Real Madrid hlásí další posilu pro budoucnost, z Fenerbahçe přivedl Gülera

06.07.2023, 15:35
Aktuality

Real Madrid prodloužil smlouvy s Lukou Modrićem a Tonim Kroosem, pohybů v jeho středové formaci ale je mnohem více a Bílý balet získal už třetího mladého záložníka, nejnovější akvizicí je Arda Güler.

Teprve osmnáctiletého středopolaře chtěly i Inter Milán a Barcelona, čtyřnásobný turecký reprezentant ale nakonec dal přednost nabídce z hlavního města Španělska. Realu Madrid se upíše na šest sezon, Fenerbahçe dostane dvacet milionů eur.

"Real Madrid a Fenerbahçe se dohodly na přestupu Ardy Gülera. V pátek ve dvanáct hodin proběhne oficiální prezentace nové posily, fotbalista následně bude k dispozici médiím," oznámil Real Madrid.

Güler se do prvního týmu Fenerbahçe zapracoval už v sezoně 2021/2022 a loni měl místo v základní sestavě, se spoluhráči triumfoval v Tureckém poháru a byl zvolen nejlepším hráčem finálového duelu proti Istanbulu Başakşehir (2:0). Před dvěma a půl týdny se navíc stal nejmladším střelcem branky v dresu turecké reprezentace, při červnovém utkání proti Walesu mu bylo 18 let a 114 dní.

Real Madrid hodně investuje do zálohy a z Dortmundu přišel Jude Bellingham, po třech sezonách v AC Milán se navíc vrací Brahim Díaz.

Autor: Tomáš Pavlík / realmadrid.com

Komentáře (362)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele