Ředitel Grenoblu už se záchranou nepočítá, myslí na druhou ligu

09.04.2010, 15:05
Aktuality
Grenoble má sice stále teoretickou šanci na záchranu ve francouzské lize, klubové vedení však už tyto myšlenky zcela zažehnalo. Přestože do konce ligy zbývá ještě sedm kol, klub už s udržením se v soutěži nepočítá a uvažuje o plánech na příští sezonu v druhé lize.

Situace Grenoblu je však v současné době opravdu kritická. Tým je s patnácti body poslední, na sedmnácté, tedy první nesestupové místo, ztrácí sedmnáct bodů. Naděje na záchranu se tak pohybuje jen v oblasti utopie. Jedinou možností, jak si optimistické myšlenky zachovat, je sobotní výhra s Toulouse, kterou navíc musí podpořit vítězství St. Etienne v Sochaux.

Ředitel Pierre Wantiez, který v alpském klubu zastupuje japonského vlastníka, ve čtvrtek přiznal, že z něj už veškerá naděje na záchranu v Ligue 1 vyprchala. "Náš osud je již zpečetěn. Nevím, jestli ještě někdo v záchranu věří, já už ne," řekl Wantiez.

Grenoblu navíc hrozí, že v lize vytvoří nechtěný rekord v počtu dosažených bodů. Nepopulární prvenství prozatím drží Méty, které v sezoně 1988/1989 získaly sedmnáct bodů.

Nechci, abychom své účinkování v lize zakončili s nejnižším počtem bodů v historii, bránil se zaznamenání do historických údajů Wantiez. "Jediné, na čem mi nyní záleží, je přípravfa týmu na příští sezonu. Chci ale, abychom Ligue 1 opouštěli důstojně a s hlavami nahoře," uzavřel.

Autor: Pavel Mašlaň / football.uk.reuters.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
domingo

To je každýmu jasný už od září, kdybyste radši řekli, co s Ljubojou a Paillotem...

Reagovat
Bakary3

A nehraje tam i Feghouli ? O tom jsem čet, že po sezoně má snad jít do M. City..

Reagovat
domingo

Je tam, ale letos moc nehrál..

Reagovat
Bakary3

Aha, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje hraje.. podle vseho je jeho prestup k city uz hotovej. buh vi, proc letos tolik nehral. po zraneni se nevratil v takovy forme. pritom minulej rok o nej staly velkokluby..

Reagovat
Bakary3

Taky děkuju No tak to jsem zvědavej, pokud tam opravdu půjde, kolik toho tak může nahrát, ta konkurence je tam velká..

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně si myslím, že to bude propadák..

Reagovat
herbage

Neskládat předčasně zbraně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Grenoblu moze pomoct uz len jediny muz Phil Brown

Reagovat
Godwinson

Grenoblu už by nepomohl ani Brian :))

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímný přístup

Reagovat
smazaný uživatel

říkám si: nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko, jenže pak kouknu na tabulku a říkám si naopak: rozumnej chlapec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele