ROMARIO CHCE ZNOVU REPREZENTOVAT

31.05.2007, 17:54
Aktuality
Romario si nedávno splnil jeden velký sen - dal tisící gól ve své kariéře, motivace mu ale nechybí. Legendární útočník chce znovu reprezentovat Brazílii, a to považte, její tým do sedmnácti let na blížících se Pan-Amerických hrách...

"Ve fotbale je možné všechno. Pro mě by bylo obrovskou poctou zahrát si znovu na tak důležité akci. Stále doufám, že mi to vyjde," prohlásil již 41letý hráč klubu Vasco da Gama.

Na Pan-Amerických hrách mají hrát výběry do dvaceti let, celá akce však koliduje se světovým šampionátem hráčů této věkové kategorie, který se bude konat v Kanadě, a svazy jihoamerických zemí již oznámily, že vyšlou o tři roky mladší hráče. Romario sice má na krku o dva křížky a nějaké ty drobné více, z jeho pohledu je však důležité, že v týmu mohou být i tři hráči starší dvaceti let.

Romario se s reprezentačním dresem rozloučil v dubnu roku 2005 přátelským zápasem s Guatemalou a i když věří, jeho šance na to, že znovu oblékne dres, je takřka nulová. Trenér Lucho Nizzo již oznámil nominaci a přestože Romaria podporuje například starosta Rio De Janeira, kde se akce uskuteční, Cesar Maia, prezident Brazilské fotbalové federace Ricardo Teixeira je jednoznačně proti.

"Využijeme pouze náš tým do sedmnácti let," řekl Teixeira rezolutně.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, nejdenkrát na to už doplatili.

Reagovat
smazaný uživatel

do sedmnácti, nebo do sedmdesáti?

Reagovat
Shevchenko

Ja jsem přečetl sedmdesát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by ísť reprezentovať Spojené arabské emiráty alebo Kuvajt. Oni by ho radi privítali. A asi aj v slovenskej repre by mal miesto v základe

Reagovat
HOST*Ondras

No ten si z toho dela opravdu prdel.Si mysli,ze kdyz nastrilel pres tisic golu,ze jako jeste jako deda bude hravat za repre hahahah to je komediant

Reagovat
smazaný uživatel

Klidni hormon, udělal pro Brazílii víc než kdokoli jiný za posledních 45 let...

Reagovat
smazaný uživatel

fakt??? A čo také?? Vyhral im titul v roku 94. To bolo podľa mňa všetko. Aj zatracovaný Ronaldo urobil pre Braziliu viac ako tento strelec. 1000 golov je pekné číslo ale asi mu tam rátali aj goly čo dal na tréningu a v priatelských zápasoch keď hrali jeho klubové mužstvá proti rezerve Kene alebo proti vlastným dorastencom.

Reagovat
smazaný uživatel

Romário má podle oficiálních statistik nejvíce gólu v profesionálních soutěžích v historii, nedávno překonal Pelého, takže smůla.

V roce 1994 se zařadil mezi velmi malý počet hráčů, kteří "sami" vyhráli Mistrovství světa pro svou zem, jako například Garrincha v 62 nebo MAradona v 86. NAvíc to byl pro Brazílii první titul bez Pelého a dodnes se tam o USA říká,eež to bylo mistrovství, tkeré pro ně vyhrál Romário. Nic proti Ronaldovi, ale fakt ne.

Prostě to tak je, ať se ti to líbí nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo měl v roce 2002 minimálně stejný podíl jako Romário v 1994. Jak to mohl vyhrát "sám"? Co třeba to finále?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl samozřejmě, Ronaldo ani zdaleka takový podíl neměl, ostatně s Rivaldem byli minimálně nastejno, stejně jako ve finále.

Najdeš na internetu plno článků (i na FIFA), kde to tvrdí také, on, Garrincha, Maradona a ještě myslím jeden ale to si nikoho nevybavuju.

Samozřejmě že nemůžeš brát ono "sám" doslova.

Tak to prostě je, ač se to mnoha lidem nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

no mně rozhodně ne, 2 góly v PO není nic

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmší se dívat jen na goly, to je velmi omezený pohled. NEkopal penalty a přestodal gol v každém záaspe skupiny, poté o jeho akci přes půl hřiště rozhodl po skvěl énahrávce Bebeto, proti Nizozemsku jeden dal, druhý obelstěním ofsajd systému připravil a své si odbyl i při gólu třetím, kdy nejdříve nahrál Brancovi, který byl následně faulován a poté zastínil výhled brankáři. Proti Švédsku rozhodl opět on, ve finále dal alespon penaltu, měl osobní obranu, což umožnovalo jiným dostávat se do šancí, například Bebeto měl ejdnu hdoěn sklušnou ,když se vščichn i sousstředili na Romária, i on sám měl jendu vellkou šanci, což je při obraně Baresi-Maldini docela ocenitelné.

Celý turnaj krom jednoho zápasu měl osobní obranu, nekopal penalty...

V Brazílii ví, proč to nazývají jako jeho mistrovství.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ok, jeho mistrovství, stejně jako v roce 2002 to bylo Ronaldovo mistrovství , nějak mi připomíná Hašana, ten taky vyhrál "sám" Nagano a pak se stal terčem posměšků, protože to neuměl zapíchnout včas, jenže na rozdíl od Romária teď patří k nejlepším v nejlepší lize, takže ty jeho řeči aspoň nevyzní tak trapně, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

No o Ronaldovi to nikdo neříká, je jasné proč. Ale klidně si ho tam zařad, třeba i Schillaciho.

Romário asi před třemi měsíci překonal v oficiálních tabulkách Pelého (a stal se nejlepším střelcem historie, podle FIFA), byl nejlepší střelcem Brazilské ligy (po 14., další rekord mimochodem), po té i Americké (nemá takovou váhu, ssamozřejmě, ale víš jak) jsem tedy rozhodně rád, že pokračoval. Romário je holt legenda a již oficiálně nejlepší střelec všech dob.

Musím říct, že mě velmi potěšilo, jak se odborná veřejnowt k Romáriovi začala stavě, mnoho lidí tady to teřba zesměšnuje, ale o jeho tisícím gólu psala na svých oficiálních stránkách i FIFA.

Reagovat
Xavi

Tak hlavně Ronaldo to měl ohodně těžší, doby kdy zápasy rozhod jeden Maradona, Pelé nebo právě Romário už jsou dávno pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo a Romário hráli víceméně ve stejné době.

Reagovat
satan_666

to těžklo, rivaldo střílel výborně a ronaldo pouze dorážel do prázdný brány... to bylo rivaldovo mistrovství

Reagovat
HOST*

LoL si docela vtipnej ze to rivaldovo MS bych blil z tebe to MS si nejvic povodil Ronaldo

Reagovat
HOST*

Club de Regatas Vasco da Gama ve kterém hraje Romário je v první lize!!! Tak jaký druholigový klub?????

Reagovat
HOST*

jaj, žiju v minulosti, díky

Reagovat
HOST*M11

Romario uz skoci prosim... vim ze si jeden z nej fotbalovych osobnosti ale proste clanky o tobe me uz unavuji

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna rada. Vyhni se jim. Uvidíš, není to nic složitého. Třeba já jsem rád za každý článek o Romáriovi.

Reagovat
HOST*M11

ok

Reagovat
Mr.Jindros

Je to tak trochu šašek, to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Romário - 731

Pelé - 720

Mr. Jindros - 5

Del Piero - 2

Hihi.

Reagovat
HOST*PD

Naprosto jasně to bylo Ronaldovo mistrovství, nejlepší střelec

turnaje, dva goly ve finále, ten rok zvolený nejlepším sportovcem světa, ten rok zvolen nejlepším fotbalistou světa..... fakt nevím ,co by ještě musel chudák Ronaldo dokázat aby jeho notoričtí kritici zmlkli

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho uznávám, jeden z nejlepších v historii... Jaké štěstí, že nejlepší sezónu zažil u nás.

Reagovat
HOST*PD

je to tak, ale myslím, že měl víc,,nejlepších sezon,,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele