Reakce z klubů po losu 3. předkola LM

03.08.2007, 18:42
Aktuality
Třetí předkolo Ligy mistrů je rozlosováno. Někdo je se soupeřem spokojen jiný méně. Z českých klubů dopadla hůře Sparta, i soupeř Slavie však vykazuje velkou sílu. Spokojenější jsou třeba v Lisabonu, Trondheimu a Valencii.

Sparta Praha narazí na londýnský Arsenal, což znamená, že los jí přisoudil jednoho z nejsilnějších možných protivníků. Favorit na postup je tedy jasný. "Uděláme všechno pro to, abychom Arsenal co nejvíc potrápili a znepříjemnili mu to. Nedělám ze soupeře žádnou tragédii, nedá se nic dělat," reagoval na soupeře trenér Bílek. "Pro diváky to bude velké lákadlo, pro celý český fotbal je dobře, že přijede takový tým." Na Letnou se také po letech vrátí Tomáš Rosický, který ve Spartě fotbalově vyrostl a nyní obléká právě dres Gunners.

V Londýně panovala po losování velmi dobrá nálada. "S losem jsme spokojeni. Se Spartou jsme navíc v posledních letech čtyřikrát hráli v základní skupině Ligy mistrů, takže soupeře dobře známe," prohlásil klubový sekretář Arsenalu David Miles. Jediným, kdo ze Sparty velkou radost nemá, je Tomáš Rosický. "Vysněného soupeře jsem neměl, ale Spartu jsem nechtěl. Proti ní bych si radši zahrál až v základní skupině," uvedl český reprezentant. "Teď bych klidně Slavii, protože proti ní jsem hrával odmalička, takže by mi to přišlo jako normální."

Pokud Slávisté přejdou přes Žilinu, o postup do hlavní soutěže se utkají s Ajaxem Amsterdam. "O losování jsem se vůbec nezajímal, soustředím se na středeční odvetný zápas s Žilinou," tvrdil trenér Jarolím. Pak však o šancích svého týmu přeci jen promluvil: "Každopádně Ajax pro nás znamená další motivaci. Pokud středeční odvetu se Slováky zvládneme, čeká nás soupeř s velkou tradicí a slavným jménem. Ale jak říkám, nejdřív musíme postoupit." U hráčů panovala s losem spokojenost. Ajax je podle nich hratelný, všichni však zdůrazňovali důležitost odvety s Žilinou.

Ve Slovenském klubu hovořili v podobném duchu jako slávisté. "V současnosti se soustředíme hlavně na odvetný zápas v Praze proti domácí Slavii. Kdyby se nám tento duel na Strahově podařilo zvládnout a postoupili bychom, potom přemýšlejme o Ajaxu," prohlásil trenér Vrba. "Samozřejmě, že amsterdamský velkoklub patří v historickém měřítku k nejúspěšnějším týmům na starém kontinente. Na druhé straně si myslím, že navzdory atraktivitě holandského soupeře se s ním dá hrát," dodal český trenér.

"Nebude to lehké. Francouzská liga je silná, obzvláště Toulouse. Věříme však, že se nám podaří postoupit," prohlásil po losu sekretář Liverpoolu Bryan Morrison. Oponenti Reds jsou spokojeni, atraktivního soupeře se už nemohou dočkat. "Je fantastické, zahrát si proti finalistovi letošního ročníku Ligy mistrů, i když je škoda, že první zápas hrajeme doma," reagoval Elie Baup, kouč Toulouse. "Těšíme se na prostředí legendárního stadionu a na skvělé hráče, kteří proti nám nastoupí," dodal.

Na svého soupeře do třetího předkola čekaly také bundesligové Brémy. "V každém případě jsme favorité. Je jedno, jak se náš soupeř jmenuje, ale nenasazené týmy nemají takovou reputaci jako Werder Brémy," vyhlašoval už před losem sportovní ředitel Allofs. Brémy nakonec dostaly lepšího z dvojice Domžale/Dinamo Záhřeb. "Samozřejmě očekáváme, že postoupíme. Chceme ale taky předvést dobrý výkon," uvedl trenér Schaaf.

Velice nepříjemného protivníka dostala španělská Sevilla, musí totiž na horkou půdu do Atén. "Řeky jsme si nepřáli, ale takový je los. Určitě se dobře připravíme a věřím v postup," prohlásil trenér Ramos. Na řecké straně přidá zápasů, pikantní příchuť fakt, že trenér AEK Serra Ferrer dlouho trénoval druhý sevillský tým – Betis. "Dostali jsme nesmírně silného soupeře. Nevím, jestli je to výhoda, ale odvetu budeme hrát na domácím hřišti před našimi skvělými fanoušky," řekl Serra Ferrer.

Spartak Moskva se utká o právo zahrát si nejprestižnější evropskou soutěž s Celtikem Glasgow. "Celtic je velmi silný soupeř, který je především doma hodně dobrý," prohlásil trenér Spartaku Čerčesov. "Mají zkušenosti s poháry a za poslední roky se hodně zlepšili." Kouče Celtiku Strachana los příliš nepotěšil, vůbec se mu nezamlouvá hřiště Spartaku. "Před losem jsem nevybíral týmy, které chci, nebo nechci. Ale cesta do Moskvy se mi moc nelíbí. Spartak má velice silné mužstvo a my budeme muset hrát na umělé trávě," uvedl.

Autor: Radim Šantrůček / eurofotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Shevchenko7

Reagovat
HOST*CeceFCB

Preboha

Reagovat
plechi

tak je to lepší

Reagovat
plechi

Guti, Higuaín, Saviola (p), Guti, Balboa

Reagovat
Shevchenko

Takže s váma nehrajem

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam je za komedii v tom vašem útoku? Jsou všichni zranění?

Reagovat
Shevchenko

Jj. Gila, Pippo Ronie Hrál Aubameyang a hlavně Kaká.

Reagovat
plechi

Au... co?

Reagovat
plechi

Ale co je zajímavé že v jedné půlce moskvy se nedohrálo utkání kvůli bouři a v drujé půlce stihli odehrát dva mače

Reagovat
plechi

komentáře z polska na první poločas: "każdy z nich poruszał się na boisku z prędkością żółwia, a dokładne podania policzyć mogliśmy na palcach jednej ręki."

Reagovat
HOST*

Ty vole, oni nebudou v televizi dávat ani odvetu Slávie s Žilinou a to se tady nadávalo na Slovensko.

Reagovat
HOST*

tak to jsou mrte curaci, to snad ani nejde tohle

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
HOST*1860

Reagovat
alegre

Já teda televizním přenosům moc nerozumím, ale tady v Hondurasu to řeší následujícím způsobem: vysílání je zablokováno pro město kde se hraje, nebo pro určitou oblast. A začnou vysílat jen když se stadión zaplní. Jde-li to, tak ať zablokují Prahu a Střední Čechy a pustí to do zbytku republiky. Jinak si myslím, že kdyby Slavia za přenos dostala půl miliónu, cena vstupenky je v průměru 600,-, tak má peníze jako za 833 diváků. Tak si ji snad vyplatí nevysílat. Ale jen finančně! Podle mého názoru se jedná o neúctu k divákovi, k fanouškovi, ke sponzorům. Chybný krok, který se může vymstít...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele