Puela zatím odvolávat nebudeme, ujistil Aulas

26.09.2010, 20:23
Aktuality
Lyon zažívá katastrofální start do ligového ročníku a už se ozývají hlasy, že by měl být odvolán trenér Claude Puel. Ten se však zatím o svou práci bát nemusí. Prezident sedminásobného francouzského mistra Jean-Michel Aulas totiž prohlásil, že prozatím podobný krok neplánuje.

Lyon včera prohrál 0:1 se Saint-Etienne, což znamená, že je po sedmi kolech na předposledním místě. Ačkoliv v posledním zápase měl opravdu velkou smůlu. Třikrát totiž lyonští nastřelili brankovou konstrukci, dvakrát zase soupeř vykopával míč z brankové čáry. Přesto není budoucnost Clauda Puela, jenž nedokázal s Lyonem od roku 2008 vyhrát jedinou trofej, jistá.

"Nebudeme pospíchat a dělat unáhlené závěry," ujistil však Aulas v televizním rozhovoru. "Všechno budeme řešit až po deseti ligových zápasech a třech duelech v Lize mistrů. Pak situaci zhodnotíme a podnikneme další kroky," sdělil Aulas, jehož tým nyní čeká náročný duel Ligy mistrů s Hapoelem Tel-Aviv.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja myslim, že to zvladne. Verim mu

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

netřeba měnit, jen ať Lyon zůstane tam kde je

Reagovat
klvana

Zhyň!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Moc teď nesleduju L1, kde je největší problém, předpokládám asi ve složení obrany?

Reagovat
smazaný uživatel

proti st. etienne se chytli, jen měli smůlu :)

Reagovat
domingo

To byl ze začátku, ale pak přivedli Diakhatého a dali dohromady solidní čtyřku Réveillére - Lovren - Diakhaté - Cissokho, která je v lize na hodně vysoké úrovni. Problém je úplně někde jinde - 4 góly v 7 zápasech je strašně málo. Lisandro zatím hraje málo a hledá se, Bastos nikdy nebyl bůhvíjaký kanonýr (i když střelu má vynikající) a Briand je v koncovce neskutečné zklamání, je labilní, nezvládá ten tlak a hraje tak na 15%, možná ani to ne. V podstatě jediný, kdo je schopný dát gól, je Gomis, který už taky nějaké dal, ale zase na všechny ostatní herní stránky je to megakopyto.

Další problém je ten, že si nechali rozesrat zálohu Gourcuffem, který samozřejmě musí hrát na AM, takže Pjanić se posunul na CM a teď se "za pochodu" učí bránit, běhat a vykrývat ty prostory, kde dřív operoval Makoun, úplně jiný typ fotbalisty. Za nimi je Toulalan, který právě s Makounem tvořil perfektně sehranou dvojici.

Momentální sestava je papírově dobrá, ale potřebovala by celou přípravu a pořádného trenéra na sehrání a nácvik taktiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Briand a Kallstrom taky hraje tuzku.

Reagovat
domingo

Jo no, Kim taky, ale ten už má teď jasnou lávku.

Reagovat
domingo

Vlastně kdybych měl udělat průřez celou dosavadní sezonou, tak nejhůř by z toho vyšli Briand, Kim a Jérémy, čili tři největší sympaťáci. Lyon je zlo.

Reagovat
smazaný uživatel

To, ze Briand neumi trefit branu ani z metru do prazdny neni problem zleho Lyonu, ale pouze a jen Brianda.

Podobnej pripad Kallstrom, akorat u nej je Achillova pata prihravka.

Jeremy co sel na DM, byva zase nejlepsi na hristi..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt smiešne, že Pjanić hrá na CM/DM...

Reagovat
smazaný uživatel

Na DM nikdy nehral.

Reagovat
Josifek

Já toho Puela nemůžu ani cítit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vydrž, Claude, vydrž!

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas je fetak, jinak nevim..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Godwinson

Jen, ať zůstane

Reagovat
Langi

věřím že to Puel zvládne...Aulas není Křetínskej kterej mění trenéry hned když se přestane dařit a Puelovi patří palec nahoru že se mu povedlo poskládat celkem slušnou dvojici stoperů Diakhate - Lovren...mám ted ale oprávněný obavy s čim přijde ted když se uzdravil Cris, ten hráč na to prostě nemá jako kapitán, ani jako stoper

Reagovat
smazaný uživatel

Puel je spatny jiz treti rok v rade.. Vazne neni cas na zmenu? Vazne na to ma? Tohle jsou dve otazky, ktery si je nutny polozit a racionalne se nad nima zamyslet.

Reagovat
Langi

problém je hlavně v tom že fanoušci Lyonu byly zvyklý na trofeje...a Lyon nějakých 7 let kraloval Ligue 1, pak přišel Puel a nezískal žádnou trofej, byť se dostal do semifinále LM...otázka je jesi je to Puelovou špatnou taktikou a čachrama v sestavě, nebo se liga natolik vyrovnala že už nemůže kralovat jen jeden tým...každopádně nevím jesi by jim změna trenéra v tuhle chvíli pomohla

Reagovat
smazaný uživatel

Spis bych rekl od kazdeho trochu..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i tak. Puel není kouč pro klub s možnostmi Lyonu, v Lille dělal zázraky, hodí se přesně do takového klubu, jakým před zhruba 5 lety Lille bylo. Když se k tomu přidá to, že se na úroveň Lyonu přiblížilo nebo přímo dostalo hned několik klubů, udělalo to z Puela jelito. Měl by rezignovat sám než si svou pověst zničí úplně, když mu Aulas pořád věří.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že na té vyrovnanosti má podíl hlavně Puel. Protože klub, který je schopný koupit během 2 let hráče jako Lopez, Gourcuff, Gomis, Bastos, Cissokho, Briand, Lovren..

Sice mu odcházeli hráči, kteří byli léta základními stavebními kameny klubu jako Coupet, Juninho, Govou + mladíci Benzema, Squillaci a Ben Arfa. Ale dostal náhrady, které se dají rovnat s předchozími generacemi.

Za poslední 3 roky jsou v minusu 80mil na přestupech, pro srovnání, za těch 7 let s tituly to byla cca 0 + předchozí 2 roky -50mil. Celkem zajímavé je i srovnání celkových sum na nákupy (bez ohledu na prodeje). Za poslední 3 roky 165cca, za předchozích 9 let 230mil.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně Lyon sleduju jen okrajově a víceménně nejvíce za dob Baroše...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele