Rossi na operaci nemusí; dál živí brazilský sen

29.01.2014, 14:48
Aktuality
Zranění Giuseppeho Rossiho podle posledních zpráv není tak vážné, aby musel být reprezentační útočník operován. Nová vyšetření ukázala, že by hráč Fiorentiny nemusel chybět více než dva měsíce a tím pádem může dál pomýšlet na finální nominaci na šampionát v Brazílii.

Italského útočníka pronásledují zranění velice často, zejména kolenní vazy v pravé noze jej už stály mnoho zápasů. Talentovaný hráč laboroval se stejným zraněním již během svého úspěšného angažmá ve španělském Villarrealu a před sezonou se rozhodl vrátit se do vlasti. Poslední měsíce v dresu Villarrealu byly pro hráče s přezdívkou "Pepito" velmi náročné, neboť utrpěl zranění kolene a musel být operován. Do Fiorentiny tedy přestupoval stále jako zraněný hráč a nebylo jasné, kdy se na trávníky vrátí. Když se jeho premiéra přiblížila, neskrýval nadšení a touhu pomoci týmu. Od té doby již uplynulo několik měsíců a renomé Giuseppeho Rossiho nijak neutrpělo. Naopak, po jednadvaceti zápasech Rossi stále vládne tabulce střelců a na svém kontě má již čtrnáct ligových zásahů.

Právě ve chvíli, kdy se jemu i celému týmu trenéra Montelly dařilo nejvíce, však ostrý zákrok Leandra Rinauda z Livorna překazil Rossimu plány na prvenství v tabulce a značně ohrozil také jeho vysněnou účast v národním výběru trenéra Cesareho Prandelliho. Mnozí z fanoušků Violy netrpělivě očekávali výsledek vyšetření specialistů v americkém Coloradu. V úterý se jejich obavy naštěstí nenaplnily, poslední testy totiž nutnost další operace nepotvrdily.

Podle závěrů doktora Richarda Steadmana by dokonce italský střelec mohl nazout kopačky již do dvou měsíců. Osmnáctiměsíční rekonvalescence po prvním zranění v roce 2011 by se tedy opakovat neměla, což na svých oficiálních webových stránkách potvrdil také toskánský klub. "Zdravotní prohlídka u profesora Richarda Steadmana před časem ukázala, že Rossiho zranění není tak vážné a že se zraněná oblast stále jeví jako velice stabilní. Rossi se od nynějška podrobí pečlivému a předem vypracovanému programu rekonvalescence, bude trénovat ve společnosti našeho zdravotnického personálu a to po dobu minimálně dvou měsíců. Poté provedeme nutné testy a zvážíme Rossiho návrat na trávníky," můžeme číst v oficiálním prohlášení.

K situaci se samozřejmě vyjádřil i sám zraněný útočník, který prostřednictvím svého účtu na sociální síti facebook napsal: "Schůzka u profesora Steadmana mne velice potěšila a dodala mi znovu morální sílu vyrovnat se s nastalou situací. Teď budu muset poctivě a velice tvrdě pracovat, abych se vyléčil a dostal zpět do kondice. Jsem stále s vámi. Forza Viola!," optimisticky vzkazuje fanouškům. O tom, že se před útočníkem otevírá důležitá a náročná kapitola, je přesvědčen také jeho agent. Andrea Pastorello v rozhovoru pro Sky Sport 24 dodal: "Vyšetření dopadlo pozitivně, takže můžeme začít vytvářet rehabilitační program. Rossi má dobrou náladu, protože tak dobré výsledky jsme nečekali," ujistil veřejnost agent italského útočníka.

Autor: Ondřej Pražák / soccerway.com, football-italia.net

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro brzké uzdravení a odlet do Brazílie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petrinho17

Po tých dlhých ťažkých zraneniach pre neho aspoň nejaká náplasť, že stihne MS.

Útok Balotelli-Rossi môže bodovať

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli.

Reagovat
Petrinho17

Balotelli aj napriek všetkému čo robí mimo futbalu chceš povedať, že nie je kvalitný futbalista?

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitním fotbalistou je. Ovšem těch zbytečných karet, co on dostává. Pro mě je to ještě puberťák a ne vyspělý fotbalista, který se dokáže ovládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
9augi9

Reagovat
10

pojď Pepito

Reagovat
smazaný uživatel

sympatak, frajer, na nic si nikdy nehral

Reagovat
Diego2

Reagovat
Virtuos

prajem skoré uzdravenie

Reagovat
smazaný uživatel

Asi můj nejoblíbenější italský fotbalista po Pirlovi.

Reagovat
smazaný uživatel

nebejt těch zranění, nemusel by teď hrát "jen" za Fiorentinu rychle se uzdrav, Pepito, a zopakuj v Brazílii výkon Pablita

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

snad nejlepší hráč šampionátu!!!!!!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Greny

Z GL :Rajtoral na host. do Hannoveru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
Tomanatura

Mel by se na MS vysrat a radsi absolvovat celou pripravu. Ani si nechci predstavit, jak na tom na podzim bude, kdyz nerozehrany odjede do Brazilie, pak na dovolenou a k tymu se vrati dva tydny pred zacatkem sezony.

Ze mam pravdu, ukazala tato sezona. Mel celou pripravu a odehral jeden z nejlepsich pulroku kariery..

Reagovat
salami

s jeho kolenama se už na MS nikdy nemusí podívat, tohle nemůže vynechat, nechci malovat čerta na zed, ale dřív nebo pozdějc se to zase vrátí a může už s fotbalem skončit na dobro, já bych neváhal a jel

Reagovat
Tomanatura

Chapu, ale pro jeho budoucnost a pro jeho klub by bylo daleko lepsi, kdyby nejel.

Reagovat
salami

tak o klubu se nemusíme bavit, pro ten by bylo nejlepší kdyby nereprezentoval, ukazovat se nemusí, o jeho kvalitách vědí všichni, stejně jako o jeho zdraví, tam je to jasný, u něj těžko říct, vynechat to kvuli přípravě a pak se oddělat třeba v druhym kole, s tim by se hodně těžko srovnával, pro něj by byla ideální varianta jet na MS , pak chvíli odpočinku a dát si komplet přípravu, což by znamenalo naskočit třeba až 3./4. kolo, což by nemusel bejt zase takovej problém, ve chvíli kdy bude chtít jet, tak mu Fiore nezabrání a jako ideální varianta by se jevilo dát mu prostě víc času

Reagovat
smazaný uživatel

..........Vyšetření dopadlo pozitivně, takže můžeme začít vytvářet rehabilitační program. Rossi má dobrou náladu,..........

tak kurňa nekeří svuj talent prochlaščó a toten kluk je hodné a zas furt dohňápané ,enem ať ho felčaři dajó dokopy, dyť squadra azzurra bez něho je squadra sbiadita

a tifosi totok byste brali ?

Sirgiu - Criscito,Bonucci,De Rossi,Abate - Marchisio - Balotelli,Candreva,Cerci - Rossi,Insigne

Reagovat
smazaný uživatel

už při tvym písemnym projevu sem si řikal, že si jinej a tou sestavou si tomu dal korunu...

Reagovat
smazaný uživatel

Úsměvné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele