Rozhovor s Milanem Matulou

27.08.2007, 21:54
Rozhovory
Zaujalo nás
Eurofotbal Vám přináší exkluzivní rozhovor s oporou zadních řad Slezského FC Opava, kmenovým hráčem Slovanu Liberec, Milanem Matulou. Matula je v Opavě na půlroční hostování s opcí, stále se však chce prosadit do kádru libereckého týmu...

Jak se zrodilo Vaše hostování v Opavě?

Bylo to vcelku rychlé. Nejprve jsem o téhle možnosti hovořil s Honzou Nezmarem, potom jsme jednali s panem Hadamczikem a velice rychle jsme našli společnou řeč a dohodli se na hostování s opcí.

Neberete hostování v druhé lize jako krok zpět v dosavadní kariéře?

Jako krok zpět toto rozhodnutí rozhodně neberu. Nejspíš by bylo lepší jít hostovat někam do první ligy, tam by však bylo větší riziko, že nebudu pravidelně nastupovat. Já jsem chtěl především hrát a proto jsem zvolil angažmá v Opavě.

Je zázemí v Opavě srovnatelné s tím na jaké jste byl zvyklý v Liberci?

Slezský FC na mě působí opravdu hodně dobře. V kabině je výborná parta a myslím si, že i lidé z vedení a všichni co tady dělají fotbal, do toho dávají hodně. S Libercem se to ovšem zatím srovnávat nedá, tamní zázemí považuji za ligovou špičku a myslím si, že se mu nemohou rovnat ani některé ligové celky.

V Opavě jste nyní na hostování, za jakých okolností byste souhlasil se změnou na přestup?

To je těžké, takhle jsem nad tím zatím vůbec nepřemýšlel. Ikdyž je tady krásně a fotbal se tu hraje dobrý, stále mě to táhne zpět do Liberce.

V opavském dresu jste zažil premiéru na půdě nováčka z Dukly. Hned jste se uvedl vítěznou brankou, jaké máte pocity z tohoto utkání?

Jsem opravdu hodně rád, že mé první utkání za Opavu skončilo vítězně. To, že jsem přidal i branku je taková, pomyslná třešnička na dortu.

Jaké máte zkušenosti s opavským publikem, které patří k nejlepším v česku?

S fanoušky za tu chvilku co tu jsem moc zkušeností nemám, ale za tu chvilku co zde působím už na mě dokázali velice zapůsobit a můžu říct, že jsou skvělí.

Sestoupivší Slovácko i Příbram hlásí, že se chtějí za rok vrátit zpět do nejvyšší soutěže. Postupové ambice má i Jihlava, nebo třeba Hradec. Chce do ligy i Opava, nebo vedení s postupem nespěchá?

Snažíme se vyhrát každé utkání, když se nám to bude dařit, automaticky se budeme pohybovat v tabulce vysoko a bojovat o postup. Určitě, ale nejsme pod žádným tlakem a nikdo na nás netlačí. Není to tak, že by se řeklo, že se musí postoupit.

Jak jste v Liberci prožíval nepovedený závěr minulé sezony, kde se o vašem 4. místě rozhodlo až v posledním kole, navíc po debaklu od Mladé Boleslavi?

To bylo hodně kruté období. To je, ale fotbal a ten umí být někdy opravdu hodně krutý.

Co stálo za odchodem trenéra Lavičky z trenérské židle v Liberci? Spekulovalo se o jeho problémech s p. Karlem...

Co za tím stálo, to ví přesně jen sám pan Lavička. Je to výborný člověk a skvělý trenér, v Liberci něco dokázal. Myslím si, že potřeboval nový impuls a ne, že měl problémy s panem Karlem.

Proč jste s Libercem nedokázali přejít, přes, pro českou veřejnost neznámý kazašský tým?

To je těžké. První zápas jsme po tom těžkém cestování ještě zvládli, ale v odvetě jsme si asi mysleli, že už to máme v kapse a lehce jsme prohráli.

Kdo je Vaším fotbalovým vzorem, v jaké soutěži byste si chtěl zahrát a jaké číslo, případně proč oblékáte v Opavě?

Vyloženě svůj fotbalový vzor nemám. Je velká spousta hráčů, které obdivuji a jejichž výkonům bych se rád přiblížil. Soutěž bych si v první řadě, pro začátek zahrál dobře tu naši, českou. Na dresu mám třináctku, protože byla volná.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Good rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

To už je nějaký divný, samý Opavák.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*

Slezský FC Opáva hej!Opavá Slezský FC Opava hej!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele