Rodrygo po skvělém debutu za áčko Realu jenom těžko hledal slova

26.09.2019, 15:59
Aktuality
Povedený debut v prvním týmu Realu Madrid za sebou má Rodrygo. Talentovaný brazilský křídelník včera naskočil na závěrečných dvacet minut souboje s Osasunou a pod výhru 2:0 se podepsal uklidňující druhou trefou Bílého baletu. Po skončení zápasu se pak jeho jméno dostalo do souvislosti se zatím mnohem slavnějším krajanem Ronaldem...

Triumf španělského velkoklubu řídily brazilské mladé pušky, ve 36. minutě otevřel skóre Vinícius Júnior, v závěrečné části pak převahu favorita korunoval Rodrygo. Ten si na levém křídle zpracoval dlouhý pas z pravé strany, poradil si s bránícím hráčem a následně uklidil míč mimo dosah brankáře Rubéna.

Rodrygovi je teprve osmnáct let a Real ho koupil před letošní sezonou za 45 milionů eur z brazilského Santosu. Mladík při svém debutu potřeboval na první zásah v dresu Bílého baletu pouhých 93 vteřin a dal vzpomenout na Ronalda, ten si svůj střelecký účet v hlavním městě Španělska v roce 2002 otevřel po 62 sekundách, tehdy ho nezastavila defenzíva Deportiva Alavés.

"Nechci žádná srovnání s Ronaldem, jelikož je jedním z nejlepších v historii planety i mojí země. A co se týče gólu... Dostal jsem míč pod kontrolu a věděl, že z té pozice mohu dát gól. Neustále musím a budu muset dokazovat, že mám na to hrát za Real Madrid," nechal se po závěrečném hvizdu slyšet Rodrygo.

"Jsem v Realu Madrid a nestarám se o to, zda hraji za Castillu pod Raúlem, nebo za první tým. Madrid bude mít vždycky skvělé hráče, konkurence a očekávání tady jsou samozřejmostí. Jsem velmi šťastný. Zidane na mě přenesl opravdový klid a dal mi důvěru, proto šlo všechno tak dobře. Těžko hledám slova, od začátku jsem snil i tom, že vyběhnu na trávník a uslyším fanoušky skandovat moje jméno," svěřil se Jihoameričan.

Autor: Tomáš Pavlík / besoccer.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Mass

Přál bych Brazílii, aby trio Vinicius, Rodrygo, Joao Pedro navázalo na úpěchy nejlepšího repre útoku, co jsem zažil Ronaldo-Ronaldinho-Rivaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus ještě Joao Felipe. Včera zesmesnil Vyšehrad

Reagovat
Mass

Reagovat
Aldeano

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Alf14

věřím mu že se prosadí o mnoho víc než u Viniciuse

Reagovat
Al Capone

Podle čeho soudíš? Já Rodryga vůbec neznám, nevím co od něho čekat.

Reagovat
Alf14

já vlastně taky ne viděl jsem ho jen v přípravě a teď ale podle toho co jsem zatím viděl tak dokáže zachovat klid na hřišti a i koncovku má super, zatím co Vinicius po tom zranění mi přijde strašně zbrklej a strašně se snaží všechno brát na sebe a když mu to nevychází tak to dělá stejně pořád a myslím si že celkově ten tlak kterej na něj je po minulé sezoně začíná trochu nezvládat. Ale furt jsou oba strašně mladí takže doufám že budou oba dva TOP

Reagovat
Al Capone

U Viniciuse je ten pokles patrný, ale pořád je fakt mladý a já mu věřím. A hlavně strašně moc chci aby za Real hrál technický Brazilec jako jo, jeden už tam je, ale u něho nevím nevím..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele