Rozhodnuto, Guardiola v létě převezme Bayern

16.01.2013, 17:18
Aktuality
Německý velkoklub Bayern Mnichov na svých stránkách potvrdil příchod Pepa Guardioly. Bývalý trenér Barcelony po této sezóně nahradí současného kouče bavorského celku Juppa Heynckese, který v létě ukončí kariéru.

Do bavorské metropole jednačtyřicetiletý trenér přijde v červnu. Právě v tu chvíli vstoupí v platnost jeho tříletý kontrakt, který potrvá do června 2016.

"Jsme velmi rádi, že se nám podařilo přivést takového fotbalového experta, o kterého stála spousta jiných slavných klubů," řekl předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

"Pep Guardiola je jedním z nejúspěšnějších trenérů na světě a my si myslíme, že by mohl pozvednout nejen náš klub, ale celý německý fotbal," dodal.

O tom, že v Bavorsku skončí po sezóně dosavadní lodivod Jupp Heynckes, měli zástupci Bayernu jasno již před Vánoci. Až dnes se ale tuto informaci dozvěděla veřejnost; sedmašedesátiletý trenér v létě definitivně ukončí kariéru.

"V případě tohoto rozhodnutí musíme jako klub i jako jeho přátelé prokázat jen hluboké porozumění a musíme jeho názor respektovat. Absolvoval jsem s ním velmi osobní rozhovor, ve kterém jsme se vzájemně ujistili, že jak FC Bayern, tak sám trenér udělá všechno pro to, abychom ve druhé části sezóny 2012/2013 navrátili titul zpět do Mnichova," dodal Rummenigge.

Autor: Filip Horký / fcbayern.de, ČTK

Komentáře (1035)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele