Ruská Premier Liga preview - 10. kolo

10.05.2008, 09:27, aktualizováno 11.05.2008, 08:10
Previews
Nejzajímavější zápas nedělního programu ruské Premier Ligy se uskuteční v Samaře, kde domácí Křídla Sovětů přivítají moskevský Spartak. Hrají i další dva moskevské týmy, Dinamo se představí na půdě Saturnu a CSKA hostí poslední tým tabulky FK Chiimki. Kolo pak uzavře duel Těreku s Permem.
Šinnik Jaroslavl - FK Moskva  (sobota 12:00)
10. kolo otevře utkání Šinnik – FK Moskva. Branku jaroslavlského klubu bude hájit až třetí brankář – nezkušený Sergej Pesjakov.

Šinnik se nenachází v ideálním rozpoložení. Nejenže si z duelu se Spartakem neodnesl ani bod (2:4), navrch mu rozhodčí Dorošenko vykartoval důležité hráče – Djordjeviče, Kudrjašova, Laizansa a brankáře A.Stepanova. A protože dvojka Pravkin je na marodce, branku Šinniku bude hájit 19letý mladíček Sergej Pesjakov, čeká ho tak opravdový křest ohněm. Zranění do hry nepustí anii Bočkova. Jedinou dobrou zprávou pro domácí je uzdravení Damiana Gorawského, kterého trápil zadní stehenní sval. A teď jedno zajímavé číslo, porážka se Spartakem byla stodvacátou prohrou Šinniku v historii ruské Premier Ligy

Ani trenér Oleg Blochin, jak už se stalo v této sezóně tradicí, nemůže spoléhat na kompletní kádr. Zranění jsou St.Ivanov, Krunič, Okoronkwo a čerstvě také útočné eso měšťanů Hector Bracamonte. Kvótu žlutých karet navíc naplnil Epureanu. Uprostřed týdne FK Moskva nestačilo na Rubin, přestože vedoucí mužstvo soutěže především v první půlce jasně přehrávalo. Štěstí se však přiklonilo na stranu Rubinu, brankou Rjazanceva v předposlední minutě zvítězili hosté 2:1. FK Moskva se v tabulce krčí na místě, kam rozhodně nepatří, granátově červení jsou až čtrnáctí a po devíti odehraných kolech se jen jednou radovali z vítězství.

V utkání bude mírným favoritem FK Moskva, ve prospěch ambiciózního mužstva hovoří také bilance vzájemných zápasů. Šinniku v posledních čtyřech vzájemných duelech nedovolilo uhrát ani bod.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Čerkes, Basto, I. Stepanov, Ricardo - Gorawski, Drjagin, Bočkov, Buznikin, Bojarincev - Chazov.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Kuzmin, Jop, Godunok, Stoica - Čížek, Rebeža, P. Bystrov, Kalešin - M. Lopez, Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.70 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Nalčik - Rubin Kazaň  (sobota 14:30)
Vedoucí mužstvo soutěže Rubin Kazaň zavítá do Nalčiku. Tým lodivoda Berdijeva zatím suverénně proplouvá soutěží, ale zápasy na hřištích papírově slabších protivníků jsou vždycky ošidné.

Nalčik v týdnu porazil Luč – Energiji Vladivostok na jejím hřišti 2:0 a posunul se do klidného středu tabulky. V duelu s Lučí ale přišel o opory základní jedenáctky Gogua a Mašukova, kteří se nechali vykartovat. Výsledky Nalčiku v této sezóně jsou jako na houpačce, svěřenci Krasnožana vyhrávají zpravidla po třízápasových odmlkách.

Osmibodovým náskokem na čele se může pyšnit Rubin Kazaň. Kazanští uprostřed týdne vítězstvím proti FK Moskva napravili zatím ojedinělé zaváhání se Spartakem. Především venku je Rubin suverénní, patnáct bodů z patnácti možných je dechberoucí venkovní bilance. Fit stále není brankářská jednička Rubinu Ryžikov, do branky se tak opět postaví zkušený Kozko, který svůj tým v minulém kole famózními zákroky podržel. Zranění do hry nepustí ani Revišviliho a Bucharova.

V posledním vzájemném střetnutí vyhrál Rubin nad Nalčikem 2:1. Nicméně minulý rok přichystal Nalčik svému nadcházejícímu soupeři hořkou pilulku, v osmifinále Kubok Rossiji jej totiž v prodloužení vyřadil.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Kisenkov - Geterjev, Kočubej, Lago, Kažarov - Dzachmišev, Siradze.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Kozko - Ansaldi, Tomas, Šaronov, Kvirkvelja - Kobenko, Sibaja, Rjazancev, Semak, Karadeniz - Rebrov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 2.95 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lokomotiv Moskva - Tom Tomsk  (sobota 17:00)
Lokomotiv Moskva potřebuje po třech remízách v řadě zvítězit, aby se udržel na špici tabulky. Na Lokomotiv stadionu mu bude stát v cestě sibiřský celek Tom Tomsk.

Lokomotivu se lepí smůla na paty, v předminulém kole proti Nalčiku nedal Odemwingie v nastaveném čase penaltu a Lokomotiv jen remizoval 0:0, o týden později přišel s Luč – Energijí Vladivostok o dvoubrankové vedení v poslední desetiminutovce. Lokomotiv tak hloupými chybami přišel o důležité body, které bude v konečném součtu určitě postrádat.

Tom Tomsk vydřel uprostřed týdne cennou bezbrankovou remízu s favorizovaným CSKA Moskva. Sibiřský tým podržel brankář Mandrykin, kterému složil poklonu i uznávaný lodivod CSKA Valerij Gazzajev. Momentálně se Tom pohybuje v klidném středu tabulky s jedenácti body na kontě.

Jak Lokomotiv, tak Tomsk počítají ztráty. V dresu Lokomotivu marodí trio Efimov, Denisov a Pereira. V dresu hostů zase Vejič a Mladenov, vykartovaný je Adžindžal.

Tom Tomsk na Lokomotiv umí, v posledních šesti vzájemných duelech vyhrál Tomsk dvakrát, třikrát se celky rozešly smírně a pouze jednou zvítězil Lokomotiv.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Levenec - Janbajev, Sennikov, Rodolfo, Spahič - Kociš, Gurenko, Torbinskij, Biljaletdinov - Odemwingie, Syčev.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Evsikov, Jokič, Bugajev, Catînsus - Klimov, Mičkov, V. Volkov, Skobljakov - Strelkov, Maznov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.40 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Saturn Moskevská oblast - Dinamo Moskva  (neděle 12:00)
Naladit se opět na vítěznou vlnu touží Dinamo Moskva na půdě Saturnu. Moskevským totiž po skvělém vstupu do sezóny začíná docházet dech.

"Chtěl bych požádat naše fanoušky, aby nepropadali zoufalství, ale přišli v neděli na stadion podpořit tým! Do zápasu s Dinamem dáme všechno," řekl před utkáním Baffour Gyan. Saturn své fanoušky příliš nerozradostnil uprostřed týdne, když podlehl Amkaru 0:1. Mužstvo, experty považováno za černého koně soutěže, se zatím pohybuje až v druhé polovině tabulky. Trenér Gadžijev nemůže počítat s oporou zadních řad Jánem Ďuricou, dlouhodobě zraněný je Shilla.

Domácí mužstvo minulý týden zasáhla obrovská tragédie, na selhání srdce zemřel 19letý talent z rezervního mužstva Cyril Spasskij.

Hosté přijedou na stadionu Saturnu s vědomím, že se už čtyři kola neradovali z vítězství. Především ztráta v 9. kole je musí hodně mrzet, proti Samaře přišli o vítězství až v nastaveném čase. Dinamo navíc v tomto duelu přišlo o Granata, který si poranil zadní stehenní sval a na marodce bude tři týdny. Dalšími marody Dinama jsou Pimenov, Cicero, Berdyšev a Lobkov.

V minulé sezóně Dinamo doma remizovalo 1:1, v odvetě zvítězil Saturn 2:1.
Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbva, Zelao, Igonin, Nachušev - Al.Ivanov, Loskov, Karjaka, Česnauskis - Jakubko, Topič.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez - K. Kombarov, Chochlov, Semshov, Danny, D. Kombarov - Genkov, Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva  (neděle 14:00)
Ve šlágru kola hostí Křídla Sovětů Samara Spartak Moskva. Čeští fanoušci se mohou těšit na české obsazení, které bude na obou stranách.

Zvláštní příchuť bude mít duel se Spartakem pro zkušeného záložníka Křídel Andreje Tichonova, v letech 1992 až 2000 totiž dres červených oblékal. "Myslím, že náš tým má dobré šance na vítězství. Máme dobré hráče a hrajeme doma, kde nás skvěle podporují fanoušci," řekl Tichonov. I díky jeho brance remizovala Samara v minulém kole s Dinamem 2:2. Zatím se Křídla drží na šesté pozici s dvoubodovým odstupem na svého nadcházejícího soupeře.

Proti Dinamu nastoupil Jiří Jarošík na nezvyklé pozici středního obránce a při svém debutu v základní sestavě Samary si vedl dobře. V obraně lepí díru po zraněných spoluhráčích.

Bláznivé utkání sehrál Spartak proti Šinniku Jaroslavl. Úřadující vicemistr sice zvítězil 4:2, ale na výhru se dost natrápil, navíc Spartaku pomohlo tendenční rozhodování sudího Dorošenka, jenž za svůj "výkon" dostal i trest. Svěřenci trenéra Stanislava Čerčesova se naladili na vítěznou vlnu, vyhráli tři z posledních čtyř ligových duelů. Spartak střelecky táhne Brazilec Welliton, s šesti brankami nejlepší střelec soutěže. Skvěle také hraje Alexander Pavlenko, který si svými posledními výkony nahlas říká o reprezentační pozvánku. Naopak Radoslav Kováč po zranění nastupuje do zápasů jako střídající hráč a nic na tom nezmění ani duel proti Samaře.

Trenéři obou celků počítají ztráty. Domácí nemají k dispozici zraněné kvarteto Skvernjuk, Kovba, Leilton a Belozerov. Na marodce hostů je Paršivljuk.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Oh Bum Suk, Booth, Jarošík, Budylin - Escobar, Bober, R. Adžindžal, Oleg Ivanov, Tichonov - Savin.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Jiránek, Filipenko, Stranzl, Ivanov - Baženov, Mozart, Kovalčuk, Pavlenko, Maidana - Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - FK Chimki  (neděle 14:30)
Na stadionu Dinamo hostí CSKA poslední FK Chimki. Oba kluby v minulém kole nezvítězily a především armádní klub to bude chtít napravit.

CSKA Moskva se honosí na papíře skvělou ofenzívou, ale za osm odehraných kol vsítilo jen sedm branek. V tomto ohledu patří mezi nejhorší mužstva v soutěži. CSKA do tohoto ročníku nevkročilo správnou nohou, remíza s podceňovaným Šinnikem v úvodním kole se s klubem táhne až doteď, naposledy se hráči autoritativního kouče Valerije Gazzajeva museli smířit s bezbrankovou remízou na hřišti sibiřského Tom Tomsk. V koncovce jsou totiž fotbalisté CSKA žalostní. Proti Chimki nemůže lodivod Gazzajev počítat se zraněným Ramonem, k dispozici stále není zadák Alexej Berezuckij.

Chimki se pokusí proti CSKA o překvapení, více se od Juščenkova mužstva nečeká. Hosté však určitě na odpis nejsou, CSKA totiž v této sezóně až nezvykle často ztrácí s trpaslíky – remíza s Šinnikem, prohra s Těrekem i Nalčem a uprostřed týdne další ztráta s Tomskem. Navíc FK Chimki už jednoho favorita o body obrali, ve třetím kole se rozešli smírně s favorizovaným Spartakem 3:3, o výhru přišli v nastaveném čase. FK Chimki jsou nejvíce zranitelní v zadních řadách, v této sezóně už stihli inkasovat dvacet branek, ta poslední znamenala domácí ztrátu proti Těreku (0:1).

V minulé sezóně byly zápasy CSKA – FK Chimki ve znamení remíz. (1:1, 0:0). Poslední střetnutí těchto celků se datuje na 08.08.2007, v osmifinále ruského poháru CSKA svého soka po výhře 2:0 vyřadilo.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfeev - V. Berezuckij, Ignaševič, Grigorjev - Odiah, Aldonin, Šemberas, Krasič, Žirkov - Love, Jo.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Drozdov, Trivunovič, Stepanov, Jovanovič - Blatnjak, Pilipčuk, N. Čeh, Peršin - Antipenko, Nizamutdinov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Amkar Perm  (neděle 17:00)
10. kolo ruské Premier Ligy uzavře nedělní utkání Těrek Groznyj – Amkar Perm. Utkají se týmy, které v minulém kole naplno bodovaly.

Utkání mezi Těrekem a Amkarem Perm bude řídit Vladimir Pettaj namísto původně nominovaného Vitalije Dorošenka. Po protestech Šinniku po utkání se Spartakem, které Dorošenko hrubě ovlivnil ve prospěch moskevského celku, mu byla pozastavena činnost.

V souboji s FK Chimki si Těrek připsal vůbec první venkovní vítězství v této sezóně, výhru mu vystřelil Slovák Radoslav Zabavník. Bývalý fotbalista Sparty však nebude trenéru Leonidu Nazarenkovi k dispozici, stojí totiž za žluté karty. Pro zranění chybí Dudnik a Romanovič, kterého v minulém kole zasáhl do krku Dragan Mrdja a obránce Těreku dokonce na krátkou chvíli upadl do bezvědomí. Dobrou zprávou pro Těrek je návrat útočníka Serdjukova, který stál tři zápasy za červenou kartu.

Amkar Perm přicestuje do hlavního města Čečenska bez stále zraněného záložníka Vitalije Grišina. Ve středu Amkar porazil silný Saturn 1:0 a díky výhře se udržel na překvapivé čtvrté pozici, Amkar patří mezi nejpříjemnější překvapení v devíti dosud odehraných kolech.

Odvetu za letošní pohár má přichystanou Těrek, v osmifinále Kubok Rossiji totiž nestačil na Amkar a byl vyřazen. V lize se celky střetly v ročníku 2005 (2:2, 0:0).
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Lika - Dolgov, Džabrajlov, Soltajev, Iliev - Kulík, Essame, D. Lopez, Kuzmičev - Lahjalov, Adiev.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Sirakov, Belorukov, Popov, Gaal - Peev, Drinčič, Dujmovič, Starkov - Sikimič, Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.20 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň980116:624
2.Spartak Moskva944118:1216
3.Amkar Perm951311:616
4.Lokomotiv Moskva843110:515
5.Dinamo Moskva943213:1115
6.Křídla Sovětů Samara942313:914
7.CSKA Moskva83327:412
8.Těrek Groznyj84048:1312
9.Tom Tomsk93248:1011
10.Spartak Nalčik93157:1110
11.Saturn Moskevská oblast92349:109
12.Šinnik Jaroslavl922512:168
13.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
14.FK Moskva914410:137
15.Luč-Energija Vladivostok91357:136
16.FK Chimki913510:206
Zbývající zápasy
16.07. 14:00Luč-Energija Vladivostok - Zenit Sankt-Petěrburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele