá v kádru žádného kanonýra, dal za dvacet minut dva góly a bylo v podstatě rozhodnuto. Jestli bude chtít Berdyjev uspět v Saransku, musí probudit Rondona a spol., aby stříleli branky. Od toho tam přeci jsou. Do zápasu již zasáhne Cesar Navas, který minule nemohl hrát kvůli lehkému zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - FK Rostov  (pátek 16:00)
Předehrávku 14. kola ruské Premier Ligy nám v pátek na Petrovském obstarají týmy Zenitu Petrohrad a Rostova. Ani jeden tým není v současné době úplně v pohodě, přesto jasným favoritem je Zenit.

Fanoušci Zenitu jásají. U konce se zdá být sága kolem Igora Denisova, a tak by srdce zálohy Pitěrců mělo být k dispozici pro páteční zápas. Zenit se musel bez svého kapitána obejít 5 ligových zápasů, během kterých dokázal 3x vybojovat vítězství. Během reprezentační pauzy navíc Denisov ukázal, že záložníků jeho kvalit po ruských trávnících moc neběhá, a tak není vyloučené, že jej lodivod petrohradských Luciano Spalletti nasadí hned od začátku. Další dobré zprávy pro domácí příznivce představují návraty Romana Širokova, Alexandra Keržakova a Vladimira Bystrova, kteří vynechali pohárové klání se Saranskem. Jako reálné se jeví i nasazení Dannyho, který by již měl být pro zápas s Rostovem připraven po dlouhé, téměř devítiměsíční pauze. Domácím naopak bude chybět obránce Luković, který si poranil loket.

Tým Miodraga Božoviće byl v pohárovém utkání, stejně jako jeho páteční soupeř, úspěšný. Rostovští po velkém dramatu dokázali postoupit na penalty přes Spartak Moskva a jsou tak účastníky čtvrtfinále. I tak se jižané nemají moc z čeho radovat - v lize se krčí na 14. místě, pouze dva body nad sestupovými příčkami, vyhráli naposledy v 8. kole, mají nejhorší ofenzivu v lize a hlavně - venku to je od nich jedna velká mizérie, jak předvedli i minulý pátek v zápase proti Kubani. Z venku domů zatím totiž přivezli pouhé dva body a nedá se tedy moc očekávat, že by se na této skutečnosti mělo něco změnit proti obhajujícímu mistru a třetímu týmu, zvlášť když má být v téměř kompletním složení. Fakt, že se Rostovským vracejí zranění mladíci Xulu a Kirejev toto asi těžko zvrátí.

Zápas odstartuje v 16:00 CET pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva13100322:1130
2.Anži Machačkala1392225:1429
3.Zenit Petrohrad1383226:1127
4.Těrek Groznyj1381417:1725
5.Kubaň Krasnodar1371520:1522
6.Spartak Moskva1371523:2022
7.Lokomotiv Moskva1363420:1521
8.Rubin Kazaň1370619:1421
9.Amkar Perm1353517:1718
10.FK Krasnodar1344521:1916
11.Dinamo Moskva1350813:2115
12.Křídla Sovětů Samara1334615:2213
13.Alanija Vladikavkaz1324718:2310
14.FK Rostov1324710:2010
15.Volga Nižnij Novgorod1322913:268
16.Mordovija Saransk1322914:288

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 3:0, jinak jak zatím hraje ten Witsel? Už delší dobu jsem zápas Zenitu neviděl, ale vždy byl v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ty si kkt

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit dával v 93 minúte na 2:1 stále som kokot ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele