PROČ VYHRAJE ITÁLIE? A FRANCIE?

08.07.2006, 17:19
Aktuality
Fanoušci, ale také hráči, trenéři a vůbec všichni, kteří mají co do činění s fotbalem ve Francii, Itálii a celém širém světě, věří těm svým. To je logické, žádné překvapení, tak to má být. Ale jaké mají důvody být přesvědčeni o tom, že právě ten jejich tým se v neděli 9. července 2006 stane mistrem světa?

Všem je sice jasné, že se bude rozhodovat na hrací ploše, jedenáct proti jedenácti, samozřejmě v případě vyloučení o jednoho nebo o několik méně, taktika trenérů, technika hráčů, sluníčko nebo déšť, sucho nebo mokro, síly nadpřirozené, jo a taky píšťalka rozhodčího a praporky těch dvou dalších.

Nevěříme, že ti z Juventusu, tedy Italové, dokázali "zařídit" jmenování rozhodčího, i když mafie je mafie a prsty má pěkně dlouhé. Snad ani Zidane nedokázal přesvědčit svým holubičím pohledem, že by ho ten "nahoře" měl nechat vyhrát, protože je to dnes už opravdu naposledy, co si oblékne dres blues.

Rozhodčí je taky jen člověk, Milánek by mohl vyprávět, a s tím loučením to asi nebude tak žhavé, když i ti naši -cátnici pokračují v reprezentaci a připravují se na MS 2014 v Brazílii. Že by chtěli zopakovat "Maracanazo"?

Ale vraťme se k nedělnímu finále a podívejme se na důvody, proč by měla vyhrát Itálie, proč by měla vyhrát Francie!

Zde jsou: Tak například Fabio Cannavaro, Francesco Totti, Filippo Inzaghi, Alessandro Del Piero! Je to pro ně poslední šance vyhrát titul a udělají jistě vše pro jeho získání. Uplynulo 28 roků ode dne, kdy Itálie naposledy porazila Francii a to je neuvěřitelná potupa pro hrdé Italy. A kdy jindy se pomstít za toto příkoří, než právě ve finále. Jak skvělá příležitost!

Italové znají velice dobře své francouzské protějšky. Mnozí z nich, tedy z Francouzů, hráli a hrají v italské lize, setkávají se jako soupeři pravidelně v Lize mistrů nebo Poháru UEFA. Mají je přečtené! Italové si věří. Porazili tým pořadatelů tohoto šampionátu, tým který se pomalu ale jistě cítil být majitelem titulu, a to jim vlilo do žil notnou dávku sebevědomí. Itálie je jistota sama!

Je to celek bez velkých výkyvů, beze slabin a zejména jeho defenzivní činnost je perfektní. Jeden gól ve vlastní síti, a ještě k tomu opravdu "vlastní", mluví za vše! Další důvod? Gennaro Gattuso je pravděpodobně jediným "strážcem pokladu", který je v současné době schopen znepříjemnit život, nebo dokonce fotbalově eliminovat, poklad jménem Zinédine Zidane.

Důvodem může být dokonce i to, co řekl Lilian Thuram: "Itálie je na tomto šampionátu nejlepší!"

Francie má nejstarší tým. Zkušenost je zkušenost, ale s přibývajícím věkem roste únava. A šest zápasů, zisk bodů a postupů většinou po boji, to jistě těch sil ubralo víc než dost. Budou Italové odpočatější, protože měli volno o jeden den déle, než Francouzi?

A je tu jedno velice zajímavé srovnání. Letošní skandál v Serii A až nápadně připomíná ten z počátku let osmdesátých! Tedy před MS 1982. A kdo ve Španělsku získal titul mistra světa? No přeci právě Itálie!

Ale pojďme se podívat na důvody, proč by se měla po zápase radovat Francie.

Od roku 1978 s Itálií neprohrála, nemusí tuto šňůru přetrhnout ani tentokrát. Zinédine Zidane, Lilian Thuram, Claude Makélélé, Fabién Barthez, a pravděpodobně někteří další se po tomto MS budou loučit, odcházet do reprezentačního důchodu. Mohl by si někdo z nich přát hezčí večírek na rozloučenou, než ten, kde se bude slavit "ve zlatě"?

Blues porazili ve čtvrtfinále Španělsko, v semifinále Portugalsko a ve finále hrají s Itálií! A nestalo se náhodou to samé na EURO 2000? A neradovala se tam náhodou po zápase Francie? To je ale náhodička, co?

Budou Italové unavenější, protože hráli v semifinále o 30 minut déle než jejich nedělní soupeř? Francie neprohrála nikdy, opakuji nikdy, jedno jediné finálové utkání na turnajích, které opravdu stálo za to vyhrát! A víte, co řekl Alessandro Del Piero? "Francie je favoritem, to musíme uznat!"

Francie porazila Brazílii. Devět z deseti dotázaných před MS 2006 na otázku, kdo bude mistrem světa, odpovědělo, že Brazílie. A vyřadit šampióna? Každý si hned řekne: "Tak a teď již nebudeme mít žádného nepřekonatelného soupeře!" Tedy sebedůvěra jako hrom!

Patrick Vieira a Claude Makélélé jsou asi tou nejlepší dvojicí středopolařů a přes jejich blok dokáže přejít jen opravdu málokdo. A Italové asi jen těžko budou hledat cestu k brance soupeře pravě po této "neprůjezdné dálnici"!

Poslední důvod, který zcela jasně mluví pro Francii? Zinédine Zidane!

Ale i tak je jasné jedno: bude to chtít najít čtyrlístek pro štěstí! Finále je totiž až neuvěřitelně vyrovnané a favorita nemá. Mám jen jedno přání: Ať se zítra potvrdí ona slova, že fotbal je opravdu tím nejkrásnějším sportem na světě! A ať vyhrají ti "vaši"!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhraje Itálie, protože její hráči nežerou žáby a mají lepšího brankáře a proto, že ji fandím. Tři důvody, pro které stojí za to vsadit na Taloše barák.

Reagovat
HOST*alegre

Neboj, vezmu Tě do podnájmu!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

me je to jedno ale zidane se bude chtit rozloucit se svou karierou vitezstvim takze bod pro zabozrouty....jiank nevite kdo to bude komentovat???

Reagovat
PJ

Bosák s Táborským...

Reagovat
Shevchenko

A dneska Svěcený s Haškem...

Reagovat
smazaný uživatel

Cože, to se zase budu muset dívat na ARD?

Reagovat
Shevchenko

Tak nakonec ČAPEK

Reagovat
smazaný uživatel

To je divný, ale já na Mundialu vždycky fandím tomu druhému. Trochu tě podezřívám, že dokonce tajně fandíš Barce

Reagovat
HOST*alegre

Fandím Portugalsu a Francii. A tím pádem je to jasné. Vyhrají ti druzí! Mám pech...

Reagovat
HOST*alegre

Portugalsku...

Reagovat
smazaný uživatel

MERENGUESI, VEŘEJNĚ SE OMLUV, NEBO SI TĚ FAKT V TOM BRNĚ NAJDU! NIKDY BYCH DO TEBE NEŘEKL, ŽE VYŘKNEŠ TAKOVOU PRASEČINU!

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nefandíš?

Reagovat
HOST*alegre

Už se zase hádaj a to ani nezačala La Liga! Jó, Real je Real, ani dvojice CaCa (česky KaKa) na tom nic nezmění!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houby hádaj, už jsem si ho udobřil

Naštěstí nejsme jako vy, to se mi na našich fanoušcích strašně líbí, že drží při sobě

Reagovat
HOST*alegre

Já vím, do smrti dobrý. Tak to má být! Ale do podnájmu ho budu muset vzít já, co?

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu bych ti rád něco napsal, ale začínám z něj mít strach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od barcelonských rychlokvašek typu ... , ...., ...., a dalších. O tvrdém jádru, které kypí emocemi při každé diskusi ani nemluvě...

Reagovat
smazaný uživatel

kua nejlepe sem na to masi ja bo red devils tu fandim asi sam ...

Reagovat
HOST*alegre

Já jsem taky sám, fandím Deprotivu La Coruña

Reagovat
smazaný uživatel

Fůůůj, Deprotivové z La Coruni

Reagovat
smazaný uživatel

ty tez nemusim..pokud si dobre vzpominam tak vyradili manchester z ligy mistru...ale uz nevim kdy a nevim to ani jiste

Reagovat
PJ

Nee, nejsi tu sám

Reagovat
smazaný uživatel

ty fandis tez devils nebo deporu??..protoze sem mel piva a nejak ty REcka nedovedu odhadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je někdo z 3 let na suchu čím dál více agresivní..Příští rok už přijdou první nevinné oběti..?

Reagovat
HOST*alegre

Nevinné oběti? Ten kdo fandí Realu Madrid je VINNEN! Cadena perpetua y un día más!

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo Barceloně, tak 500 let natvrdo a pak jen vymést či vylít!

Reagovat
HOST*alegre

Chachacha! Ještě že jsem sešívanej, na mně to neplatí! Já jsem vlastně pohřbenej zaživa!

Reagovat
Pharrell

me je jedno ,kdo vyhraje, hlavne at se hraje pohledny fotbal= v tom je prece velikost teto hry,nebo ne???????

Reagovat
smazaný uživatel

vyhraju to talosi pac maju SUperPipa Inzaghiho a zabozruti na to nemaju na cele s premotivovanym Yazidom

Reagovat
HOST*xx

zrejme si nevidel zapasy France so Spanielskom, Braziliou a Portugalskom ked tresknes taku volovinu. Taliani na sampionate toho vela neukazali. A navyse je to Zidaneho /a nielen jeho/ posledny zapas v drese France a urcite bude chciet on i dalsi konciaci podat svoj zivotny vykon, takze ti Talosi sa maju naco tesit. Allez France !

Reagovat
smazaný uživatel

Protože mají SuperPipa..? Prosimtě mě řekni, na kolik minut dohromady nastoupil ten tvůj Superpipo..

Reagovat
HOST*K3

Zidane ten bude strhanej a bude rád když to dohraje živej a zdravej...myslim že v Itálii je generace, která na to finále čekala celou kariéru....bude to fuckt vyrovnaný....v prodloužení dá jedinej gol utkání nakej mazak(Itálie??Francie???) no už se těšim budu fandit Taliánům....Zidane už všechny nejvýznamější trofeje má(Liga Mistrů, Interkontinentální pohár a Mistroství světa)Alexovi to Mistroství světa chybí takže dneska FORZA ITALY!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele