Rozhodčí jsou špatní, říká Lehmann. Uvažuje, že skončí

10.11.2008, 12:55
Aktuality
Brankář Stuttgartu Jens Lehmann je velmi nespokojen s úrovní rozhodčích v Bundeslize. Bývalého německého reprezentanta naposledy rozzlobil sudí Rafati při utkání ve Frankfurtu, Lehmann dokonce uvažuje o konci kariéry.

Ve Frankfurtu Lehmannův tým remizoval 2:2, když dokázal vyrovnat téměř ztracené utkání. Babak Rafati uznal oběma stranám po jednom velmi sporném gólu a co Lehmanna rozčílilo nejvíc, dostal žlutou kartu.

Domácí Eintracht se dostal do vedení 2:0, přičemž druhé brance Řeka Liberopoulose předcházel útočný faul. Rafati ale Frankfurtu také uškodil, když uznal i sporné vyrovnání Maria Gomeze.

"Všichni máme důvod být nespokojení s výkonem rozhodčího," stěžoval si Lehmann po utkání v televizi Premiere. "Ptal jsem se sám sebe, co mu přelétlo přes nos. Vždyť ten rozhodčí je tu pro nás, ne pro lidi na tribuně, kteří hodnotí jeho výkon. To, co předvedl, je neuvěřitelné."

39letý gólman dostal v pětasedmdesáté minutě žlutou kartu, která mu pořádně hnula žlučí. "Hráč Frankfurtu předstíral zranění, my jsme nemohli jít do protiútoku. Rozhodčí mi říkal, že musel hru přerušit kvůli zranění," popisoval.

"Jenže ten hráč najednou vstal a ani neopustil hřiště kvůli ošetření. Podívejte, on běží! říkám rozhodčímu. A on mi ukáže žlutou kartu - neuvěřitelné," rozčiloval se Lehmann, který viděl už čtvrté žluté napomenutí v sezóně.

"Bylo mi tak zle, že se možná nebudu obtěžovat hrát dál. Rozhodčímu jsem ani nic neřekl. Samozřejmě, jsou tu i lepší, ale je mi líto, takhle to prostě dál nejde. Je to škoda pro celou Bundesligu," dodal.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podívejte on běží jo jasne Jensi ta spravna verze byla: Ty ****, vsak ten ***** uz normalne bezi!! Ty jsi ****, ****, **** a vis co si muzes? ***** ***** ****!!! tak nejak to bylo asi spis ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě neskončí a tu žlutou pochybuji, že dostal za slova: "podívejte on běží", kdo ví co řekl a jakým tónem. Jinak kdyby skoncil, tak by to byla škoda, protože je to brankářská osobnost, která druhá už není a možná nikdy nebude.

Reagovat
honziss

Myslím že je po celém světě mnoho lepších a spolehlivějších gólmanů než Lehmann.

Reagovat
Arne

To jistě je, ale on psal o něčem jiném.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím ho bereš jako tak vyjímečného?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Má pravdu, tuhle sezónu je toho docela hodně. Třeba takovej zápas Wolfsburg - Cottbus, kdyby to skončilo 1:1, bylo by to vzhledem k regulérnosti mnohem spravedlivější, než 3:0. A ten gól proti Stuttgartu taky nebyl první v sezóně, kterej neměl platit.

Dále gólu Herthy předcházel Kačarův jasný faul, plus ty baštěný simulace ze strany Bayernu... Zkrátka po téhle stránce se kolo hrubě nevydařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu zltu kartu mohol kludne dost len zato, ono totiz hrac nema co rozhodcovi rozpravat, to je v pravidlach.

Reagovat
smazaný uživatel

za ty roky co byl v Ars-nalu se perfektně naučil to co tam umí nejlépe - profesionálně brečet....

Reagovat
Arne

Ale prosimtě.

Reagovat
irik

Skonči

Reagovat
smazaný uživatel

O důvod víc znovu otevřít diskusi na téma: Technika a její pomoc v rozhodování ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

A jak bys rozeznaval fauly? třeba jestli ten hráč hraje, a pak vstane hned.

Reagovat
smazaný uživatel

fauly? Ty by se asi rozhodovaly jenom v šestnáctce, ale jde mi hlavně o ofsajdy, kterejch je za poslední dobu odpískáno špatně opravu hodně. Jen co jsem viděl tenhle víkend, tak Barce upřel gól z NEofsajdu, naopak Newcastle dal gól z ofsajdu naprosto jasnýho. Nakonec ty situace o ničem nerozhodly, ale v jiiných zápasech by to mohlo klidně rozhodnout. Prostě by se nechala dohrát akce, tzn. počkat, až jestli padne gól a sudí u videa už v tu chvíli ví, jestli ten gól bude platit, či ne. Maximálně se chvíli počká, pokud to bude zvlášť ošemetná situace. Někdo může argumentovat tím, že by osazení stadionů kamerami stálo moc peněz, ale tohle já neberu, protože ty kamery už tam dneska jsou. Dneska už TV přenášejí kde co ... A zadruhé: dnes se ve fotbale točí takové peníze, že ať mi někdo nevykládá, že by byl problém pár kamer přikoupit. Mohla by to financovat FIFA, společně s UEFou, národními svazy a část peněz by šla i z kapes klubů. Jde jen o poměr, já bych navrhoval 30+30+20+20 %. Fotbal by to samo i zatraktivnilo - elektrizující atmosféra a čekání či gól, či ne .... A zadalší by z těch nových kamer mohly být další atraktivní obrázky, takže zase jenom plus. Ano, souhlasím, že na druhou stranu by fotbal ztratil takové to svoje lidské kouzlo, ale to já naprosto klidně oželím, když budu vědět, že se pojede podle pravidel. Jde jen o to, přestat se toho konečně bát a nevymlouvat se na kraviny. Jen podotknu, že technika pronikla už do hokeje, tenisu, amerického fotbalu .... A fotbal jako sport Nr. 1 (jak se s oblibou prezentuje) je v tomhle ohledu pozadu, ač by měl být asi v čele pelotonu ...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak je sice těžký rozhodovat jako sudí ve zlomku vteřin ale v prvních a druhých ligách by se měla fakt ta technika objevit v daleko větší formě než ji ted vídáme.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s jamenakem.určitě sudímu neřekl jenom"podívejte on běží".Lehmann se potřebuje jen skrze meda vybrečet.at skonci

Reagovat
Josifek

Věčně ukřivděný Jens Lehman.

Reagovat
smazaný uživatel

skončíš a do stuttgartu se vrátí hildebrand... jestli jo, tak skončí klidně už v lednu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele