Priske: Jestli si můžeme vést ještě lépe? Hlavní je pro nás obhájit titul

10.01., 17:52
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenér Brian Priske neví, jestli si Sparta může v novém kalendářním roce vést ještě lépe než v tom minulém. Na tiskové konferenci prohlásil, že jeho ambicí je, aby si Letenští počínali minimálně stejně dobře. Těší se na únorový dvojzápas úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy s Galatasarayem.

Pražané v minulé sezoně vybojovali první titul po devíti letech a v té současné postoupili ze skupiny Evropské ligy. Jsou i ve čtvrtfinále domácího poháru, kde je na konci února čeká souboj na Slavii.

"Jestli se nám může vést ještě lépe než v minulém roce, je těžké říct. Rozhodně je ale naší ambicí, abychom si vedli stejně dobře a pokud možno ještě lépe. Hlavní je pro nás obhájit titul, což vyžaduje hodně dřiny, disciplíny a odhodlání od všech. Ve fotbale je klíčové zůstat hladový, nesmíte polevit. To bude jeden z klíčů," řekl Priske na startu zimní přípravy.

Radost má z dosavadních dvou posil - albánského útočníka Indrita Tuciho a norského záložníka Markuse Solbakkena. "Markus a Indrit ještě zvýší konkurenci uvnitř týmu a přidají kvalitu. Samozřejmě musíme brát v potaz, že se budou nějaký čas aklimatizovat. Zároveň ale věříme, že nám budou pomáhat od prvního dne v našich cílech," uvedl šestačtyřicetiletý Dán.

V únoru Sparta narazí na obhájce tureckého titulu Galatasaray. "Čekají na nás dva hezké zápasy. Je to tým s velkou individuální kvalitou, má velmi známé a zkušené hráče. Mám velkou radost, že dvojzápas zakončíme doma," řekl Priske.

"Mám dobrou představu o tom, jak hrají, o jejich kvalitách a přednostech. Díval jsem se na jejich zápasy s FC Kodaň ve skupině Ligy mistrů. Máme pět týdnů, abychom se na ně připravili, zároveň se ale musíme přichystat na českou ligu," podotkl někdejší kouč Midtjyllandu nebo Antverp. Pražané zahájí jarní část ligové sezony 10. února v Karviné.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
Modi6

Jelikož nejsem sparťan ale fanoušek českého fotbalu, tak pro mě je prvořadé, aby to Sparta v Evropské lize dotáhla co nejdál. Kdo zná nějakého mistra Estonska? Koho zajímá mistr Bulharska, Rumunska, Turecka nebo Řecka? Teprve úspěch v Evropě znamená něco víc. Teprve tam se každý tým může pořádně zviditelnit. A to i tým z našich končin.

Vím, že sparťané to mají asi jinak. Hlavně ten titul no. Být před Slávií.

Reagovat
Luka3enko

To není o nějaké Slavii, nebo Plzni. Pro každý tým je nejvíc úspěch co je hmatatelný a to je ten titul. Když se těsně nedostanou do finále EL, tak se na to zapomene rychleji než na titul. Samozřejmě taky je potřeba říct, že titul je důležitý primárně kvůli lize mistrů, do které se dá dostat pouze jako mistr.

Reagovat
Pablos

Jak u koho… na titul si vzpomenu hlavně u Liberce nebo Baníku či u Plzně v prvních letech… u eS mi to je fakt šumák, ale jak hráli v pohárech a kam až došli, to překonává vše. Těsně se nedostat do finále EL tak to nezapomenu do konce života teda.

Reagovat
lampas

Mohu tě ujistit, že kdyby Slovan nebo Baník udělal jako mistr LM, tak je to mnohem větší a víc vzpomínaný úspěch, jak titul.

Reagovat
Pablos

No takhle to je jasný... pro mě je i víc Liberec v UEFA jak řádil, než jeho tituly... jen prostě, že u nich si ten titul vybavím ...u Slavii nebo Sparty zpětně už ani nemám proč si vzpomínat.

Reagovat
žrout

Reagovat
Mass

Semifinále EL by pro mě bylo víc než titul.

Reagovat
Marv

Reagovat
Pablos

Úplně normální pohled nefanouška přímého. Mám to úplně stejně.

Reagovat
Marisic

hele o to být před někým nejde, na titul si prostě sáhneš, máš trofej, na čtvrtfinále EL si nesáhneš.

Navíc já třeba na stadionu Sparty nezažil ligu mistrů a do ní cesta vede jen přes titul realisticky.

Reagovat
Modi6

Jasně, té Lize mistrů rozumím. Na druhou stranu bych neřekl, že by se jen tak zapomnělo na případnou účast českého klubu v semifinále, natož finále, nějakého evropského poháru. Na to by se jistě jen tak nezapomnělo. Naopak by to bylo zapsáno zlatým písmem v historii toho klubu. Ten klub, i hráči, se při takovém úspěchu, dostanou do podvědomí, ne jen odborníků, ale i běžných fanoušků v zahraničí.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Nadržený šimpanz

Já jsem čurák, to sedí

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, já to viděl celé a byl to slušný bizár

Reagovat
Coutinho10

tak na to se těším, až si pustím

Reagovat
Marisic

naivní možná je, ale je nefér ten výsměch od tzv. kamarádů kterej dostává. Šel za svým snem, vyžadovalo to za mě kuráž, mám pro to i trochu obdiv.

Reagovat
kilobyte

Že to zkusil je OK. Za to bych ho i ocenil. Ale on je prostě úplně mimo. Potom všem, co se v Budějovicích děje, mluvit o potenciálu? On se vůbec z toho angažmá nepoučil. Když někdo žije v bludu, tak není kamarádské ho v tom bludu utvrzovat.

Reagovat
Marisic

on imo myslel potenciál velkýho města který široko daleko nemá jinýho konkurenta, tj. potenciál fanouškovskej a mládežnickej (velká spádová oblast). Upřesnění jsme se ale nedočkali protože ho "kamarádi" vypli.

Reagovat
kilobyte

Já bych to teda potenciálem úplně nenazval. Spíše bych řekl, že oproti jiným klubům mají třeba lepší možnosti. Ale když je nedokáží využít a ani tam není náznak, že by toho mohli využít, tak je podle mě nesmysl mluvit o potenciálu.

Velikost města není zase tak důležitá. Je to něco jako výška v basketu. To že jsi vysoký neznamená, že budeš dobrý.

Reagovat
Marisic

Jo, to je pravda . Ale stejnak mi je Podroužka za tohle spíš líto

Reagovat
kilobyte

Tak já taky neříkám, že si tohle zasloužil. Ale on je prostě takový naivní idealista. Myslel jsem, že tahle facka v Dynamu by mu mohla pomoct a že by se začal dívat na věci více realisticky.

Ten výsměch si zasloužil. A výsměch od kamarádů, který je myšlený spíše ze srandy není nic hrozného.

Reagovat
Imos

zrovna teďka slovíčkaříš, protože to co nazýváš lepší možnosti = potenciál, to že ho snad nikdy nevyužili je věc druhá

Reagovat
kilobyte

Ta velikost města není zase tak moc důležitá. A nic jiného pozitivního tam nevidím.

Když to budeš brát takhle, tak má potenciál skoro všechno. Protože skoro všechno se dá zlepšit. Pak ale to slovo ztratí význam.

Když budeš třeba 2 prodavače a ten jeden bude úplně vypatlanej a hrubý na zákazníky, ale bude prodávat ve velkém městě, tak taky neřekneš, že má potenciál. Přitom má lepší podmínky.

Reagovat
Imos

Tak já myslím, že nikdo nepoukazuje jen na velikost města (podívejme se na Brno), ale je fakt že tím že je to největší klub v Jižních Čechách a spádová oblast pro mládež a není to úplně vyfabrikovaný klub bez historie tak ten potenciál hrát ten střed tabulky tam je a nešlo mi jen o to že se to dá zlepšit, ale že tam jsou reálně podklady pro to zlepšení, takže s tvým příměrem u prodavačky, tak když to vezmeme fotbalově, tak máš dva dorostence, jeden je dříč a talentu tolik nemá (potenciálu tolik nemá, ale kompenzuje to) a pak máš týpka co to má prostě v noze ale je to lempl (potenciál má a kdybys to z něj dostal tak je dvakrát tak jinde jak ten dříč), spíš v těhle ohledech se bavíme, prostě Budějovice mají mnohem větší potenciál něco dokázat a zlepšit to než dejme tomu Ústí, kde takové podmínky v kraji nemá (dal jsem naschvál velký město)

Reagovat
kilobyte

A když toho hráče uvidíš každý den v nonstopu nalitýho, tak bude mít pořád potenciál?

Reagovat
Imos

mrhaný potenciál počítáš?

Reagovat
kilobyte

OK. Tak možná by se teda dalo říct o Budějovicích, že mají potenciál. Jenže podle mě by museli změnit skoro úplně všechno, aby to tam začalo jít. Něco jako kdybys měl favorita a hromadu peněz. A z toho favorita bys udělal rallye auto, že by ti vlastně z původní auta zbyl jenom znak.

U Budějovic bych řekl, že by měli potenciál, kdyby odešel Koubek.

Reagovat
Imos

s tím souhlas, budějky mají potenciál kdyby se to dělalo úplně jinak, si říkám jaká je škoda že to tenkrát šlo Koubkovi a ne Sivokovi s Kohinorem

S Koubkem naprostý souhlas, kvůli němu jim přeju sestup a je to naprosto směšný šmejd

Reagovat
kilobyte

Já jsem rád, že nám pomohl k titulu.

Reagovat
Imos

to je mi jasný, nesdílím tu radost mě by zas zajímalo jak by vypadal jeho projekt s klubem

Reagovat
Imos

teda já myslel sivoka, teď mi cvaklo že ty asi koubka

Reagovat
kilobyte

Taky jsem myslel Sivoka. Když skončil v ČB, tak šel do Sparty.

Reagovat
Imos

Okay gut ale zas na pozici, kdy bych mu ten úspěch tolik nedával, ale zas kabinu a fungování Sparty nesleduju tak podrobně tak nevím jaký měl faktor, to mi spíš řekni ty

Reagovat
kilobyte

Taky nevím kolik přesně přidal k tomu úspěchu. Ale i kdyby jen malý kousek, tak se to počítá.

Reagovat
Imos

jako jasně, jen je to úsměvný, to je jako kdybychom náhodou letos vyhráli pohár a já říkal, že to je i díky tomu že je v klubu Gebre

Reagovat
kilobyte

Všichni v klubu na tom mají podíl.

Reagovat
Imos

právě a já bych to rozhodně nejvíc přisuzoval našemu legendárnímu kustodovi Kuldovi Ulihrachovi ty určitě taky musíš mít v klubu oblíbence svýho

Reagovat
kilobyte

Momentálně ten nejvíce na očích: Priske. Týmu se nedařilo, nebyl jednotný. Tak přišel s "kolečky". Všichni se tomu smáli. Jenže ono to zafungovalo. A líbí se mi jak oceňuje práci každému v klubu.

Reagovat
Imos

Priskeho taky hrozně cením, skvělej týpek

Reagovat
andrew96

Reagovat
Coutinho10

OT: hezké představení a uvítání Malicka

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1745415321807138902

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

Reagovat
kilobyte

Co má být to "welcome to zaslavia family"?

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
kilobyte

Já tam to zaslavia slyším. Ty ne?

Reagovat
Coutinho10

jo takto...tak se přeřekl no

Reagovat
žrout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele