Prezident Lorientu se Gameira nevzdává, nabízejí se tři možnosti

02.03.2011, 13:06
Aktuality
Lorient poměrně úspěšně prochází letošní sezonou a v tabulce Ligue 1 je na osmém místě. Na sestupovou osmnáctou příčku má k dobru deset bodů a ztráty prvoligové příslušnosti se pro tuto chvíli obávat nemusí. O poznání složitější úkol ho bude čekat v létě, kdy francouzský klub hodlá udržet Kevina Gameira...

Gameiro letos dal už patnáct ligových branek a vzbudil zájem řady zahraničích klubů. O 23letého ofenzivního fotbalistu měla v lednu velký zájem Valencia, dalšími uchazeči jsou například Arsenal, Villarreal, Tottenham nebo Juventus. Tyto kluby si podobně jako další zájemci musí připravit sumu pohybující se okolo dvanácti milionů eur, ani to ale nemusí stačit.

"Dovedeme si představit tři možnosti. Nechat ho odejít po skončení jeho smlouvy, v létě ho prodat nebo prodloužit jeho smlouvu v Lorientu," řekl prezident Lorientu Loic Fery.

"Vyvinuli jsme patřičné a do této chvíle neúspěšné úsilí k prodloužení jeho smlouvy. Nevzdávám se, vyloučeno nyní není nic," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nová stránka na FB kde budete moci číst novinky z eurofotbal.cz

Zároven každý týden si budete moci tipnout 20 zápasů na přesný výsledek.

10 nejlepších tiperů bude v TOP 10 každý týden a nakonci měsíce.

Za každej správnej výsledek se vám připíše 1 bod. Ukažte všem uživatelům stránky, že vy jste nejlepší v tipování zápasů.

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Fotbal-Tipova%C4%8Dka/149219508423267?v=wall

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus by se měl o něj pokusit už třetí rok dává nad 10 branek a dokáže i šance vypracovat . Osobně se mě líbí , ale nevím jak mu to půjde v Itálii , to je vždy risk . Ještě se mě v Ligue 1 zamlouvá Youssef El-Arabi . Pokud ale někdo z Francie dojde , tak vedení šáhne po Sowovi .

Reagovat
FC Porto FC

Jo Sow je dobrej, ale ne pro Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím , ale podle mě je to ten typ který se bude vedení zamlouvat , Doufám že už po této sezóně dostanou rozum .

Reagovat
smazaný uživatel

půjde do LFC věřím tomu..

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt tak dobrej?

Reagovat
Footballer

Kdy mu končí smlouva?

Reagovat
SunFells

Asi příští léto.

Reagovat
Footballer

Jj taky si myslím, díky

Reagovat
smazaný uživatel

No nevěřím tomu, že ho Lorient udrží.

Reagovat
SunFells

Pokud by bylo třeba posílit v útoku, byl bych z jeho příchodu nadšený. Problém je, že zájemců bude mnoho a cena bude asi až moc vysoká.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych tak 15 mega . to není zas tak moc

Reagovat
SunFells

Z Francie se dá kvalitně nakoupit i za míň. Ale máš pravdu, ono to není tak moc ...já to myslím tak, zda by byl Wenger ochoten to dát.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď jsem se díval na transfermark a tam je uvedeno dokonce 10 mega .

Reagovat
SunFells

To je jen taková předpokládaná hodnota, určitě to nakonec bude víc. Vždyť Lorient z Wengera vytřískal Ł10 mega jen za Koscielnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že ne.. V zimě byla jeho cena prý okolo 8 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je supr cena , na tom se ani nedá prodělat Jeho cenu ale vyšroubují zájemci . Přeci jenom už si tři sezóny drží dobrou úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

To je jediný problém.. Ale o nějak moc se to asi nevyšroubuje, Gameiro asi odejít chce, stejně jako třeba Moussa, takže ta cena ani u jednoho asi nebude nějaká vysoká..

Reagovat
smazaný uživatel

Za 8 mega už určitě nepůjde, jarními výkony dokazuje, že do ligové špičky bezesporu patří, a za tak málo špička neodchází... A pokud jo, byla by to jen hloupost vedení Lorientu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže smlouva už jen na rok né ? Ale každopádně bych to viděl na 10 - 15 .

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud TM nelže, tak máš asi recht... To by mohl jít už za těch cca 10.

Reagovat
herbage

Kam s ním? Leda že by odešel Aršavin a stejně by se musel trápit na křídle. Wenger zpátky k 4-4-2 nesáhne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v případě, že by se nakonec rozhodl Nick odejít. Dvojka na hrot, alternativa na křídlo. Zahrál by si dost...

Reagovat
herbage

Rozdíl je hrát s Bendtnerem na hrotu a rozdíl je hrát s Gamierem na hrotu. Já myslel, že nám ponaučení z Eduarda stačilo a očividně ne. Tak to zopakuji. Je pěkné mít v kádru hráče jako Denilson, Eduardo nebo Vela, kteří třeba zazáří v LM, ale když hrajem proti týmům jako Birmingham, Stoke a spol, tak patří pravidelně k nejhorším. Už vloni při zranění RvP a současně Bendtnera hrál na hrotu Aršavin, popř. Eduardo a díky tomu jsme přišli o hodně bodů. Gamiero jedině na křídlo, jako Walcott či Aršavin, s tím, že si bude nabíhat za obranu z obou stran a na hrotu bude silový hráč. Takhle nám to sedí nejlépe a dělat zase nějaké experimenty nás může stát důležité body v boji o titul

Reagovat
herbage

Navíc Gamiero je zvyklý na jinačí styl hry. Lorient nepatří k nejlepším týmům, hraje často do polootevřené obrany a pohybuje se po celé šiřce hřiště. Aršavin patřil v Zenitu také k nejlepším, protože měl mnohem větší volnost. Tím, že jsme ho uklidili na křídlo a soupeře oblíkíčme na jeho vápnu, tak zcela eliminujeme jeho přednosti jako rychlost, skvělá práce s míčem v rychlosti, střela z plného běhu nebo překvapivá přihrávka. Nechtěl bych, aby Gamierovi se stalo to samé

Reagovat
herbage

Radši Hazard, který má pro hru Arsenalu lepší parametry, je univerzálnější, mladší, techničtější, zvládne hrát jak do plných, tak do otevřené obrany a měl by více času adaptovat se

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny ty tvý výhrady beru, to jistě. Zas bych se ale moc neopíral o to, že jsme s Eduardem popŕ. Arshavinem na hrotu ztráceli body - přeci jen, pro mě je Gameiro víc hroťák než Arshavin a Eduardo byl po zranění mimo. Ale nechci se hádat, jestli by to s Gameirem šlo, to ne.

A že Hazard je lepší volba pro Arsenal to jo, pokud bys bral to, že by oba hráli u nás křídlo...

Reagovat
SunFells

Arshavin hlavně není vůbec hroťák, hrál tam z nouze. Gameiro je sice docela malý, ale to i takový Tévez, podstatné je že se přes silové obránce prosadit dokáže. A Hazard s ním nemá vůbec co dočinění, odlišný post.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, i když si myslím, že ten útok letos posilovat nebudem... Teda podle mě posilovat asi nebudem vůbec. (Nějaký možnosti o přesunech tu jsou, ale myslím, že to nakonec nebude...)

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by s Lorientskou enklávou do Bordeaux pěkně..

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. To by se z Bordeaux stal sympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux je sympatický tým ať chceš, nebo nechceš.. I když teď jeden rok po dlouhý době vynechávají fotbal..

Reagovat
domingo

Jak by sis tu enklavu vlastne predstavoval? Gameiro, Amalfitano, Gourcuff?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, a pak jste mě nahlodali i s tím Mangou, pokud by zas Planus měl problémy..

Reagovat
domingo

No a predstavoval by sis 4-2-3-1 s Gameirem na RW, Amalfitanem na AM a Modestem na hrotu? To by mohl byt celkem valec...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak..

--------------Carrasso----------------

Chalmé---Planus---Ciani----Trémou

----------Alou---Fernando-----------

Gameiro------Amalfitano----Wendel

---------------Modeste-----------------

Wendel ale ve formě, kdyby tak Plašil a prohození pozice s Gameirem.. Je tam ještě možnost nechat Gameira na hrotu.. Spoustu možností jak hrát, moc by se mi to líbilo, dokonce na každý post kvalitní náhradník, teda až na Planuse..

Reagovat
domingo

Plasil by mozna mohl odejit, on ma v L1 vyborny kredit a Bordeaux se do systemu proste nehodi... jinak neni co dodat, tohle je valec. Mel bych akorat strach z tech ctyr nevracejicich se hracu vepredu - Gouffran byl sice taky prakticky utocnik, ale neco jinyho je pracant Gouffran, kterej na tom kridle makal jak cernej, a hracicka Gameiro.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho moc strach nemám (pokud teda zůstane Trémou, protože nevím pořádně jak je na tom Marange s defenzívou).. Máš tam silnej střed zálohy a Fernando i Alou občas bekům vypomáhají.. Wendel se taky umí vrátit..

Reagovat
domingo

No slo spis o cernou praci vepredu, protoze Modeste neni takovy dric jako Chamakh a Gameiro neni takovy dric jako Gouffran. Vis co, hur byste ziskavali mice uplne vepredu, vsechno by muselo chodit pres tu zalozni radu, takze pres Fernanda. Chamakh s Gouffranem si to vypresovali sami a Bordeaux bylo diky tomu schopne dostat soupere pod obrovsky tlak, to by tady dost mozna nefungovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak.. To je pravda, i teď tam chybí pressink.. Tohle by se nějak vyřešit muselo, třeba i zónou..

Reagovat
domingo

Nekolik poznatku...

1) 8 mega je za playera jako Gameiro neskutecne smesna cena a zacina me uprimne srat, ze si z nejlepsich hracu francouzske ligy delaji vsichni takovou prdel. Jako jestli tenhle hrac skonci v nejakem debilnim West Hamu nebo Aston Ville, tak me asi odvezou.

2) Nicmene on sam chce pryc, takze imo urcite pujde. Jako idealni reseni se mi po secteni vsech hledisek jevi Atletico pote, co Kun odejde.. a vlastne by odchazet ani nemusel, protoze Forlan uz dalsi sezonu zrejme stejne neda.

3) Sow do Juventusu je strasny for

Reagovat
domingo

K bodu 1): To, ze mu za rok konci smlouva, je sice krasne, ale proste neni mozne, aby mel Gameiro o 4 mega nizsi cenu nez Koscielny, to je vysmech. Je to dlouhodobe i aktualne jeden z absolutne top hracu ligy, aktualne mozna vubec nejlepsi, uz tri roky dava dost golu a konstantne se zlepsuje, je mladej a v ramci moznosti univerzalni. Za tech 15 uz by se to zkousnout dalo.

Reagovat
herbage

Rafael van der Vaart šel do Realu taky za hubičku, protože měl jen rok do konce smlouvy. Tak to prostě je, navíc Lorient ty peníze nutně potřebuje a nevěřím, že by jej pustili až za rok zadarmo. Ve West Hamu ani v Aston Ville neskončí, to se neboj

Reagovat
domingo

Tak Jelen pujde taky zadarmo.

Jde o to, ze ten rok do konce smlouvy porad ma a tech 15 je tak optimalni cena za nejlepsi hrace ligy. Kdyby mel dlouhodobou smlouvu a hral v nejake z tech ctyr lig nad nama, tak stoji 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale pokud mu končí smlouva za rok, tak z něj opravdu více vytřískat nemůžou....

Reagovat
herbage

Asi tak. Snad za nejvíc šel Eto'o tuším za 20, což je megastar a pak asi Özil v létě za 15, který táhnul Brémy a zazářil na MS. Těch 10 je asi maximum

Reagovat
domingo

No dobre, tak aspon 12

Nicmene jak uz jsem psal nekdy nedavno, odchod Gameira Lorient az tak nepolozi. Ve vzduchu visi jiny hrozby.

Reagovat
j_mrazik

Tipnul bych si, že půjde max za 8mio €.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Juve by sa hodil ten Gameiro...

Reagovat
domingo

No urcite by tam nezapadl a urcite je lepsi nez to, co tam maji ted, ale rekl bych, ze priorita pro Juve by mela byt zaloha a kraje obrany..

Reagovat
smazaný uživatel

To neviem, len som to tak šplechol + je to veľkoklub. Do tímu, ktorý ma fakt len ambície na tiutul? To neviem, ktorý takýto tím by ho chcel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano priorita je jasná , ale tady se prodává hráč za hubičku , který má dost možná lepší kvalitu jak ti o kterých se uvažuje . Beranidel máme dost ale Alex je jen jeden , dobře se ukázal Fabio ale Gameira je mladší ( podle mě lepší ) a levnější . Matri se k nám moc nehodí(taky není náš )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

Myslím, že tak kvalitný hráč môže hrať v hoc ktorom kvalitnom mužstve. A najviac by sa hodil do PSG . No ale, peniaze asi nanho nebudú. To čo píšeš Domingo, je pravda. Už aj mňa to sere, že kvalitný hráčí odchadzajú z Ligue 1. A čo je horšie, za pomerne málo. A teraz sorry, do smešných a priemerných klubov. Nechcem nikoho uraziť.

Reagovat
domingo

Zkusim jeste trochu rozvest ty nasledky...

Lorient ma na stred L1 docela nabuseny utok, ale bude treba vyresit jeden docela dulezitej aspekt, a to sice ze Gameiro, ac nastupuje na hrotu, tak v podstate hraje toho nejversatilnejsiho a nejpohyblivejsiho hrace cele ofenzivni faze, protoze Diarra i Amalfitano jsou hodne primi a rychli hraci a Amalfitano spis nez takovou tu klasickou Gourcuffovskou roli plni cosi podobneho jako by mel treba Sneijder v Nizozemsku, proste rychly, primocary podhrot. On ma fotbalove mysleni genialni, ale neni to takovy ten basnik a la Zidane a vetsinou s micem u nohy netravi moc casu. To spis dela prave ten Gameiro, ktery mic miluje a rad si ty obrany "odemyka" pri postupnem utoku prakticky sam, Amalfitano je tam pak hlavne od rychlych micu za obranu, ktere uplatni spis v okamziku, kdy uz je ta obrana rozhozena. Proto kdyby Gameiro odesel (a logicky by ho nahradil Kitambala), bylo by potreba tohle vzit v uvahu - Gameirova tvorivost, driblink a drzeni mice by najednou strasne chybelo, protoze Amalfitano dava mic pomerne rychle od nohy a Kitambala je uplne jiny typ utocnika, golovy zabijak, ktery je nejlepsi ve vapne.

Tudiz kdyby Gourcuff poskladal ofenzivu Amalfitano - Kitambala - Diarra, ztrati tim Lorient obrovskou cast ze sve trademarkove hry, protoze tohle je proste brejkova sestava, a navic slozena z hracu, kteri se moc nevraci (krome Diarry trochu). To je zabijarna, protoze tim padem by se ofenzivni paleta hry Merlus zuzila na jedinej prvek: dat mic Morganovi, ten okamzite centrem na Kitambalu a ten bum ho do brany. Diarra by presoval a delal mu prostor. Jako fungovat by to asi mohlo, ale Lorient by se tim strasne rychle zmenil v muzstvo typu Auxerre, a tady prichazi obri problem - Auxerre melo uspechy diky tomu, ze melo v Hengbartovi s Grichtingem defenzivne fantasticke beky, kteri byli pozicne na absolutni spicce a proste to ubranili, protoze vetsinu zapasu bylo Auxerre pod vetsim nebo mensim tlakem. To je videt i letos, kdy nalevo hraje Berthod, napravo hral pomerne dlouho Dudka a najednou je to pruser, protoze ty zapasy zacinaji uplne stejne jako loni, ale AJA to proste uz neubrani, a tudiz prislo o svou hlavni zbran a z tymu na titul je tym na sestup.

Totez by se stalo Lorientu. Rozdil je v tom, ze oni nemaji Hengabrta ani Grichtinga, ale tragickeho a vycpeleho nervaka Sosu, defenzivne priserne nezodpovedneho Morela, tezkeho prumeraka Le Lana a Bacu, ktery by mozna ve vrcholne forme dokazal neco odehrat, ale je to malo a navic tezka nejistota. Tudiz by Lorient nejenze prakticky nemel kontrolu nad micem, ale navic by mel deravou obranu. S tim by do dvou let spadli.

Pritom reseni samozrejme existuje, neni to zadna velka veda a jmenuje se Yann Jouffre. Pokud by on nastupoval na pravem kridle, Amalfitano na AM, Diarra nalevo a Kitambala na hrotu, bude mit ta ofenziva zase vsechny potrebne atributy, s jedinou vyjimkou - bude o trochu mene kvalitni. Misto utoku na 6. misto z toho bude najednou misto 12. I to je pro Lorient super.

No a pak je tam samozrejme jeste Sunu, ale ten pocitam, ze se brzo vrati.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je tam ještě možnost spolupráce s Arsenalem, který by vám mohl dávat mladíky na rozehrání..

Reagovat
domingo

No jenze koho? Merlus nepotrebujou utocniky, tech maji plnou rit. Potrebujou tvurce, protoze toho dela prave Gameiro, vsimni si, jak casto se v zapasech ocita na Amalfitanove linii nebo az za ni.

Ad "vam" - jeste porad fandim Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já nevim Ale v Arsenalu by se mohl najít někdo ála Vela..

Jo, sorry, to mi ujelo

Reagovat
Counter

Jak prosímtě hrajou Sunu a Coquelin? Předem díky

Reagovat
domingo

Sunu nevim vubec, ten se zatim na hriste dostal snad jednou a to jsem nevidel...

No a Coquelin je docela splasenej. On tu kvalitu ma a je to videt, ale prijde mi, ze se do Lorientu ani moc nehodi. Tam se v te defenzivni zaloze vic uplatni hraci jako Romao, kteri tu zalohu drzi pohromade... Mvuemba je na DM urcite lepsi volba, a na RB jeste nehral. Kdyz se dostane do hry, je to prave za Romaa (vedle Mvuemby) a cela zaloha hned vypada min stabilne. Talentovanej je urcite, ale tak nejak presne nevim, co je vlastne jeho nejvetsi prednost, obcas ukaze vybornej moment, pak to nejak zazdi... asi tak no.

Jo a naposledy dostal divnou cervenou za nastrelenou ruku.

Reagovat
Counter

Ještě jednou díky. Já jen četl, že ho Gourcuff chválil, ale mohlo to být taky proto, aby mu Arsenal v budoucnu naposílal další mladíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už odchod, tak do kvalitnější ligy (Španělsko ideální), hlavně ne přestup v rámci ligy...

Reagovat
Godwinson

Z těch možností je rozhodně nejzajímější Tottenham, tam bych ho chtěl vidět. Jinak samozřejmě do Španěl.

Reagovat
Godwinson

Lille - Lorient, druhý poločas a 0:0, asi nějaké erupce na Slunci.

Reagovat
domingo

Nejak nevim, komu prat.

Reagovat
Godwinson

Garcia koukám co se týče ligy znervózněl.

Reagovat
domingo

Tak divis se mu? Ted nemit Landreaua, tak uz jsou druzi

Mne jde o to, ze kdyby vyhralo Lille, je dost velka sance, ze do poharu pujde i 6. tym a to by Lorient mohl uhrat. Pokud vyhraje Lorient, nema prakticky jisty nic, protoze jde jeste na PSG...

Reagovat
Godwinson

Rozhodně nedivim, naopak, dalo se to čekat. Má čeho se strachovat. No, nepřeju nikomu, o chlup možná Lille, i když moc nevěřim, že by se tam Montpellier mohl dostat. Na to je to letos moc velká bída.

Reagovat
domingo

No.. za tou prvni petkou nehraje nikdo nijak oslnive, vlastne tam prakticky nikdo nema stalou formu. Jestli se pujde do EL z sestyho mista, tak to klidne muzete byt vy, nebo treba Lorient, ASSE, Toulouse, Sochaux nebo Valenciennes... whatever

Reagovat
Godwinson

Jj, z těch týmů snad bude reálnej konkurent pouze ASSE, možná Bordeaux by mohlo začít drobátko stoupat. Když tak na to koukám, jsem zvědavej, kolik Lille za Spahiće dají.

Reagovat
smazaný uživatel

On má být náhrada za Ramiho?

Reagovat
Godwinson

Má. Tedy, měl by být. Četl jsem už o tom několikrát.

Reagovat
domingo

Super volba.

Reagovat
Godwinson

Rozhodně. I když, pokud nám teď případě občas dost nasranej, jak asi bude vypadat po boku Rozehnala.

Reagovat
Godwinson

á

Reagovat
Godwinson

Moje chyba, dnes už mám dost. Rozehnal už tam nebude, zaplaťbůh.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele