Puel: Sezona tady nekončí

12.03.2009, 14:58
Aktuality
Lyon vstupuje do každé z posledních sezon s velkými ambicemi, letos bude mít co dělat, aby se na konci ligového ročníku radoval alespoň z jedné trofeje. Olympique včera vypadl z další pohárové soutěže, v osmifinále Ligy mistrů mu stopku vystavila Barcelona...

V Katalánsku se hrál skvělý fotbal a již v první půli padlo pět branek. Barcelona vedla ve 43. minutě 4:0, Lyon ovšem nesložil zbraně a poločasovou přestávku orámoval góly Makouna a Juninha. A kdo ví, co by se dělo, kdyby pak svou šanci dokázal proměnit Benzema. Nestalo se a Barcelona tak zaslouženě dokráčela pro postup, který v páté minutě nastavení ještě pečetil Keita.

"Barcelona byla lepší a já gratuluji jejím hráčům. Míč se pohyboval velmi rychle a oba zápasy osmifinále byly velmi dobré. Barça hrála otevřený fotbal a tím nám znemožnila hrát naší hru. Je to zklamání, ale sezona tady nekončí, protože před námi jsou zápasy Ligue 1. Barcelona je jedním z favoritů Ligy mistrů a v obou zápasech byl klíčový Thierry Henry," prohlásil trenér OL Claude Puel.

Lyon je již dávno venku z francouzského Ligového poháru, nedávno navíc vypadl i z Coupe de France. V ligové tabulce je sice na prvním místě, na druhé PSG ovšem má k dobru jenom jeden bod. Na titul pak mohou stále myslet i Marseille, Toulouse, Bordeaux, Rennes a Lille.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Včera proste nemali nárok.

Reagovat
smazaný uživatel

ale měl. Za stavu 2:4 tam měli několik nebezpečných brejků, který nedotáhli. Sice by to byl nezasloužený postup, ale nemůžeš napsat, že neměli šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

i mistr tesař se někdy utne ... "Lyon vstupuje so každé z posledních ... " ale jinak bych přál francouzský titul někomu jinému

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jsou PSG,OM nebo FCGB hodně blízko, ale asi to stačit na titul ještě nebude. (dlouhodobě to přeji OM). Ačkoliv Lyon pomalu, ale jistě začíná ztrácet. Ostatní ztrácejí pořád o krapet víc.

Osobně jsem zvědavý, jestli právě tyhle týmy v létě udrží svoje největší hvězdy (Benzema, Ben Arfa, Cavenaghi,). Lyon pustil Freda, tak si myslím, že by Karim mohl zůstat. Cavenaghi je přeci jen o něco starší (tuším 26?) a asi by měl zkusit kvalitnější ligu (Valencia by potřebovala takovýho hráče) a Ben Arfa by měl zkusit taky španělsko. Jeho technika by určitě seděla na levou stranu v Barceloně (kde bude volný místo).

No uvidíme, jestli tyhle "vtipný" prognózy vyjdou. Každopádně letos bude francouzská liga ještě hodně zajímavá. (Příchody typu Brandaa hodně zvýší kvalitu týhle ligy. Rusko je určitě místo kde dál kupovat)

Reagovat
smazaný uživatel

Henry Letos už 20 gólů, celkově za působení v Barceloně takřka půl gólu na zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky, když tohle píšeš tak zmiň, že NEhraje devítku, což jeho statistiky ještě umocní

Reagovat
smazaný uživatel

škoda hattricku A navyše aj celkova produktivita. Simply the best.

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem slyšel že se mu angažmá v Barce nepovedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Letos neměl Lyon v Lizu Mistrů moc velkou šanci na úspěch a ten nepostup mě sice zamrzel, nicméně alespoň se můžeme koncentrovat na domácí ligu.

Reagovat
$dolar$

Jenze kvuli neuspechu v LM byl prave Perrin vyhozen

Reagovat
smazaný uživatel

Což jsem já osobně ovažoval za chybu. Snad se Puel nebude muset pakovat kvůli stejnému důvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za to, že ste "schytali" Barcu nikto nemôže a Puel nič nezmôže.

Reagovat
$dolar$

Je to takovy paradox, ponevadz fer by bylo kdyby Puela tez vyhodili. On si snad Aulas opravdu myslel ze tenhle tym ma na vitezstvi?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně loni by se dalo hovořit o "neúspěchu" v LM, kdyby třeba nepostoupili ze skupiny a ne vypadnutí s MU, které ještě bylo docela smolné. Uvažovat, že by to mohlo být fér mi připadá zvrácené.

Reagovat
$dolar$

No ja jen , ze je mi lito Perrina , kteryho jsem mel rad A s tou LM souhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho měl také rád, navíc udělal dokonce double, což se povedlo mimo něj z těch nejlepších lig v tom ročníku jen Hitzfeldovi a Fergusonovi..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono to asi není kvůli penězům. Lyon neprodává hráče nad cenou, on je prodává hodně nad cenou a tak si myslím, že peníze mít budou. (každý rok prodali hráče za super peníze, ať to byl Essien, Malouda, Anderson, Abidal nebo Ben Arfa...) Lyon s penězma podle mě umí hospodařit. A myslím si, že tahle fáze LM (možná i to čtvrtfinále) odpovídá kvalitám Lyonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nelze prostě udělat, aby Lyon každoročně prodával svoje nejlepší hráče a zároveň si neustále držel obrovskou kvalitu. Když se neudělal titul s generací kolem Essiena, Juninha v nejlepších letech nebo Maloudy, tak to dle mě horko těžko půjde v blízké době, když se navíc časem počítá s odchodem Benzemy a určitě i dalších hvězd.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako náhrada za Juninha vidím toho vlasatýho švéda co přišel z Rennes . Náhrada za Benzemu je podle mě v Savidalovi a můžeme pokračovat... V Lize je dost hráčů s kvalitami pro Lyon. Uvidíme v létě

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mě zbytečnost. Náhrada za Juninha už přišla za dost slušný balík a to v podobě Edersona, který může časem být hodně dobrý, už teď je jedním z nejlepších. Pak je tu o něco mladší playmaker Pjanic, jeden z největších talentů vůbec.

Jestli si myslel Savidana, tak to je také nesmysl, protože on už má své roky a zkušeného útočníka už Lyon má v podobě Piquionna. Spíš by měl začít dostávat šance Tafer, který časem může dorůst do kvalit Benzemy a k němu koupit někoho z kvalitních mladých francouzských útočníků, třeba Brianda, Hoaraua nebo Gomise.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím souhlasím. Lyonu jsem v LM nejvíc věřil za Essiena, Maloudy a spol. současnej kádr je rovněž silnej, ale když to nešlo s tehdejšími, tak to půjde jen ztuha se současnými hráči...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, ale je to tak, když to porovnám třeba s Mourinhovým Portem, které vyhrálo v sezóně 03/04 ušatý pohár, tak i to bylo kvalitativně někde jinde než současný Lyon a přitom vyhrálo jen s hodně velkým štěstím.

Reagovat
smazaný uživatel

Puel hraje tuto sezonu pěkně nevděčnou roli (koneckonců jako každej novej kouč Lyonu). tradiční neúspěch v LM se dá zkousnout (kor letos proti Barceloně), ale nechtěl bych být v kůži toho, kdo po letech dominance nedovede Lyon k titulu. neříkám, že to bude zrovna letos...

Reagovat
M11

treba jo (PSG)

Reagovat
smazaný uživatel

tajně doufám

Reagovat
smazaný uživatel

PSG by si to letos docela zasloužilo, předvádějí pěknou, ofenzivní hru a Le Guena mám také dost rád.

Reagovat
smazaný uživatel

tady se právě naopak vyplatilo trenéra podržet no. i druhej flek by byl v Paříži po těch slabých letech úspěch. konečně zase LM..., hlavně ale přes léto neusnout na vavřínech a vhodně doplnit kádr. finančně je na tom PSG tradičně dobře (+ právě injekce z LM), takže by v tom nemusel být problém. jen mít šťastnou ruku u volby hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Le Guen uhrál s Lyonem tři tituly v řadě, takže u něj se nedá hovořit, že by toho nebyl schopný, spíš to měli v posledních letech hráči PSG v hlavě, letos to hodili za hlavu a vida, jak to vypadá, v poslední době jsou Pařížané k nezastavení a to i v pohárech.

Myslím, že ve volbě hráčů se můžou na Le Guena spolehnout, kdo jiný se zasloužil např. o příchod Maloudy a Essiena do Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

snad na to v Paříži naváže . Ligue 1 by byla pro mě o to atraktivnější, kdyby si to na špici tradičně rozdávali Lyon, PSG, Bordeaux, OM a k nim pravidelně nějaká kometa...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, mě taky, navíc Ligue 1 je snad jediná liga, kde mi nevadí žádný tým ze špičky, nemám rád akorát Saint Étienne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bude to pak aspoň mnohem lepší pro další sezóny, kdy na hráče nebude takový tlak, jako teď, kdy drží tu úžasnou sérii.

Reagovat
smazaný uživatel

může to být užitečný, ale koukám na to teď z hlediska Puela. případnej neúspěch v lize by ho podle mě jistojistě stál místo, ne ? argument "tolik let to šlo s jinýma a najednou to nejde s Puelem" je celkem silnej..., ačkoliv by to samozřejmě nebyla jen jeho vina.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, mohl by to Aulas posoudit takhle, ale zároveň mi to připadá jako blbost, protože snad není takový sobec, aby si myslel, že už nikdo kromě Lyonu by neměl mít právo si zvednout pohár pro vítěze Ligue 1, to by se nelíbilo ani mně, nějaká konkurence musí být. Kdyby se třeba Puel nedostal s jeho ovečkami do pohárové Evropy, tak by se o jeho odvolání dalo spekulovat, ale takhle by mě to zklamalo, protože je relativně mladý trenér a navíc už teď má hodně zkušeností s trénováním ve francouzské lize a dokonce i na mezinárodním poli.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, Aulas by k tomu měl přistupovat citlivě. jenže je to těžký - momentálně už se v Lyonu považuje titul za samozřejmost a ještě k tomu chtějí konečně zabodovat v LM. přišel Puel, kterej skončil v LM zhruba ve stejné fázi (spíš ještě dřív), jako předchůdci a navíc je tady letos opravdové riziko, že příjde o titul. vedení by se muselo v takové situaci (ztráty titulu) pořádně kousnout, aby vidělo v Puelovi dále "toho pravého". neříkám, že by byla chyba ho podržet...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je chyba posuzovat sezónu jen dle dosažených úspěchů. Musí se zohlednit i faktor, jakým způsobem nasazoval základní jedenáctku do zápasů, jak moc dával šanci mladým, jak se uplatnili hráči, které přivedl případně kouknout na herní projev. Třeba Perrin si přivedl za rekordní prachy Keitu, ale on pod ním zklamal, takže i on mu mohl zlomit vaz. Naopak Puel si přivedl Pjanice, Makouna a Mensaha (nikdy nezklamal, jen má smůlu na zranění) a také hvězdnými kluby obletovaného Llorise, všichni z nich byli obvykle ti lepší z lyonských a dokázal začlenit do áčka Tafera, Gassamu a i mladého Pjanice, kteří se ukázali do budoucna jako příslib. A konečným faktorem by mělo být i pochopení situace, že Lyonu dost velkou část sezóny chybělo hodně důležitých hráčů, kteří byli dlouhodobě na marodce (Bodmer, Mensah, Pjanic, Clerc, Delgado a do toho bylo dost drobných zranění).

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, jak jsem řek - chce to se k tomu postavit citlivě . třeba Puela v případě neúspěchu v lize podrží a on se jim příští rok bohatě odvděčí - zase o něco vyrostou hráči, které si přivedl, sehrajou se, vezmou na sebe víc zodpovědnosti a bude to ještě větší válec, než za Essiena..., uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě hlavně Perrin musel odejít proto, že si vedení uvědomilo, že v Puelovi se skrývají lepší trenérské schopnosti, které právě dokázal v Lille nebo Monaku. Pokud by chtěl Aulas sehnat lepšího, než Puel, tak už by se v rámci francouzské ligy neměli kam posunout výš, protože Puel je naprostá špička, jedinou konkurenci vidím v Le Guenovi (který už ale jednou sám odešel, asi ho to nebavilo ) a perspektivním Blancovi, který ale nemá sebemenší důvod odcházet. Třeba Cassanova také nebude špatný, ale to by byl podobný krok jako angažovat Perrina.

Reagovat
smazaný uživatel

Puel je mi sympatickej, takže pokud zůstane - budu jenom rád (letošní drobné problémy s obhajobou s tím nemají co dělat).

Reagovat
honziss

Vyhození Puela by byla neskutečná blbost. V Lille jasně ukázal, že umí pracovat koncepčně, kdy tým, který nic víc než střed tabulky nehrál dokázal vytáhnout až na třetí, potažmo druhé místo v Ligue 1 a poté s ním taky velmi důstojně hrát dva roky Ligu mistrů. Pokud někdo má Lyon dotáhnout k úspěchu i na evropské scéně, pak určitě Puel, jen potřebuje čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Za necelý rok těžko udělá zázrak, Pep budiž výjimka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vedenie snáď nemôže očakávať, že bude Lyon majster FR navždy no nie? Veď aj súperi si už za tie roky zvyknú, obmena kádra predsa nikdy nebola obrovská...

Reagovat
smazaný uživatel

očekávat to samozřejmě nemůže, ale po tolika letech přijít o titul by bylo jistě považováno za neúspěch, kterej by s vysokou pravděpodobností odskákal právě trenér. přestože to zkrátka jednou přijít muselo. proto jsem napsal, že je to pěkně nevděčná role, trénovat v Lyonu...

Reagovat
$dolar$

Podle me by to trener neodskakal, to uz by byl Lyon vsem pro smich , vyhodi trenera kterej vyhraje double a dalsi sezonu vyhodi trenera ktery ho nahradil

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Puel podle mě má určitou vizi a dává šanci mladým hráčům, tak co víc chtít. Jen se po sezóně zbaví hráčů, kteří se pod ním vyprofilovali jako nepotřební a pak už jen zapracuje na lepším herním projevu když ten kádr lehce doladí vhodnými změnami.

Reagovat
smazaný uživatel

viz. výše (15:33)

Reagovat
smazaný uživatel

OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele