Reprezentantky do 19 let chtějí na ME vylepšit loňský výsledek a dát gól

17.07.2023, 17:53
Aktuality

České fotbalistky do 19 let v úterý vstoupí zápasem proti Francii do evropského šampionátu v Belgii. Svěřenkyně trenéra Jana Navrátila se poté ve skupině B utkají ještě s Islandem a obhájcem trofeje Španělskem. Mladé reprezentantky chtějí při druhé účasti na závěrečném turnaji vylepšit loňský výsledek z mistrovství na domácí půdě a vstřelit gól.

Šampionátu se zúčastní osm zemí, které los rozdělil do dvou skupin. Z každé z nich postoupí do semifinále dva týmy. Česká ženská devatenáctka vloni při premiéře na mistrovství na domácí půdě utrpěla tři porážky při skóre 0:12.

"Být mezi osmičkou v Evropě je naprosto skvělé, všichni bychom si to měli uvědomovat. Samotné zápasy jsou velmi složité, musím smeknout před celým týmem, že jsme se dokázali kvalifikovat," citoval web FAČR trenéra Navrátila.

S Francií před rokem Češky prohrály 0:3, Španělkám podlehly 0:5. V závěrečném duelu pak utrpěly prohru 0:4 s Italkami. Tentokrát by reprezentantky už nechtěly vyjít střelecky naprázdno. "Byla by ostuda nebo škoda, kdybychom nedali gól. Chceme, abychom se posouvali. Bojujeme za celou Českou republiku a každou malou holčičku, která u nás hraje fotbal," poznamenal Navrátil.

"Mistrovství Evropy do 19 let je pro hráčky poslední krůček před přestupem do dospělého fotbalu, protože ženský fotbal nemá na rozdíl od toho mužského kategorii do 21 let. Tento tým je podruhé za sebou mezi nejlepšími osmi účastníky Evropy, z loňského mistrovství je v kádru řada hráček. To znamená neocenitelné mezinárodní zkušenosti ze střetnutí s těmi nejlepšími, které hráčky nepochybně zúročí v boji o dres áčka, kde je naším cílem také postup na mistrovství Evropy," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Program českého týmu ve skupině:

Úterý 18. července: 17:30 Česko - Francie,

pátek 21. července: 17:30 Česko - Island,

pondělí 24. července: 20:30 Česko - Španělsko.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
monty25

Co si budeme povídat, už ten postup na Euro je úspěch a tak trochu zázrak, protože v kvalifikaci bych si na nás po prohře 1:6 s Polskem nevsadil ani zlámanou grešli. Nakonec se to ale sešlo tak, že v posledním zápase jsme porazili Švýcarsko a zároveň nám pomohly Srbky, když porazily Polsko.

Po loňských zkušenostech nečekám, že něco uhrajeme proti Francii a hlavně Španělsku, ale s Islandem by se dalo zabodovat. Byl jsem v Dobřanech na přípravě proti Německu a nevypadalo to vůbec špatně, aspoň teda ta 1. třetina (hráno 3x35 minut), kdy jsme hráli v nejlepší sestavě a bylo to 1:1 (nakonec 1:4).

Reagovat
GabrielBatistuta

Byl jsem v Dobřanech

Reagovat
monty25

V Dobřanech je to fajn, mají tam pěkný hřiště a dobrou zmrzlinu. Akorát tam člověk nesmí zůstat...

Reagovat
papanegra

Radši sem dejte týmovou foto

Reagovat
ACSeRw!n

ja si rikal, co to je za hnusnou holku

Reagovat
monty25
Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jakto, že jim 1. v bráně dělá kluk?

Reagovat
monty25

To je Zuzka Kožuriková. Ale chytat bude spíš Jílková.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ale jinak holky šikovné Snad se jim bude dařit

Reagovat
Lemond Laws

Asi stárnu

Holky vypadají docela sympaticky, ale asi už to je nějaký mladý...

Reagovat
ACSeRw!n

cheerleader effect

Reagovat
Nadržený šimpanz

Pár holek kdyby hodně prosilo, tak bych asi zaučil

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ta třetí zleva dole už dokonce i roztahuje

Reagovat
Greny

Úkol splněn gol jsme dali

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to nesleduju, ale umím ocenit, že nemluví do větru a hned v prvním (?) zápase naplní předturnajový cíl.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele