Reprezentační "béčko" prohrálo s Řeckem

05.02.2008, 18:45
Komentáře a souhrny
První přátelský zápas před Eurem nedopadl pro Českou republiku moc příznivě. Tým složený převážně z mladíků působil od začátku poměrně nesehraně a nakonec řeckému béčku podlehl 0:1.

V první půli většina příležitostí svěřenců hlavního kouče Petr Rady, který si díky nemoci Karla Brucknera poprvé vyzkoušel, jaké je to vést český národní tým, vznikala při standardních situacích, což dokazuje také okamžik ze třetí minuty. Pudil po přímém kopu našel Kuliče, jeho střelu ale pokryl gólman Chalkias.

Řecký gólman se vytáhl také v 27. minutě, kdy musel zasahovat při nebezpečné střele Davida Jarolíma. Zanedlouho se v nebezpečné příležitosti ocitli Řekové, ale ze skrumáže před bránou Blažka nic vytěžit nedokázali. Český brankář ve službách Norimberku měl ovšem také velkou dávku štěstí. Těsně před přestávkou napřáhl z velké vzdálenosti Jannakopulos a jeho nechytatelná rána jen těsně minula bránu. Poslední slovo měli však Češi. Po centru Pudila z rohového kopu se k hlavičce dostal Kladrubský, ale svůj pokus poslal jen těsně nad.

Úvod druhé půle patřil Řekům. Nejprve Zítka špatně vyběhl a od Salpigidise mířil balon do české brány. Ovšem nakonec jej ještě stačil odkopnout Jiří Kladrubský. Už za deset minut se Salpigidis opět dostal do dobré příležitosti. Tentokrát utekl obraně Čechů, ale selhal v zakončení, bránu minul jen o pár centimetrů. Následně však přišla zřejmě největší příležitost v zápase pro českou reprezentaci. Pudilovu ránu vyrazil Chalkias do břevna, míč v síti však neskončil.

Aktivnější řecká reprezentace se ale zaslouženého gólu dočkala. V 80. minutě Salpigidis dostal křižnou přihrávku od Lymperopulose a opět šel sám na bránu a nakonec prostřelil i bezmocného Zítku. Češi už nic vymyslet nedokázali, a proto Řecku podlehli 0:1.

ŘECKO - ČESKO 1:0
Branka: 80. Salpigidis.
Rozhodčí: Gerasimu - Loutaris, Touros (všichni Kypr).
ŽK: Kafes (Řecko).
Diváci: 850.

Česko: Blažek (46. Zítka) - Kaufman (46. Kúdela), Rajnoch (46. Kováč), Šimůnek, Kladrubský - Kalouda, Jarolím (75. Matějovský), Holek (82. Baroš), Pudil - Fenin, Kulič (67. Vlček).

Řecko: Chalkias (46. Kocolis) - Vyntra (46. Melissis), Chumas, Papastathopulos (46. Papadopulos), Spyropulos - Kafes, Makos (46. Lakos), Ciolis - Jannakopulos (46. Salpigidis), Lymperopulos, Samaras (63. Christodulopulos).

Autor: Tomáš Honajzer / ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nádhernej fotbal. fakt, kluci, to byla potrava pro oko. kam se hrabe el clásico

Reagovat
smazaný uživatel

šmarjá to byla nuda!! navíc jediný gól z ofsajdu, který jsem postřehl i v reálném čase, narozdíl od rozhodčího...

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam dělá Kulič? Kdyby místo toho jantara radši povolal Bednáře, kterej střílí jeden gól za druhým a zaslouží si nominaci. Takhle to vypadá, že kdo šuká s Brucknerem, má jistý starty...

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo jestli davaj zaznam tohoto zapasu?????? ja nestihl primej prenos.

jak hral jan rajnoch?????

Reagovat
smazaný uživatel

20:40 čt4

Reagovat
smazaný uživatel

to byl hnus velebnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to davali v primem?

Reagovat
Slejdy

ct4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele