Robert Kovač v Dinamu Zagreb

31.01.2009, 15:33
Aktuality
V záplavě množství informací ohledně přestupového trhu v Evropě zanikla jedna, která by si určitě zasloužila větší pozornost. Mladší z bratrů Kovačů Robert se totiž rozhodl působit v klubu země, kde mají jeho rodiče rodné kořeny.

Stoper Robert Kovač se narodil 6. dubna 1974 v Německu a celá jeho kariéra je spjata s bundesligou. Kromě let 2005-2007, kdy si zahrál v Juventusu, střídal německé kluby. Působil v Norimberku, Leverkusenu, Bayernu Mnichov a naposledy nastupoval v Dortmundu. Bohužel ty tam jsou časy, kdy patřil mezi tři nejlepší obránce celé soutěže, jeho forma je v současné době průměrná, a tak spíše nenastupoval. I když na Euro 2008 zase ukázal, že chorvatské reprezentaci má stále i po osmdesáti startech co dát.

Borussia se jej tedy rozhodla uvolnit do Dinama Zagreb a chorvatský reprezentant si tak poprvé v životě zahraje v zemi, odkud pocházejí jeho rodiče. Smlouvu s Dinamem podepsal na jeden a půl roku a v Dinamu podle slov jeho předsedy Zdravko Mamiče bude působit ve stoperské dvojici spolu s Biščanem.

Kovač také připomněl dva roky starou historku, kdy jej Mamič na Maksimir již lákal, tehdy však dělal problémy německý klub. "V Dinamu znám pouze Nikolu Kaliniče, a to jako kolegu z reprezentace, ostatní nemohu hodnotit. Ale absolvoval jsem první trénink a bylo to super. Už se těším na první ligový zápas (22. února), kdy nastupujeme ve Splitu. V Chorvatsku tak budu také více na očích Slavenu Biličovi, protože v reprezentaci jsem ještě neřekl poslední slovo," uzavřel Kovač.

Autor: Ugljan / sportnet.hr

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzdy to byl muj oblibenec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, navíc do chorvatské ligy určitě přinese určitý nový náboj, málokterý z mladých kluků tam si kdy mohl přát, aby nastupoval proti takové evropské ikoně!

Reagovat
smazaný uživatel

Na konec příspěvku bych dal ještě jedno určitě, máš jich tam málo...

Reagovat
smazaný uživatel

určitě bych ještě podotknul, aby si určitě už nikam nic nepsal,páč zcela určitě dostaneš do řepy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Bayeru Mnichov"?

Reagovat
SqueeZy

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
Arne

Narozdil od bratra Nika zapomnel, odkud je a ulice jakeho mesta ho vychovaly...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele