Protasov: Kubáň je zajímavý projekt

09.10.2008, 09:23
Aktuality
Ukrajinský kormidelník Oleg Protasov za svou krátkou trenérskou kariéru stihl vystřídat kluby jako Olympiakos CFP, Steaua Bukurešť nebo Dněpr Dněpropetrovsk. Teď zakotvil v ambiciózním ruském klubu Kubáň Krasnodar, s kterým nechce hrát příští rok druhé housle.

V Kubáni Krasnodar nepochybují o návratu do ruské Premier Ligy, aktuálně je Kubáň v Pervyj Divizion na druhém postupovém místě se čtyřbodovým náskokem na ostatní konkurenty.

Není divu, že Kubáń už vyhlíží příští sezónu, netají se velkými ambicemi v ročníku 2009. Angažování věhlasného ukrajinského trenéra Olega Protasova je toho jasným důkazem, bývalý skvělý fotbalista sice trénuje teprve od roku 2002, ale na kontě už má slušnou sbírku úspěchů. S Olympiakosem triumfoval v domácí soutěži, v Bukurešti si zase vydobyl respekt úspěšným tažením v Poháru UEFA.

Bylo tak trochu překvapením, že Protasov si vybral právě Kubáň v době, kdy klub neměl (a zatím nemá) zajištěný postup "Samozřejmě, že jsem se nad tím pozastavil. Nejeden den jsem přemýšlel, analyzoval situaci a odhadoval možný vývoj. Přísel jsem v zásadě k optimistickým závěrům. Kubáň má sílu splnit úkol v ročníku 2008."

"Vedení klubu mi řeklo o svých plánech, tento projekt se mi jevil jako zajímavý. Pochopitelně, že je nyní na pořadu dne návrat do Premier Ligy, čemuž všichni podřizují své myšlenky. Máme však i dlouhodobé vyhlídky. Nechceme se jen vrátit do Premier Ligy a tím se uspokojit. V plánech Kubáně je vytvořit bojeschopný tým, který bude mít silu patřit k těm silnějším a časem dát o sobě nahlas vědět," řekl Oleg Protasov v rozhovoru pro championat.ru.

Protasov odmítá, že za jeho příchodem stojí ukrajinský koncern ISD, který financuje FK Kubáň Krasnodar. "Věřte mi, že toto nebyl rozhodující faktor. Vždy jednám především s představiteli daného klubu, s nimi projednávám konkrétní úkoly pro rozvoj týmu. Naše názory na klíčové body se shodovaly a proto jsem podepsal."

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj nejoblíbenější útočník osmdesátých let .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíše se náhodou Kubaň s krátkým "a"?

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to viděl i s krátkým, Kubáň hraje za Slovácko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele