Ruská Premier Liga - preview 1. kola

12.03.2010, 08:29, aktualizováno 14.03.2010, 08:32
Previews
Posledních osm klubů se dnes zapojí do první kola nové sezony a velkým lákadlem bude moskevské derby mezi Spartakem a Dinamem. Další velmi zajímavý souboj přinese utkání Rubinu s Lokomotivem. Vladikavkaz hostí Saturn, Sibir přivítá Těrek...
Sibir Novosibirsk - Těrek Groznyj  (neděle 09:30)
Historicky první sezóna v ruské Premier Lize čeká FC Sibir Novosibirsk. Přitom nelze říct, že nováček se chová skromně, ambiciózní vedení dokonce vyhlásilo útok na Evropskou ligu. Jestli má tento cíl reálné základy, může napovědět nedělní střetnutí Sibiru proti Těreku Groznyj.

Sibir na rozdíl od Anži nespoléhá na loňskou druholigovou osu týmu, v mimosezónním období klub přivedl velké množství hráčů se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Místo loňské jedničky Sergeje Čepčukova, který šel hledat štěstí do CSKA Moskva, přivedl nováček zkušeného polského brankáře Kovalevského. Do obrany přibyli Klimavičjus z Jekatěrinburgu, srbský ostřílený veterán Nikola Valentin a mladý Bělorus Filipenko na hostování ze Spartaku. Zatímco složení obrany by mělo být chloubou Sibiru, záloha je mnohem skromnější, loňské složení v zimě doplnili jen Maxim Astafev a Čech Tomáš Čížek, který v klubu působí spolu se svými krajany Tomášem Vychodilem a Martinem Horákem.

Do útoku před sezónou přišel obrovitý Alexandr Antipenko z Chimek a 25letý cestovatel Igor Ševčenko. Posilám bude konkurovat ikona klubu Alexej Medvěděv, loňský nejlepší střelec a hráč druhé ruské ligy. Ze soupisky Sibire jde snadno vyčíst, že nováček letos bude spoléhat hlavně na zarputilost a pevnou defenzívu, na kterou kouč Kriušenko sázel i v minulé postupové sezoně.

Těrek Groznyj opět prošel velkými změnami, čečenský klub se zbavil legionářů, na které tehdejší trenér Vjačeslav Groznyj sázel. Do týmu nyní zabudovává odchovance, což je jeden z úkolů, který dostal trenér Anatolij Bajdačnyj. Z Nalčiku Těrek dotáhl trio Asildarov, Ferreira a Jatčenko, z Jižní Ameriky se pak na Kavkaz stěhovali záložníci Arse, Mauricio a obránce Santana.

Kouč Bajdačnyj vyznává defenzivní styl hry, který v minulosti nebyl doménou Těreku a obrana kavkazského klubu často skřípala. V ofenzívě bude Těrek sázet především na silné kvarteto Georgijev, Asildarov, Bracamonte a Lachijalov. Poslední jmenovaný o úvodní kolo přijde kvůli karetnímu trestu, domácím budou chybět marodi Horák, Zinovjev a Vasiljev.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Aravin, Buchrjakov, Vychodil, Mološ - Čížek, Šulenin, Makerenko, Astafjev - Bliznjuk, Medvěděv
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Omeljančuk, Jatčenko - Mauriciu, Džabrajlov, Essame, Georgijev - Asildarov, Bracamonte
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.70 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:00)
Vítěz posledních dvou ročníků ruské Premier Ligy Rubin Kazaň hostí v pikantním souboji jednoho z letošních horkých aspirantů na mistrovský trůn Lokomotiv Moskva. Škraloupem před nedělním utkáním může být stav hrací plochy v Kazani, které velmi uškodily únorové zápasy Rubinu v Evropské lize.

Rubin Kazaň má kromě výhody domácího prostředí i výhodu rozehranosti, před startem letošní sezóny úřadující mistr sehrál už čtyři oficiální zápasy - tři v evropských pohárech a minulý týden Superpohár, který navíc poprvé v historii získal po hubeném vítězství 1:0 nad CSKA Moskva. Stratég Kazaně Kurban Berdyjev do úspěšného týmu přes zimu příliš nezasahoval, odešel mu jen tvůrce hry Alejandro Domínguez do španělské Valencie, ostatní opory v týmu zůstaly. Kádr Berdyjev doplnil mladíky Cebanem, Jordim, Natchem a zkušeným Turkem Fatihem Tekkem.

Hosty před startem ruské ligy trápí početná marodka. Trenér Jurij Sjomin nemůže počítat s diskvalifikovaným Torbinskym a zraněnými Wagnerem, Kambolovem, Rodolfem, Jefimovem a Minčenkovem. V Kazani Sjomin podle všeho představí všechny své nové akvizice, post tvůrce hry by měl po marodícím Wagnerovi převzít Alijev z Dynama Kyjev, ve středu zálohy bude operovat urostlý Tarasov, akvizice z FK Moskva. Na lavičce budou dva mladící Ignatjev (Křídla Sovětů) a Maicon (Fluminense).

Zdravotní problémy svých hráčů hlásí i Kazaň, ze základní sestavy nebude mít Berdyjev k dispozici Kalešina, Rjazanceva a Šaronova. Uzdravil se kapitán Sergej Semak a nic by mu ta nemělo bránit k tomu, aby vedl své mužstvo vstříc prvním bodům v nové sezóně.

Jeden ze šlágrů prvního kola začíná v 12:00 SEČ na stadionu Centralnyj v Kazani pod taktovkou sudího Bezborodova.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Salukvazde, Orechov, Navas, Ansaldi - Gökdeniz, Semak, Noboa, Kasajev - Bucharov, Tekke
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Odemwingie, Dujmovič, Tarasov, Alijev, Glušakov - Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Alania Vladikavkaz - FK Saturn  (neděle 14:15)
Vítěz ruské ligy v sezóně 1995 Alania Vladikavkaz se vrací mezi elitu po pěti letech. Tradiční ruský klub postoupil do Premier Ligy dodatečně místo bankrotujícího FK Moskva. Na přípravu tak ve Vladikavkazu neměli příliš času, kádr pro Premier Ligu Alania šila horkou nití a je možné, že v úvodních kolech bude sehranost týmu skřípat. Na úvod navíc nečeká nováčka vůbec jednoduchý soupeř, Saturn byl minulou sezónu pod mladým trenérem Gordějevem příjemným překvapením soutěže.

Alania prožila nejlepší období na v letech 1992 až 1996, kdy dvakrát obsadila stříbrnou pozici a v roce 1995 dokonce získala titul. Strůjcem těchto úspěchů byl Valerij Gazzajev, pozdější slavný trenér CSKA Moskva a současný lodivod kyjevského Dynama.

Nováček si na trhu počínal aktivně, s loňským kádrem by se mezi elitou stěží udržel. Z velkého množství posil stojí zmínit třeba příchod šikovného obránce FK Moskva da Costy nebo útočníka Chimek Eldara Nizamutdinova.

Talentovaný lodivod Saturnu Gordějev si mne ruce, že mu loňská osa zůstala celá a podařilo se mu přivést kvalitní fotbalisty, jakými jsou Bojarincev a Jakubko, zároveň si však dělá starosti nad složením sestavy v úvodním kole na hřišti nováčka z Vladikavkazu. Na marodce má Zelaa, Igonina, Kuzmičeva, Loskova, Okoronkwa, Parfenova a Topiče, v karetním trestu jsou Bojarincev s Nachuševem.
Alania Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Chomič - Mamach, Rotenberg, Ivanov, da Costa - Stojanov, Kirillov, Kaita, D.Bazajev, G.Bazajev - Nizamutdinov
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Halilovič, Gračev, Němov - Ivanov, Vorobjev, Jevsejev, Sapeta, Karjaka - Kiričenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.85 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Dinamo Moskva  (neděle 17:00)
První letošní moskevské derby se odehraje v Lužnikách mezi dvěma aspiranty na ligový titul Spartakem a Dinamem. Červenobílí mají s bělomodrými nesplacené účty z minulé sezony, kdy proti svému metropolitnímu rivalovi museli skousnout hned dvě kruté porážky.

Loňský vicemistr Spartak mužstvo přes zimu kosmeticky doplnil o Drinčiče, Suchého, Šešukova a Ariho. První jmenovaný Drinčič si ale v přípravě zlomil nohu a spolu s Pletikosou a Maidanou bude v derby Spartaku chybět. Hosté postrádají vůdce obrany Denise Kolodina.

Dinamo Moskva si s příchodem nového vlastníka, movité banky Vtb, dalo za cíl ruský titul a přes zimu vynaložilo velké prostředky, aby se tento plán podařilo zrealizovat. Největší posilou je Ukrajinec Voronin z Liverpoolu, další zimní akvizice Dinama přišly z FK Moskva, konkrétně Česnauskis, Epureanu, Samedov a Rebko. Z Petrohradu se pak vrátil reprezentační záložník Igor Semšov. Podle sportovního ředitele Sarsaniji ještě Dinamo posílí jeden nejmenovaný kvalitní útočník.

Podle deníku Sport-Express údajně sáhne Spartak v neděli ke změně rozestavení, z původního 4-2-3-1 má v úmyslu trenér Valerij Karpin změnit rozestavení na 4-4-2. Hvězdný Brazilec Alex má obsadit místo levého záložníka, před ním budou na hrotu operovat zimní posila z Alkmaaru Ari a loňský nejlepší střelec Premier Ligy Weliton. Do boje o ligový titul povede Spartak s kapitánskou páskou opět Martin Jiránek, zastupovat ho budou Alex se Stranzlem.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Stranzl, Jiránek, Makejev - Jakovlev, Šešukov, Ibson, Alex - Welliton, Ari
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Epureanu, Fernandez, D.Kombarov - Samedov, Semšov, Chochlov, Rebko, Česnauskis - Voronin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad  (sobota 11:00)
Nového trenéra Zenitu Petrohrad Luciana Spallettiho čeká křest ohněm v Samaře, kde se jeho svěřenci utkají v úvodním kole Premier Ligy proti Křídlům Sovětů. Domácí trápí existenční problémy a nastoupí ve značně oslabené sestavě.

Podle prognóz bude Samara letos vážným aspirantem na sestup, Křídla Sovětů sužují obrovské dluhy a klub jen o vlásek unikl přeřazení do nižší soutěže. Hrozilo také, že hráči budou bojkotovat kvůli nesplněným závazkům bývalého vedení sobotní utkání se Zenitem, nakonec ale nastoupí.

Kádr Samary byl v zimě značně oslaben, odešlo mnoho opor včetně českých legionářů Jarošíka s Kollerem. Kvůli dluhům navíc Samaře byly zablokovány přestupy. Kouč Jurij Gazzajev má plnou hlavu nepříjemných starostí, jak složit základní jedenáctku. Už tak nelehký úkol mu ještě ztížilo zranění opor Lobose, Ivanova a Adžindžala. Proti hvězdnému Zenitu tak vyběhne sestava s několika juniory, kteří s ruskou ligou neměli dosud žádné zkušenosti.

Zenit Petrohrad má úplně jiné starosti, klub s jasně nejvyšším rozpočtem v soutěži si dává za cíl mistrovský titul. K prvenství v Premier Lize má Zenit dovést slavný italský trenér Luciano Spalletti.

Holohlavý Ital přicestoval se svými svěřenci do Samary bez marodů Meiry, Fajzulina, Ževnova a Šírla, kvůli červené kartě z minulé sezony nenastoupí ani Huszti. Především absence Meiry a Husztiho Zenit trápí, s oběma se počítalo do základní sestavy. Ve středu obrany se tak spolu s Lombeartsem objeví v přípravě zářící Slovák Hubočan, post levého záložníka obsadí místo Husztiho nová akvizie z Eidhovenu Danko Lazovič. Po třech letech odehraje za Zenit soutěžní utkání navrátilec z Dinama Moskva, útočník Alexandr Keržakov.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Jurčenko - Budylin, Taranov, Belozerov, Leilton - Bober, Callagov, Tkačev, Kostjajev - Rušnickij, Savin
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Hubočan, Lumb - Bystrov, Denisov, Zyrjanov, Lazovič - Danny - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.30 - 3.90 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anži Machačkala - Spartak Nalčik  (sobota 13:15)
Dagestánská Anži Machačkala se po sedmi letech strávených ve druhé ruské lize vrací mezi elitu. V sobotním kavkazském derby hostí Spartak Nalčik.

Mezi elitou Machačkala působila v letech 2000 až 2002 a dosáhla mnohých úspěchů. Hned v premiérové sezoně skončili Dagestánci na senzačním čtvrtém místě, o rok později se dostali do finále ruského pohárů a zajistili si tím evropské poháry, ve kterých na neutrální půdě vypadli se skotským Rangers po prohře 0:1. Tehdejší výkony Anži v ruské lize měly sestupnou tendenci, klub se potýkal s organizačními i finančními problémy, v důsledku čehož v roce 2002 opustil elitu.

Machačkala v letošní sezoně bude sázet na loňskou kostru, která pod vedením talentovaného trenéra Omari Tetradzeho kralovala v druhé nejvyšší soutěži. Kádr v zimě neposílilo žádné zvučné jméno, spíše přišli hráči, kteří doplnili úzký kádr. Hráči pochopitelně nemají touhu do Machačkaly přestupovat, odrazuje je zdejší nestabilní prostředí a skromná finanční situace klubu. Do Dagestánu se před sezónou stěhovali Pekovič (Vojvodina), Holenda (Sparta), Timonov (CSKA Sofia), Šukjurov (Inter Baku) a nešťastník Rabeh, kterému se v klubu nelíbilo natolik, že radši utekl a záhy ukončil kariéru.

Anži bude stejně jako v minulosti těžit z jižanského bouřlivého prostředí, kde je nepříjemným protivníkem pro jakékoliv mužstvo, na hřištích soupeřů jsou naopak Dagestánci poloviční. Ambiciózní kouč Tetradze si klade za cíl umístění do desátého místa, veřejností je Machačkala vnímána jako adept na sestup.

Skromný Spartak Nalčik stejně jako v minulých letech přes zimu značně obměnil kádr. Nejdůležitější článek mužstva ale stále zůstává, je jím kdo jiný než lodivod Jurij Krasnožan. Rodilý Nalčan Krasnožan pro klub dýchá tělem i duší a přestože se rok co rok potýká s odchody klíčových hráčů, stále s úspěchem sestavuje silné organizované mužstvo, které se dokáže vyhnout sestupovým starostem.

V zimě kavkazský Spartak ze základní jedenáctky opustil brankář Chomič, obránci Ferreira a Jatčenko, záložník Mašukov a kanonýr Asildarov. Na jejich místa Nalčik přivedl brankáře Fredriksona a Mandrykina, obránce Chataženkova a Lapina. Koupen byl také osmnáctiletý Srb Dejak, kterého podle slov Krasnožana čeká v Rusku velká budoucnost. Na hostování z Kazaně byl přiveden mladík Djadjun, kterému se minulý rok dařilo v Tomsku, problematický post útočníka posílila exotická posila z Konga Echkini a na poslední chvíli z Temešváru Dejan Rušič.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Šukurov, Pekovič, Tagirbekov, Kvirkvelija - Corajev, Bakajev, Arzianin, Chodžava, Timonov - Barabadze
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Kisenkov, Amisulašvili, Džudovič, Filatov - Leandro, Koncedalov, Geterijev, Siradze, Gogua - Djadjun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.80 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Tom Tomsk  (sobota 15:15)
Výrazně posílený Rostov hostí na stadionu Olimp - 2 Sibiřany z Tomsku. Domácí mužstvo povede v nové sezoně ukrajinský trenér Oleg Protasov, který u kormidla Jižanů nahradil Olega Dolmatova. Je to jen jedna z mnoha zimních změn Rostovu. Naproti tomu Tomsk jde po minulé vydařené sezóně cestou stability.

Rostov prošel během přestávky výrazným zemětřesením, odešlo jedenáct a přišlo třináct hráčů. Podle počínání klubu na řece Don je zjevné, že letos má klub velké plány. Kádr byl posílen na všech postech kvalitními fotbalisty. Do branky přišli Amelčenko, Kabanov a Radič. Do obrany Chaguš, Prošin, Ivanov, Grigalava, Ghionea a Šustikov. Do zálohy Pavlenko, Kalačjov a Blatnjak a útok posílil nejlepší střelec ruské ligy 2007 Roman Adamov na hostování z Kazaně.

Jižané budou chtít odčinit minulou sezónu, ve které se zachraňovali do posledního kola. Přitom loni měli soutěž rozehranou nadmíru dobře, v první polovině porazili velikány jako CSKA, Zenit Petrohrad nebo Rubin Kazaň a fanoušci pomalu začali pomýšlet na evropské poháry. Na jaře ale přišlo kruté vystřízlivění, které málem vyústilo v sestup. Nový trenér Protasov nebude mít proti Tomsku k dispozici kompletní kádr, diskvalifikování jsou Adamov, Blatnjak, na marodce je Živanovič.

Na úvod prověří nově sestavený Rostov sibiřský Tom Tomsk. Hosté dokázali udržet loňskou úspěšnou kostru týmu a navíc kvalitně posilovali. Obranu vyztužil z Kubaně Georgij Džiojev, zálohu posílil zkušený Sergej Kovalčuk a kapitán Jižní Koreji Nam-Il Kim. Útok Tomsku zasáhl návrat Artjoma Dzjuby do Spartaku Moskva, ale přišli hráči, kteří by na něj měli dát zapomenout, z Petrohradu se vrátil běloruský útočník Sergej Kornilenko a výborné reference jdou na talentovaného korejského útočníka Young-Rok Shina naposledy působícího v tureckém Trabzonsporu.

Eso má Tomsk také na lavičce, zkušený odborník Valerij Nepomnjaščij dokázal v minulých letech nepřesvědčivý Tomsk pozvednout a stabilizovat. Pokud se Tomsku podaří najít silné sponzory, které klubu zatím scházejí, je v jeho silách předčít loňské deváté místo.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Chaguš, Ghionea, Lengyel, Andželkovič - Lebeděnko, Kulčij, St.Ivanov, Pavlenko, Kalačjov - Ahmetovič
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Smirnov, Džiojev, Jokič, A.Ivanov - Klimov, Mičkov, Kim Nam-Ill, Charitonov, Skobljakov - Kornilenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Amkar Perm  (pátek 17:00)
Nový ročník ruské Premier Ligy odstartuje pátečním soubojem CSKA s Permem. Domácí se budou chtít revanšovat svým příznivcům za prohru s Kazaní, kvůli které neobhájili Superkubok.

CSKA přes zimu posílilo, přesto zůstává kostra týmu stejná. Armějci se budou spoléhat na skvělého Akinfejeva, který je pomalu ikonou moskevského celku. Před domácím kapitánem bude operovat čtveřice obránců. Nalevo by měl dostat po povedené premiérové sezoně mezi dospělými šanci znova Ščennikov. Berezuckij by měl začít sezonu na pravém obránci, největším soupeřem mu bude univerzál a letní posila Nababkin. Do stoperské dvojice počítá trenér Sluckij s Ignaševičem a Vasilijem Berezuckým, na svou šanci je připraven čekat talentovaný, ale momentálně zraněný Srb Čosič.

Největší posilu přivedli Armějci z Venla, odkud si to do Moskvy namířil Japonec Honda. Právě mladík ze země vycházejícího slunce byl jedním z nejlepších hráčů přípravy a také na evropské scéně ukázal, jak bude pro CSKA důležitý. O další místo ve středovém dvojbloku se bude prát Šemberas s Aldoninem, na ústupu je veterán Rahimič. O ofenzivní hru Moskvanů se postará "supertrojka" Mark González, Alan Dzagojev a Miloš Krasič. Právě na formě a zdraví těchto hračiček závisí osud domácího celku, který bude mít i v této sezoně velmi úzký kádr.

Otazník visí nad obsazením postu hrotového útočníka, Tomáš Necid v úvodu sezóny příliš nepřesvědčil a možná tak dostane příležitost jeho jediný konkurent Brazilec Guilherme. Kouč Sluckij už netrpělivě vyhlíží letní transferové okno, nepřesvědčivý útok jeho mužstva totiž doplní střelec švýcarského Young Boys Doumbia a pravděpodobně se vrátí i klubový kanonýr Vágner Love z hostování ve Flamengu.

V letošní sezóně není CSKA považován za favorita v boji o ligový trůn, přesto si náročné vedení i fanoušci jiné cíle než návrat mistrovského titulu, nekladou.

Vstup do sezóny se CSKA pokusí znepříjemnit Amkar Perm pod vedením trenéra Rašida Rachimova. Ten se v zimě musel vypořádat s odchodem největší hvězdy Nikoly Drinčiče do Spartaku Moskva, jako náhradu uralský klub přivedl Chorvata Kněževiče. Velkou posilou do defenzívy je pak návrátivší se obránce Popov z mistrovské Kazaně.

Jedinou absencí Permu je zranění posily Burmistrova, mladý útočník tak příjde o speciální zápas, právě v minulosti působil v CSKA Moskva, ale přes hvězdnou ofenzívu se nedokázal prosadit.

Letošním cílem Amkaru Perm je umístění v klidném středu tabulky, vedení klubu se chce vyvarovat loňské sezóně, kdy se červenočerní zachránili až v samotném závěru soutěže.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Šemberas, Aldonin - Krasič, Honda, González - Necid
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Bělorukov, Popov, Gaal - Pejev, Kněževič, Novakovič, Grišin - Volkov, Kušev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.05 - 8.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Těrek Groznyj00000:00
 Tom Tomsk00000:00
 Spartak Nalčik00000:00
 FK Rostov00000:00
 Anži Machačkala00000:00
 Sibir Novosibirsk00000:00
 Alania Vladikavkaz00000:00
 CSKA Moskva00000:00
 Zenit Petrohrad00000:00
 Křídla Sovětů Samara00000:00
 Dinamo Moskva00000:00
 Lokomotiv Moskva00000:00
 Rubin Kazaň00000:00
 Spartak Moskva00000:00
 FK Saturn00000:00
 Amkar Perm00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedeme CSKA, jedeme si pro titul

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo!

Reagovat
smazaný uživatel

Než se sehrají

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se zadaří a bude to šlapat od začátku Snový start na Spartaku by tomu mohl hodně napomoci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle může být dobrý zápas, ale věřil bych spíše Spartaku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak či tak se moc těším. Ruskou ligu jsem začal sledovat koncem loňské sezony a moc se mi zamlouvá. Letos to bude taková "full season" premiéra:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Alania Vladikavkaz!!

Reagovat
smazaný uživatel

Perm bude nepříjemný soupeř, urputné důrazné bránění by nemuselo hráčům CSKA vyhovovat, navíc je čeká příští týden odveta Ligy mistrů. Tuším překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně ta ejjich umělka nebude to pravé ořechové, ale na začátku sezony si člověk nevybere, rozhodně je tolepší než travník třeba v Kazani.

Reagovat
smazaný uživatel

A ja tusim hrozne nudnej zapas ...CSKA-Amkar podle me nebude nic moc ke koukani.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, Amkar umí překvapit, minulo usezonu jsme taky čekal, že je Zenit vcelku bez problémů přejede a bylo z toho drama

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, na ten zápas sem onehdy koukal a byl to hroznej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Me to aspoň nenudilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jarni zapas na petrovskym oranisti, kdyz se loucil Radimov s Gorskovem? ...to byl otresnej "fotbal"

Reagovat
smazaný uživatel

Jojojo, asi to nebyla žádná extra kvalita, ale bylo se na co dívat a padlo několik branek, navíc ty orbaty ve hře byly skvělé

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ty mluvis o tomhle...tak to mas pravdu, tady Amkar prekvapil a byl to super zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojojo mohlo by to být dneska podobné, ale Igoriv bych přál nulu

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt to bylo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mám namysli ten děsnej zápas bez branek

Reagovat
smazaný uživatel

Já si taky myslím, že to bude nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak stavkujici Samara zejtra proti Zenitu nastoupi s pul sestavou juniorky - bude vrazdeni nevinatek ...takze oblibenej vyjezd bude aspon fotbalove urcite vydarenej))) Docela me mrzi, ze sem ho prosvih - mozna bude uplne posledni

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby nebylo překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Samara v lize nemá co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? ...po Petrohrade snad nejfotbalovejsi mesto v lize. To tam proste patri.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, fanouškovskou základnu mají výbornou, ale nemůžu nevidět, že už pěkně dlouhou dobu se topí v dluzích a letošní kvalita kádru je mizerná, jim by teď prospěl sestup, kde by stavěli na mladých a finančně se uzdravili.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne naky zakulisni cachry a penize nezajimaj...tohle akorat kurvi fotbal. Proste si napsal kravinu - jako kdybys rek, ze Ostrava do ligy nepatri.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapsal, momentálně tam nemají co dělat, tohle jejich umělé vydržování v lize je pěkně k smíchu. Kdyby měl Baník obrovské dluhy a mizerný kádr, řekl bych to samé. Fanoušci za ně fotbal hrát nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale postaví je na nohy, viz Bohemáci..

Reagovat
smazaný uživatel

Honda Skvělý hráč, škoda, že to teď Dazgojev zabil

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev hraje naprosto otřesně

Reagovat
smazaný uživatel

Necid a jeho boží ruka

Reagovat
smazaný uživatel

HOOOOOOOOOONDAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne Mitsubishi

Reagovat
smazaný uživatel

No, jsem strašně zvědavý na zápas Samara - Zenit. Podle mě mají domácí dokonce horší mužstvo než loni Chimki, předpokládám dnes vraždění neviňátek. Nad vodou je drží jedině fantastičtí fanoušci, dneska prý bude na stadionu Matallurg narváno.

Reagovat
smazaný uživatel

proč ten Spalletti sedí na té fotce jako buzerant?

Reagovat
smazaný uživatel

Foto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

No toj e fotka....

Reagovat
smazaný uživatel

Ten trenér Anži Tetradze, není to ten bejvalej, celkem známej fotbalista?

Reagovat
božský John
Reagovat
smazaný uživatel

díky, byl jsme líný hledat

Reagovat
božský John

V pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit neví někdo,jak to vypadá se Suchým?..Bude v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

otřesné hřiště v té Samaře...Ale přeju jim bod, za tu snahu na hřišti s juniorkou

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni kola asi budou v tomhle asi letos dost spatny koukam no .....sem zvedavej na travnik na petrovskym-v Petrohrade byla letos snad nejhorsi zima vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit hrál celý poločas na půlce Samary, ale na ten beton zatím nemůže nalézt recept. Prosazoval se spíše jen po standardkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to sleduješ? Ty máš zaplacený Justin?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.justin.tv/greenkoda2010#r=qIUh770~

Zároveň si v googlu vyhledej program Ultra Surf, stáhni si ho a zapni, když poté justin otevřeš v IE, už tě to nevykopne.

Reagovat
smazaný uživatel

A přes Mozillu to jde taky?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nezkoušel, ale spíš v IE.

Reagovat
smazaný uživatel

jj jde

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem na jjustinu snad nenaleznul tak dobrou kvalitu jako na sopcastu, ale možná je to mnou

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tebou, pac na Justinu jede NTV i v HD kvalite

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, greenkoda na justinu je fantastický kanál.

Reagovat
smazaný uživatel

HD jelo hlavne na mobiadu

Reagovat
smazaný uživatel

Není problém si najít link i bez justinu ( respektiveh o nějak obejít) . zkus myp2p.eu a vyzkoušej nějaké linky ( většinou musíš dlouho hledat, pokud nemáš štastnou ruku), nejlepší je asi si stáhnout sopcast, dke jede dobrá kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Na sopcast není žádný odkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

To víš hrajou dva slabé týmy, včera tam bylo těšch odkazů daleko více

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je dívat se před justin, na kanálu greenkoda dávají snad všechny zápasy ruské ligy, zatímco na sopcastu je jich jen pár, na ostatní už odkazy nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Neco tam padne-aspon nejaka haluz jako vcera CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se Samara drží, betonují jako o život, za půlku se dostali jen ve výjimečných případech. Ale myslím, že postupem druhého poločasu jim budou docházet síly a povolí...

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosim ta... zenitu dojdu sily okolo 70 minuty... samara vytiahne nieco ofenzivne z lavicky a to potom bude futbal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Si nejak zaspal ne?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Rostov 0:1 Tomsk

Reagovat
fantomas

Letos bude titul Spartaku, už teď v derby za nim vykročí. Škoda, rád bych se podíval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele