ROMARIO UŽ JE TISÍCIGÓLOVÝ

21.05.2007, 12:30
Aktuality
Téměř dva měsíce čekal Romario na svůj jubilejní tisící gól kariéry, dnes v noci se konečně dočkal. 41letý brazilský útočník Vasco da Gama se trefil v utkání proti Sport Recife, v němž krátce po změně stran proměnil pokutový kop...

Romario poslal brankáře soupeřova týmu na opačnou stranu a odstartoval tak obrovské oslavy, kvůli nimž musel být zápas na šestnáct minut přerušen. Za dalších patnáct minut následoval další obrovský aplaus, to když byl Romario střídán.

"Věnuji to své rodině a dětem. Jsem velmi dojatý, toto je mimořádný okamžik mé kariéry. Dosáhnout tohoto cíle je velký zážitek, který se podařil jenom jednomu hráči," připomněl Romario svého kraja Peleho. Ten svůj tisící gól zaznamenal rovněž z pokutového kopu, v roce 1969 překonal brankáře právě klubu Vasco da Gama.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
HOST*leos

od kdy se pocita tech tisic golu je to od prvniho mistraku??? nebo jak se to pocita prosim o odpoved diky moc????

Reagovat
HOST*Tavo

Tech tisíc gólů je i z exhibic, mládežnických zápasů, přáteláků... pořádek v tom má snad jenom Romário. Ale i když se tahle statiska nedá brát tak uplně vážně, tak je to stejně neuvěřitelný a on je pro mě prostě hvězda.

Reagovat
smazaný uživatel

"Romario do svojich záznamov totiž vraj zaradil aj presné zásahy z mládežníckych kategórií, z amatérskej kariéry a zo stretnutí s rôznymi futbalovými trpaslíkmi. Navyše si na konto pripísal aj góly zo zápasov, ktoré sa skončili bezgólovou remízou a až dodatočne boli vyčiarknuté."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i 900 oficiálních zásahů je slušný počin.

Reagovat
Kily

těch opravdu soutěžních je asi 752

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem právě nedávno četl, že kdyby si Romário počítal jen branky, které registruje FIFA, tak mu jich chybí zhruba stovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je jedno ,ejstli těch orapvdu soutěžních j tisíc nebo devětset, Pelé dal 400 gólů v zápasaech s námořníky, vojáky, charitativníc hzápasech atd. a nikoho to nevzrušuje, o to totiž prostě nejde.

Romráio - legenda.

Reagovat
smazaný uživatel

o to právě jde, mně nevadí, že se o něm pořád píše, ale vadí mi v jaké souvislosti se o něm píše, snaží se na sebe upoutat pozornost rádobycifrou, kterou si nahnal v nějakých pouťácích, s tím prostě nesouhlasím... legenda to je

Reagovat
HOST*forrest

no ze to pocita od mladi, neni se cemu divit, proste dal za svuj zivot 1000 branek a je to

Reagovat
smazaný uživatel

No legenda asi bude, to je fakt. Mne na ňom vždy vadilo jeho povýšenecké správanie, niekedy sa správal jak úplne arogantný pako. Ale góly dal, to beriem.

K tomu Pelému by bolo fér doplniť, že on a jeho FC Santos hrali vtedy extrémne vysoké množstvo zápasov, i počas týždňa, fungovali tiež ako " atrakcia " a šíritelia futbalu vo svete. Boli neustále niekam pozývaní a určite to bola veľká záťaž na nich. Tento fakt trošku kompenzuje realitu, kde padli niektoré jeho góly. Neviem, ako by sa s tým niektorí terajší hráči vysporiadavali...

Reagovat
smazaný uživatel

Pět zápasů tehdy namáhavých jako jedn dneska.

Reagovat
HOST*RMCF

to jo, ale zase dneska sou mnohem lepší treninkové metody a hráči víc trenují tak není divu že mají mnohem lepší fyzičku, rychlost a hra je celkově dynamičtější než v dobách Pelého

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsou lepší, když víc trénují. To je to, o čem celou dobu mluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

No, je tu rozpor, ktorý si nepostrehol. A to, že treba hľadieť na súpera. Keď sa aj vtedy hralo inak, tak pomer strelec - súper ostáva rovnaký. Aj vtedy boli vysoké aj nízke výsledky, tak jak teraz.

A pojem lepší je relatívny. Je lepší hráč, ktorý hraje teraz fyzicky výborne pripravený, ale futbalovo menej, ako ten , ktorý hral predtým technicky a futbalovo skvele, ale fyzicky to bolo o inom?

Nehovoril by som ani lepší, ani slabší, hovoril by som , že sa to nedá porovnávať proste.

P.S. stále mi nejak nedochádza, prečo si si za svojho miláčika vybral práve Romaria?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nesledoval MS 94 z pozice zarytého fanouška Brazílie, nepochopí.

Reagovat
HOST*R9

Kdo sledoval MS94 z pozice fanouška Itálie taky nepochopí...já prostě miloval "copánka"...

Reagovat
smazaný uživatel

Baggia ani nešlo nemít rád. Ale za penaltu jsem byl rád.

Reagovat
HOST*R9

Proč?

Jinak penalta mu pokazila (podle mě neprávem) celkovej pohled na něj při tomto turnaji...

Reagovat
smazaný uživatel

Co proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Toho mala rada aj moja žena. Chvalabohu len cez telku

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Ronaldo taky dosáhne velkého úspěchu a jednou přijde den, kdy se slavnostně vyrovná půlce Romária.

Reagovat
HOST*

Ronaldo má své roky už dávno za sebou.... pokud myslíš Cristiana tak tomu to přeju protože mu fandím

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo ironicky.

Reagovat
HOST*Zuba

Romario je borec jaký se jen tak nevidí.... dát tisíc gólů to se nepodaří každému, jen by mě zajímalo jestli tento tisící gól padl na stadionu Maracaná nebo jestli někde jinde pls kde....

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Padl na na domácím stadionu Vasco Da Gama. Prý se teď z něho stalo putovní místo.

Reagovat
HOST*

Tož to jo... já jen slyšel že ten gól má padnout na maracané při nějakém turnaji... četl jsem to myslím ve Pro Footballu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele