Rada zůstane trenérem ženské reprezentace. Cílem je postup na ME

07.02., 16:52
Aktuality
Karel Rada (© AFP)

Ženskou reprezentaci nadále povede Karel Rada. Dvaapadesátiletý trenér podepsal novou smlouvu s platností do konce roku. Fotbalová asociace ČR o tom informovala na webu.

Rada je u ženské reprezentace od roku 2017. Loni s ní ovládl skupinu B4 Ligy národů a postoupil do elitní skupiny. "Předešlý rok nám vyšel skvěle, samotný závěr Ligy národů přinesl spoustu krásných emocí. Teď samozřejmě ale už myslíme na nový rok a start kvalifikace o mistrovství Evropy. Půjdeme do ní s tím, abychom poprvé v historii postoupili na finálový turnaj," řekl Rada.

Kvalifikaci o postup na Euro 2025 ve Švýcarsku zahájí národní tým v dubnu. Soupeře ve skupině se dozví v březnu. České fotbalistky dosud na žádném velkém turnaji nestartovaly.

"Očekávám, že Karel Rada naváže na uplynulý úspěšný rok. Díky postupu v Lize národů mezi elitu bude mít reprezentace žen papírově jednodušší cestu na mistrovství Evropy. Historická účast na závěrečném šampionátu zůstává naším jednoznačným cílem," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
monty25

I když hlavně po zápasech proti Bosně nebyla Radova pozice ideální, tak si myslím, že je to dobré rozhodnutí. Tohle je pro něj asi poslední šance dostat repre na Euro. U sedmnáctky se mu to povedlo v roce 2016, u áčka před 3 lety chyběl kousek při penaltách v baráži. Věřím, že tentokrát už to prostě vyjde. Jenom škoda, že to Euro dali do Švýcarska a ne třeba do Polska, kam bych jel.

Reagovat
Grupma

První koment od Montyho.

Reagovat
ACSeRw!n

a byl by jediny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele