RIVALDA VÁBÍ TŘI ANGLICKÉ KLUBY

03.12.2003, 17:22
Aktuality
Jorge Gama, agent brazilského mistra světa Rivalda, prozradil, že jeho klient má tři konkrétní nabídky z anglické Premier League. Bývalý fotbalista Barcelony byl v pondělí už podruhé uvolněn z kontraktu s italským AC Milán a tentokráte ho už k návratu nic nepřiměje.

Rivaldo přišel do Milána před minulou sezonou jako velká posila, jenomže během téměř roku a půl si nevydobil místo v základní sestavě úřadujícího šampiona Ligy Mistrů. Trenér Carlo Ancelotti mu nedával mnoho příležitostí na hřišti a často ho nechával pouze vysedávat na lavičce nebo dokonce na tribuně. Jeho šance se pak ještě zmenšila v létě poté, co vedení koupilo dalšího brazilského ofenzivního záložníka – Kaka, který dostává před Rivaldem přednost společně s Portugalcem Ruiem Costou. Jednatřicetiletý Jihoameričan se s fanoušky na San Siru letos už jednou loučil, ale k trpělivosti a návratu ho tenkrát přiměl kapitán Paolo Maldini.

Už v červenci bylo Rivaldovo jméno často spojováno s přestupem do anglického Middlesbrough. Nyní se pro Brazilce znovu otevírá možnost zahrát si v Premier League,což v rozhovoru pro televizní stanici BBC potvrdil jeho agent Jorge Gama. "Ve čtvrtek přijede do Brazílie, kde se podívá na nabídky k přestupu. Na stole leží tři konkrétní nabídky od anglických týmů, které se o něho již delší dobu zajímají," prozradil Gama.

Na veřejnosti se již živě spekuluje o jménech oněch třech mužstev. V srpnu se hodně mluvilo o Chelsea, což by Brazilec podle svých slov uvítal, ale samotní hráči tohoto týmu mu vzkázali, že hvězd je na Stamford Bridge již dost a Rivalda nepotřebují. Zájem o jihoamerického fotbalistu odmítl i manažer Liverpoolu Gerard Houllier, a tak by oněmi třemi kluby mohly být Middlesbrough, Newcastle a údajně stále i Chelsea.

Důležitou roli v případu Rivaldova přestupu bude hrát jeho cena. AC Milán ho totiž uvolnil z kontraktu a zájemci ho tak mohou získat zcela zdarma. Agent Gama však upozorňuje, že po uzavření kontraktu na San Siru se stal jedním z nejlépe placených fotbalistů planety. Brazilec sám však chce především hrát, čehož hlavním důvodem je blížící se mistrovství světa v Německu, kde by se rád představil. S platem by údajně šel hodně dolů, což potvrdil i Gama. "Nejde mu o peníze. Už dříve totiž odmítl nabídku od jednoho nejmenovaného katarského celku, který mu nabízel smlouvu s příjmem jeden milion dolarů měsíčně," prohlásil brazilcův agent.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*yarda

Vždycky chtěl v Anglii hrát, uvidíme jak se mu povede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele