Real Madrid čeká na střelce, za Bellinghamem zeje velká díra

08.11.2023, 14:20
Aktuality
Jude Bellingham (© AFP)

Návrat Realu Madrid na Santiago Bernabeu po téměř měsíční pauze nebyl takový, jaký fanoušci očekávali. Svěřenci Carla Ancelottiho měli Rayo Vallecano smést. Konečný výsledek 0:0 však místo euforie přinesl otazníky ohledně ofenzivy královského celku.

Jude Bellingham byl na konci viditelně frustrovaný. Nejen kvůli tomu, že jeho tým ztratil body, ale také, že on sám neskóroval. Což ale není jeho chyba, góly mají dávat i jiní. Nedělní zápas tak jasně zanechal pochybnosti o tom, co se stane, když se anglickému záložníkovi nebude dařit.

Během nedávných dobrých výsledků týmu se tato otázka příliš nahlas nekladla, ale Ancelotti se pokusil nabídnout odpověď na sobotní předzápasové tiskové konferenci, když byl dotázán, proč se Vinicius Junior a Rodrygo gólově trápí.

"Dají víc gólů než Bellingham a Joselu," odpověděl s velkým sebevědomím. "To je jasné, o tom nepochybujeme."

V neděli se však tato slova nereflektovala v realitě, protože jeho tým poprvé v této sezoně neskóroval.

Například Vinicius byl opravdu hodně naštvaný. Během zápasu se mu tolik nedařilo. A když už ano a dal gól, byl odvolaný pro ofsajd. Rodrygo nastoupil v 70. minutě a nevyužil dvě dobré šance. Tato brazilská dvojice má na kontě pět gólů ve všech soutěžích v celkem 26 vystoupeních. Joselu přispěl pěti góly, ale čelí kritice, protože ke skórování potřebuje spoustu šancí. 33letý útočník potřebuje na gól sedm střel. Proti Rayu měl šest střel, ale gól nedal.

Celkem mají Joselu, Vinicius Junior a Rodrygo na kontě 10 gólů, což je o tři méně než Bellingham.

Bohužel pro příznivce Los Blancos se zdá, že jejich tým nemá odpověď. "Chyběly nám góly a trochu přesnosti v zakončení, ale byl to dobrý zápas," řekl Ancelotti po utkání. "Jsme příliš závislí na gólech Bellinghama? Ne, máme i jiné hráče. Nedělám si starosti s tím, že bychom nedali gól."

Až teď se ale ukáže, jak na tom Real doopravdy je. Bellingham je totiž ze hry.

Když si dvacetiletý mladík v 10. minutě po souboji přivodil problémy s ramenem, atmosféra kolem hřiště zmizela, každý měl strach. Všechny oči se upíraly na něj. Objevila se nosítka, ale nakonec se mu podařilo odejít po svých. Dokonce zápas dohrál, ale s velkým obvazem kolem ramena. "Byl trochu pochroumaný," dodal Ancelotti. "Podrobí se vyšetření. Nemyslím si, že je to vážné, snad bude připraven."

O jeho startu ve středečním zápase Ligy mistrů proti Braze se diskutuje, každopádně Real má situaci ve skupině se stoprocentní bilancí plně pod kontrolou, a tak by mohl Angličana pošetřit. Kdo ale dá gól, když ne on?

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (16)

Přidat komentář
eder

No Jude, no party...

Reagovat
Greaber

Jak to teď vůbec v Madridu máte? Pořád se těšíte, že přijde Mbappe a nebo už vám došlo, že vám akorát zničí atmosféru v kabině a vysaje kasu?

Reagovat
Well

Těšíme se na Endricka.

Reagovat
Mass

Toho ještě nepustili z družiny

Reagovat
Well

Ale už mu pomalu chystají propustku.

Reagovat
Sigma Olomouc

...z porodnice?

Reagovat
Breze

Budem sa tesit na akehokolvek kvalitneho utocnika.

Reagovat
Robbie

Tak on Vinicius je možná stejný krypl, furt jen brečí, provokuje ale aby si věnoval hře to ani náhodou, fandím Realu ale Rodrygo který dal v nejlepší sezóně 9 gólů a Vincek 17 gólů, stím nemůžou vyhrát LM

Reagovat
misinho7

Vini dal 2x po sebe 20g ak dobre vidim.

Každopádne nie je to primarne strelec, treba nam este hrot. On je na to aby chodil 1vs1 a vytváral sance tak ako Karimovi.

To ze sme ale nekupili top hrot a lepi to Jude je problém no.

Reagovat
Robbie

Já čerpám s livesportu, ale to je jedno, gólů dává málo

Reagovat
Salfovic

Tam jsou jen ligové statistiky.

Reagovat
Uwe háže buly

Jsou tam všechny statistiky ale akorát tam chybí ten souhrn

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PitchingWedge

Santi Gimenez

Reagovat
Al Capone

Jako neuveritelny co ten sasek dokaze vyplodit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele