Realu Madrid vzrostly příjmy o 121 milionů eur, opět skončil v zisku

17.07.2023, 21:03
Aktuality

I když se fotbalový Real Madrid musel v uplynulé sezoně spokojit jen s triumfem ve Španělském poháru, po finanční stránce se mu dařilo. Španělský velkoklub dnes oznámil, že měl ve finančním roce 2022/23 příjmy ve výši 843 milionů eur (přes 20 miliard korun), což bylo o 121 milionů eur (2,9 miliardy korun) více než o rok dříve.

Navzdory negativním dopadům pandemie koronaviru a rekonstrukci stadionu San Bernabéu, do které investuje 893 milionů eur, zakončil Real rok se ziskem počtvrté za sebou. Tentokrát vydělal 11,8 milionu eur, zhruba o milion eur méně než o rok dříve. Kvůli přestavbě stadionu klesly o 13 procent příjmy z prodeje vstupenek, ale z dalších obchodních aktivit byly vyšší než před pandemií.

Jmění čtrnáctinásobného vítěze Ligy mistrů vzrostlo o 12 milionů eur na 558 milionů. Čistý dluh bez závazků, která má klub v souvislosti s renovací stadionu, je 46,7 milionu eur. Před rokem činil 263,1 milionu eur.

Autor: ČTK

Komentáře (108)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Pérez prostě neskutečně umí.

Jednou bude Realu strašně chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

Dela to skvele, Realu ho trochu zavidim celkem me dostavaly ty komentare, jak v Realu hraci neukoncuji karieru kvuli Perezovi, ale kdo ji kdy u nas skoncil, krom Puyola?

Reagovat
Mönchengladbach

Samozřejmě. Ale mě tyhle "citovky" zas moc nezajímají, já obdivuji, jak ten klub vede ekonomicky. On ho jednou (je mu už 76 let) předá v dokonalém stavu. Po něm by měli svůj zrekonstruovaný stadion (po/pře)jmenovat...

Reagovat
teenz

Reagovat
ciernyribiz

To Perez v jednom rozhovore odmietol, aby bol podľa neho pomenovaný štadion.

Reagovat
Kluivert9

Pique?

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo dost nedobrovolne

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Kluivert9

?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Xavi

To nebylo, že neukončují kariéru. To bylo, že nemají rozlučku, jako opravdové legendy, jako třeba Xavi a Iniesta. Oproti tomu Casillas nebo Raúl odešli zadním vchodem.

Reagovat
ciernyribiz

Ale Raulito sa vratil.

Reagovat
Xavi

Ale ne jako hráč.

Reagovat
Well

Reagovat
Mateo16

Dostavat klub pravidelne do plusu nie je az tak jedinecne

Dobre je nastavená prestupova politka RM to bude chybat

Skupujeme vsetky supertalenty do 24 rokov / sice niekedy sa kupi uplny fajn ale inak ideme neskutocne /

Velmi ma tesi ze trener u nas nema žiadne slovo a hlavny scout ma vyššie slovo ako Ancelotti To je velke plus

Ja keby som bol Perezom a pride za mnou Ancelotti ze chce Havertza a Harryho ja by som ho nevyhodil normalne by som mu zavolal psychiatra a dal by som ho na liecenie

Reagovat
Mato178178

Ja som si pozeral platy v man utd a bol som celkom zdeseny ze platime strasne vela ale ked som si pozrel RM alebo barcelonu tak to boli ine palky

A potom ze preco tam chodia najvacsie hviezdy. Kvoli menu to asi nebude

Reagovat
M0rb1D4S

Tak se podívej, jaké platy dávalo v minulé sezoně PSG svému hvězdnému trojlístku. To teprve protočíš panenky.

Reagovat
Mato178178

ale ostatne pozeram ze maju pohode, nuno mendes len 27 692

Reagovat
Mönchengladbach

Prostě totální profík.

Reagovat
Salfovic

Harry by byl skvělé náhrada za Benzemu.

Reagovat
Rudy

At si zustane na ostrovech, tam mu to jde.

Reagovat
janinho

za to ze chce kanea? na to liecenie chod sam moj zlaty...

Reagovat
Manik...

Reagovat
Breze

Reagovat
misinho7

Reagovat
Alf14

Reagovat
r3

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik z toho by spokl Kylian?

Reagovat
janinho

jeho mama toto berie za mesiac

Reagovat
zasranej malíř

Papá umí

Reagovat
smazaný uživatel

Pérez je úžasný prezident. Současné funkční období mu končí v roce 2025, je otázka, jestli bude pokračovat. Dovedu si představit, že má tři hlavní cíle, kterých chce dosáhnout před tím, než skončí - 1. zrekonstruovat SB, 2. založit Superligu, 3. podepsat Mbappého.

Reagovat
O.Giroud

Tak to je pekný cieľ tam po sebe zanechať nenažranca Mbappeho

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Salfovic

Tentokrát vydělal 11,8 milionu eur. Akorát na měsíční plat Mbbapému

Reagovat
smazaný uživatel

*týdenní

Reagovat
Mönchengladbach

Za jedno písmenko jeho podpisu s ohledem na podpisový bonus.

Reagovat
castelL

Klobúk dole, ako Real posledné sezóny funguje a hlavne za dlhodobé ťaženie v LM, ja osobne ako veľmi frustrovaný fanúšik Liverpool z posledného vzájomného finále vzdávam veľkú poklonu!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Breze

Reagovat
teenz

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
janinho

Reagovat
Bakary3

To je neskutečný

Byla by velká škoda si to zkazit zlatokopem mbappem, který je sundá z kůže a při každým prodloužení je bude natahovat. Na takovýho hráče bych se vysral.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Salfovic

Nemají žádnou hrdost.

Reagovat
king23

bojím se toho samého

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Laliga

K tomu poviem len jedno, Perez vie čo si môže dovoliť. On mu nedá to čo by neuznal za vhodné, Viď ako poslal k šípku "legendu klubu" Ronalda, keď si jednoducho povedal že vyššie už nepôjde. Nemyslím že je dôvod na obavy o financie keď za stolom sedí Florentino. spochybňujú sa tu roky rôzne veci. Platy Balea, Hazarda, uňho aj cenovka, keďže šiel pred koncom zmluvy. A očividne si to stále Perez vie postrážiť tak že končí zo ziskami. Nemám strach že u Mbappeho to bude iné.

Reagovat
Bakary3

Nepochybuji o tom, že když ho přivede, bude to promyšlený.

Ale za sebe říkám, že bych radši vzal jakýhokoliv dalsiho útočníka na seznamu za ním, protože mbappe je ekonomicky nesmysl.

Nabourá jim to celou platovou strukturu i tu soudržnost, která z Realu čiší.

A už od začátku je jasný, že problém s prodlužováním smlouvy budou neustále a bude jen otázka času, kdy už to přeteče.

Reagovat
janinho

presne tak. mbappe je uzasy hrac ale proste to vsetko co so sebou prinesie tak za to proste nestoji. za to co by stal len jeho prestup mozem mat dvojicu kane/gvardiol. a nehovorim ked neratam aj s platom za 4/5 rokov. to by musel dat 60g kazdu sezonu aby sa oplatil. a nehovorim o jeho egu a co moze narobit v kabine.

Reagovat
romeo351

Zas Mbappé má takový marketingový dosah, který třeba Kane neměl a nikdy mít nebude. A tak se na to dívá určitě i Perez. Dívali se na to jistě i v Paříži (proto tam taky zůstal tak dlouho). Tohle je prostě už víc i než fotbalové výkony na hřišti

Reagovat
romeo351

Brazilskej Ronaldo taky nemá ani Ligu mistrů a řekni v Itálii Fenomeno a všem je to hned jasný (v zemi, kde odehrál pár sezon se zraněním). Bude mít takovou pověst Haaland? Mbappé je momentálně N.1 světovýho fotbalu a borec, co ty lidi k tv, monitorům na stadionu sám dotáhne

Reagovat
romeo351

A jinak já mám Haalanda rád . Snad jednou bude brán strašně vysoko. Mu „škodí” ta jeho repre - i když kdo ví. Každopádně Kylianův přesah je někde jinde…

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rothbard

Real vyhrál cenu o nejlepší tým 20. století a má nejblíže nakročeno k tomu, aby tuto cenu získal i za 21. století.

Reagovat
2miguel1

20. je jasny Real, 21. je to už zatial Barca.

Reagovat
king23

Reagovat
misinho7

Reagovat
Well

Tak titulů máte více, ale stejně by to nejspíš rozhodoval počet vítězství v LM jako největší klubové soutěži a tam má Real více v tomto století než Barca za celou historii.

Reagovat
Xavi

Spíš by rozhodoval ten odkaz, jakej Barca zanechala v Guardiolove éře, ta dominance, ten styl. Navíc to mělo přesah i do reprezentace, kdy Barca v podstatě vyhrála i MS a ME.

Reagovat
Bakary3

Sice jsem pepovu barcu miloval, ale pochybuju.

Real to teď neskutečně rozdrtil a v tuhle chvíli bych řekl, že je jednička.

Říct, že Barca v podstatě vyhrála ms a me je moc

Reagovat
Well

Reagovat
Xavi

Tak se podívej na základní sestavy.

Real to zas tak moc nedrti. Rozhodně z něj nejde strach, jak tenkrát z Barcy. Vyhraje LM, ale v lize je druhej, třetí. Není to dominance.

Reagovat
Well

3x LM za sebou je dominance, které tu nikdy nebyla a strach z něj rozhodně šel. Od toho roku 2000 ji vyhrál 7x a co se týká ligy tak je to 8 X 11 pro Barcu. Musíš brát v potaz i to jak hrajete teď, když se bavíme o čase od roku 2000 a ted z vas strach v Evropě nejde a těch výpadků je moc. Pokud bychom se bavili o vzájemné bilanci Barca X Real, tak to vyjde nejspíš lépe pro Barcu, pokud vezmeme porovnání s celým fotbalovým světem, tak pro Real.

Reagovat
Xavi

3x vyhrají LM, ale ligu nevyhraji. Barca, když vyhrála LM, vyhrála i ligu, + ten herní projev. To je dominance.

Nevím, kdo měl z Realu strach? Z Barcelony byli posrani všichni. Nechtěli s ní hrát, zdržovali, symulovali, faulovali, kouskovali hru, betonovali dělali všechno proto, aby se nehrál fotbal.

Real tři hráči vepředu a zbytek obránci nebo defenzivní hráči. Pepe s Ramosem střed zálohy. Byli jste posrani až za ušima a nechtěli hrát fotbal. Takhle z Realu nikdo nikdy posranej nebyl.

Reagovat
Xavi

* Simulovali

Reagovat
Well

Tohle asi nemá cenu s tebou diskutovat, mluvíš furt o 6 letech z ubehlych 23. A vytáhnout simulovaní to už je moc i na mě.

Reagovat
Xavi

Mluvím o šesti letech, protože jsem na tom chtěl vysvětlit, že ten tým byl nejlepší v 21. století.

Simulovani jsem vytáhl na dokreslení situace, jak se tenkrát hrálo proti Barceloně.

Na mě je zas moc tvá poslední reakce. Nepřišel jsem se hádat, jen říct svůj názor.

Reagovat
Well

Ale v tom je ta pointa ta cena byla za nejlepší fotbalový klub 20. století, ne za nejlepší tým v nějakém daném úseku třeba 6ti let ve 20. století. A stejně tak by se to mělo hodnotit tady a z toho dlouhodobého hlediska má Barcelona větší výpadky, to je prostě fakt.

A to simulovaní, jako by to Barca nedělala, vždyť v te době se vždycky sebehl celý tým kolem rozhodčího a chodili tam porad něco diskutovat, strašné rádi se váleli po zemi atd.

K těm protiútokum, ono nemůžeš čekat, že ty týmy ti budou běhat a napadat to tiki taka, bylo úplně jasné, že se utavis, když ten míč chodil často mezi stoperama a zalozniky na jeden dotek pripadne i golmanovi. Mnohem efektivnější bylo to bránit az okolo vápna, protože tam dokážeš mnohem lépe zahustit prostor a jen zbytečně neběháš. Navíc Barcelona to skoro vždy hrála až do kuchyně a střely z dálky a vysoké centry přicházely sporadicky, tak co jiného proti tomu měly hrát.

Reagovat
Xavi

Má větší výpadky, ale má také hodně silné období. Vy jste v tom 20. století měli taky výpadky.

Proč jsem zmínil to simulovani už jsem psal.

Jedna věc je, že tak hrály týmy ze druhé poloviny tabulky a druhá věc, že tak hrály velkokluby.

Reagovat
Well

Nema to asi cenu, stejně budeme mít každý svou pravdu, ještě v roce 2015 bych ti řekl, že Barca je nejlepší tým tohoto století, s tím jak se prezentuje poslední roky a přihlédnutím na ten začátek století už ne.

Reagovat
Xavi

Já s tím nemám problém na rozdíl od tebe.

Reagovat
Well

Mně je to nejak jedno, ty jsi začal reagovat s tím názorem odkazu jedné éry a privlastnenim zásluh španělské repre.

Reagovat
Xavi

Však jo, řekl jsem svůj názor a chtěl podiskutovat.

Poukázal jsem na tu éru s tím, že je to víc, než co předvedl zatím Madrid, je to samozřejmě diskutabilní, ale proto jsem do toho šel. Ty ses začal rozčilovat, že mluvím jen o té éře.

Reagovat
Well

Spíš než o té éře mě naštvaly simulace, protože v tomto španělské týmy opravdu nemůžou nikomu nic vyčítat.

Je teda pravda, že ti největší simulanti k vám přišli až na konci nebo po té zlaté éře (Alba, Neymar, Suarez), ale i tak ve Španělsku se pro nějaké válení nešlo nijak daleko.

Asi oba víme, že ty výhry ani jednoho týmu nebyly nijak křišťálově čisté a oběma týmům se spíš pomohlo než naopak, ale tomuto tématu jsem de shazuk vyhnout.

Reagovat
Well

*se snažil

Reagovat
Xavi

Reagovat
vagneris

U Realu o žádnou dominanci nešlo. V polovině zápasů byli horším týmem a k postupu je dovedli jen rozhodčí, kteří ignorovali jejich fauly, soupeřům vymýšleli červený za bezkontaktní zákroky a když už se náhodou dostali přes půlku, tak dostali penaltu za bezkontaktní zákrok nebo "dali gól" z několikametrového ofsajdu.

https://www.youtube.com/watch?v=v6Z2rhnaEwA

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bakary3

"jen rozhodčí"

Ok, díky, žes mi ušetřil další čas, který bych ztrácel reagovanim na tebe.

Reagovat
Well

Taky ti tu můžu argumentovat zápasy s Chelsea nebo tím slavným návratem s PSG. Jak jsem psal výše Real ani Barca nejsou týmy, které by si na rozhodčí měli nějak stěžovat a oběma těm týmům se vic pomáhá než škodí. S tou polovinou sis trošku zaprehanel, lepším týmem byl Bayern, to uznávám.

Reagovat
valloire

Reagovat
romeo351

Zase vám se to tenkrát strašně sešlo a ještě od Ronaldinha jste měli určitý prachy a postavení.. komu se poštěstí mít najednou a zadarmo si z akademie vytáhnout hráče jako Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi + ještě k vám doslova příleze Fabregas

Reagovat
Bakary3

Jak je psáno níže, bylo tam plno dalších ohromné kvalitních hráčů, napsat, že to vyhrála Barca, by bylo dost arogantní.

A Real to drtil, jestliže uděláš tolikrát LM, tak to je dominance.

Nevim, čemu by se tak už mělo říkat

A z Barcy šel možná strach, na druhou stranu vždy bylo takový očekávání, že to někdo dokáže zavřít a ubránit to, zatímco Real se s těmi těžkými zápasy vždy dokázal nějak vypořádat, aby toho soupeře prostě překonal, což zaslouží obdiv.

Reagovat
Xavi

Nejdřív jsem napsal v podstatě a pak ještě dodal, že tam byli i hráči z jiných klubů.

Zbytek už bych se opakoval.

Reagovat
Bakary3

Ok

Reagovat
Well

S tím odkazem bych i souhlasil, ale přesto v celém tom časovém horizontu vede Real, protoze nemel tolik zavahani jako Barca, coz i dokládá pocet semifinale v daném horizontu atd. Liga byla dlouhe roky jen Real x Barca a tam jste za dane obdobi lepší.

Co se týká repre, tak tam to zdaleka nebylo jen o Barce, protože tu repre dobře doplňovala především Valencia, Villareal, Real nebo Atletiko. A řešit kdo měl vetsi podil z jednotlivých hráčů nemá smysl, protože Torres, Villa, Iniesta, Xavi, Ramos, Puyol, Casillas a další, všichni měli na tom svůj obrovsky podíl. Kdyby například Casillas nevychytal Robbena, těžko by Iniesta rozhodl v prodloužení. To stejné lze říci například o golech toho utocneho dua, nebo dobře fungující obraně. Samozřejmě se tam přenášel částečně ten styl z Barcy a má největší podíl, ale urcite to v podstatě nevyhrála a nemyslim si, že by to vyhráli bez toho utocneho dua.

Reagovat
Xavi

Ne, že se tam přenášet částečně styl Barcy, to byl styl Barcy. Já nespochybnuji, že tam byli i další hráči z jiných týmů, kteří na tom měli taky podil, ale hlavně to bylo o Barce, včetně toho herního stylu.

Reagovat
Well

Del Bosque trénoval hlavně v Realu, takze asi těžko znal vsechny mechaniky z Barcy. Je jasný, že styl hry nastavis především podle Xaviho a Iniesty a nebudeš jim cpát jiný styl na ktery nejsou zvyklí, když i ostatní hráči na něj mají techniku. Tam se toho v těch letech sešlo prostě mnohem více než jen Barca.

Reagovat
2miguel1

Guardiolova Barcelona a celkovo nastavenie hry ma omnoho vacsi dosah ako Real a vitazstva v LM. Tento rok nepochybujem, že každy povie, že City je najlepsie muzstvo na svete. Povedali si to aj rok pred tym, ked Real vyhral LM po jednej strele na branu? Tie LM maju, velky respekt za 3x v rade, no ta hra je presne ´len´ poharova, zalezená s dobrymi protiutokmi, nieje to o tom, že teraz dominujeme, tak vyhrame aj LM ako tento rok City. Barcelona nebude ani v buducnosti vyhravat LM aj ked bude dominovať, tak isto City, je to daň za to, že chces hrat ofenzivny, pekny futbal, no bohužial otvoreny. Musiš až moc dominovať, aby si dokazal vyhrať. Ako teraz City s Haalandom, ci Barca v 2015 s MSN. Real bol v tej ere Messiho proste za nami, uvidime teraz po jeho odchode, no vyzera to tak, že Xavi bude dominovat v Spanielsku aj nadalej. Barca a Real mi pridu ako najuspešnejsie kluby 21.storočia, čo ma teda teší, nakolko v Španielsku nieje ani zdaleka tolko penazi ako v Premier League.

Reagovat
Well

Většina si prostě odjakživa pamatuje vítěze, to je bohužel holý fakt. V roce 2100, pokud se to bude vyhlašovat si nikdo nevzpomene, ze to Real odehral z protiútoku.

Messiho éra pokud bereme ty počáteční roky byla určitě lepší, ale rozhodně nebyla už tak skvělá ke konci, když se každý rok vypadalo způsobem jako proti Římu, Poolu nebo Bayernu a právě ta konzistence hraje ve prospěch Realu. Z hlediska toho krátkodobého byla Barcelona určitě lepší z toho dlouhodobého od roku 2000 není.

Teď bohužel španělské týmy mají krizi, ale ta práce s mládeží je tam pořád skvělá a potenciál do budoucna je tam velký, jen by to chtělo změnit pravidla v lize.

Reagovat
Billy McClane

To su hrozne blaboly.

Reagovat
janinho

zabudas pri tom vsetkom na jednu vec... real toto vsetko dosiahol bez toho aby mu sejk musel vypisat sek na miliardu libier na posily. na rozdiel od city real ten tim buduje postupne za to co si sam zarobi.

Reagovat
Bakary3

A Senna !

Reagovat
Xavi

To bylo euro 08.

Reagovat
Bakary3

Já vím, měl jsem za to, že se bavíme o všech tech triumfech. Ten byl skvělej

Reagovat
Xavi

Reagovat
owner

Ona by žádná dominance nebyla, kdyby Vás nepotahal rozhodčí proti Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sergi

No hej Fiore rozhodne vie ako sa správať na trhu a ako riadiť financie o tom žiadna (aj keď nie všetko je kryštáľovo čisté - ale čo je?), toto Barca tak rýchlo mať nebude.

Ale, nemohlo pomôcť výsledkom aj toto https://twitter.com/SamWallaceTel/status/1679057534433280000?s=20

Každopádne dlhodobo dobrá práca, naši sa rozhodne majú čo učiť.

Reagovat
romeo351

Tu se na Pereze pějí pěkné ódy . Ale celej ten stavební konglomerát si na všech těch rekonstrukcích (tom nemyslím jen stadion; četl jsem snad, že vlastní obrovské množství pozemků v Madridu, ke kterým se dostal právě přes Real). On z toho musí neskutečně rejžovat. Avšak RM po fotbalové stránce a celkově její organizaci je na tom nejlíp od roku 04, kdy jsem začal sledovat fotbal. Ten největší byznys, do kterého bohužel pasovalo i to předchozí každý rok jedna hvězda (James, Bale, Isco…). V Anglii si hrají na ty svoje projekty ale značky bílého baletu se dotkl naposledy snad SAF

Za mě je to top podnikatel a celkově boss fotbalu!

A řekl bych, že právě z něho je celá UEFA pořád pěkně posraná… Každopádně snad superliga nikdy nevznikne - věřím ve změnu struktur UEFA/FIFA, možná radikalizace a větší monopol v LM (což nakonec zřejmě může být jen přání, moje naivita)

Reagovat
Whites

Realisti, založili jsme spolu s lidma z původního Merengues.cz Discord server, tak jste vítáni. Tady je link s pozvánkou: https://discord.gg/wSc4X9z3

Reagovat
misinho7

Reagovat
Well

Reagovat
PuschKing

Ahoj, funguje ten discord? pretože pozvánka tu je už neplatná

Reagovat
Whites

Sorac, ctu to az tedka. Jasny, funguje porad https://discord.gg/GR4dPEvs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele