Rakušané jsou na tom mnohem lépe než dřív, varuje Löw

09.09.2012, 18:57
Aktuality
Šlágr úterního programu kvalifikace o postup na mistrovství světa se odehraje ve Vídni, kde domácí výběr přivítá sousedy z Německa. Favorita zde nečeká lehký úkol, jak tuší jeho trenér Joachim Löw, podle nějž rakouská reprezentace udělala za poslední dva roky velký pokrok...

Oba výběry se utkaly také v předcházející kvalifikaci o evropský šampionát a hlavně doma Rakušané ukázali svojí sílu. V utkání hraném v červnu 2011 byli lepším týmem a prohráli smolně 1:2. V podzimní odvetě pak už dominovali Němci a soupeře rozstříleli v poměru 6:2.

"Co jsem z jejich zápasů vypozoroval, tak nyní má rakouská hra mnohem větší strukturu a přímočarost než před dvěma lety," varuje před namotivovaným soupeřem Joachim Löw. "Mají ve svém kádru sebevědomé hráče, kteří v bundeslize nebo jiných ligách pravidelně hrají, patří k oporám a také často skórují. Jako třeba Harnik nebo Arnautović," dodal.

Dvaapadesátiletý kouč chce oproti pátečnímu zápasu s Faerskými ostrovy, který Nationalelf vyhrála 3:0, vidět především lepší zakončení a své mužstvo chystá postavit v tradičním rozestavení 4-2-3-1. "Rakušané budou chtít vyhrát, ti se nepostaví v deseti lidech na vlastní šestnáctku jako Faeřané," uvedl Löw.

Autor: Petr Vaněček / dpa

Komentáře (23)

Přidat komentář
Filip12

Alaba ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Barak Zbombama

Reagovat
madridcan

Si pamatam ako na ME 2008 bola pred tymto zapasom vojna medii Nemecke media na obrazku zobrazovali nemeckych hracov ako vychadzaju na ihrisko normalne z tunela a rakuskych hracov ako vychadzaju na ihrisko z pivnice

Reagovat
Arne

Spíš německý hráče normálně z tunelu a rakouský ze sklepa, vedený tím uchylem.

Reagovat
madridcan

Si to len prelozil do cestiny si si vedomy?

Reagovat
Arne

Takže pivnice je u vás sklep?

Reagovat
domingo

Jo, a sklep je polsky obchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem myslel že si Cimrmani jen dělaj srandu

Reagovat
Arne

Jej..

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I tak by to ale pro Německo neměl bejt větší problém

Reagovat
domingo

Rakusane se mi na ME 2008 moc libili..

Reagovat
forma

Reagovat
forma

Na EURU 08 jsem jim strašně držel palce ... Pamatuju na Vastiče kterýmu bylo snad 39 a válel v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Rakušané jsou velice podceňovaní, doufám, že se dostanou do baráže na MS posléze na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně z téhle skupiy to budou mít těžké

Reagovat
FC Porto FC

Rakušáci maj solidní kádr Fuchs, Pogatetz, Alaba, Janko, Arnautovič, Harnik ale hlavně rakouský Beckham Ivanschitz

Reagovat
Filip12

Reagovat
Filip12

Okotie byl talent jak prase

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Rakúšanov treba povedať, že inak vyzerá ich zostava na papieri, a inak v reále, niečo podobné ako v prípade Belgicka. Hoci sa väčšina kádra pohybuje do tej tridsiatky, kvalitnejšia je práve tá staršia generácia, čo je dosť veľké varovanie. Treba si priznať, že hráči ako Pogatetz, Ivanschitz či Janko majú najlepšie obdobie kariéry za sebou a to rozhodne nedosiahli vrchol, aký mohli dosiahnuť, možno okrem Pogatetza.

Neuveriteľne sa zasekol Arnautovič, u ktorého je to škoda, pretože pár rokov dozadu žiaril v Twente, ale ustrnul, mal tam aj akési opletačky s políciou a pod., asi mu začalo príliš pršať do nosa a prestal na sebe pracovať...

Nastupujúca generácia nevyzerá zle, ale nebude to ani žiadny zázrak, Rakúsko pravdepodobne bude patriť dlho k tomu lepšiemu priemeru, medzi tými ako Česko, Slovensko, Poľsko, Švajčiarsko, Nórsko, atď. Možno sa im podarí nejaký úspech trebárs v podobe úspešnej kvalifikácie, ale v Európe rozhodne nepatria k širšej špičke. S prstom v nose ich predbehnú (alebo už predbehli) Chorváti, Švajčiari, Švédi...

Ďalej chýba strelec, na ktorého by sa spoľahli, podobne ako u nás alebo u Čechov. Janko zažiaril, ale turecká liga je preňho v súčasnosti primeraná a na viac asi nemá (nechcem podceňovať tureckú ligu, ale rozhodne nepatrí k tomu najlepšiemu). Spomínaný Arnautovič padá dole a dole, Harnik je priemerný hráč.

V budúcnosti budú tvoriť kostru tímu trebárs Proedl, alebo šikovný stopér z Baselu Dragovič, samozrejme Alaba. Vzadu nebudú mať problémy, horšie to bude s útokom.

Rakúšanom škodí, že bohatšie kluby sa zvyknú spoliehať na cudzincov, pričom mnoho talentov v mladom veku uteká hlavne do menších nemeckých klubov za smiešne čiastky. Potom je na dennom poriadku, že taký Salzburg nedokáže urobiť dieru do Európy a z mnohých nádejných reprezentantov sa stanú len obyčajní hráči v pokojných vodách nemeckej Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

ty už sem radši nepiš ty moulo, hrozné žvásty

Reagovat
forma

VždyŤ má ve všem pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele