ROMÁRIO ČEKÁ NA ROZHODNUTÍ FIFA

08.01.2007, 21:31
Aktuality
Jeden z nejlepších brazilských fotbalistů historie Romário netrpělivě čeká, zda mu FIFA dovolí startovat za brazilský tým Vasco Da Gama na mistrovství Carioca. Turnaj startuje už tento měsíc.

Romário, kterému bude koncem tohoto měsíce již 41 let, už nastoupil ve stanovené 12měsíční lhůtě za dva kluby, což je maximum. Avšak bývalý hráč FC Barcelona doufá, že mu FIFA i přesto dovolí na mistrovství Carioca startovat. "Není to snadné, když musíte být závislý na rozhodnutí někoho jiného," řekl pro brazilskou televizi. "Doufám, že FIFA porozumí mé situaci a nechá mě dělat to, co mám rád a to je dělat fotbal zábavným a střílet branky," dodal zklamaný Romário.

Už jen 13 branek chybí fenomenálnímu Brazilci k překonání tisícové hranice. Naposledy působil v autralském klubu Adelaide United, kde odehrál čtyři zápasy. Než odejde do důchodu, samozřejmě je jeho ambicí magické prolomení jednoho tisíce branek. Právě ve Vascu, které se co nevidět zúčastní mistrovství Carioca (státu Rio), bude mít největší šanci. "Myslím si, že to bude hodně obtížné dát na mistrovství Carioca třináct branek, ale pokud by se to povedlo, bylo by to ohromné," sní Romário.

Autor: David Kubáň / yahoo.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli ho FIFA nenechá, tak je to pěkný bordel.

ROmário je s Pelém nejlepší hráč historie. Baixinho to prostě musí zvládnout, nikdo jiný už v životě nebude mít tu možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tvoj Romario keby rozmýšľal, príde do našej alebo vašej ligy, bude tu jasne najlepší a tých 13 gólov strelí tak max. za 3 kolá.

Reagovat
HOST*RMCF

To je nápad napiš to Prosovi ať ho přivede do Brna, to by byli návštěvy....

Reagovat
HOST*1860

a konecne nejakej utocnik, nisto wagnera, kterej trefi razdnou branu...

Reagovat
smazaný uživatel

No, natom mistrovství Carioca nestartujou žádní extra silní soupeři, takže mu to bude stačit i tam.

Reagovat
smazaný uživatel

ten chlap je robot!!!

Reagovat
HOST*Expert

Pelé se rovná Romáriovi Kyslíku? Vždyť nehrál v Barceloně!!! Teď vážně - Romário nejlepší v historii? Vždyť jen v Brazílii by se našlo 10 lepších hráčů než byl on sám.

Reagovat
smazaný uživatel

10 těžko ale nejlepší opravdu nebyl...tam to s tou láskou k němu Kyslík přehnal...

Reagovat
smazaný uživatel

Kecy a kdo? Dá se mluvit o Pelém a Garrinchovi, byli i další ale na Romária neměli. Deset říkáš možná proot, že Romário není tak starý a proto není pro tebe taková legenda jako někteří nehrající hráči, kteří ale neměly taková kvality. Romário je genius.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo...

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tak ten opravdu ne no.

Nejlépe sedí tohle (opravdu se to stalo):

Romário: "Dám za sezónu v lize třicet gólů!" ...dal přesně třicet gólů...

Ronaldo: "Dám za sezónu v lize třicet gólů!" ...dal po heroickém výkonu tuším dvanáct.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za mlada třicítky dával...i v tvé Barceloně dal 47 gólů za 49zápasů...

Ukázal bych ti hodinový dokument s jeho brankami a možná bys měl jinej názor...musíš uznat že ve své době byl nej útočník planety...

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatně stejně jako Romário...i když Baggio x Romário na MS94...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano dával, ale to dávali i jiní.

Ve své době byl nejlepší, ale ta jeho doba trvala jednu sezonu a to právě 96/97. Navíc ať hrál za repre dobře jak chce, ani jednou, když se na něj potřebovala Brazílie vyloženě spolehnout na MS, tak to nezvládl. 98 hrál dobře, ale ve finále vyhořel. 2002 bylo spíše dílo Rivalda, i když Ronaldo zahrál výborně a loni víme všichni. Romário 94ku vybojovala poté i vyhrál prakticky sám (tím nesnižuju kvality Dugny či Bebeta).

Já nechci shazovat Ronaldovy kvality, ale možná i kvůli zraněním a kvůli nenasytnosti po penězích se Romáriovi nevyrovnal.

A to srovnání Romário - Baggio. No to snad jako ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No o MS nemá cenu vůbec debatovat...to že je nejlepší střelec jeho historie hovoří za vše...minimálně jeho úspěchy se Romáriovi rovnají...

No a Baggio byl hodně slušnej útočník, jeden z mých nejoblíbenějších...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já mám copánka taky rád, ale třeba základní skupinu měl na onom MS tragickou. Tu penaltu mu nevyčítám, aspoň díky tomu vznikla super reklama.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm ta penalta mu ale docela ublížila na celkovém dojmu z toho MS...

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom i kdyby dal, tak by to asi nic neřešilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Romario je skvělý hráč ale 13 branek na 41 let to je taky slušný výkon no co doufam, že se mu to povede ať si pak vv klidu odejde do důchodu

Reagovat
HOST*Expert

Např lepší než Romario jistě byli :Pelé, Didi, Gerson, Garincha

nejméně srovnatelní byli: Leonidas, Ademir, Djmala a Nilton Santosovi, Jarzinho, Rivelino, Carlos Alberto, Falcao, Zico, Rivaldo, Ronaldo, ROnaldinho...

Reagovat
smazaný uživatel

Ses asi posral, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak nekecej a běž ho utřít

Reagovat
HOST*Expert

Já uznávám, že Romario byl výborný útočník, v krátkém časovém období (okolo 1994) možná i nejlepší na světě. Ale přece jenom tak ho vyzdvihovat?!! Jistě byli i lepší hráči, např. srovnávat ho s Ronaldem?! - který mimochodem rozhodně není mým oblíbencem! Ronaldo 2xmistr světa, 1xstříbrný ROmario 1x mistr světa Ronaldo 3x nejlepší hráč planety, 2x Evropy/ Romario 1x nejlepší na světě.

K Romariově kariéře jestli mě paměť neklame na MS 1990 hrál 15 minut? (či nebyl nominován??), pro rok 1998 nebyl pro jistotu nominován - prý byl zraněn, ale sám tvrdil, že by se uzdravil, ale Brazílie o něm nestála, po třicítce už mimo Evropu

Též pamatuju jeho trapný, neexistující výkon ve finále ligy mistrů proti AC milán

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha co to plácáš? Jak můžeš takové hráče hodnotit pdoel nějakých přiblblých cen, které scou hodnotu ukázaly třeba letos. To snad ne. Kolikrát byl nej hráčem světa zvolen Grrincha???

Ve finále prot iAC se nedařilo celému týmu, takže nějak zmiňovat konkrétně jeho výkon taky ukazuje, že ti jde jen o jedno...

Tayk je vtipné to srovnávání s MS. Proč u Ronalda zmiňuejš titul 94? To už má spíše ROmário 2002ku, kde hrál část kvalifikace (narozdíl do Ronalda 94, neodehrál prakticky nic), tím ti navíc vyvracím ten nesmysl, že už o něj Brazílie nestála. Měl probléym s trenréy, to je vše. Koneckonců na to Brazilie doplatila, že...

A taky bys neměl mít pohled jen na Evropu. Na "experta" jseš docela omezený- Evropa, individuální ocenění, která jsou naprostým výsměchem. Navíc očividně nevíš, že Romário cenu pro nej hráče Evropy dostat svého času nemohl. Prostě ti chybí vědomosti.

Když už to chceš brát takhle, tak větší hodnotu spíše má, že byl fanoušky po celém světě zvolen do nejlepší jedenáctky historie. Fanoušky Barcelony do nejlepší jedenáctky barcelonské historie, i když neodehrál o moc více než Ronaldo...

Na to, jak se díváš na fotbal, jseš s tou přezdívkou docela odvážný.

Reagovat
HOST*

Grrinchu neznám, ale Garincha nemohl být zvolen nejlepším hráčem světa neboť tato tato anketa se uděluje od počátku 90 let a to již byl po smrti (asi to netušíš, ale byl nazýván nejlepším driblérem v historii...)

Ve většině případů když má hráč "probléym s trenéryem" a nejede tak buď není tak nepostradatelný aby nejel, či tak velký aby se nad to povznesl.

Omezený pouze na Evropu - no nejsem sám, občas Brazilský reprezentační trenér prohlásí, že do národního týmu patří pouze hráči z evropských lig (např. Valdano)

Býti v nejlepší 11 barcelonské historie není tak těžké (a je tam nepochybně právem) vždyť Maradona s Cruyffem tam zase tak nesmírné činy nevykonali. O té anketě z celého světa, kde by byl zvolen do nejlepší 11 historie opravdu nevím a když mě dáš správný odkaz i se poučím... ale je to nějaké neuvěřitelné

Když jsme u tá jednostrannosti, nebyls to ty, kdo vysvětloval světu skvělé Decovi výkony na MS, či ve Španělsku, že to neuměl lépe nikdo než Guardiola atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Právěna to jsme narážel, že tys argumentoval trofejí pro nej hráče Evropy, což jaksi nebylo v jeho nejlepších letech možné. Už bliklo?

No jak vidíš, tak nepostradatelný byl, ten debakl ve finále mluví za vše.

No to je hezké, ale že barzílie MS vyhrála vždy i s hráči z Jižní ameriky...

Najdi si ho sám, není to tak těžké. Cruijff i Maradona tam samozřejěm jsou taky.

A?

Kdyby ses více soustředil na zjištění těch správných informací a ne na výčet překlepů, tak bys možná nebyl ta mimo, papa.

Reagovat
HOST*

Ta možnost je od roku 1995 to bylo Romariovi 29 (je ročník 1966) ti co fotbalu rozuměj tvrdí, že se ve většině případů jedná o ideální věk... Ono finále i přes děsivý debakl není neúspěch ani pro Brazilce (to víš Zidane je trochu jiný hráč než všichni Brazilci doby současné i nedávné) i s Romariem to v roce 1990 bylo daleko horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, tak teĎ už je to jasné. ROmário tam prakticky nehrál, takže jde jen vidět, jak o něm nic nevíš, smůla.

Ideální věk je mezi 25 a 28, když už, takže zas nic. A pořád je rozdíl mít tu možnost celou karieru nebo na konci, jseš prostě mimo. Kdybych to věděl od začátku, tak se s tebou ani o tom enazčnu dohadovat, ztráta času s tebou...

A že finále nebyl neúpěch?

Reagovat
HOST*Expert

Kdybys byl schopný souvisle sledovat text tak v předchozích článcích jsem poukazoval na to, že Romário hrál opravdu málo na MS 1990(když byl "nejlepší v historii" tak mu měli dát více prostoru, vi'd - asi si mysleli že Careca s Mullerem jsou lepší.

No jestli 28 rok života je vrcholná forma a 29 je úpadek, tak jsi opravdu poněkud mdlejšího rozumu - historie zná spoustu hráčů, kteří ke třicítce byli famózní.

Možná bys mohl zde přestat zaslepeně juchat o Barceloně a něco si o historii fotbalu přečíst ty specialisto na mozek pijavky.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale ty jsi fakt mimo. Takže během kvalifikace na 94 byli taky jiní hráči lepší, že? NA tohle mi odpověz pls, nemůžu se dočkat. Jeden myslel a...

25-28 jsou nejlepší roky, že se anketa dává i neevropanům od jeho 29 let, to mu uškodilo a prakticky připravilo o možnost tuto anketu vyhrávat. Jestli říkáš, že ne, tak jsi docela k smíchu (což si teda i tak).

Je úplně fascinující, jak se snažíš argumentovat něčím, co se dá tak lehoulince probořit, experte.

Btw., Romário byl famozní i ke třicitíce, i později, to bys měl vědět, když tě tak berou ta individuální ocenění...

Reagovat
HOST*Expert

Mluvil jsem o Itálii 1990, nějka nelogicky tam mícháš kvalifikaci na 1994?! Nerozumím. Romariova výkonnost po 30 roku jistě nebyla špatná, ale mimo Evropu a tím i méně výrazná historie zná hráče, kteří ve 30, či po 30 dominovali světovému fotbalu: Di Stefano, Puskas, Platini, Zidane, Matthaus...

Romario byl vynikající útočník, nejlepší hráč MS1994, ale určitě nebyl nejlepší mnoho mu chybělo: hra hlavou, větší tvůrcovství a práce pro tým, absence poctivé práce v poli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele