Rijkaard si pořádně oddychl

20.09.2007, 10:38
Aktuality
Tříbranková výhra nad Lyonem v prvním utkání Ligy mistrů, to je přesně to, co potřebovali fotbalisté Barcelony. Není divu, že na pozápasové konferenci se trenér Frank Rijkaard usmíval. Po několika nevýrazných výkonech Barca konečně zabrala.

Francouzští mistři přijeli na Nou Camp betonovat. Jejich plány však brzy narušil vlastní gól Clerca a Barcelona na hřišti kralovala. Její převahu vyjádřily branky Lionela Messiho a Thierryho Henryho.

"Je to skvělý výsledek – tři góly, pohledná hra a skvělá atmosféra – takže musím poděkovat hráčům," prohlásil Rijkaard. "Tým zahrál opravdu dobře a to je to, co jsme právě potřebovali. Fotbal je o kolektivu a chci pogratulovat každému za výkon."

Z nizozemského kouče po čase opět zářila spokojenost, poslední dobou se na jeho hlavu snášela kritika za matné výkony. Rijkaard dokonce už v 66. minutě stáhl Ronaldinha. "Hrál dobře. Je jasné, že každý chce hrát pořád, ale ještě nás čeká spousta zápasů," uvedl ke střídání Rijkaard. "Jsem hlavně šťastný, že jsme zápas zvládli," uzavřel.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborně, Franku, a teď dokaž min. 10ti stejnejma výkonama za sebou v lize, že máš na to, donutit hráče makat stále na 100 %

Reagovat
smazaný uživatel

Ak som dobre postrehol, tak pocas ucasti R10 na ihrisku sme vystrelili do priestoru brany 2krat, po jeho odchode 7krat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitivní je, že už si ho dovolí vystřídat, teď už jen, aby si ho dovolil i kritizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejpozitivnější by bylo, kdybysme našli konečně odvahu ho prodat. Ani tahle sezona není "jeho". Dle mě už měl dávno brzdit hru ACM.

Je to tvrdý, ale co už - šancí měl dost

PS: v létě jsme tady řešili, jestli ho prodat nebo ne a já jsem vám říkal, že prodat je lepší volba. Dnesku už jsme mohli mít místo něj v základu Gioa a 100 mega v kapse

Reagovat
HOST*

no ty si pěkně tupý. ronaldinho je nejlepší.neměl se kupovat henry.a iniesta do základu a ven by mel jit deco.a navic ronaldinho minulou sezonu dal nejvic fiku!!!! bez neho bysme byli 15.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho už dlouho není nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Znalec.

Reagovat
HOST*bistinko

Hej mali ste ho predat,potom by mozno v Reale skoncil Kaka ...Najhorsie by z toho celeho dopdlo AC,potom Real no a Barca by bola v baliku a tuto sezonu by jej vyrastlo dalsich aspon 30 mega v dos santosovi.Cingiling zazvonil zvonec a rozpravky je koniec...

Reagovat
smazaný uživatel

To ma byt argument ?

Reagovat
HOST*Lox

Ty ses chytrej jak ruskej navadeci satelit co bez se zahrabat prosimte

Reagovat
smazaný uživatel

koliks viděl v posledním roce a půl zápasů Barci?

Reagovat
HOST*Lox

¨bylo jich dost..sice sem na rozdil od tebe nevidel jak sedi ronaldinho na hajzlu a kolik ma velikost botale takovymu pisalkovi jako ses ty kterej ma prirostlou klavesnici k prdeli je zbytecny neco obahjovat..Game over tragede

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Lyon to byla teda velká tragedie, oproti minulým rokům jsou tak o 2 třídy níž. Barca se teda moc nenadřela.

Reagovat
HOST*

messi ich drzi hore,ale ronaldinho podal trapny vykon a henry takisto...R10 by mal zacat behat ked chce ist v lete do tej chelsey, lebo tam treba makat a nie sa prechadzat takymto vykonom aky podava moze hrat tak halovy futbal. inak pri zivote ho drzia len tie priame kopy a penalty,ale nastala zmena k lepsiemu ze uz si ho aj rijkard dovoli stiahnut z ihriska..mal by dostat moznost hrat dos santos namiesto leniveho ronaldinha. a mlady kric by sa takisto nestratil hoci nema skusenosti ale talent robi svoje...a namiesto henryho, ktory este nepodal ani v 1 .zapase pož.vykon by mal hrat gudjonsen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinha měl vystřídat už o přestávce a Henryho to samé. Oba hrály hrozně. Bez pohybu a nepřesně, což mi hlavně udivuje. Ronnie nebyl schopný obejít hráče a přesné přihrávky taky nepředvedl. Bohužel výkon Henryho padá se výkonem Ronaldinha a i naopak. Pokud Henry se nebude nabízet, tak mu to Ronnie nemá kam dát a nadruhou stranu co má Henry dělat, když mu nenahrajou Naštěstí máme hráče schopné je nehradit - Iniesta, Dos Santos, Bojan a doufám, že dostane šanci i Gudhjonssen. Pokud se výkony Ronaldinha a Henryho výrazně nezlepší, tak být Frankem je vůbec nestavím.

Jinak ale výsledek super a hlavně výkon Toureho mi nadchnul. Hrál skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže new Barca: obrana stejná, záloha Toure - Iniesta - Diego, útok Gio - Bojan - Leo?

Reagovat
smazaný uživatel

pro všechny - tohle je jen nadsázka - samo, že postupně zapracovávat a takhle by to mohlo bejt cca za 2 - 3 roky

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by ne? I včera bylo vidět, že s odchodem Ronnieho se hra hodně zlepšila a hlavně zrychlila, takže né za 2-3 roky, ale klidně Gio už proti Seville. Jinak jsem rád, že Bojan dostává šanci i třeba na pár minut.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale příjemná změna, ještě v létě si Gia a Bojana pomalu vyháněl do béčka.

Reagovat
smazaný uživatel

tj. to máš recht. Mýlil jsem se

Reagovat
smazaný uživatel

Dos Santos už by měl pomalu přestat hrát, nebo překročí limity.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hajzle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

jen si zapomel, ze v obrane jeste chybel puyol

Reagovat
HOST*Holy

všichni asi moc pijete chlapci...A rychle zapomínáte na to co jsou Ronaldinho, Henry a Deco za pány fotbalisty...Ty řeči o jejich odchodech prodejích sou podle mě mimo mísu. A R10 i Henry vám ještě letos úkážou, to se nebojím..

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasim. Vy co jste fotbalovej míč viděli jen z tramvaje tady budete zatracovat pány fotbalisty. Bežte si radši kopat za barák vy jelita.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ti páni fotbalisti už pěknou dobu nepředvedli výkon, jaký se od nich čeká a na jaký jsme byli zvyklí z minulých let.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě ty jseš zvyklej na jejich super výkony, ale tady jde taky trochu o to, že je na ně vyvíjenej šílenej mediální tlak, všichni z nich dělaj nejlepší útočníky na světě a taky k tomu přispívá ta jejich "tour de japončíci" to pak ty síly celkem chybějí když nacestuješ 3 000 km za pár dní a pak ještě odehraješ zápas a zase letíš jinam. Možná jim to momentálně nejde, ale nikdo nikdy nehrál celej život ve formě tak je tu hned nezatracuj....

Reagovat
smazaný uživatel

A nie je to skor otazka hlavy ? Podla mna aj ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Svou roli to určitě také nese, ale nejde jen o jeden faktor a zatracovat je po 4 zápasech se mi zdá dost ubohý....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nie su len 4 zapasy. To je otazka celej minulej sezony, kde mnoho zapasov vyslovene odchodil, pretoze stratil zaujatost pre hru.

Neocakavam od neho, ze bude v kazdom zapase davat goly a golove prihravky alebo predvadzat magicke vykony ako v niektorych zapasoch, ale mohol by si aspon ako Ribery udrzat isty standart a hlavne makat.

Ked vidis, ze to hraca jednoducho nebavi, na dvere klope Silvio s milionmi, tiez uz nie je najmladsi, je zan nahrada, tak nad odchodom treba uvazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejsem jedinej, kdo je zvyklej na lepší výkony a pak já je nezatracuju. Já doufám, že se jejich výkony zlepší a budou opět válet. Ale omlouvat je nebudu. Měli stejnej program jako většina ostatních hráčů, kteří teď hrajou dobře a na ten tlak od médií či fanoušků musí být za tu dobu zvyklí. A hlavně nejsem zastáncem názoru, že někdo má hrát za zásluhy. V týmu jako je Barcelona jsou třeba okamžité výledky a tudíž 100% výkony od každého hráče. A s formou to nemá co dělat. Když není forma (což se stává), tak je třeba více snahy, což u Ronnieho a Henryho žádnou velkou snahu nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

"A hlavně nejsem zastáncem názoru, že někdo má hrát za zásluhy."

Suhlas, treba davat pozor, aby velkost hracovho mena neprerastla velkost klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

"A rychle zapomínáte na to co jsou Ronaldinho, Henry a Deco za pány fotbalisty"...tak nech to ukazu na ihrisku a bude pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. jenom jménama soupeře neporazíme.

Schválně: kdo viděl naposled Ronnieho zasprintovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Tazka otazka.

Reagovat
smazaný uživatel

No i když Lyon mi připadal, že hrál ustrašeně jen díky jménům barcelonských hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

já dneska na youtubu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nevím jestli se mám smát, nebo brečet

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně hrajou jako staří pání, takže proč je neposadit, za zásluhy se nehraje, jak už tady bylo zmíněno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Deco stále pan fotbalsita je, včera po Messim nejlepší na hřišti.

Reagovat
HOST*BRIAN19

Souhlas s tebou Decovi jak se narodila dcera je jak vymenenej bavi ho to znova beha snazi presne prihravky vcera na nohu Mesimu proste tak ale sohlas T9 a R10 slaby vykon trebalo by ich nechat chvilu odpocivat najma R10 nech sa nestazuje na unavu ale snad nam to jeste tyhle dva hosi ukazou a zavrou mi hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byl zkrátka vynikající.

Reagovat
HOST*mqffd8d5li

3c13lragvc qb612o5g2m we8v9yr54n5fi2

Reagovat
HOST*r0g898xsxz

7s4vg3i4 9gow45slm w2vs3r8n5q8aidi

Reagovat
HOST*cwq09mqg93

qipsy8k5184i8 ojwsp7pi 8k00kzqpokvh

Reagovat
HOST*qate6pl5so

iqn5t9lj j5see4fdu8rku7 z3xwc362orp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele