PREZIDENT BARCELONY JOAN GASPART KONČÍ

08.02.2003, 15:47
Aktuality
Dny prezidenta FC Barcelony Joana Gasparta jsou definitivně sečteny. Fanoušci po jeho hlavě volají už několik týdnů a Gaspart na včerejší mimořádné schůzi vedení oznámil, že 1. března ze své funkce odstoupí. Volby nového prezidenta by se měly konat po skončení letošní sezóny.

Pravidelné setkání vedení a členů FC Barcelona bylo plánováno na první květen, 58-letý obchodník Gaspart jej však kvůli svému rozhodnutí přesunul už na začátek příštího měsíce, kdy oficiálně složí funkci. Jeho dočasným nástupcem by se podle klubových regulí měl stát první viceprezident. Po nedávném odstoupení Salvadora Alemanyho se jím stal Sixte Cambra, oficiálně však ještě nebyl jmenován, a proto funkci dočasného prezidenta odmítl. Druhý viceprezident Francesco Closa funkci odmítl kvůli úzkým rodinným vztahům s Gaspartem, dočasným šéfem se tak stane třetí viceprezident Enric Reyna. Prezidentem však být nechce, prohlásil, že ve volbách kandidovat nebude.

"Jsem prezidentem Barcelony do 1.3.," oznámil Gaspart. "Byl jsem dobrým viceprezidentem, ale špatným prezidentem. Věřím, že má rezignace je pro Barcelonu tím nejlepším řešením. Mou největší chybou bylo už to, že jsem se o funkci prezidenta ucházel. Sám jsem nechtěl, ale kvůli okolnostem, které před volbami byly, jsem kandidoval. Navždy ale zůstanu s Barcelonou, ať už jako prezident, viceprezident, nebo jen řadový člen klubu," řekl nyní již skorobývalý prezident. Katalánská média a většina fanoušků proti Gaspartově způsobu vedení klubu protestovala už delší dobu, podle nich je on sám tím hlavním důvodem, proč Barcelona od jeho zvolení v roce 2000 nevyhrála ani jednu trofej.

Letošní sezóna je pro Barcelonu těžkou zkouškou. Luis Van Gaal jako trenér neuspěl, klub pod jeho vedením sice vyhrál deset zápasů v Lize Mistrů, ale na španělské scéně totálně propadl a z patnáctého místa se dívá hrozbě sestupu přímo do očí. Před týdnem Van Gaala nahradil Radomir Antič a první zápas pod jeho vedením Barcelonu čeká zítra. Kdo ví, jak nyní hráče ovlivní Gaspartovo oznámení...

Autor: Petr Starý

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem rád že došla na má slova. Gaspart byl špatný prezident!

Reagovat
HOST*

No to je dost!

Reagovat
antimadrista

Gaspart toho pro Barcu udělal moc. Navždy pro mě zůstane prezidentem! Podle mě nový šef bude Llui Bassat, který je Gaspartův velký odpůrce a který taky kandidoval na prezidenta v r. 2000.

Reagovat
antimadrista

Je víc než jistý, že to bude Lluis Bassat.

Reagovat
Josifek

No,to si myslííím,že Bassat neni vo moc lepší než Gaspart.

Reagovat
antimadrista

Vůbec o něm nic nevíš.

Reagovat
HOST*Russianrocket

Přiznávám že mě je to celkem jedno, protože ve Španělsku letos získá titul Real M. A bylo by docela k smíchu kdyby barca se svým rozpočtem sestoupila.

Reagovat
smazaný uživatel

S titulem souhlasím, Real je jasným a možná jediným kandidátem na jeho zisk. Bassat Barceloně určitě pomůže, protože horší než Gaspart snad nemůže být nikdo. Tak výsledkově bídných 2.5 roku ještě katalánci nezažili.

Reagovat
antimadrista

Jen se smějte, jen se smějte.

Reagovat
PJ

Nikdo se nesměje, jen se tu konstatujou fakta :-) Bassata neznam, zas tak moc do toho nevidim, ale Gaspart asi fakt moc dobrej nebyl. Nevyhrál s Barcou nic...

Reagovat
antimadrista

Joan Gaspart měl smůlu, ale navždy pro mě zůstane prezidentem on a né Lluis Bassat!

Reagovat
smazaný uživatel

To je slovo do rvacky :P

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele