Ronaldo vyhlíží postup ze skupiny, Özil dokonce titul

30.05.2012, 08:55
Aktuality
Nejtěžší základní skupinou bude na evropském šampionátu v Polsku a na Ukrajině jistě ta s označením B. V ní se totiž střetnou Německo, Nizozemskou, Dánsko a Portugalsko a Cristiano Ronaldo, hvězda posledního jmenovaného výběru, ví, že postoupit z ní bude hodně náročné. Přesto v postup věří...

Ronaldo prohlásil, že cílem Portugalců je jednoznačně postup do čtvrtfinále, ačkoliv to přes těžkou konkurenci nebude jednoduché. "Víme, že jsme ve velice náročné skupině, ve skupině smrti s Nizozemskem, Německem a týmem, který nás porazil v kvalifikaci, Dánskem," uvedl Ronaldo, který má na svém kontě v reprezentačním dresu 32 gólů v 89 zápasech a kouč Paulo Bento na něj bude jistě hodně spoléhat.

"Budou to těžké zápasy, ale jsem přesvědčen, že můžeme z té skupiny postoupit," hlásí hvězda Realu Madrid a vzápětí dodává: "Nejsme favorité, což je pro nás lepší."

Zatímco Portugalci tedy vyhlížejí především postup ze skupiny, německý reprezentant a Ronaldův spoluhráč z Madridu Mesut Özil míří ještě výš. "Naším cílem je vyhrávat trofeje. Zatím jsme se vždycky dostali do semifinále nebo finále, ale nikdy se nám to nepodařilo dotáhnout do konce," naráží Özil na prohry se Španěly v posledním finále ME i semifinále MS.

Letos jsme ale mnohem optimističtější, protože máme mladý tým, který chce vyhrávat. Dobrým testem bylo, že jsme vyhráli všech deset kvalifikačních zápasů," říká sebevědomý Özil, jenž by rád se svými spoluhráči přivezl do Německa po šestnácti letech pohár pro vítěze.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (535)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele