Raúl stále s otazníkem

20.06.2002, 21:12
Aktuality
Čtvrtfinálový zápas mezi Španělskem a Jižní Koreou se blíží, útočník Raúl Gonzáles ale stále neví, jestli bude moci španělskému týmu pomoci k postupu. Stále ho totiž trápí poraněné stehno.

Raúl je zatím ve skvělé střelecké formě, trenér Jose Antonio Camacho ale nechce nic riskovat. "On bude chtít hrát už když bude napůl v pořádku, já ho ale nepostavím, dokud nebude stoprocentně fit. Intenzivně se léčí snad 24 hodin denně, takže se to musí zlepšovat. Můžeme ho ale jen podporovat a doufat, že se to zlepší co nejdříve," řekl Camacho. Řekl také, že právě Korea je tým, kterému se chtěl vyhnout. "Chtěl jsem Itálii, protože jim byl vyloučen klíčový hráč, byl by to pro nás atraktivnější zápas. A také rozhodčí by snad pískal na rovinu," dodal španělský trenér.

Domácí Korejce také trápí zranění, otazníky visí hned nad třemi hráči základní sestavy. Kim Nam-Il si ve čtvrtfinále proti Itálii podvrtnul kotník, Kim Tae-Young si ze stejného zápasu odnesl dokonce zlomený nos. Oba dva mají podle korejských lékařů padesátiprocentní šanci, že nastoupí. Hůře je na tom Park Ji-Sung, ten si natáhl stehenní sval a do zápasu pravděpodobně nenastoupí, měl by sedět jen na lavičce.

Korejský kouč Guus Hiddink sledoval španělské penaltové vítězství nad Irskem a označil ho jako šťastné. Hiddink zná ve španělském týmu spoustu hráčů, čtyři roky totiž strávil trénováním Valencie, Realu Madrid a Betisu Sevilla. "Opravdu si ten zápas užiju, protože Španělsku patří část mého srdce, těším se na hráče, které jsem tam trénoval," řekl holandský trenér korejského týmu.

Španělsko a Jižní Korea se naposledy potkali na MS v USA v roce 1994 a rozešli se tehdy smírně 2:2. Utkání se hraje v sobotu v 8:30 našeho času v Gwangju a bude ho řídit Gamal Ghandour z Egypta.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele