ROTHEN: VIDÍM ZLEPŠENÍ

05.02.2007, 20:09
Aktuality
Jerome Rothen, opora záložní řady Paris Saint Germain, si myslí, že jeho tým je na dobré cestě k postupnému zlepšení svých výkonů. Usuzuje tak prý z herního projevu v posledních zápasech. Dobrý pocit mu dodal hlavně nedělní zápas proti Olympique Marseille.

Tým, který se podle odhadů odborníků měl prát s dalšími slavnými kluby na špici tabulky, se v sezóně 2006/2007 hodně trápí. Ke zlepšení měl napomoci příchod nového trenéra Paula Le Guena, ale ani tato změna se zatím bodově příliš neprojevila.

Víkendové výsledky, které byly velice překvapivé, hrají hodně proti PSG, a proto se, i přes dobrý výkon a zisk jednoho bodu na hřišti Olympique Marseille, Paris Saint Germain propadl již na 17. místo v tabulce Ligue 1. Náskok na 18. místo, které drží Nantes, je pouze jednobodový, a proto někteří fanoušci čekají boj o holou záchranu slavného klubu ve francouzské nejvyšší soutěži.

Ale kabina PSG si takové myšlenky vůbec nepřipouští. Jerome Rothen si myslí, že vyrovnávací gól Pedra Paulety v zápase s Marseille je jasným důkazem vnitřní síly týmu PSG. Věří proto, že se jeho tým zvedne a v dalším průběhu sezóny ukáže, co umí.

"Bod je pro nás velice dobrý," myslí si Rothen. "Marseille je velice kvalitní tým. Na jeho půdě je to vždy složité. Navíc bojují o druhou příčku, a to již něco napovídá."

"Domácí se dostali do vedení, ale my jsme rychle zareagovali a nedlouho poté jsme vyrovnali. Tento zápas nás určitě povzbudí. Vyrovnané utkání můžeme sehrát s každým. To jsme v neděli viděli."

"Již v domácím zápase se Sochaux jsme hráli velice kvalitně. Byli jsme lepším týmem, ale soupeř zodpovědně bránil, a proto bylo těžké se prosadit. Remíza s Marseille je potvrzením naší vzrůstající formy," věří Jerome Rothen.

"Velká změna je hlavně v tom, že oproti minulým měsícům se snažíme více kombinovat ve středu pole. Z obrany dávat co nejvíce míčů po zemi na záložníky a útočníky," konstatoval středopolař Rothen s tím, že tento způsob hry je nejen více účelný, ale také se musí líbit fanouškům.

"Pokud nebudeme mít šance, těžko můžeme vstřelit branky. To je jasné. Obranu máme dobrou. Góly nedostáváme, ale bohužel se nám také příliš nedaří je střílet."

Autor: Ondřej Štícha / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že se Rothen v PSG tak zakopal, v Monacu byl v té jejich úspěšné sezoně skvělý...

Reagovat
HOST*ds

jj taky si na Rothena pamatuju z Monaca a byl skvělej rychlostně technicky.Zakopal se to je pravda kdyby přestoupil jinam mohl být hvězda

Reagovat
HOST*

Nejlepší centry z levé strany na světě...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Už dávno ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele