ROSICKÝ: NEJVĚTŠÍ MINELA V ŽIVOTĚ

03.11.2006, 14:25
Aktuality
Právě tak popsal český reprezentant ve službách Arsenalu svůj zkrat v utkání s CSKA Moskva. Záložník londýnského klubu měl těsně před koncem prvního poločasu ideální příležitost, jak poslat svůj tým do vedení, jenomže po přihrávce Thierryho Henryho nedokázal z několika kroků dopravit míč do prázdné brány...

Rosický touto minelou naplno demonstroval současné trápení "Kanonýrů" v koncovce. To se projevilo již v sobotu v ligovém duelu proti Evertonu. Fotbalisté Arsenalu přestříleli svého soupeře v poměru 29:2, na víc než na hubenou remízu 1:1 to však nestačilo.

Podobně se pak vyvíjel i souboj s ruským celkem. Domácí svého soupeře jasně přehrávali, jenomže neproměňovali ani ty nejvyloženější příležitosti - tváří v tvář brankáři nezvykle neuspěl Henry, Fabregas po kličce gólmanovi nedokázal rozvlnit síť z rohu malého vápna a něco podobného se stalo i Rosickému.

"Byla to největší chyba mé kariéry," smutnil po zápase Rosický. "Jednoduše jsem v té situaci měl skórovat, také kvůli tomu je pro mě těžké o tom teď mluvit. Když jsem šel do vápna, bylo tam hodně hráčů a já ztratil míč z dohledu. Neviděl jsem ho a snažil se ho najít, ale našel jsem ho až ve chvíli, kdy mě zasáhl do nohy," popsal kapitán českého národního týmu onen nešťastný moment.

"Byl to pro nás smolný zápas. Udělali jsme něco podobného jako v Premier League proti Evertonu. Nemáme problém s tím vytvářet si brankové příležitosti, naším problémem je jejich proměňování. To nás v těchto dnech sráží. Máme hodně hráčů schopných dávat góly a prakticky všichni ofenzivní hráči - Henry, van Persie, Gleb, já a Fabregas - jsme ve středu zahodili minimálně jednu tutovku. Možná je to o tom dát gól jako první, ale nesmíme panikařit, brzy se to změní, jsem o tom přesvědčen," věří Rosický v lepší zítřky Arsenalu.

Londýnskému klubu se středeční bezbrankovou remízou s ruským týmem hodně zkomplikovala cesta ze základní skupiny Ligy mistrů. Arsenal je v tabulce skupiny H se sedmi body až na nepostupové třetí příčce. Stejný počet bodů má na svém kontě druhé Porto a na čele se usadilo osmibodové CSKA.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

Byl nejlepší hráč zápasu, nemá se zaco stydět

btw.: 5 metrů? To nebyly ani dva ...

Reagovat
Kily

to asi ne, už na to koukám, v ten moment jsem zrovna spěchal do práce, tu situaci jsem původně neviděl a vycházel z vyprávění ostatních

Reagovat
Shevchenko

teď jsem na to koukal a asi 3-4 metry

Reagovat
smazaný uživatel

no musim povedat ze hral vyborne ale iba do toho momentu s tou sancou...potom stracal lopty skusal paticky a neviem co...skratka ho to psychicky nalomilo...

Reagovat
smazaný uživatel

tragediu by som z toho nerobil..to sa stane kazdemu

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom, že každý nebere takový prachy jako on tohle byla 100% šance a musel to proměnit i kdyby měl zlomený nohy to pos... ale na hřiští byl asi jeden z nejlepších

Reagovat
smazaný uživatel

je to skoda ze to nedal ale to se ve fotbale stava a navic nemel takove tutovky jen on ze!!!arsenal hral vynikajici fotbal a cska muze byt za ten 1bod az moc stastna bylo to smolne utkani ale co jeste jsou 2zapasy pred nami a doufam ze arsenal oba vyhraje a postoupi pac bez nej by ta liga mistru nebyla ono!!!!!!to same plati i barse!!!podle me to jsou 2nejlepsi tymy v evrope a jeste lyon by se k nim mohl pridat zbytek stoji za

Reagovat
HOST*1860

mas pravdu, jakmile tam neni Juve tak asi tyhle tymy...

Reagovat
HOST*vincent

co furt všichni pindáte, vždyť tu přihrávku někdo tečoval a proto to Rosa netrefil

Reagovat
HOST*Rosický7

Tom to měl hodně těžký,myslim si že ani nečekal že to projde až k němu ale souhlasim ze Shevchenkem byl to neklepší hráč utkání!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele