PRVNÍ KRŮČEK REALU

24.08.2006, 12:01
Aktuality
Barcelona se dá přirovnat k mladé, okouzlující dívce. Nenápadně svádí, lehce tancuje, je okouzlující. Pár let ji trvalo než dospěla do dnešní krásy. Real Madrid je jako batole, které ještě neodložilo plínky, dělá první krůčky, občas upadne, ale stále se staví na nohy. Zdá se ovšem, že velice rychle doroste a stane se žádaným nápadníkem. Padne mu ona krásná dívka k nohám? Nebo tomu bude naopak? Real - Anderlecht 2:1...

Přišel, viděl a zvítězil! Ruud van Nisterlrooy se Calderónovi začíná vyplácet, nebo přinejmenším splácí peníze do jeho přestupu vložené. Při středeční premiéře Fabia Capella v Trofeo Santiago Bernabéu, jako trenéra nového, obnoveného a obrozeného Realu Madrid, byl tento Nizozemec, zavržený lodivodem reprezentace své země, hlavním protagonistou. Zároveň nechal zapomenout na Ronalda, jehož místo v základní sestavě se zdá být jednou provždy minulostí.

Fabio Capello... Vrátil se po deseti letech. Celou tu dobu na něj příznivci Realu vzpomínali. Jeho tehdejší útěk mu zapomněli. Dnes v něj skládají naděje, věří, že probděné noci a bolesti hlavy po porážkách s týmy, které hrají o záchranu, s týmy které hrají o střed tabulky, ale především s "nenáviděnou" Barcelonou, mizí v propadlišti dějin a nikdy se nevrátí. Žádná druhá místa v lize a potupná vyřazení ve skupině Ligy mistrů! Všichni věří v úspěchy, v návrat na královský trůn, kam, podle nich, královský Real patří.

Capello dnes představil svou titulní jedenáctku. Zaplněné tribuny se pár minut rozkoukávaly, zdálo se, že někoho hledají. Pohledy diváků se střetávaly, rozcházely, všichni se beze slova nesměle ptali "a kde je Zidane?"

Jeden po druhém vybíhali oni vyvolení na trávník. Casillas v černém, s odvrženým žlutým dresem nechával zapomenout na ony tři góly, které dostal v Cadizu od Betisu. Ale nejen s dresem zahozeným do koše se špinavým prádlem se všechno změnilo. Hlavně jeho výkon byl zcela jiný, odlišný.

Cannavaro se postavil na čelo obranné hráze, která se musí v blízké budoucnosti proměnit ve val odolávající každému vpádu možného a nebezpečného vetřelce. Zdá se, že sám sebe jmenoval novým šéfem a trojice starousedlíků Míchel Salgado, Sergio Ramos a Roberto Carlos se bude muset řídit jeho pokyny, příkazy.

K údivu všech, ale zároveň k jejich nezměrné radosti, se ve středu pole objevil Diarra, snad jen 24 hodin po svém příjezdu do Madridu, ve dvojici s Emersonem, doplňováni trochu víc "nezávislým" Beckhamem. Před nimi smrtonosný trojzubec, favorité Fabia Capella, Raúl, Cassano, van Nistelrooy.

Ronaldo? Najde někdo volné místečko, pár centimetrů na pár minut, pro tohoto historicky nejúspěšnějšího střelce mistrovství světa? Jak se asi cítil v těchto chvílích ten, kterému se dostávalo aplausu na stadiónech celého světa, ale kterého zároveň tak často ti vlastní dokázali vypískat?! O něm a bez něj se v těchto chvílích jednalo a rozhodovalo v zákulisí, v kancelářích tohoto velkoklubu. Kdy, za kolik, za koho... Svět je někdy krutý a rychle zapomíná na své někdejší hrdiny!

Jak hrál Real Madrid? Dá se říci, že tak, jak to dovolovala jeho fyzická připravenost. Začal rychle, obsazoval protihráče, všech deset hráčů v poli bylo u míče o zlomek vteřiny dříve než fotbalisté Anderlechtu, přesné pasy na několik desítek metrů vždy nacházely adresáta. Postupem času se ale na hrací ploše začal objevovat jiný Real, víc podobný tomu z minulých, nevydařených, sezón.

Jeho hra by se dala přirovnat k mocné síle hurikánu. Ze začátku silný, nebezpečný, nutící každého utíkat před ním do bezpečí. Pak ztrácející na síle, ještě se nechce vzdát, občas udeří, poryvy větru dokáží napáchat trochu škody, ale blýská se zdálky a hrom není ani slyšet.

Real Madrid zářil do té chvíle, kdy dokázal Cassano předvádět své ďábelské kousky a Raúl byl plný síly, neuvěřitelně pohyblivý a s chutí hrát, u fotbalisty Realu již dlouho nevídanou. Právě oni dva byli intelektuálními autory obou gólů merengues. Ještě před prvním zásahem do černého spálil Anděl z Madridu dvě "tutovky" a vypadalo to, že pochopil... Dnes mi není souzeno, vyvoleným je Van "the man" .

A ten se ukázal ve vynikající formě. Všem nevěřícím dal jasnou odpověď: koupili mne, abych dával góly! Nejprve dostal mistrovskou přihrávku od Cassana a před vybíhajícím Schollenem usměrnil míč do sítě. V druhém případě ho poslal do šance Salgado, od pravé lajny mu naservíroval balón do jasné střelecké pozice, van Nistelrooy nemohl neproměnit.

O přestávce, dělící prvních 45 minut od těch druhých, se všichni přítomní diváci usmívali. Pohoda jak za starých dobrých časů. Ano, vrátil se nám ten náš Real. To je balet, nádherný a bílý k tomu. Takhle chutná lahodné a na jazyku se rozplývající merengues.

Ale nechval dne před večerem! Stačilo 15 minut, 900 vteřin, zlomeček nekonečnosti, a všechno bylo jinak. Real zmizel ze hřiště jak pára nad hrncem, ve chvílích, kdy se skončila fyzická síla dvojice Diarra - Emerson. Deset padlých komet se plazilo bezcílně po trávníku a nechalo zářit jedinou opravdovou hvězdu. Tou se stal Diego López.

Střely z uctivé vzdálenosti z kopačky Roberta Carlose byly jedinou nesmělou odpovědí na stále se opakující útoky Anderlechtu. Dvakrát López zázračně zachránil. Ta třetí šance soupeře vedla ke gólu. Do šibenice Casillasův "stín" nedosáhl. Konec utkání se blížil, v posledních minutách se Anderlecht pokoušel o vyrovnání, ale chyběla mu přesnost a čas.

Pro Real se jednalo o 45 minut k rychlému zapomnění. První pískot sezóny na sebe nenechal dlouho čekat. Asi nespravedlivý, ale hodně slyšitelný. Jako varování, pro Calderóna, Capella, hráče...


Real Madrid - RSC Anderlecht 2:1 (2:0)

Branky: 21. a 33. Ruud van Nistelrooy - 83. Siani.

Real Madrid: Iker Casillas - Míchel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Roberto Carlos - Emerson, Diarra - Beckham, Raúl, Cassano - Van Nistelrooy. Střídali: Diego López, Cicinho, Woodgate, Robinho, Mejía, Javi García, Baptista a Raúl Bravo.

Anderlecht: Schollen - Deschacht, Juhasz, Legear, Allagui - Leiva, Goor, Hassan, Odjidja Oboe - Tchité, Mpenza. Střídali: Zítka, Vanderhaegue, Van Damme, Boussaufa, Pareja, Vanden Borre, Lamah, Akin, Siani a Frutos.

Žluté karty: Raul Bravo - Goor, Frutos a Biglia

Rozhodčí: Mejuto Gonzáles

Utkání se hrálo u příležitosti 28. ročníku Trofeo Santiago Bernabéu na stadiónu stejného jména, před 68 tisíci diváků.

Ramón Calderón si při tomto zápase odbyl svou premiéru v prezidentské lóži, kam ho doprovodili Adriano Galliani a Ariedo Braida, viceprezident a sportovní ředitel AC Milán, a Luis Aragones, trenér španělské reprezentace.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (157)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Dyť do byl jen Anderlecht... a taková sláva.

Reagovat
smazaný uživatel

Malý krůček pro ostatní, ale velký krok pro Real.

Reagovat
Marv

22mega za Ronalda... Myslim,ze si muze balit kufry

Reagovat
smazaný uživatel

Chceme 30 jinak ať korupčníci v čele s Gallianim táhnou do prdele. Nejdřív nám na plnou hubu nadávají a pak najednou s prosíkem. Tak ať vytlačej´ vatu nebo Kaká či Pirla. V opačném případě ať si naserou a my půjdeme za Interem a za

Reagovat
smazaný uživatel

Nedostal náhodou Galliani trest..? Všude jsou jenom slyšet jeho kecy, ale když dostal ten zákaz působení ve fotbale, tak jaktože pořád jedná za AC..? Za Ronalda 30 nedostanete, buďte rádi za 22, za to pořídíte slušnýho útočníka v nejlepších letech..Pirlo by se Vám hodil moc, společně s Xabim podle mě jedna z nejlepších variant na CM..

Reagovat
smazaný uživatel

Galliani ale nedostal trest v rámci AC, to je ten problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pak jo, stejně je to na poblití..

Reagovat
HOST*REALista

dokonaly clanek!!! pochvala

Reagovat
smazaný uživatel

Nalejme si čisté víno a povedzme si pravdu, že v celej príprave sme neodohrali ani jeden poriadny zápas. Možno polčas. Liga začína cez víkend a my hrajeme otrasne. A to čo sú za reči ohľadom fyzičky, preboha? Veď naša sezóna začína ako jedna z posledných. Čo tí chlapi robia na tréningu????

Musíme sa rýchlo spamätať a poriadne sa pozrieť pravde do očí. Sme na tom veľmi špatne.

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu, ten "pokles kondice" se týkal dvojice Diarra - Emerson, protože prvně jmenovaný 15 minut před koncem střídal... Fyzičku máme až na číslo 23 dobrou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si ma skôr sklamal ako potešil. Pretože teraz viem, že hrajeme na ho.no, aj keď máme dobrú kondičku. A ja som si myslel , že s lepšou kondičkou príde lepší náš futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc kromě Diarry dalších půltucet změn, takže bych to tak tragicky neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak dobre, pre tento krát si ma vďaka mojej optimistickej povahe uchlácholil

Reagovat
RMCF

Týmy pod capellem mývají často horší začátek, kvuli náročné přípravě a pak z této kondice těží ke konci sezóny, ale doufám že letos to bude bez toho horšího začátku

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby to nebolo tak, ako hovoril Del Piero, že pri Capellovi sa z každého vytráca radosť z hry. Potom budeme mať mužstvo strojov.

Reagovat
RMCF

Doufám že ne, třeba na Cassanovi radost ze hry vidím...Ale pořád si říkám že s Římem předváděl taky pěknej fotbal(Capello) tak proč by to nemohlo jít s Realem. Snad se Antonio s Raúlem případně Robinhem o to dokáží postarat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, musím nesouhlasit. Juve hrálo dobře hlavně na začátku, na jaře už byli unavení, s Realem 96/97 to bylo podobné a s AS Roma taky málem přišel o velký náskok

Reagovat
smazaný uživatel

To si byl ty, že jo, Alegre. Tak máš ode mne červený puntík.

"Nezávislý Beckham" Diplomatický způsob, jak říct, že to pěkně kurvil... A Joaquín queremos, coňo!

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham to vzdy ku...

Reagovat
smazaný uživatel

No, tebe jsme tu fakt nečekali, jak je řeč o Beckhamovi, hned se nalepíš jak hovno na zeď...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V clanku o Beckhamovi som sa drzal na uzde

Reagovat
smazaný uživatel

Vildo, jaktože o Barce je v článkách o Realu vždy zmínka (a naopak)a o Valencii ne??? to je diskriminace

JOAQUÍN www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/ valencia/es/desarrollo/682191.html

nejsme o nic menší favorit než ti ostatní podívej-

------------------Albelda------------------

----------------Edu (Baraja)--------------

Joaquín (Silva)--------Vicente (Gavilán)

-----------Villa---Morientes (Tavano)---

aby se ty hvězdy na lavičce nepomlátili

Reagovat
smazaný uživatel

Tá tvoja Valencia bola proti Red Bulls druhú polku jak zle dochutený čajíček

Reagovat
smazaný uživatel

každý by bránil postupový výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Uprimne poveda : Nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

takovou zálohu (i s lavičkou) nemá nikdo na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď si šlápl do hovna, počkej až se na tebe přiřítí tvrdé jádro culos

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to seš asi jediný, kdo si to myslí..Nebudu ti to brát, sezona ti ukáže pravou tvář té vaší "nejlepší" zálohy..

Reagovat
smazaný uživatel

Každý samozřejmě vidí, že Valencia má až TŘETÍ nejlepší zálohu

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho, Deco, van Bommel, Messi, Xavi, Motta, Edmilson a další - Nech si zdát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě máme lepší útok

Reagovat
HOST*kuk

Reagovat
HOST*piccaso16

Tak tenhle článek se ti Vildo fakt povedl. Je to skvěle napsané a skvěle se to čte. Už jsem si všiml jiných výborných článků od tebe, ale tenhle je nejlepší. Jen tak dál...

Reagovat
HOST*raúl

kdy byl Real naposledy potupně vyřazen v základní skupině Ligy mistrů???

Reagovat
smazaný uživatel

To je folklór culos a jejich přisluhovačů, já sám si pamatuju jejich dlouhý ksichty po utkání s Valencií a s Chelsea...

Reagovat
HOST*raúl

a to se už těšim na to jak se budou tvářit po sezoně až se budou koukat na záda Realu dalekohledem..

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by stačilo divadelní kukátko na dva body vzdálenosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos na nás možná budete moct koukat i bez dalekohledu, ale určitě by nebylo na škodu si ho pořídit..

Reagovat
HOST*alegre

S tím co zatím předvádí Real a Barcelona, nevím, nevím... Navrhuji koupit dalekohled hvězdářský, snad s ním uvidíte Barcelonu daleko, daleko..., ale před Vámi! Jo a nejsem přisluhovač culés!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jsi...

Reagovat
HOST*alegre

A nejsem!

Reagovat
smazaný uživatel

Dvěstěkrát jo, tady dole je více než jeden příspěvek...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že je to jen vtip...

Reagovat
HOST*Real

A zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Mercafutbol.com

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by to nebyla špatná volba..

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň by už nás nikdy nevyřadil z LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Aktuálne - Joaquín vo Valencii : díky Vincent

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme ho promrdali

Reagovat
smazaný uživatel

Komu není pomoci, ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sa už ostatne stáva skoro tradíciou - v prípade ofenzívnych hráčov.

A má to dokonca na 6 rokov, niečo cez 20 MIO - toľko by sme snáď nahrabali...

Reagovat
smazaný uživatel

Za Reyse nedáme víc než 15, pochybuju, že bychom dali za Joaquína 24

Reagovat
smazaný uživatel

No, s tým reyesom by som sa už tiež pomaly lúčil - náš mestský rival nám dá ďalšiu lekciu, uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty chceš Reyse? A kam bys ho dal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reyese radši ne, pak by to měl Robinho ještě těžší...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem, je to trochu problém, ale mne sa ten hráč tak páči...

Vieš, pôvodne som myslel, že keď bude 4-3-3, tak budú naľavo s Robinhom - jeden záloha a druhý útok, čo by aj možno bolo reálne. Ale náš kouč má iný názor. Rozhodne by reyes zvýšil našu útočnú kvalitu. Navyše musíme mať aj silnú lavičku, na to zabúdame.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek, kromě tradičních bonmotů mě zaujala hlavně věta "Real Madrid zářil do té chvíle, kdy dokázal Cassano předvádět své ďábelské kousky a Raúl byl plný síly, neuvěřitelně pohyblivý a s chutí hrát", která vystihuje prakticky celý zápas.

Capello chce hrát drtivý presink už od útočníků, ale je otázkou, jak dlouho vždycky Raúl s Ruudem vydrží běhat. Cassano vypadá na jasný základ, Robinho je bez šance. Beckham mě štve, trochu mi to připomíná loňský případ Gravesena, přes léto drtivý pokles výkonnosti. Joaquín je navždy ztracen, ale to neznamená, že má své místo předplacené

A štve mě i Capello, jeho famózní střídání Mejíi za Raúla se mi snad zdá, jestli vždycky dáme dva góly a zápas dohrajeme se šesti obránci (ano, Raúl Bravo ještě vystřídal Beckhama), tak potěš pánbůh

Reagovat
smazaný uživatel

Odstavovanie Robinha je donebavolajúci hriech tvojho miláčika na lavičke.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky musí začít něco hrát.

Reagovat
HOST*Luis

Robinho na lávce- velká škoda, mylslim, že ale dlouho nevydrží čekat na šanci! Aby vám někam neprchnul......

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa mi zdá, že sa znovu vraciame k môjmu " obľúbenému" rozostaveniu Uvidíme prvé zápasy v lige, čo z toho nakoniec bude.

Reagovat
HOST*alegre

A pak kdo začíná s těma mimozemšťanama: MADRID (EFE): Diarra asegura que el Real Madrid es otro planeta (Diarra ujišťuje, že Real Madrid je jiná planeta!)

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se chytneš taky každý hovadiny, abys jen dokázal výše uvedené tvrzení (moje)...

Reagovat
HOST*alegre

To neni hovadina, Diarra to opravdu řekl a myslel to strašně vážně! A třeba je to i pravda?!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tak to řekl, no a co? Galaxie je totéž co planeta? Nevšiml jsem si... A já nezpochybňoval pravdivost informace, ale její význam...

Reagovat
HOST*alegre

A kdo mluvil o galaxii? A planeta není její součástí? Nebo budou z galácticos planéticos? Nebo lunáticos? Diarra:"El Real Madrid es otro planeta, desde la forma de acogerme, el cariño con el que me ha tratado la gente, la afición y mis compañeros. Esto es otro mundo en el fútbol"

Reagovat
smazaný uživatel

Začínáš mi už nebezpečně připomínat jistého titulovaného oxygena... S tou planetou je to normální slovní obrat, OK? Fakt se začínáš chytat každý blbosti a upřímně nevím, co si dokazuješ...

Reagovat
HOST*alegre

Nemusím si nic dokazovat! Jsem jaký jsem a jiný už nebudu. Na těch pár let co mě na tomhle světě čekají to ani nestojí za to. Píchnul jsem do vosího hnízda a to se mi nevyplatilo... Schytal jsem pár bodanců, taky nějakou tu urážku, ale to nevadí. Beru to sportovně, nejsem fajnovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to tě šlechtí, ale prostě mi připadáš, že nějak moc s chutí ryješ v poslední době do Realu, ač k tomu občas fakt není důvod....

Reagovat
HOST*alegre

Pozor, pozor: Capello se asi zbláznil, nebo ho trápí skleróza. Zde jsou jeho výroky po utkání:Rozumím divákům, chápu proč na nás pískali, ale hráli jsme proti dvěma soupeřům, Anderlecht vystřídal 10 hráčů a ti byli odpočatí! Na vysvetlenou: Real vystřídal "jen" osm, zdá se že ti byli strašně unavení! A pokračuje: Vystřídali 10 hráčů a dohoda zněla na 8 střídání! Tyto změny jim pomohly, zvýšily kvalitu hry Anderlechtu!Ale těch 8 střídání Realu mělo být na co? Na snížení herní kvality? Diego López, Cicinho, Woodgate, Robinho, Mejía, Javi García, Baptista a Raúl Bravotedy patří někam do "Céčka" Anderlechtu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se mi nechce věřit, že jsi tak hloupej, takže asi opravdu budeš tím přisluhovačem culés (to ale není novinka, že). Platila tam nějaká dohoda o střídání, kterou Anderlecht porušil. Samozřejmě mohl střídat, ale ne 10 hráčů O POLOČASE. Pak se stalo to, co jsme viděli, jednoznačná fyzická převaha se vytratila. Real to nijak neomlouvá, ovšem tyhle kecy sis mohl odpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nechci řešit, jestli tam byla dohoda, nebo ne, jde mě o něco jiného..Mere, ty chceš jako říct, že je to pro Anderlecht nějaká velká výhoda, když o poločase vystřídají 10 hráčů..? Podle mě to výhoda není, ba naopak, než se hráči dostanou do tempa a mnoho ostatních věcí, ve výhodu se to může prokázat až na konci zápasu, ale tam už jste měli i vy dost vystřídaných hráčů, takže tohle jaksi nechápu..

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to, že přišli všichni najednou hned po půlce, že se chtěli předvést, to je tak jediné co mě napadá. Pak možná udržení výsledku před náročným publikem, únava základu (to snad ne), nechání míče Anderlechtu, nevhodné střídání...ale to jsou spekulace

Reagovat
smazaný uživatel

Mě naopak přijde, že když se střídá ve velké počtu, tak to moc užitku(alespoň ze začátku) nepřináší, není lehké naskočit do zápasu a když to je ve velkém počtu, tak o to víc.. Je pravda, že udělat všechny střídání o poločase není moc povedenél ale alespoň se tím pak nezdržije ve druhém poločase hra..Co byste říkali, kdyby Anderlecht střídal ve 2. pol. třeba v pěti termínech a ztratilo by se tím nejméně 5 minut..?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom se dá samozřejmě spekulovat, jestli to nevýhoda je nebo ne. V tomto případě jednoznačně ano, protože ten obraz hry se okamžitě změnil. Obránci byli odpočatí, kdyby tam zůstali ti z prvního poločasu, tak to závání "bůrem". Ale jak říkám, o to tolik nejde. Jen se mi nelíbí to napadení od alegreho, protože Capello rozhodně neřekl nějakou kravinu.

Reagovat
smazaný uživatel

OK..

Reagovat
HOST*alegre

Capello (do slova a do písmena): "Estoy con el público, lo entiendo, porque al final hemos bajado, pero es lógico porque ellos (el Anderlecht) estaban frescos", comentó el entrenador italiano, quien criticó haber jugado "contra dos equipos". ...."Hemos jugado un partido contra dos equipos diferentes porque ellos han hecho diez cambios de refresco en el descanso. La primera parte hemos jugado muy bien, con seis o siete ocasiones de gol, mientras que ellos sólo han tenido una", ......Capello estaba molesto porque "con los cambios" los belgas subieron "mucho de nivel". "Han hecho diez cambios, aunque el reglamento sólo permite ocho", señaló.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už nic jiného, tak byli čerstvější, i když je to sporné, protože nemůžeme vydržet s fyzičkou jen jeden poločas...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi ve formě, Alegre, hmm. Takže viz toto "24.08.2006 14:33:08", nebudu se opakovat...

Reagovat
HOST*alegre

Zdá se že z vás mluví zoufalost nad výkony svých miláčků. Anderlecht by měl být o dvě třídy horší než Real a nějaký rozdíl dvou střídání navíc by na tom neměl nic změnit. A o porušení dohod by snad Real ani neměl mluvit. Ne vždy jedná férově, tedy skoro nikdy! ...Viděl jsem jejich, Barcelony, zápasy na turné po Americe, Realu taky. Viděl jsem utkání s Barcy a Bayernem a Realu s Anderlechtem. Třeba to v lize bude jinak, dost o tom pochybuju, ale zatím je Barcelona radost a Real starost (ne moje!). Pro Vincenta: A ještě k Valencii v 3. předkole LM: 1. gól: chyba obrany, nechala volného hráče (Morientes) dorážet do prázdné branky. 2. gól: štěstí a znovu chyba obrany, brankář vyrazil penaltu a ten samý střelec (Villa) doklepl. 3. gól: po 4 minutách okopávání se u rohového praporku, kde Valencie ve 2-3 hráčích zdržovala hru, náhodná střela (Silva). Rozhodčí Michel: trapný! Před penaltou jasný ofsajd, zákroky posuzoval často obráceně, nejistý, spolupráce celé trojice otřesná!

Reagovat
smazaný uživatel

Zoufalost? Proč? První půlka byla takřka OK, druhá byla porušená mnoha změnami v sestavě, nevhodným střídáním (některých) atd. Ale v lize se takhle hrát nebude, tam se nebude střídat osm hráčů v zápase, ani se to nebude brát jako přípravka...

Reagovat
HOST*alegre

O.K., veremos, suerte a todos! Paz!

Reagovat
smazaný uživatel

Vaya, armisticio, pues...

Reagovat
smazaný uživatel

a z toho jako něco vyplývá, nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

a z toho jako něco vyplývá, nebo co???

Reagovat
HOST*alegre

LONDRES (EFE): El jugador español José Antonio Reyes, del Arsenal, "no fichará por el Real Madrid", aclaró el técnico del equipo londinense, Arsene Wenger. Španělský hráč José Antonio Reyes z Arsenalu neodejde do Realu Madrid, říká Wenger...yo les digo que no hay ningún acuerdo con el Real Madrid. Říkám Vám, neexistuje žádná dohoda s Realem! 18 mega Real nechce zaplatit...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sis pospíšil Beztak bysme ho neměli pořádně kam dát...

Reagovat
Shevchenko

Jaromír Blažek

Petr Čech

Antonín Kinský

Marek Jankulovski

Martin Jiránek

Radoslav Kováč

David Rozehnal

Tomáš Ujfaluši

Tomáš Zápotočný

Tomáš Galásek

David Jarolím

Jan Polák

Jaroslav Plašil

Tomáš Rosický

Tomáš Sivok

Jan Koller

Marek Kulič

Libor Sionko

Jiří Štajner

První zápas nebude hrát Polák a možná ani Čech.

Moje sestava proti Walesu:

Čech(Blažek) - Ujfaluši,Kováč,Rozehnal,Jankulovski - Galásek - Jarolím,Rosický,Plašil - Koller,Kulič

Reagovat
HOST*kuk

Můj tip: s Walesem 0:0, se Slovenskem 0:2

Reagovat
Shevchenko

Wales 3:1 a Slovensko 2:2

Reagovat
Marv

Wales i Slovensko 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

wales 1:0 Slovensko 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjádření Flemminga Ostergaarda, hráče FC Kodaň: "Dejte nám Barcelonu a Chelsea. Bude skvělé nakopat jim zadky ve vyprodaném domácím zápase."

To je výzva, doufám, že je nám los hodí do skupiny, ať mu zavřeme jeho nevymáchanou hubu..

Můj sen: Barca, Lyon, Werder, Anderlecht(FC Kodaň)

Můj tip: Barca, Chelsea, CSKA, Shakhtar

Reagovat
Marv

TIP:

Real,Celtic,Pireus,Hamburger

Barca,Lille,Werder,Galatasaray

SEN:

Real,Lille,AEK,Levski

Barva,Chelsea,Werder,Hamburk

Reagovat
Marv

Samozrejme barCa

Reagovat
smazaný uživatel

Werder a Hamburk - stejná země, takže to nejde..

Když tak nad tím přemýšlím, tak je velká šance(konkrétně 60%), že Chelsea se ve skupině představí ve Španělsku(či Katalánsku.. )..

Reagovat
Marv

To sem se trochu spletl Misto toho Galatasaray

Reagovat
smazaný uživatel

jaktože to nejde, minulý rok taky hrála Chelsea s Arsenalem ve skupině...

Reagovat
smazaný uživatel

*Liverpoolem

Reagovat
Shevchenko

To bylo díky UEFě, protože to byl pátý tým a bylo to vyjimka, jako by Liver neby z žádné země

Reagovat
HOST*Luis

lepší Chelsea ve skupině než ve vyřazováku, ikdyž na ně umíme zahrát!!!

Reagovat
smazaný uživatel

aha dík.

Reagovat
smazaný uživatel

aha dík.

Reagovat
smazaný uživatel

ehm ehm.

http://video.google.com/videoplay?docid=

-1074945035227118226&q=fc+barca

Reagovat
plechi

Reagovat
smazaný uživatel

101

Reagovat
smazaný uživatel

Kupili Mathijsena ? Sakra, ti su sikovni.

Reagovat
HOST*Luis

Jo uměj dobře zaseknout viz. Van der Vaart, Company...

Reagovat
HOST*Luis

Santander , třeba pro něj lepší, aspoň se vyhraje, jináč gratulace do Valencie za nákup Joaquína!!!

Reagovat
HOST*

Losování ligy mistrů je dnes?

Reagovat
plechi

za 15 min. na www.uefa.com

Reagovat
smazaný uživatel

Je to i na dvojce Eurosportu.

Reagovat
Marv

Mido do Portsmouthu?!

Reagovat
HOST*Mára

Může mi prosím někdo vysvětlit jak to udělali že nám dali Chelsea?? Chelsea mohla jenom do našeho koše a ostatní týmy ne!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Se zeptej Karlíka

Reagovat
HOST*Mára

Ten za nic nemůže!

Reagovat
HOST*kuk

A: Barcelona, Chelsea, B: Inter, Bayern, C: Liverpool, Galatasaray, D: Valencia, AS Roma, E: Lyon, Kyjev, F: Manchester, Benfica, G: Arsebal, Hamburk, H: Milán, Lille

Reagovat
HOST*kuk

A: Barcelona, Chelsea, B: Inter, Bayern, C: Liverpool, Galatasaray, D: Valencia, AS Roma, E: Lyon, Kyjev, F: Manchester, Benfica, G: Arsebal, Hamburk, H: Milán, Lille

Reagovat
HOST*raúl

snad to pochopíš:

Manchester a Arsenal už byli ve skupinách F a G tzn. druhá půlka skupin (první A-D)..

v tý první byl jen Liverpool v C a proto musela bejt Chelsea taky v první polovině.. je to kvůli televizním smlouvám, aby týmy z jedný země hráli co nejmíň ve stejných termínech.. no a protože už před Chelsea zaplnili skupinu B a D jiný týmy, zbyla ně skupina A..

jak prostý

Reagovat
HOST*Klasik

je tohleto normální?? zkorumpovanej Milán má nejlehci skupinu ze všech, to se mi sna zdá. To jejich štěstí je nehorázný....

Reagovat
Marv

stesti??spis uplaceni

Reagovat
HOST*klasik

tak při losu asi těžko...No i když korupčníci jsou schopný všeho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Woodgate prý možná odejde na rok na hostování do Anglie Takže se hledá nový stoper. A Gravesen dostál svému debilismu, který předvádí od začátku přípravy a zmizel bez dovolení do Dánska, dokud nenajde nový klub. Na rozloučenou bych mu napařil pokutu jak prase.

A Inter prý jde po Ronaldovi, přičemž Real požaduje a 10 mega k tomu. Příchod by ovšem znamenalo odchod či hostování Baptisty , který samozřejmě nechce, nicméně zrovna on na místo "9" není ten vyvolený. A Capello stále počítá s Gutim. Bude to rušných šest dní...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zvědavej, jak to všechno chtějí stihnout. Vždyť má ještě odejít asi 7 hráčů Hostování Woodgatea je pěkná hovadina, buď ho prodat, nebo nic nebude. Ty kluby jsou pěkně vychcané, jestli bude zdravý, tak na něho uplatní opci a dostaneme za něho úplně směšnou částku Navíc hraje docela dobře, takže kupovat stopera mi přijde zbytečné. A Adriano místo Ronalda a Baptisty, to má být jako posílení?!

Reagovat
HOST*klasik

po Ronaldovi de AC. Inter ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, veľmi zaujímavé správy, hm, veľmi zaujímavé...

Reagovat
HOST*

Myslim, ze letos bude Real prohanet Barcu mnohem vic nez lonskou La Ligu. Pokud ji tedy nepredezene. Posilil se idealne v kazdy formaci, kde ho tlacila kopacka: Cannavaro na stoperu, Emerson coby defenzivni zaloznik, Ruud do utoku a predevsim Cappello na lavicce, skoro bych to i videl na titul...

Reagovat
HOST*Real

Nějak ti vypadl Diarra.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa, že čo sa týka zákulisia, moc nám to nejde. Vo futbale nám vychádzajú len niektoré prestupy, aj to väčšinou starých hráčov a najnovšie nás chcú potopiť aj vo Formule 1.

Nášmu "realistovi" Fernando Alonsovi zakázali používať špeciálne tlmiče, čím sa jeho šance na Schumiho scvrkávajú na minimum.

To Taliani , tí si vybavia všetko : jak LM vo futbale , tak Ferrari všetko, čo sa vybaviť dá, vo F1.

Reagovat
smazaný uživatel

Schumi si dojede pro další titul i s dresem Barcy, co dostal při GP Katalánska..

Reagovat
smazaný uživatel

Vlezdoprdelkové.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsem tu sliboval tučnější příspěvek, tak tady je.

Real stojí na prahu nové sezóny, která by měla přinést nějaký ten titul, jinak by již hrozila pravděpodobná demolice stadionu a inzultace hráčů do zadní části těla nebo přes papulu. Příznivcům bílého baletu se totiž těžko dýchá po třech letech „en blanco“.

Co se pro to začalo dělat?

Nejdříve byl jmenován po velmi chaotických volbách nový prezident Ramón Calderón a nový sportovní ředitel Pedja Mijatovič. Calderón získal HODNĚ hlasů na základě LŽIVÝCH slibů. Ke cti mu slouží, že přivedl slibovaného Fabia Capella. Ale hráči? Ze tří volebních es nic, nejvíc se „mazal“ s Kaká, ale ani ten mu nevyšel. Ponechme stranou, že je nechtěl třeba trenér, stejně jako jiné vhodné hráčské tipy. Calderón by se měl hned 1.září omluvit všem, kteří mu dali hlas, protože takhle by se dostal na úroveň Laporty a to by jistě nechtěl. Navíc on ani nepřivedl patřičnou náhradu za tvůrce hry. Takže definitivní průser, kromě několika drobných v průběhu prázdnin. Jasně že křeslo prezidenta Realu je nejžhavější z celé španělské ligy, zvlášť za poslední tři roky, ale když se na to necítí, neměl ani kandidovat.

Pedjovi nemůžu nic moc vytknout, až na zmařený přestup Zambrotty, který bude hodně chybět.

Capello vsadil na turínskou obrannou kartu, posílil posty, které loni za moc nestály, ovšem tím změnil herní projev Realu, který je tradičně stavěn na atraktivitě hry. Ne že by pohyb navíc některým hráčům neprospěl, ovšem kreativita pokulhává, na prstech jedné ruky bychom mohli spočítat, kdo v dnešním Realu vyniká fantazií a nečekanými nápady, které rozhodují zápasy.

Vezmu to na příkladech a properu/proberu celou sestavu:

Brankář: jediný post, o který nemám obavy, Iker je stálice, Diego López je důstojnou dvojkou a na příležitost čeká i čerstvý mistr Evropy do 19 let Adán. Jediná znepokující věc je, že Capello by SNAD chtěl dávat víc přednost Diegovi (podoba s Buffonem není náhodná), ale věřím, že se pletu. Iker je jediný hráč, který si zaslouží absolutorium za loňskou sezonu a měl by být jedním z kapitánů Realu Madrid.

Krajní obránci: Ano, tady je zároveň přetlak a problém ve výkonnosti. Vezmeme to zprava, abych nebyl obviněn z levičáctví:

Salgado – v přípravě prd, zabral proti Anderlechtu, ale roky nezastavíš

Cicinho – ano, přiznám se, že je mi sympatický, pro své nasazení a vyvážení míče. ALE: občas ho vyváží zaprvé moc a za druhé nepřihrává přesně anebo vůbec. Capello s ním počítá na místo pravého záložníka, ovšem už loni jsme se přesvědčili, že spojení Salgado – Cicinho příliš nefunguje.

Diogo – univerzální a mladý hráč, nicméně bez příležitostí, tudíž není divu, že odešel na hostování do Zaragozy.

Miňambres – on je ještě u nás? Woodgate je proti němu zdravý jako řípa... Děkujeme, odejděte!

Ramos – ano, je to alternativa, dokonce vynikající, fyzička Salgada a technika skoro jako Cicinho, ale fakt bych ho radši viděl, na rozdíl od Capella, na stoperu, protože Cannavaro na něj má očividně blahodárný vliv svým neustálým žvaněním při zápasech... Bude záviset hodně, zda přijde ještě jeden stoper.

Takže teď levá strana obrany. Tak tady máme problém jako hrom. Jmenuje se Roberto Carlos. Já řeknu hned zkraje, že ho mám moc rád, pro to co udělal pro Real, pro to jak hraje, pro jeho trestňáky, ale otázkou je, co dělá a bude dělat pro Real teď. A nedělá nic moc: Přímáky nejsou co bývaly, přihrávky na dálku jakbysmet, střílí, místo aby přihrával a hlavně nestíhá dozadu tak jako dříve, takže nevím. Navíc je tu jeho nezanedbatelný vliv, který bohužel zřejmě ani Capellovi nedovolí posadit ho natrvalo na lavičku.

Máme náhradu? Ano, ale ne nástupce. Raúl Bravo je fyzicky dobře disponovaný, v obraně stíhá, může hrát i na stoperu, ale není to úplně ono. Neangažování nového LB a ponechání Roberta Carlose bylo velkou chybou.

Teď se vrhnu na stopery: Zde můžu říct, že je situace lepší než na krajích. Nová posila Fabio Cannavaro je nejen sympatický, ale i výkonný, a stal se hned přirozeným šéfem obrany, kterého Real tak dlouho potřeboval. Nezbývá než věřit, že vydrží zdraví.

Sergio Ramos má jedinečnou přiležitost se po Italově boku leccos naučit a rozvinout svůj neobyčejný talent, za středem zálohy by mu to letos mělo jít líp. A Capello s ním do základu zatím natvrdo počítá.

Woodgate by měl být prvním stoperem lavičky, při určité konstelaci dokonce může hrát i základ. Tady je více než na místě zaklepat na dřevo jeho momentální zdravotní stav a věřit, že vydrží. Woody je výborný ve vzduchu a pozičně, byl by dobrým doplněním Cannavara. Poslední zprávy ovšem říkají, že míří na hostování, tudíž se získání nového stopera stává prioritou.

Pavón má prostě smůlu a na pozici čtvrtého stopera nedosáhne. Capello mu nedává příležitosti, takže čeká na telefon z Villarrealu. Škoda.

Helguera pro změnu čeká na telefon z Valencie a je to jeho šance, protože ani jemu pod Capellem pšenka nepokvete. Svými výkony v přípravě rovněž nepřesvědčil. Takže smůla.

Bohužel to vypadá, že v Realu zůstane Mejía a opravdu mi není jasné proč. Capello ho sice nezkouší na stoperu, ale v záloze, což je ještě horší. Nemá nic čím by mě zaujal. Gól proti Anderlechtu zavinil on, nikdo jiný. A nejde jenom o jednu branku. Prostě balit by se měl on.

Záloha: Zde je situace střídavě oblačná s jednou velkou černou dírou.

DM: Ano, tady se vedení chytlo za nos a koupilo jednoho starého zkušeného ohaře a k němu mladého černého pantera. Místo holohlavého surovce a nevýrazného „hippíka“ tedy opravdu změna.

Emerson je tím prvním, který má přinést do středu zálohy Realu řád, který tam chyběl. Má nesporné zkušenosti, je Capellovou prodlouženou rukou na hřišti. Otázkou je jeho zdravotní stav, který nejlépe prověří dlouhá sezóna.

Diarra je druhým štítem a podle mě nejlepší posila Realu tohoto léta. Tvrdý v rámci mezí, rychlý, má smysl pro rychlou cirkulaci míče a snaží se i o delší přihrávky (ač ON tam od toho není). Výborná fyzička, skvělý výskok a slušná střela ze střední vzdálenosti jen podtrhují jeho komplexnost.

Náhradníky obou výše zmiňovaných by měl být Javi García, motor španělských mistrů Evropy do 19 let. Jeho talent by mu měl zaručit minuty v ligových zápasech a třeba i delší působení v utkáních Copa del Rey, které jistě pomohou jeho sebevědomí a přispějí k odbourání počáteční nervozity z působení v prvním mužstvu Realu.

Ostatní defenzivní záložníci si budou muset hledat jiné mužstvo. O Pabla Garcíu, který svými výkony nikdy příliš nepřesvědčil, projevil zájem například Betis Sevilla. Thomas Gravesen alias Shrek byl přijemným překvapením hned po svém příchodu v zimě 2005. Nicméně v další sezóně šla jeho výkonnost rapidně dolů a příprava na letošní rok byla ve znamení zbytečných excesů, které rozhodně neprospěly zdraví ani morálce mužstva. Vše vyvrcholilo v těchto dnech, kdy se Gravesen sbalil a odjel od Dánska bez povolení klubu. Nabídky z Newcastlu či ze Celticu by se měly přijmout v zájmu všech. Škoda.

Rubén de la Red je odchovanec Realu, který dostával na místě DM dost šancí v přípravě, vše ovšem nasvědčuje tomu, že bude hrát v Real Madrid Castilla, anebo odejde na hostování. Přiležitost by mohl dostat, pokud (věřím že ne) by se zranili dva DM ze základu.

Teď k té černé díře, všichni realisté i Realisté vědí, že bílý balet nutně potřebuje kreativního středního záložníka. Ví se to už hodně dlouho a dělá se pro to hodně málo (Zmařené přestupy Xabiho Alonsa, Ricardinha, De Rossiho, aj.). Guti, který má pro tuto pozici ze současného kádru nejlepší předpoklady má nevyrovnané výkony, navíc za sebe nemá odpovídající náhradu, pokud nepočítáme Baptistu, jehož nasazení byla spíš z nouze ctnost. Pokud se opravdu bude hrát na dva DM, tak lze hrát na kreativní spojku ve středu za hrotovým útočníkem (připadá v úvahu Robinho, Cassano a Guti). Říkám ale předem, že bez dlouhých přesných přihrávek od tvůrce hry budeme v prdeli. Nelze to žádat od štítů, ale od hráče k tomu určenému a toho máme jen jednoho. Trestuhodné ze strany vedení, s velkou pravděpodobností se to vymstí.

Další na řadě je pravá strana. Nejmenovaný slovenský přispivatel se zaraduje, ale nemám radost z výkonů Beckhama. Nemá fyzičku, cpe se kam nemá, přihrávky nejsou vždy přesné, stejně jako rohy. Ano je profesionál, ale to jsou tam všichni, ne? Náhradníkem za něj má být Cicinho, který má rychlost y fyzičku, nebojí se jít přes více hráčů, ale ty centry nejsou rovněž to pravé. Beckse nikdo bohužel neprodá a ani neposadí, ač bych se velmi rád pletl. Škoda, že nevyšel Joaquín nebo i ten Ribéry. Třetí, kdo by mohl být pravým záložníkem je odchovanec Juanfran, který vykazoval v přípravě VELMI slibné výkony. Bohužel to vypadá, že s ním Capello příliš nepočítá a bude čekat na nabídky. Další odchovanec Balboa už odešel na hostování do Racingu Santander.

Levá strana zálohy by neměl být problém, protože tam máme zdánlivě nejvíce možností. ALE: Guti je potřebný více jinde, Robinho není rozený levý záložník, přestože tam loni dost hrál. Nejlepší řešení je znovuzrozený Cassano „pátá posila“ této sezóny. Má radost ze hry drzost a nápady, jež rozhodují zápasy. Viz ten poslední s Anderlechtem. Náš nejlepší odchovanec Jurado byl dost zmatečně prodán do konkurenčního Atlética. Sice s opcí, ale prodán. Pravdou je, že by si moc nezahrál, ale jako náhradník Cassana by nebyl špatný. Ve vzduchu visí ještě přestup Reyese z Arsenalu, ale po tom pokukuje i Atlético.

Druhým přetlakovým místem v sestavě je spojka (AM), stažený útočník (ač tu jemný rozdíl je podle systému), jak chcete. Může na ní hrát Robinho, Cassano, Guti, Baptista a Raúl. Robinho je mladý a, ať si říká kdo chce co chce, tak i velmi talentovaný, ale potřebuje hrát a mít důvěru. A snažit se pochopitelně, jinak skončí jako Denilson. Na spojce by měl relativní volnost a svou technikou a schopností uvolnit se by získával prostor pro spoluhráče. Ale zatím to moc na jeho nasazování od začátku nevypadá. Musí začít u sebe a rvát se jako tygr a pak to dokáže. Sobě i Capellovi. Cassano by na spojku byl rovněž vhodný, i jemu prospívá na hřišti volnost a prostor pro vymýšlení překvapivých nápadů. O Gutim už byla řeč. Baptista je velmi sympatický hráč, který pro klub žije, a jeho razance se i hodí, bohužel je trošku neusměrněný a nenašel ještě v Realu stálé místo. Snad mu ho Capello najde, jinak si Julio bude muset chystat kufry. Na závěr jsem si nechal Raúla. Možná, že mě řada fanoušků různých klubů obviní z kacířství vůči vlastnímu kapitánovi, ale mně prostě jeho přítomnost vadí. Ano, udělal pro klub více než kdo jiný, ano prodělal těžké zranění, ale otázka zní, záleží vám na úspěchu klubu nebo na setrvání hráče? Fandíte více klubu nebo Raúlovi? Mám obavu, aby nedošlo k něčemu podobnému, jako u Hierra před lety, kdy tehdejší kapitán hrál víc pro zásluhy než pro výkony. Raúla stejně jako Beckse nikdo nechce nechat sedět na lavičce. Capello slíbil, že z něj dostane to nejlepší, ale bude to stačit? Nebude blokovat mladší nadějnější hráče? Robinha? Cassana? O Juradovi nemluvě, ten už je pryč...A atraktivitu hry? Každopádně Raúl se snaží, je to bojovník, ale dle mého názoru to není všechno. A postupem času to bude jen horší.

Tak pokud jste dočetli až sem, dozvíte se něco i o útoku. Budu vlastně mluvit jen o hrotových útočnících, takže budu rychle hotov. Letos přišla další posila, Ruud van Nistelrooy. Dobrá volba – zkušenost, čich na góly, na rozdíl od jiných dobrá hra hlavou, výběr místa ve vápně. A dokázal se už prosadit i střelecky. V množství zápasů, které Real čekají svůj gólový účet jistě rozšíří. Pak tu máme další problém a to je Ronaldo. Splnil svůj cíl a překonal Gerda Mullera v počtu vstřelených branek na MS a pak.... se vysral na klub. Opožděná operace, promeškaná příprava, ani jeden odehraný zápas, nevyjádření se ke své budoucnosti v Realu či jinde. Byl to nejlepší hrotový útočník na světě i v současnosti patří mezi nejlepší, ale měl by vědět co chce. Chápu, že nerad trénuje, ale pokud chce pomýšlet na to hrát za bílý balet pod Capellem, bude pro to muset něco dělat. Například tolik nežrat a víc makat. Jinak pomašíruje jinam nebo prosedí sezónu na lavičce. Capello s ním počítá, ale na dveře klepou zástupci obou milánských klubů. Rýsuje se i výměna za Adriana (sakra, já to řekl!), ale na to si budeme muset ještě pár dní počkat. Poslední možnost, kdy nepočítáme Baptistu, byl Roberto Soldado, který ale bude hrát v Osasuně, právě z důvodu nabitého kádru.

Mít hráče je sice hezké, ale ještě důležitější je mít systém. Ten, co nabízí Capello, sází předvídatelně na obranu s dvěma štítovými záložníky a jedním hrotovým útočníkem. Při současném stavu by základní sestava při systému 4-2-3-1 vypadala takto:

Iker – Salgado – Cannavaro – Ramos – R.Carlos – Diarra - Emerson – Beckham – Raúl/Guti – Cassano – Ruud

Já bych ji poskládal takto:

Iker – Salgado? – Cannavaro – Ramos – R.Carlos? – Diarra – Guti – Cicinho?? – Robinho (AM) – Cassano – Ruud

Ty otazníky proto, že tam nikoho lepšího nemáme, nebo není odzkoušený.

Capello zkoušel více systémů i 4-4-2 nebo 4-3-3 a dokonce zvažoval i systém s třemi stopery a variantu s dvěma hrotovými útočníky. Ideální by bylo měnit systém podle situace, ale i to má svá úskalí.

Lze ještě nějak sestavu vylepšit? Ovšemže ano. Spíš bych ale mluvil o kosmetických změnách. Do konce přestupového termínu ještě nějaký ten čas zbývá. Bude záležet ještě na odchodech a hostování přebytečných hráčů. Mluví se nicméně o ještě jednom stoperovi (Mexes, Chivu, Gallas, Carvalho, Alex) a v případě odchodu Ronalda o novém středním útočníkovi (, Trezeguet). Také je stále neuzavřen případ Reyes.

Co se zanedbalo? Uprostřed krize (ač z ní bylo tradičně druhé místo) se mluvilo o REVOLUCI v hráčském kádru, která se opět tradičně nekonala. Tady malou odbočku. Jeden hráč přece odešel, ale dobrovolně. Byl to Zinedine Zidane a já bych mu chtěl touto cestou naposledy poděkovat, za všechno co fanouškům Realu kdy dal. Nebylo toho málo, včetně deváté LM a nejkrásnějšího gólu, co jsem kdy viděl. Merci, Zizou!

Abych se vrátil k té nerealizované čistce. Měli odejít skoro všichni, kteří byli ocejchování novinářským termínem „galácticos“. Tedy Ronaldo, Beckham, Roberto Carlos a Raúl. Tím, že zůstali, přetrvaly i problémy. Blokáda pravé strany a celého systému vůbec (Beckham), nedávání příležitostí ostatním pro své jméno (Carlos, Raúl) a snížená útočná síla (Ronaldo a jeho diety). Zřejmě ale není moci, která by to mohla změnit. Snaha Capella je dotlačit k lepším výkonům je chvályhodná, byť mírně krátkozraká... Po trávníku Bernabéu mohl běhat Joaquín, Ashley Cole a třeba i Kaká a Xabi, ale bohužel. Bude to mít následky...

Tudíž oslabené posty vidím ve středu hřiště na postu tvůrce hry, levé straně obrany a pravé straně zálohy. Vyrovnáme se s tím?

Ale abych nebyl pesimistický a alibistický ještě před sezónou, řeknu, že ač se zdaleka neudělalo všechno, udělalo se dost. Posily rozumné, trenér lepší než ti předchozí. Teď je ovšem nejdůležitější, udělat z hráčů tým, který jako sevřená pěst udeří na soupeře, ať bude z Nou Campu nebo z El Sardinera. Šance na úspěch tu je, tak nám dokažte, že si zasloužíte nosit dres Realu Madrid, a my budeme stát pořád při vás. HALA MADRID!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hodně hustý příspěvek..Díky za něj..

"Nejmenovaný slovenský přispivatel se zaraduje, ale nemám radost z výkonů Beckhama."

Chci se jenom zeptat, jak je to s tím Guardadem, jestli už to definitivně padlo..V jednu chvíli se o tom mluvilo jako o takřka hotové věci, ale v poslední době jsem o tom neslyšel nic..Na Cashleyho se vyserte, to by byl jen další galacticos bez charakteru..U toho Zambrotty jste udělali osudovou chybu, přiznám se, že jsem moc nečekal, že upřednostní Barcu před Capellovým Realem, ale taky to o něčem svědčí... Na RW bych viděl Joaquína nebo C. Ronalda..Na CM jsem favorizoval Xabiho, po něm asi Pirla..

Moje sestava(nejelpší, co ze současného kádru můžete dostat):

Iker - Ramos, Cannavaro, Woody, Carlos - Diarra, Emerson - Cicinho, Baptista(Robinho), Cassano - Ruud

Reagovat
smazaný uživatel

Něco k tomu mám, ale čas budu mít asi až zítra. Jinak je to super. A trochu si rýpnu: "rychlost y fyzičku"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je profesionální deformace

Reagovat
RMCF

Super článek a jak se ode mě dalo očekávat tak se hned zastanu Raúla, v přípravě patřil k nejlepším a s Cassanem si dost rozumí tak doufám že kolem znovuzrozeného Raúla vznikne nový vítězný Real...... ještě se tu určitě objevím s nějakou reakcí na tu "esej", ale teď musím mizet tak HALA MADRID!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A tip nebude? Pak trošku ztrácí smysl tvé řeči o alibistech...

Reagovat
smazaný uživatel

Do třetího místa. Spokojen?

Reagovat
smazaný uživatel

mozem to okopcit na ine forum ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parazite...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RMCF

Tak už tady otravuju zas Nevím jestli su věčnej optimista nebo co, ale mě ten kádr připadne docela dobrej, jediný co mě vadí(jako většině Realistů) že nemáme RW a pořád se to podřizuje Becksovi, pokud chcem hrát 4-2-3-1 tak to chce dvě pořádný křídla a to pravý furt nevidím v levo je to super tam je cassano a Robinho, ve středu Raúl, Baptista a ještě tam můžou hrát oba dva co jsem jmenoval vlevo(pro Robinha je to nejlepší post), v pravo nic a Joaquin ve Valencii Moje vysněná a i docela realná sestava by byla:

-------------------------Iker-------------------------

Cicinho----------Ramos------Cannavaro------????

-------------------Cesc------Diarra------------------

Joaquin---------Raúl/Robinho---Cassano/Robinho

------------------------Ruud--------------------------

Mám tam jenom dva hráče navíc jinak je to hodně podobný, ten Emerson místo cesca by ještě třeba na rok šel i když je to dost defensivnější, ale za podmínky že v pravo by bylo křídlo a ne Becks....

A teď skutečnost to rozestavení který chce pravděpodobně hrát Fabio a hrál ho v přípravě s jedním hrotem dvěma pod ním a třema záložníkama slavilo úspěch na world cupu, jenomže italie tam měla v té trojce režiséra Pirla a to bude klíčová otázka jestli Emerson s Diarrou dokáží tvořit tak jak Pirlo s perottou?Zas na druhou stranu je pravda že "v pravo" byl Gattuso kterej není určitě tak konstruktivní jak Beckham a dva podhroťáci Cassano Raúl mě taky připadnou nápaditější než Totti s Camoranesim. Jo ještě ke Gutimu když vidím že ho zmiňuješ, tam bych souhlasil že je lepší jako CM víc ze zadu než když hraje za útočníky ze zadu má víc času na rozehrávku a dokáže dát pěknou kolmou přihrávku, jako AM se moc nedostává do hry. A ještě jaká by se mě líbila sestava se současným kádrem protože už nepočítám že by někdo přišel. Téměř stejná jak ta co sem psal jako vysněnou jenom místo otazníků Roberto jinou variantu nemáme, místo Cesca Emerson náhrada Guti a místo Joaquina jeden z trojky Raul, Robinho, Cassano do prava takže asi Robinho nebo Raúl.

Reagovat
RMCF

je tak ještě jednou, ale toto mě fakt dostalo

http://www.fotbalportal.cz/primera-division/clanek/

interview-s-capellem.html (rozdělil sem to enterem abych neroztáhl celou diskuzi) jestli je to dobře přeloženo a není to nějak seřezáno tak teda nemůžu co tam Capello odpovídal všichni jsou úžasní všichni budou hrát v základu a já všechno vím a všechno dělám nejlíp...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No to si děláš kozy?

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, mám to delší?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, fajn, byl jsem z toho tak paf, že jsem ani nedal "reagovat" a napsal nový příspěvek

Jen bych tě chtěl požádat, abys to už dával k ligovým zápasům, protože je tady najednou nějak hodně článků a brzy to bude úplně dole nebo na druhé stránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to vlepím i tam?

Reagovat
alegre

Ronaldo do AC Milán nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Buď zůstane (na lavičce ) nebo do Interu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele