PSV si až do roku 2018 pojistilo talentovaného Depaye

23.08.2014, 10:37
Aktuality
Memphis Depay se minimálně letos v létě nikam stěhovat nebude, o tom nepřímo rozhodla jím čerstvě podepsaná vylepšená smlouva na další čtyři roky. O největšího tahouna loni čtvrtého PSV Eindhoven měl údajně zájem Tottenham, teprve 20letá naděje se však rozhodla prozatím setrvat v Eredivisie...

Tím prvním, kdo s klíčovou informací vyšel na světlo světa, byl včera technický ředitel PSV Marcel Brands; a musel si přitom řádně oddychnout. Jak záhy sám přiznal, na podobě finálního dokumentu se v zákulisí pracovalo jeden dlouhý rok.

Celou situaci pochopitelně vedení PSV nijak neulehčovaly neustálé spekulace o Depayově budoucnosti, když sama nizozemská naděje ve snaze stavět na perfektním mistrovství světa schválně vyčkávala až do poslední chvíle.

Memphis Depay v Brazílii hned dvakrát napnul síť a po zásluze se dostal na zkrácený seznam kandidátů na nejlepšího mladého hráče turnaje; zájem o jeho exkluzivní služby nicméně nenaplnil očekávání.

Jméno eindhovenské naděje, jež v červenobílém dresu debutovala již v dubnu 2012 ve finále národního poháru, bylo v médiích spojováno prakticky akorát s Tottenhamem, který se navíc ještě začátkem srpna dle slov Marcela Brandse zpěčoval odeslat do Nizozemska jakoukoliv konkrétní nabídku. Depayova cenovka dosud měla odpovídat zhruba 20 milionům eur; teď už bude pravděpodobně posazena o něco výše.

Koneckonců, Memphis Depay se zatím dá směle považovat za jednoznačného krále úvodních pasáží letošního ročníku Eredivisie. Po dvou kolech je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem ligy, když to čerstvější z jeho dvou galapředstavení - v rámci nelítostné demolice Bredy (6:1) - dokonce analytický server WhoScored.com ohodnotil nejvyšší možnou známkou 10. Depay si tehdy připsal celkem tři "kanadské body" za dva precizně zahrané přímé kopy a jednu asistenci.

Takto raketový Depayův vstup do nové sezony by přitom neměl nikoho překvapovat; rodák z Moordrechtu už přeci jen jednu fantastickou sezonu má za sebou. Loni pro své spoluhráče vytvořil rovnou 87 příležitostí (druhé nejvyšší číslo v lize), vyprodukoval nejvíce střeleckých pokusů a zkompletoval největší počet průniků. Žádný křídelník potom nebyl v nizozemské nejvyšší soutěži gólovější (12).

Za takových okolností by tedy vážně nebylo divu, kdyby si nyní Memphis Depay podpisem nové smlouvy výrazně polepšil, jak se obecně předpokládá. Čerstvý kontrakt jej v Eindhovenu váže až do roku 2018 a mistr Evropy do 17 let (2011) vypadá být skutečně odhodlán spojit s PSV i svou nejbližší budoucnost. "Chci se v týmu dále rozvíjet. Chci hrát o tituly a stát se opravdu důležitým článkem mužstva," prohlásila skromně aktuálně nejzářivější kometa nizozemského fotbalového nebe.

Autor: Tomáš Daníček / psv.nl, whoscored.com

Komentáře (43)

Přidat komentář
lajka30

talent jako prase

Reagovat
jazzmaster

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda ho, opravdový talent. nicméně se obávám, že Eredivisie už přerostl a mohl by my odchod spíš prospět.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho měl Brendanko podepsat za pár šupů a poslat ještě někam hostovat.

Reagovat
Feind

jak to dela Chelsea

oh wait, neblejete na to nahodou?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně úplně stejný jak Chelsea Chelsea posílá hostovat kolem dvaceti hráčů,kteří nemají téměř žádnou šanci se u nich prosadit.Přijde ti to jako ten to případ? "neblejete na to nahodou" Tohle má jako co znamenat?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on to asi myslel tak, že by si ho pak ztáhli zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

ale stim rozdílem že LFC by si ho po hostování nechali....

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fantomas

Důkaz, že důvěra v talenty z Eredivisie pomalu opadá. Pár let zpátky by se po něm jenom zaprášilo; letos se dal registrovat sotva nějakej (a zpravidla ještě nekonkrétní) zájem.

Po snový sezoně završený snovym MS. Absurdní.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím "snovým" bych brzdil. Ale máš pravdu, teď jsou víc v módě Belgičani.

Reagovat
fantomas

Já ani ne. V 19-20 letech si ligu dával docela dobře k snídani, i když byl limitovanej prostředim a zklamávajícíma spoluhráčema v čele s Maherem. A na MS s ohledem na využití a možnosti vesměs nemohl podávat lepší výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby dal v Eredivise 20+ gólů tak je to pro něj snová sezóna.. Takhle je to něco, co se od něj jako od takovýho talenta prostě očekávalo.

Reagovat
fantomas

Z pozice křídla se od něj v 19/20 letech očekávalo 12 gólů? V týmu, jehož nejlepší střelec (a hrot) dal těch gólů 13?

Ale jdi ty.

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas se vyzná

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, já jsem jich očekával tak 15

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě 12 gólů, když je to tak obrovskej talent fakt snová sezóna není.. jestli o něčem snil, tak že jich dá 20, ne 12, což byl prostě realistickej cíl

Reagovat
fantomas

Evidentně nevidíš kontext. Před loňskou sezonou ho za "obrovskej talent" měl málokdo + PSV bylo loni příšerný. Když si tohle spojíš dohromady s věkem, tak 12 gólů a 7 (!) asistencí, tj. přímej podíl na cca. jedný třetině branek svýho týmu, prostě snový sezoně plus mínus odpovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já neříkám, že mu to PSV nějak ulehčilo. Depay měl prostě velmi dobrou sezónu, ale snová je něco víc.

Když si to převedeš na tehdy ještě GL. Titul vyhrávala Plzeň, Václav Kadlec tady byl za největší talent a hrál ve Spartě. V GL padá samozřejmě míň gólů, než v Eredivise, takže byla by pro Kadlece snová sezóna dát 7 gólů a mít 4 asistence? Těžko.. Pořád by to byla hodně dobrá sezóna, ale snová těžko.

Každopádně Depay má letos ve 2 zápasech 4 góly a zítra se hraje Ajax - PSV, tak se těším. Jestli má mít někdy Depay snovou sezónu, tak to bude letos.

Reagovat
fantomas

1) Depay před loňskou sezonou NEBYL za největší talent v zemi. I jeho kolega Maher měl větší jméno. A srovnej si je...

2) Sparta byla tehdy druhá, pokud myslíš 10/11, a Kadlec v lize skóroval jen čtyřikrát. PSV bylo čtvrtý, dalo jen o šest gólů víc než tehdy Sparta (nesmysl o náký výrazně větší gólovosti Eredivisie), a Depay se podílel na 19 z nich.

Srovnáváš nesrovnatelný prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Eredivise teda gólovější je, to si klidně spočítej..

Jestli měl někdo snovou sezónu, tak to byl Zivkovic, kterej dal těch gólů 11 a to je o dva roky mladší jak Depay (i když hraje jinou pozici).

Reagovat
fantomas

Co mi je po tom, že je gólovější, když PSV bylo plus mínus stejně produktivní jako Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím to naposledy. Myslíš si, že si Depay opravdu myslí, že to pro něj byla SNOVÁ sezóna?

Reagovat
fantomas

V součtu s MS? Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Celou dobu se bavíme o Eredivise, u které napsals samostatně, že měl snovou.

Reagovat
fantomas

Potoms položil dost tendenční otázku - samozřejmě že nebude považovat sezonu, kdy se jeho tým nekvalifikoval ani do LM, za snovou. Ovšem po individuální stránce, o který sem mluvil... proč by ne.

Reagovat
curys

Zajímavý článek o rozrůstající se MLS. Doporučuji přečíst.

http://www.fotbal.guru/novy-svet-americka-mls/

Reagovat
Bayernista18

Moje druhá nejoblíbenější soutěž po Bundeslize, fandim Timbers a rád se dívám taky na Whitecaps a Sounders, ale i ostatní zápasy, díky za odkaz, jdu si to hned pročíst.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp by mohl zkusit zalovit v Eredivisie, Depaye co nejdřív a potom Ryana Thomase Toho nechat ještě rok dva vyhnít ve zvole a pak šup šup

Reagovat
guzman

Stejne jen prodlouzil aby PSV vic vyinkasoval na prestupu

Reagovat
Stiksxx

A takhle by to melo byt. Hráč, kterého klub přivedl k velkému fotbalu, by se mu mel timhle odvděčit.

Reagovat
niflheim

Příští rok je náš

Reagovat
mimi_united

Reagovat
FC Porto FC

Hlavně že Bakkali jim odejde zadarmo

Reagovat
Stiksxx

Tam to může byt provar no. takových už jsme udělali ale moc a moc. snad by na nej mohl mít nějaký hráč vliv a pokusit se mu ukázat tu nejlepší cestu, jako třeba v případě Depaye to byl údajně luuk de jong.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecny talent. Buldok ktery chce dávat a připravovat goly. Na hřišti je neskutecne hladovy . Jen tak dale Memphisi

Reagovat
fabec1222

LVG ten měl bejt náš

Reagovat
Wat

Tak snad příští rok do Anglie...

Reagovat
Stiksxx

Skvělá zprava! Spadl mi kamen ze srdce a pro vedení PSV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele