Rijkaard: Nový rok nám přinese štěstí

02.01.2008, 10:47
Aktuality
Loňský rok pro Barcelonu rozhodně nebyl rokem vydařeným. Ten začínající proto trenér Frank Rijkaard vítá s nadšením. Rok 2008 se podle něho bude nést ve znamení úspěchů Barcelony.

Během uplynulého roku Barcelona nevyhrála jedinou trofej, což fanoušci a vedení sledovali se značnou nelibostí. Letos se to nesmí opakovat, jenže Barca zatím nijak oslnivě nehraje, proto je také pozice kouče Rijkaarda nejistá.

Nizozemský lodivod však nic nevzdává. "Změna roku může být velmi pozitivní pro mužstvo, především po psychické stránce," říká. "Proto musíme nový rok vítat všemi smysly. Doufáme, že bude plný úspěchů."

"Nesouhlasím s tvrzením, že je liga ztracená. Stále zůstávám optimistou. Patřím mezi ty, kteří si myslí, že něčeho letos dosáhneme, a nezabývám se černými myšlenkami," pokračuje Rijkaard.

"Nerad hovořím o chybách. Všechna rozhodnutí, která jsem udělal, byla pro dobro týmu," odmítá Rijkaard kritiku. "Samozřejmě, že nesu následky, ale o každém rozhodnutí hodně přemýšlím a lidé si pak sami zhodnotí, jestli bylo dobré, nebo ne."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (151)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neuspěšnej loňskej? co by chtěli,vždyť skončili druzí

Reagovat
smazaný uživatel

ale pro takovejdle tým je to potupa, a letošní(rok 2007) výkony jsou pro BArcu nedostačující, je pravda že je to příšerné

Reagovat
smazaný uživatel

hold měli byste začit žít jako slávisti ale věčně druhy misto neni špatny ne? samozřejmě v nadsázce

Reagovat
smazaný uživatel

Po dvou letech je Barca druhá a ty už píšeš o věčně druhých?!

Reagovat
smazaný uživatel

a slovo nadsázka znáš?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale jde o to, co jsi myslel v nadsázce, pokud celý příspěvek, tak se ti omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já sem s řek že tady rozpoutám emzinárodni konflikt a někoho trocha poškádlim a vy takhle

Reagovat
smazaný uživatel

7 bodů je hodně...ale nic není ztraceno. Máme skvěle rozjetou LM, takže rozhodně neskládáme zbraně. A hlavně potřebujem nějakého kvalitního záložníka, těch máme opravdu nedostatek, narozdíl od útočníků

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju na momentalni formu Realu v La Lize ed skutecne nemaj.. ronaldinho z formy.. muze je podrzet maximalne messi a eto´o, v jeho pripade ne storpocentne

--

fotbalovysvet.pise.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Real určitě 7 bodů ztratí, ale jde o to, jak bude hrát Barca. Rozhodně není nic ztraceno.

Reagovat
smazaný uživatel

Real jich ztratí min. 15.

Reagovat
RMCF

Asi tak nechápu co tu někteří melou jak kdyby bylo rozhodnuto, se nepovedou dva tři, náskok je pryč a taky sebevědomí a možná i forma a barca se může naopak chytnout. Sedmi bodovej náskok je pěknej, ale v lednu to ještě nic neznamená... kdyby byl tak dvě kola před koncem tak se zlobit nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Real 7 bodu neztratí!A i kdyby,neříkej mi,že Barcelona teď neztratí ani bod.To je kravina.Real je v této sezoně jasně lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je Real lepší, ale ještě zbývá odehrát 21 zápasů. Real ztratil zatím 10 bodů, takže je téměř jisté, že min. těch 7 bodů ztratí.

Reagovat
smazaný uživatel

Na štěstí bych se, Franku, moc nespolíhal. Už nesčetněkrát se na Barcu z vysoka vysralo ...

Ale je fakt, že horší už to snad být nemůže. Já osobně zkousnu všecko, klidně i rok bez trofeje, ale už nikdy nechci znovu zažít ten pocit bezmoci a neúcty, když nás jindy trapnej antikrist na Nou Campu přehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Přinejmenším by to chtělo Frankovi pořídit nového asistenta, který za něj udělá tu černou práci, má charisma a umí pracovat s hvězdami. Je potřeba, aby se útočnému triu Iniesta - Eto'o - Messi vyhýbala zranění (a to ostatně celému týmu). V obraně netřeba něco měnit, snad jen doufat, že Zambrotta dostane formu, pravý bek bylo nejvíce bolavé místo.

Prohra na Nou Campu s Realem byla ostuda, ale trojku co jsme jim dali na Santiago Bernabeu aneb tleskající fanoušci Realu, takové potupě se to ani nepřiblížilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono moc do té trojky nechybělov druhým poločase, ale pravda je, že až takové to nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

A vy si fakt jako myslíte, že máte nějakou šanci?... Už je rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

My víme, že už jsi ten titul koupil, ale pokusíme se vzepřít osudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramone viděl jsi ten seznam? Nenech se zahanbit

Reagovat
smazaný uživatel

"Ronaldo, Fabregàs, Alonso And Hleb In Barça's Sights"

"Rijkaard: Nový rok nám přinese štěstí"

To je "najjednoduchsie"(aj najdrahsie) vymenit hracov bez formy za hracov s formou. Najprv musis Franku popracovat na kvalite svojho treningu, aby i ta forma novych hracov nesla dole.

Dufam, ze ty uz nepopracujes na nicom.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to snad ne. Vydat se cestou drahejch nákupů není řešení (no, možná je, ale krátkodobé). Chtělo by to popracovat na scoutingu a hlavně na vývoji mladejch, kteří ale budou sotva připraveni na Primeru, když hrajou čtvrtou ligu. Na tomhle bych popracoval, tímhle bych začal. Nákupy Ronalda nebo Cesca jsou až poslední řešení

A ještě dodám, že Hleb se mi nezdá lepší než naši současní záložníci, takže by jeho nákup byl dle mě naprosto zbytečným.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to pride ako alibizmus.

"Na vine su hraci !!! Treba ich vymenit."

Reagovat
smazaný uživatel

alibismus možná jo, ale faktem je, že má Frank "pod sebou" možná nejtalentovanější mužstvo na světě a výsledky jsou prachmizerný. Neříkám, že je to jenom jeho chyba, ale je taky dílem skládačky.

PS: určitě není řešením obměnit mančaft stylem "kus za kus" anebo ještě hůř "hvězdu za hvězdu". Chce to koncepčnější práci než přivézt hotový předražený fotbalisty a někoho od nás propustit (prodat).

PS2: ale každej den vyhlížím (zatím marně) ten první velkej krok a to je prodej Ronnieho. Dle mě by jeho odchod byl impulzem i pro ostatní v kádru, že nikdo není nedotknutelnej a když přestane makat, půjde i největší hvězda i ikona klubu. Ronnie měl bejt pryč už v létě, za tím si stojím. Teď jeho cena klesla a tým je, když to řeknu hodně kulantně, v nerovnováze ...

Ale já věřím Laportovi. Už jednou se mu podařilo dát dokupy nadpozemskej mančaft, dokáže to znovu. Hlavní je, se poučit z chyb a když začne nějakej hráč Ronaldinhovatět (u nás se říká "švejkovat"), tak ho okamžitě usměrnit lavičkou, pokutou, krátkodobým vyřazením z kádru, popř. prodejem. To přehlížení Ronaldinhovejch tréninkovejch absencí a účastí na večírcích si Laporta s Frankem jen zadělali na průser, ve kterým zrovna jsme

Reagovat
smazaný uživatel

To nás je víc, co vyhlíží prodej Ronaldinha. Ovšem dle nejrůznějších vyjádření vyhlížíme marně.

Reagovat
smazaný uživatel

Len to okopirujem z fora.

Mne to pride ako odporny alibizmus.

"Hraci su vinni, vymenme ich !!!"

"Mali sme smolu, snad bude nabuduce stastie !!!"

Forma hlavne klucovych hracov isla dole, ale namiesto drahych alibistickych rieseni by som sa zamyslel nad tym, preco ?

Nebude chyba v trenerovi ?

Co on nemoze zato, ze hraci nie su motivovani ?

Medzi nami neoblubeny, ale napriek tomu uspesny Capello sa podla jeho vlastnych slov bez problemov pustil do konfliktu s hracom, ktory na sebe nepracoval. Nemal problem postavit do zakladnej 11ky hraca slabsieho (ale pracovitejsieho) a toho talentovanejsieho (ale lenivejsieho) poslat na tribunu, aby si cela kabina uvedomila, ze ide v prvom rade o pracovnu moralku. A ta je podla mna zaklad pre dalsiu pracu.

Ako to riesi iny uspesny trener, Alex Ferguson ? O jeho "fene" snad pocul kazdy.

A ako to je u nas ? Nebyt udajne Txikiho "tlaku", tak Rijkaard tam nechava Ronaldinha dodnes. To vsetko moze mat aj vplyv na tych menej hviezdnych hracov. Tiez by sa mi nepacilo, keby som na treningu makal, ale Ronaldinho, ktory vymeta jeden bar za druhym, bol namiesto mna v zakladnej 11ke. Asi by som sa tiez nato vyprdol, vysledok by bol rovnaky.

Na druhej strane mozno Rijkaard nejake tie radikalnejsie riesenia uz spravil(ineho charakteru, zatajene pred mediami), ale hraci to arogantne ignorovali. Co stratil respekt ? Cital som , ze bol slavit 45. narodeniny a hracov pozval na "drink". Nechcem z toho robit vedu, ale v pondelok chlastat s hracmi ako najvacsi kamarat a v utorok byt za prisneho respektovaneho trenera, to moc k sebe nejde.

-----------------------------------------------------------------------

Zlozenie kadru nie je idealne. Sme zamerani na jeden styl futbalu, ked sa ten nedari, tak nie sme schopni improvizovat. A nie je sa comu cudovat, nemame tie ine typy hracov.

V uspesnych sezonach bolo mozne poslad do hry v 16ke dorazneho Larssona, dynamickeho Giulyho, siloveho Van Bommela alebo na kraji obrany striedat ofenzivneho a defenzivneho Oleguera s Bellettim podla potreby vzhladom na supera. Dnes takych hracov nemame, preto sa superovi staci zamerat na rychlost, techniku a kombinaciu. Zatiahne obrannu liniu, postavi rychlych krajnych obrancov, prehusti priestor a nasa sila je z casti eliminovana.

Nema snad na tvorbe kadra podiel v prvom rade Rijkaard ?

------------------------------------------------------------------------

Do treningov nevidim. Podla zastupcu Udinese to bolo v minulej sezone o hrajkani sa s loptou, mensiu uroven fyzickeho treningu spominal Giuly i Abidal.

Hraci su v tejto sezone sice vytrvalejsi, ale menej vybusni a rychli. O nejakych taktickych variantach(prelinanie sa hracov, kombinacie) ani nehovorim.

-------------------------------------------------------------------------

To vsetko ma vedie k zaveru, ze v prvom rade by si mal do svedomia vstupit Rijkaard alebo ho hned vyhodit a priviest napriklad Valverdeho a Paca.

Prvy takticky solidny, presadzuje kombinacny futbal. Druhy je odbornik na fyzicku a potrpi si na disciplinu.

Mozno i ten Mourinho by nebol zly. Mam proti nemu sice vyhrady, ale urcite by napriklad zbytocne hrajkanie sa s loptou v rohoch ihriska zmenil na castejsie ohrozovanie brany. Presadzuje fyzicky. Na hracov ma vysoke naroky, ale vztahy napriek tomu dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... fakt čumim a i v celku souhlasím. A co se kádru týče, já myslím, že jediný, kdo chybí, je hráč typově podobný Larsonovi, což už jsem tu psal několikrát. Jinak mi přijde mužstvo dobře složené.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien/Lucho, Diego Milito, Kader Keita(?), Daniel Alves

Reagovat
smazaný uživatel

Tych by som si prial, ale ziskat ich nebude jednoduche.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien zbytečný, když máme Toureho, Lucha Gonzalese typově nepotřebujem, Diego Milito souhlas, Keita ne, Alves jedině, kdyby odešel Zambrotta

Reagovat
smazaný uživatel

Essien není jen DM. Ale já ho taky nechci, těmito drahými nákupy hvězd by se Barca neměla v budoucnu držet.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave hraca ako Lucho alebo Essien potrebujem pre zapasy vonku. Taky ten "jazdic" schopny hrat tempo futbal, ktory toho vela nabeha, ma rychle nohy,atd..

Ty Essiena poznas asi len z tej defenzivnej prace v Chelsea, ale pozri sa napriklad na jeho hru v repre alebo na vzajomne zapasy Barcelony s Chelsea z minulej sezony.

No a v pripade potreby by mohol hrat i toho dm.

Keita nie ? Typologicky ma lepsia volba nenapada.

Reagovat
smazaný uživatel

No Lucho není žádný jezdič. Essiena ne, pač Toure se ukazuje, že je nejen schopný DM, ale i dokáže pomoci ofenzívě. Mě typově přijdou dost podobní.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho ale jazdic bol a este stale je. Ze ho v Porte stavaju castokrat do inej ulohy na ihrisku, je vec ina. ASi ho moc nepoznas.

Toure nemoze hrat na 5tich na ihrisku. Toure, Essien(jazdic), Deco pre vonkajsie zapasy ideal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Lucha vidím jen v LM a jako jezdič se tam neukazuje. Já myslím, že záloha Deco, Toure, Xavi je v poho.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som si, ze ho moc nepoznas.

V pohode je len doma, vonku je to bieda.

Reagovat
smazaný uživatel

youtube.com/watch?v=jM1j3IjQ0t0

Skoda, ze niektore akcie nezacinaju uz na zaciatku. Bolo by dobre vidiet ako sa rozbehne od vlastnej 16ky a zastavi az pri superovej brane.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v zápasech repre se nejeví jako jezdič

A ta záloha je v poho i venku, když se všem daří.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale javi...

Vidiet to i na tych videach ako si vdaka rychlym noham dokaze z hlbky nabehnut az na hrot.

Ta zaloha je vonku strasna. Pri brejkoch nedokaze Xavi tak rychlo podporit utok, kedze je pomaly. Pri brejkoch supera sa zase nestiha vratit. Preto ho to zvadza to malo dynamickeho strazenia si len nejakeho priestoru.

Ale vidiet to i na vysledkoch. Od odchodu Van Bommela su vysledky vonku podstatne horsie, i ked i k nemu mam nemale vyhrady.

Reagovat
smazaný uživatel

No, odchod Van Bommela byla chyba, ale chápu, že šel, pač by si nezahrál. Ale on to v Barce nezvládal technicky a žádný rychlík to taky nebyl.

Já v Xavim problém nevidím. On dává hře myšlenku, rytmus a nemyslím si, že je tak pomalý. Když bude hrát on a s ním v záloze Toure, Deco či Iniesta, tak záloha dynamiku postrádat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave Van Bommel mal tie nohy docela rychle a to jazdenie mu slo velmi dobre. Vid to moje video s kombinaciami pre priklad.

Horsie to bolo v situaciach, ked sa jazdit nedalo, to bola hroza...preto preferujem Lucha.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucha jedině, že by odešel Deco.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco, Xavi, Iniesta, Van Bommel...Deco, Xavi, Iniesta, Lucho ?

Iniesta sa moze vyuzivat aj inde.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta může hrát jinde, ale co pak s Henrym, Ronaldinhem atd. Kdyby odešli, tak by to bylo možné a i účinné, ale především Henryho se jen tak nezbavíme a pak by na dva posty byli 4 top hráči. To by nedělalo dobrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa ich budeme chciet zbavit, tak sa ich bez problemov zbavime i za slusnu sumu. Zaujem o nich urcite bude.

Len sa treba rozhodnut a prestat zit z minulosti. Treba robit radikalnejsie kroky.

Ja pisem to, co by som si u nas predstavoval ja. Cena a moznost ich ziskat uz je vec ina.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, představa to je pěkná, ale realita je bohužel jinde. Člověk musí brát současnou situaci. I proto mi ten Lucho úplně nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v com ti nesedi ? Idealny hrac pre nas, jedine ta cena nesedi...

Ale mozme si vydrziavat hracov, ktorych ani nepotrebujeme...

Reagovat
smazaný uživatel

V současném rozpoložení mi nesedí.

Nepotřebné hráč by bylo třeba prodat, ale vedení se k tomu nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepotrebnyc hracov predat, vhodny typy kupit...no o tom presne cely cas hovorim...najprv je ale na rade Rijkaard.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jedna věc je přání a druhá věc je realita. Za prvé mám jiný názor i na ty hráče a pak i tuším, je to neuskutečnitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ktory z tych mnou vymenovanych hracov je neuskutocnitelny ?

Mozno tak Essien, ostatni nebudu sice lacni, ale ziskat sa daju. Hlavne ked budu peniaze z Ronaldinha, Henryho a Zambrottu.

Reagovat
smazaný uživatel

To si špatně pochopil. Neuskutečnitelné je prodej Henryho a bojím se, že i Ronaldinha.

Jak píšeš, kromě Essiena se dají koupit všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

A co nam brani v predaji Henryho a Ronaldinha ?

Neschopnost sa rozlucit s hracmi, ktorych dresy sa dobre predavaju...ale to uz je chyba v nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, kdyby bylo na mě, tak Henry nikdy nepřišel a Ronaldinho už je prodaný za 70 mega do ACM či Chelsea. Ale sedí tam Laporta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono vlastne proti mojim argumentom ide z tvojej strany to iste, co ide i proti tym tvojim argumentom, ze to moze vyriesit samotna Barca...to som chcel pocut.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je jasný od začátku. Akorát ty navrhuješ přivést cca 4 nové hráče a mě by stačil jediný.

Reagovat
smazaný uživatel

No len ty si mi nevyvratil myslienku, ktoru mam. Jedine tak, ze pojdes sam proti sebe.

Co bude nakoniec potrebne, ani jeden z nas asi nevie.

Som rad, ze som si odovodnil, co som chcel...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já ti nechtěl vyvrátit myšlenku, jen jsme ji prodiskutovali. Není přece nutné se vždy hádat. Já tvůj názor beru, i když já bych to viděl jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vlastne cely cas si mi tu negoval, co som napisal, pritom si nenasiel ani poriadne odovodnenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod je jasný, mizivá pravděpodobnost uskutečnění a dle mě, ale je to jen můj názor, že prostě Essiena, Lucha, Keitu ani Alvesa nepotřebujem

Reagovat
smazaný uživatel

"mizivá pravděpodobnost uskutečnění"...to je prave ten argument, ktory ide proti tvojim nazorom, napriek tomu ich presadzujes.

"prostě Essiena, Lucha, Keitu ani Alvesa nepotřebujem"...i tu je podla mna miziva sanca, ze ich nepotrebujem. Pretoze ich podla mna potrebujeme.

Zase ten argument...

Reagovat
smazaný uživatel

Mizivá uskutečnitelnost jde proti mím názorům???? Co že? Naopak od začátku tvrdím, že je to neuskutečnitelné a navíc dle mě zbytečné, psal jsem, že Lucho se nehodí, Essien je zbytečný.

Tak proti jakým mím názorům?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pojem "miziva uskutocnitelnost" sa da pouzit i na tie tvoje nazory. Dokonca vyhodit Henryho a Ronaldinha a kupit inych hracov nemusi byt ani zdaleka tak neuskutocnitelne ako ta tvoja predstava o zlepseni tych sucasnych hracov...

Neberto zle, ale ja proste nepreferujem, aby sa myslienky uberali tymto smerom.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl pro prodej či aby tito dva hráči jen střídali. To je víc reálné, než jejich prodej a nákup 4 hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pisal si o zlepseni vykonnosti Barcelony, nie ?

Reagovat
smazaný uživatel

No ale o to jde. Já nemám potřebu ti vyvracet tvoji myšlenku či tě přesvědčovat o svém postoji. Tys tu napsal svůj názor a je na něj reagoval svými výhradami.

Já taky můžu napsat, že bych koupil C.Ronalda, Buffona, Robinha, Diega, Miguela, Essiena atd. (né že bych je chtěl) a taky by to fungovalo. Ale vím, že je to téměř nereálné a navíc u některých zbytečné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napisem nazor, tebe sa nepaci, chcem vediet preco, napises argument, ktory sa da pouzit i na ten tvoj nazor...

Reagovat
smazaný uživatel

Na můj se použít nedá. Já na začátku tvrdil, že stačí přivést jednoho hráče a to útočníka a to je reálně. Já tvrdím, že nikoho víc nepotřebujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tvrdil si, ze sa to da ukopat hlavne len s tymi sucasnymi hracmi a pouzijem vlastne ten isty argument, ze to je miziva sanca.

Dokonca mozno mizivejsie ako je ta moja predstava...preto ja nemam rad tento argument.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl si to video ? Konkretne akcie v case 2:12, 2:20, 3:35 ?

Ako si tam z hlbky pola zbehol az na hrot alebo v inych pripadoch z hrotu az do hlbky pola, ked naopak utocil super. Nechces mi snad tvrdit, ze toto jazdenie hore-dole je prenho nejaka vynimka...to on naopak vyuziva velmi casto.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem video, ale takhle to nelze hodnotit. Já ho posuzuju dle toho, jak jsem ho měl možnost vidět, ale netvrdím, že mám pravdu.

Když koukneš na hru Xaviho, tak hlavně letos si taky často takto nabíhá, ale jen vyjímečně dostane přihrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nabieha si, ale ked obliehame superovu branu. Problem je v tom, ked cely tim je zatiahnuty v hlbke pola a potom si ma nabehnut. To je strasne pomale. Tam pri brejkoch sa do utoku zapoja Etoo, Ronaldinho, Messi...ale niekto im musi vypomoct zo zalohy a cim neskor sa tam ten zaloznik dostane, tym horsie...oni nemozu cakat na toho hraca, lebo sa to cele spomaly. Van Bommel to zvladal dobre, Xavi je v tom bieda. Deco ako tak.

Lucho je v tom tiez solidny, podobne zbehnutie ako v tych troch akciach skusa velmi casto a vdaka rychlym noham i uspesne.

Reagovat
smazaný uživatel

No Van Bommel tohle moc nezládal.

Ono když koukneš na přechod do útoku v letošních zápasech, kdy Iniesta hrál na křídle místo Ronaldinha, tak je to taky úplně jinde než s Ronaldinhem.

Dle mě hráče na tu hru máme, ale je třeba je k ní donutit

Reagovat
smazaný uživatel

"No Van Bommel tohle moc nezládal."

Ty si sledoval asi uplne inu Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt né, ale nechme toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tak si postahovat goly zo sezony 2005/2006 ?

www.fcb-videos.com...mohol by som ti i poslat stiahnute zapasy, asi si naozaj pozeral na nieco ine.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tuto adresu mi nemusíš upozorňovat, já ty góly i sestřihy mám všechny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom v com je problem, ked schopnost Van Bommela dostat sa rychlo z hlbky pola az k utocnikom jeden z nas nevidi a ja to nie som ?

Reagovat
smazaný uživatel

No já taky ne, takže je tu asi někdo třetí .To že tam dvakrát přeběhl neznamená, že to ovládá.

Reagovat
smazaný uživatel

"dvakrát přeběhl"...to je asi naozaj strata casu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je a já stejně musím končit, tak zase někdy. Čau

Reagovat
smazaný uživatel

Barca s 2 DM To uz by ste aj toho Mourinha potom mohli mat ::rzz::

Reagovat
smazaný uživatel

Kto pozna Essienovu vsestrannost, tak vie, ze to 2*Dm byt nemusi.

Reagovat
smazaný uživatel

A na jakou pozici bys ho chtěl?

Reagovat
smazaný uživatel

Cm

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmíš ovšem zapomínat, že mi i venku hrajem do plné obrany a je třeba tvořit a pokud budeš mít v záloze Diarru a Toureho, tak na tvoření bude jen Deco a to je málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vonku hraju superi proti nam o mnoho ofenzivnejsie ako u nas.

A Essien snad nedokaze tvorit ? Tvorba hry nie je len o finalnych prihravkach alebo kluckach.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien není tvořivý hráč stejně jako Toure. A venku soupeři hrajou poslední rok víc ofenzivně, pač jim to dovolíme. Dřív tomu tak nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolko tvorcov hry maju kluby, s ktorymi sme stratili za tie dva roky body ? Kolko tvorcov hry mal v El Clasicu Real ? Kolko tvorcov hry mala Chelsea v sezone 2004/2005, ked strelili v 38 zapasoch len o jeden jediny gol menej ako Barcelona v rovnakom pocte zapasov ? Alebo i v tej dalsej sezone. Kolko teda ? 1neho ? Ani to nie. Futbal nie je len o technike, kluckach, finalnych prihravkach. Futbal je aj o presingu, fyzickom futbale, schopnosti zbierat odrazene lopty,atd..ale to vsetko vedie tiez k tvorbe golovych prilezitosti...

Z toho, co pises, je mi "jasne", ze si sezonu 2005/2006 v zapasoch vonku asi nesledoval. Vonku dlhodobo ani zdaleka nehravame tak natlakovy pozicny futbal ako doma, ani v tych uspesnych sezonach.

Nase chapanie futbalu je radikalne odlisne, my sa asi naozaj nezhodneme, takze z mojej strany je tato diskusia pravdepodobne uzavreta.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano, pač já preferuji fotbal jaký se snaží hrát Barca a dřív ho i hrála či jaký teď předvádí Arsenal. To jest nátlakový kombinační ofenzivní fotbal opírající o techniku jednotlivců.

Je jesné, že se dát hrát i jinak ale rozhodně né tak pohledně a tak ofenzivně.

Reagovat
smazaný uživatel

"dřív ho i hrála"...a v ktorej sezone hrala Barca vonku to, co pises ? V nasej najuspesnejsej 2005/2006 rozhodne nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to víš, že hrála a i sezonu před tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave koli tej sezone predtym bol zaujem ziskat Van Bommela, ktory v tej sezone potom bol na tie zapasy vonku pravidelne nasadzovany...a s nim sa ti to vraj nepacilo, ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nepsal, že se mi to s ním nelíbilo. Já psal, že jeho odchod byla chyba. A dále, že jeho kvality vidím jinde než ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako teda ? Pacilo sa ti to alebo nepacilo ?

Ked ano, tak som spokojny...prave hraca ako Van Bommel s malymi upravami presadzujem. Co som videl Essiena alebo Lucha, ked neboli trenerom zvazovani len defenzivou, tak boli v tomto smere vyborni. Ti v mojich ociach vyzeraju, ze by takmer urcite mohli prebrat tie Van Bommelove prednosti a z velkej casti zmazat tie nedostatky, ktore som uz spominal.

Ak sa ti to nepaci, tak ides proti vysledkom, ktore vsak dnes nie su...

Reagovat
smazaný uživatel

A s tím počtem gólů. Přece to není jen o počtu gólů. Ano ty dělají výsledek, ale mě jde i o předvedenou hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetko nasvedcuje tomu, ze je to v prvom rade prave o tych vitazstvach. Nie su dobre vysledky, divaci su nespokojni, hraci su stresovani, media provokuju. Na hre zalezi tiez, ale nie je ako sa zda vzdy prvorada. Ked je vysledok, tak i nejaky horsi vykon sa da tolerovat.

Ale my sme boli menej ofenzivni...my sme len zmenili styl ofenzivy a to je to podstatne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád patříme k těm, kteří se snaží vítězství dosáhnout pohlednou ofenzivní hrou a to doma i venku, rozhodně nehrajem účelově a za to jsem vděčný. Takových týmů není mnoho. My na to máme hráče a ti hráči mají na to potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked dnes vymenime Essiena za Xaviho, tak to automaticky bude nejaky nepekny len ucelovy futbal ?

Ale no tak. Naopak, prave behavost a pruznost, ktoru by mohol Essien zalohe dat, moze vyzniet este lepsie a na priklade Van Bommela mozno i uspesnejsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Keita ne, pač já si nemyslím, že bychom vyloženě museli měnit rozestavení při zápasech venku a do stávajícího se nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ved je to prave hrac do tohto systemu...typologicky podobny Giulymu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho spíš mám jako krajního záložníka. Hráčů schopných hrát v útoku na křídle máme hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

V Lyone hra na kridle alebo behaveho utocnika. V Lille hral v systeme 4 2 3 1 na kridle prave toho, ktory sa mal tlacit do koncovky.

Hracov mame dost, typologicky nam vsak dynamicke kridlo chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli by Kader Keita Barcu zvládnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja s nim nepocitam do zakladu, ja s nim pocitam len pre iste takticke varianty, kde by mohol vynikat, kedze by mu to bolo site na mieru.

Iny hrac ma bohuzial nenapada.

Jesus Navas nie je vobec golovy, Ben Arfa podobne. Kto iny ?

Reagovat
smazaný uživatel

jn , kdyby byl Jesus Navas golový tak je to světový hráč. Ben Arfa ten gol umí dát. Ale na co Ben Arfu, když máte Dos Santose, jenom kvůli tomu, že tě zatím nepřesvědčil?

Reagovat
smazaný uživatel

tím jsem chtěl říct, že Ben Arfa by byl to samé co Dos Santos, to jsou zbytečné peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale Ben Arfu nechcem, minimalne v tomto kvalitativnom stave a to si dokonca myslim, ze hra lepsie ako Dos Santos.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak mě napadají, teda spíš se mi líbí třeba Riera, Agbonlahor, Mancini, Ribery(?), Jelen(?), Menez(?)..

otazníky znamenají veliké neznámé, protože si je nedokážu v Barce představit. Ty prní tři jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Agbonlahor - Anglan, tych v Barce nechcem.

Riera, Mancini, Ribery - keby boli o 20 percent rychlejsi a golovejsi

Jelen(?), Menez(?) - tie otazniky sedia.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to potom chceš super přímočarého křídelníka.. a to je nedostatkové zboží.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo spíš si nedokážu na nikoho vzpomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ja. Najviac sa mi k tomu blizi prave Keita.

Reagovat
-Kopy-

Jesus Navas je letos uplně výbornej.

Bilanci má 3 + 3 což není vůbec špatný.

Musíš brát v potaz, že hraje v jedný lajně s Alvesem, takže se často musí zatahovat při výletech Alvese.

Reagovat
smazaný uživatel

Len je to zatial len tato sezona a tiez to nie je nic prevratne...

Ale je to jeden z kandidatov...

Reagovat
-Kopy-

Minulou sezonu byl taktéž nadprůměrný, letos je to úplná špička.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolko dal v minulej sezone golov ? Na Wikipedii je napisane, ze odohral za Sevillu 103 zapasov a dal len 7 golov.

Predstavoval by som si presne hraca ako je on, ale s cca 12-13 golmi za sezonu.

Reagovat
-Kopy-

Tak před tím byl mlaďas a častokrát střídal, navíc Sevilla nebyla tak kvalitní, jako je tomu poslední dvě sezony. A taky nebereš v ohled toho Alvese. Já si myslím, že kdyby za ním byl "obyčejný" krajní obránce (a né super ofenzivní Alves), tak byl těch deset fíků za sezonu dal. Takhle jich bude 6 - 7 + počítám stejný počet asistencí. Líbí se mi, je to týmový hráč, šikovnej, rychlej, driblér. Navíc defenziva je na slušné úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja proste nemam zatial ten pocit, ze by z neho mohlo byt to golove dynamicke kridlo. Mozno buducnost ukaze opak.

Na jednej strane mozes mat s tym Alvesom pravdu. Na druhej strane ta Alvesova podpora utoku mu moze aj pomahat, kedze viaze na seba hraca, atd..

Nie vzdy Navas zbieha ho nahradit...

Reagovat
-Kopy-

No prostě mu soudím úspěšnou budoucnost, uvidíme kam povede jeho cesta. Třeba bude věrný Seville.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime, az buducnost ukaze.

Inak vraj ma nejaku psychicku nemoc...hovorili na sport 1, ze ma "stesk" po domove. A asi ani ta Sevilla by ho zadarmo nepustila.

Reagovat
-Kopy-

No to ne, ten bude hodně drahý.

Reagovat
Xavi

V případě příchodu těchto hráčů, kdo ven?

Reagovat
smazaný uživatel

Henry, Dos Santos, Zambrotta ?

Reagovat
Xavi

Henryho bych ještě nezatracoval, stavěl bych ho na křídlo místo Ronaldinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujeme rychlostnu i hlavickovu variantu do utoku.

Etoo, Diego Milito, treti v poradi je pre mna Krkic...ten pojde este hore.

Na kridlo v pripade odchodu Ronaldinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Dos Santos to snad né.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepresvedcil ma.

Reagovat
smazaný uživatel

On dost sóluje, což odkoukal od Messiho, ale jeho kvalit nedosahuje, takže to jeho hru kazí. Ale dal bych mu čas.

On i Bojan to nemají lehký. Ideální by bylo, kdyby dostávali šanci na posledních cca 20-30 minut za rozhodnutého stavu či v poháru a né že musí zvrátit stav. To při jejich věku nad je nad jejich síly.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky bych si ho podržel, sice se ani mně nejeví nijak vyjímečně, ale předpoklady má. Určitě ne místo něho kupovat nějakou hvězdu, v Barce je jich dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Talent Bojana je podla mna niekde inde ako Dos Santosa. Ten by sa mal ist niekam rozohrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bojana jsem zvědav co se budoucnosti týče, souhlas, že talentu má víc. Bohužel je malinkej. Do systému 4-3-3 se moc nehodí. Pro něj by bylo lepší, když by se hrálo na dva útočníky a on by k sobě měl nějakého hlavičkáře.

A je zbytečné, aby šel hrát jinam. On si zahraje, navíc je to pořád děcko. Ten má na vše čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze Bojan ten system 433 zvlada lepsie ako Santos. Ten nie je ani nejak technicky, ani dynamicky-Giulymu sa rozhodne nepriblizuje. Mozno sa zlepsi v prihravkach a tvorbe hry, ale to by sa potreboval niekde rozohrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan je hrot, ale na hrot je moc malý. Dos Santos je vyloženě kopie Messiho. Na Giulyho co se pohybu týče nemá ani jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan na svoj vek zvlada i to kridlo velmi dobre. Ked bude starsi, moze to byt velmi dobre.

Dos Santos mi pride blizsie k Giulymu ako k Messimu, i ked to opticky vyzera naopak. Zatial co Messi mu prirodzenu techniku, Santos sa snazi cez hraca predraz, obehnut ho, vyuzit fyzickych prednosti...ale nie je a ani nikdy nebude tak rychly ako by to chcelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan křídlo není. Jakmile nastoupí, tak na křídlo jde někdo jiný či se on tlačí do středu. S Dos Santosem souhlas on by si měl hrát vlastním stylem a né jako Messi, zvlášť když na to nemá, ale i tak bych ho nezavrhoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja netvrdim, ze Bojan je kridlo. Ja tvrdim, ze to kridlo zvlada na svoj vek velmi slusne...

S tym, ze ide automaticky na hrot, nesuhlasim. Skor sa s Henrym prelinali.

Reagovat
smazaný uživatel

To se prolínají i Eto´o s Ronaldinhem, ale každý nakonec skončí tam kde má

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho s Etoom si vymenia miesta...

Henry s Krkicom si tiez vymenia miesta, ale je to vsetko v jednej akcii a v rychlej vymene lopty a miesta...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime, az buducnost ukaze.

Inak vraj ma nejaku psychicku nemoc...hovorili na sport 1, ze ma "stesk" po domove. A asi ani ta Sevilla by ho zadarmo nepustila.

Reagovat
M11

to sem nevedel ze az 4.liga

Reagovat
smazaný uživatel

No tak z toho seznamu přichází v úvahu možná tak Sagnol a Xabi Alonso. Ostatní jsou nereální.

Reagovat
smazaný uživatel

Modlení ti nepomůže, Rijkaarde, měl by sis spíš pořídit bič na flákače...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Tichučko, nebudeme jim přece radit .

Reagovat
smazaný uživatel

Už vedeme 2:0 Santi se rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsou ti ..... posměváčci, co se měli děsnou prdel, že jsme remízovali v Alicante? Protože 2-2 doma s Alcoyanem je taky dobrá prdel...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nesmál, mě je totiž Real u pr....

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby mu ten optimismus dlouho vydržel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele