Rozhodčí se v Čečensku bojí o svou bezpečnost

03.09.2008, 17:47
Aktuality
Rada rozhodčích nejvyšší ruské soutěže se obrátila na ruský fotbalový svaz s otevřeným dopisem, ve kterém dál odmítá z bezpečnostních důvodů rozhodovat domácí zápasy prvoligového Těreku Groznyj v Čečenské republice.

Trpělivost rozhodčím došla po událostech v utkání 19. kola ruské Premier Ligy mezi Těrekem Groznyj a Lokomotivem Moskva, kde byl jedním z fanoušků přímo na hřišti fyzicky napaden hlavní rozhodčí Alexej Kovaljov.

Incidentu nezabránily ani mimořádná bezpečnostní opatření, která doprovází každé utkání Těreku v hlavním městě Čečenska. Kromě policie je na stadionu v pohotovosti i ozbrojená armáda a během velkých zápasů bývá z bezpečnostních důvodů vypnutá i mobilní síť. Hotely pro mužstva v konfliktní oblasti jsou v uzavřených oblastech a střeženy vojenskými eskortami.

Těrek byl potrestán pokutou 500 tisíc rublů (přibližně 350 tisíc korun) a dočasným uzavřením domácího hřiště. Utkání příštího kola nejvyšší ruské soutěže proti Zenitu Petrohrad bude tedy sehráno na neutrální půdě. Podle posledních informací se Těrek dohodl s mužstvem Luč-Energia a zápas 21. kola Premier Ligy chce sehrát na jeho hřišti ve Vladivostoku.

S rozhodnutím Těreku však nesouhlasí vedení Zenitu, pro které je toto řešení nepřijatelné. Trenér petrohradského celku Dick Advocaat si přání soupeře sehrát své utkání v 10 tisíc kilometrů vzdáleném Vladivostoku neodpustil komentovat ironickou poznámkou: "Proč zápas nesehrajeme rovnou v Los Angeles?"

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jak se dívám, u nás je to pořád slabota ...

Reagovat
smazaný uživatel

To si môžeš byť istý. Ruskí chuligáni, to je kapitola sama o sebe. Výnimkou nie sú ani úmrtia či už fanúšikov alebo policajtov.

Reagovat
Kapřík

Tak to se jim ani nedivim. Jak se tam asi žije Zabavníkovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Advocaat má pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tereku imho jde hlavne o to Zenitu utkani co nejvic stizit. Na oranisti ve Vladivostoku je to pro jejich technicky hrace dost problem a na to Terek podle me spoliha ... nastesti to jeste neni definitivni a snad se kluby dohodnout na schudnejsim reseni.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, že má s tím ironickým komentářem pravdu, kolego.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Těreku jsou opravdu blázni, proti CSKA zase vnikli do kabiny rozhodčích a vyhrožovali jim.

Reagovat
smazaný uživatel

kokso..to su veci:-) a potom ze ,ked na dedine nejaky hrac niekoho udrie ,tak ssa nic nedeje:-DDDD bravo Terek

Reagovat
smazaný uživatel

heh,ale to je jaka dialka z petrohradu do vladivostoku:-DDd si to kuknite cez google earth:-DDDDDd

Reagovat
smazaný uživatel

neni treba, snad vsichni vime kde lezi vladivostok a petrohrad

Reagovat
smazaný uživatel

tak oni už to maj v mentalitě národa,že sou takovýhle blázni,viz. jako turci....každopadně,kdo by to nechtěl ztížit hru mistrovi a nechtěl bodovat proti mistrovi?? tady to vypadá na remízu,sem zas zvědav na tip od pánu spanhel a kerzakov,jako chimki v minulém kole....

každopadně,keržakov,v pátek budu volat na bazaly,jak s lístkama ale bude to za fér cenu,jako na ligu

Reagovat
smazaný uživatel

to ti furt ty Chimki tak lezej v zaludku? ... a nevim co furt se mnou mas, najdi mi kdekoliv jedinou zminku o tom, kdy JA sem rek, ze Chimki vyhrajou - jsem zvedavej

Reagovat
smazaný uživatel

nooo,to bylo to tvoje vyjádření,že chimki zaberou...a leží mi v žaludku ty prohraný peníze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele